کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

واکسن ایرانی کرونا در راه است

یک خبر دلچسب

10 تير 1399 ساعت 22:12


در حالی که ویروس کرونا جهان را زمینگیر کرده و مردم آن را گرفتار خود ساخته است که حتی بیماری‌های روحی و روانی را نیز سبب شده است،‌ در این حال و هوای غبار آلود از کویید ۱۹ خبر خوش ساخت واکسن ایرانی برای ویروس کرونا دلچسب است.
با وجود تلاش کشورهای پیشرفته برای ساخت واکسن ویروس کرونا،‌ جمهوری اسلامی ایران در کوتاه ترین زمان توانسته است واکسنی را تولید کند که آزمایش آن بر روی حیوانات پاسخ مثبت داده است.
اکنون پس از گذشت بیش از ۶ ماه از شیوع ویروس کووید ۱۹ در جهان،‌ تاکنون کشورهای زیادی برای ساخت داروی درمان و واکسن بیماری ویروس کرونا تلاش کرده‌اند و حتی اخباری در رسانه‌های جهان متاشر می‌شد که خبر از کشف و ساخت واکسن این بیماری می‌داد اما هیچیک از آنها واقعی نبود. همه کارشناسان علوم پزشکی اعتقاد داشتند که برای ساخت واکسن بیماری کرونا ویروس به زمان زیادی نیاز است حتی برخی نیز با ناامیدی از آن سخت می‌گفتند،‌ با این وجود جمهوری اسلامی ایران با انجام تحقیقات و پژوهش‌های پزشکی و آزمایشگاهی آنگونه که وزیر بهداشت خبر داده یکی از کشورهایی است که توانسته به ساخت واکسن بیماری کرونا دست یابد و آن را با موفقیت بر روی حیوانات آزامایش کند.
چنین دستاوردی در ایران نشان از توانمندی علوم پزشکی در جمهوری اسلامی ایران است و این اتفاق در حالی رخ داده که کشورمان در تحریم‌های اقتصادی قرار دارد و نیازهای دارویی و پزشکی نیز از این تحریم‌های مستثنی نبوده است. با توجه به آزمایش موفق واکنس ایرانی ویروس کرونا بر روی حیوانات،‌ در صورت آزمایش موفق این واکسن بر روی انسان، این موفقیت نه تنها یک دستاورد علمی پزشکی بری جمهوری اسلامی ایران خواهد بود بلکه در معادلات سیاسی نیز یک پیروزی بزرک را برای کشور رقم خواهد زد. دانمشندان کشورمان در طول شیوع ویروس کرونا بدون نیاز به کمک خارجی توانسته‌اند به این مهم دست یابند و این رخداد اثبات می‌کند که با روحیه جهادی و انقلابی می‌توان به نیازهای داخلی پاسخ داد.
خبر خوش دستیابی ایران به واکسن کرونا را روز گذشته دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه فارمکس اعلام کرد. وی در این مراسم گفت:سال گذشته سال پرافتخاری برای کشور ما بود و عزیزانی که در صنعت دارو و تهیه مایحتاج مردم زحمت کشیدند در ایجاد این افتخار سهم بزرگی داشتند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران سال گذشته با وجود همه فشارهای ناشی از تحریم‌‌های ظالمانه توانست با حدود ۶۰۰ میلیون یورو کاهش ارزبری سال ۹۸ را با افتخار به‌سر ببرد. با توجه به اینکه ما در سال ۹۸ گرفتاری آنفلوآنزا و سیلاب‌‌ها را داشتیم؛ زائرین اربعین را پذیرایی کردیم و در آخر سال کووید۱۹ را داشتیم پیش‌‌بینی این بود که ۵۰ درصد ارزبری بیشتر در زمینه دارویی داشته باشیم اما حمایت‌‌هایی که بنده با همکاری همکاران سازمان غذا و دارو و شرکت‌‌های داخلی داشتیم توانستیم با ۲۰ درصد کاهش ارزبری و افزایش ۳۰ درصد تولید داخل و ممنوعیت واردات داروهایی که برای لگدمال کردن تولید داخلی بودند توانستیم سال را به‌گونه‌‌ای سپری کنیم که حتی یک بیمار سرگردان داروخانه‌‌های کشور برای داروهای اساسی نشود.
نمکی تصریح کرد: چین، هند و تولیدکنندگان منطقه‌‌ای مواد اولیه دارویی دوره‌‌هایی را پشت‌سر گذاشته‌‌اند و یک‌ شبه به اینجا نرسیده‌‌اند و بنابراین بحث مواد اولیه دارویی سرمایه‌‌گذاری است. حمایت از تولید کننده داخل گرچه ممکن است در مدتی هزینه‌‌بر باشد اما در طولانی‌مدت سرمایه‌‌گذاری بزرگ ملی است. وی ادامه داد: یکی از غصه‌‌های من همواره این بود که چرا ما باید پتروشیمی داشته باشیم؛ بنزین را داشته باشیم و آن را با ارزانترین قیمت به کشورهای دیگر صادر کنیم و بعد اینترمدیت با ۲۰ تا ۱۰۰ برابر قیمت وارد کنیم و پروسس کنیم؛ در سال جهش تولید در یکی از مهمترین عرصه‌‌های تولید مواد اولیه دارویی گام نهادیم و تردید ندارم که ایران با شرکت‌‌های دانش‌بنیان در آینده بسیار نزدیک به‌عنوان صادرکننده مواد اولیه دارویی در زمینۀ‌های‌‌ تک و کمیکال خواهد بود. وزیر بهداشت تصریح کرد: این خبر خوش را به مردم عزیز کشور بدهم که در زمینه ساخت واکسن کرونا گامهای مؤثری برداشته‌‌ایم و امروز با استفاده از تجربیات جهانی، دانشمندان کشور ما به‌سرعت گام برمی‌‌دارند؛ امروز در ساخت واکسن مدل‌‌های حیوانی را پاس کرده‌‌ایم و ان‌‌شاءالله در آینده بسیار نزدیک برای کارآزمایی بالینی این واکسن وارد عمل خواهیم شد.
وی تصریح کرد: کووید۱۹ گرچه برای دنیا بلا بود اما درس‌‌های بزرگی نیز به دنیا آموخت؛ نخستین درس این بود که ما در عین ادعای آگاهی بسیار ناآگاهیم و یک اتفاق می‌‌تواند اقتصاد، فرهنگ و زیربناهای کشورها را تحت تاثیر قرار دهد؛ درس دوم این بود که برخی کشورها علیرغم اعلام بضاعت و قابلیت‌‌ها، آن‌‌گونه که می‌‌گویند قدرتمند و دارای بضاعت نیستند و کشورهایی مانند جمهوری اسلامی در اوج تحریم و با دست‌‌های بسته می‌‌توانند در این اقیانوس شنا کنند.
نمکی اضافه کرد: با حمایت تولیدکنندگان داخلی در کمتر از ۶۰ روز از واردکننده به تولیدکننده و سپس به صادرکننده اقلام مبارزه با کوووید۱۹ تبدیل شدیم؛ نکته دیگری که کرونا به جهان آموخت این بود که برای غلبه بر کووید۱۹ همه دنیا باید در کنار هم قرار بگیرند تابتوانند با ساخت دارو و کشف پدیده‌‌هایی که می‌‌توانند در پیشگیری از بیماری موثر باشند بر این بیماری فائق آیند.


کد مطلب: 114287

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/114287/یک-خبر-دلچسب

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir