کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بررسی سیاست روز از وعده‌های اقتصادی نافرجام؛

گرانی‌ها قبل از رمضان رسید

27 ارديبهشت 1397 ساعت 1:02


در شرایطی که رئیس اتاق اصناف اعلام کرده که افزایش قیمتی برای کالاها در ماه رمضان رخ نخواهد داد آمارهای بانک مرکزی ضمن تایید این گفته از این مساله پرده برداشته که تمام افزایش قیمت‌ها تا قبل از رسیدن به ماه رمضان رخ داده است.
در گزارش بانک مرکزی در مورد هفته منتهی به ۲۱ اردیبهشت‌ماه، قیمت ۹ گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش نشان می‌دهد و این مهم در شرایطی است که سایر آمارهای ارایه شده از سوی متولیان همچنان بر کاهش نرخ تورم و بهبود شرایط بازار کالاهای اساسی خبر می‌دهد اما آنچه مردم در زندگی روزمره با آن روبه‌رو هستند به مراتب فراتر از این وعده‌ها و وعیدهاست.
روز گذشته رئیس اتاق اصناف ایران در مصاحبه‌ای اعلام کرد؛ تامین مواد غذایی برای ماه مبارک رمضان انجام شده و هیچ مشکلی در این زمینه نداریم و با کمبودی مواجه نیستیم، در حال حاضر تامین اقلام در سراسر کشور صورت گرفته و تمام استان‌ها از تامین و توزیع کالا برخوردار هستند و گزارشی مبنی بر کمبود از هیچ استانی گزارش نداشتیم. وی همچنین مدعی شد که براساس آخرین مصوبه ستاد تنظیم بازار که به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، در این ماه افزایش قیمت پذیرفتنی نیست و هیچ افزایش قیمتی در هیچ کالایی نخواهیم داشت.اما بررسی آمارها و ارقام ارایه شده از سوی بانک مرکزی دراین زمینه به خوبی تناقضات این آمارها را نشان می‌دهد و باز هم این مردم و به خصوص اقشار آسیب‌پذیر هستند که باید برنامه‌ریزی کنند تا با کمترین دستمزد؛ سبد معیشتی خود و خانواده را تامین کنند چراکه همچنان امیدی به تدابیر صورت گرفته نیست.

آیینه آمار
طبق گزارش بانک مرکزی، قیمت خُرده‌فروشی لبنیات در هفته منتهی به ۲۱ اردیبهشت‌ماه نسبت به هفته مشابه سال قبل ۷.۹ درصد، تخم‌مرغ ۷۳ درصد، برنج ۱.۱ درصد، گوشت قرمز ۱۸ درصد، گوشت مرغ ۱۹.۲ درصد، چای ۲۱.۲ درصد و روغن نباتی ۲ درصد رشد داشته‌اند. همچنین قیمت خُرده‌فروشی گروه حبوب ۲.۱ درصد، میوه‌های تازه ۱۳.۵ درصد، سبزی‌های تازه ۱۱.۱ درصد و قند و شکر ۴.۳ درصد کاهش یافته‌اند.
بر همین اساس نرخ لبنیات ۱.۱ درصد، تخم‌مرغ ۵.۲ درصد، برنج ۰.۱ درصد، حبوب ۳ درصد، میوه‌های تازه ۱.۸ درصد، سبزی‌های تازه ۰.۱ درصد، قند و شکر ۰.۲ درصد، چای ۱.۹ درصد، روغن نباتی ۰.۱ درصد افزایش و گوشت مرغ ۲.۳ درصد کاهش یافت، قیمت گوشت قرمز نیز نسبت به هفته گذشته ثابت ماند.
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات قیمت پنیر پاستوریزه معادل ۰.۳ درصد کاهش ولی بهای پنیر غیرپاستوریزه ۰.۳ درصد و شیر پاستوریزه ۴.۸ درصد افزایش داشت. قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخم‌مرغ معادل ۵.۲ درصد افزایش یافت و شانه‌ای ۱۲۶ هزار تا ۱۸۰ هزار ریال فروش می‌رفت.
در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج داخله درجه یک و درجه دو به ترتیب معادل ۰.۱ درصد و ۰.۲ درصد افزایش داشت. در گروه حبوب بهای لوبیا چشم بلبلی معادل ۱.۳ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین ۰.۴ درصد تا ۶.۶ درصد افزایش یافت.
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری نارنگی، خربزه و موز عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه‌فروشی‌ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره‌بار عرضه می‌شد. میوه‌فروشی‌های سطح شهر اقلام میوه و سـبزی تازه را عرضه می‌کردند که در گروه میوه‌های تازه بهای لیموشیرین معادل ۳.۶ درصد، طالبی ۳.۹ درصد و کیوی ۰.۲ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین ۰.۲ درصد تا ۷.۹ درصد افزایش داشت. در گروه سبزی‌های تازه بهای گوجه‌فرنگی معادل ۳.۹ درصد، بادنجان ۵.۴ درصد، پیاز ۴.۴ درصد و سـبزی‌های برگی یک درصـد افزایش ولی قیمت سایر اقلام بین ۱.۷ درصد تا ۵ درصد کاهش یافت.
در هفته مورد گزارش بهای گوشت تازه گاو و گوساله معادل ۰.۶ درصد افزایش ولی قیمت گوشت گوسفند ۰.۲ درصد و گوشت مرغ ۲.۳ درصد کاهش داشت. در این هفته بهای قند معادل ۰.۱ درصد، شکر ۰.۲ درصد، چای خارجی ۱.۹ درصد و روغن نباتی مایع ۰.۲ درصد افزایش یافت. قیمت روغن نباتی جامد ثابت بود.


کد مطلب: 104413

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/104413/گرانی-ها-قبل-رمضان-رسید

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir