کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تلاش برای ساختن از خراسان تا آذربایجان شرقی

صرف فعل زندگی و سازندگی

7 شهريور 1397 ساعت 1:40

تلاش برای ساختن و بر طرف کردن محرومیت‌ها و کاستی‌ها تلاشی است که بیش از منابع اقتصادی به همت و تلاش نیاز دارد. حرکت جهادی و توجه به نیروی جوان کشور به جای چشم داشتن به بیرون مرزها و تلاش و مجاهدت وحدت‌گرایانه مهمترین مولفه برای رسیدن به اهداف در سازندگی کشور است. با تکیه بر همین اصل است که فلسفه بسیج را به خوبی می‌توان درک کرد. بسیجی که زمانی در دفاع‌مقدس خط‌شکن بود امروز در عرصه سازندگی و محرومیت‌زدایی و حمایت از مستضعفان در صف اول قرار دارد. نه بی‌مهری‌ها و کم‌لفطی‌ها و نه مشکلات و محدودیت‌های اقتصادی و مالی مانعی بر سر راه بسیجیان برای فتح سنگرهای ساختن و آبادانی نشده و هر روز دستاوردی جدید را محرومیت‌زدایی و البته تحقق اقتصاد مقاومتی به ثبت رسانده‌اند.


تلاش برای محرومان و مستضعفان
نقاط محروم و دورافتاده در استان کم نیست و سال به سال شاهد حضور نیروهای جهادی سپاه و بسیج سازندگی خراسان رضوی در این عرصه وارد عمل می‌شوند.
اردوهای جهادی و سازندگی فصل مشترک گفتمانی است که هر ساله به‌ویژه در ایام تابستان برجسته می‌شود و گروه‌های متعددی در سراسر کشور به امر سازندگی و بهسازی و مرمت واحدهای مختلف در نقاط دورافتاده و یا محروم می‌پردازند. خراسان رضوی و مشهد نیز از دیرباز مهد اینگونه فعالیت‌های جهادی بوده است و فعالیت‌های متعددی در مناسبت‌های مختلف در این استان صورت می‌گیرد و البته هر ساله با نظم و قدرت بیشتری این عملکرد افزایش پیدا می‌کند.
نقاط محروم و دورافتاده در استان کم نیستند و البته به همان اندازه همت‌ها نیز کم نیست و سال به سال شاهد هستیم که نیروهای جهادی سپاه و بسیج سازندگی خراسان رضوی بیشتر در این عرصه وارد عمل می‌شوند و فعالیت‌های جهادی با شور و نشاط بیشتری در حال رخ دادن است.
اگر نگاهی به میانگین سنی افرادی که در این اردوها شرکت می‌کنند داشته باشیم، شاهد هستیم که جوانان رکن اصلی این اردوها را در حوزه‌های مختلف مانند سازندگی، عمران و بهداشت و درمان و یا مسائل فرهنگی تشکیل می‌دهند و در سال‌های اخیر اقبال گروه‌های دانشجویی به این حوزه بیشتر شده است.
حاشیه شهر مشهد نیز از جمله نقاطی است که با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کند و گروه‌های جهادی مختلفی هرساله در عرصه‌های مختلف در حال خدمت‌رسانی به حاشیه‌نشینان شهر مشهد هستند، سپاه امام رضا(ع) و بسیج سازندگی خراسان رضوی در سال‌های اخیر فعالیت‌های زیادی را در حاشیه شهر مشهد صورت داده تا از غبار محرومیت در این مناطق بکاهد و این اتفاق تا حد زیادی نیز خوشبختانه رخ داده است.
نیازهای متعددی مانند بهداشت و درمان و یا تهیه منزل مسکونی به‌ویژه برای زوج‌هایی که در حاشیه شهر مشهد حضور دارند وجود دارد و با همتی بلند و بی‌نظیر در سال‌های اخیر فعالیت‌های زیادی برای ساماندهی اقدامات در این مناطق صورت گرفته است. یکی از افراد حاضر در گروه‌های جهادی که در این اردوها در حاشیه شهر مشهد حضور دارد می‌گوید: حاشیه شهر مشهد کمبودهای زیادی دارد که شاید بتوان در رأس آن نیازهای فرهنگی را قرار داد، به‌نظرم باید امکانات و زیرساخت‌های فرهنگی در این حوزه بیشتر شود.
وی که در یکی از اردوهای جهادی زیرمجموعه بسیج سازندگی خراسان رضوی در این منطقه فعالیت دارد؛ ادامه می‌‌دهد: در سال‌های اخیر خوشبختانه بسیج سازندگی و سپاه استان در کنار سایر مجموعه‌ها مثل شهرداری اقدامات زیادی را در حاشیه شهر مشهد صورت داده‌اند و امروز چهره حاشیه شهر مشهد با سال‌های اخیر متفاوت است.
وی با اشاره به اینکه این سازندگی‌ها بی‌منت و با میل و علاقه جهادگران صورت می‌گیرد ادامه می‌دهد: باید حجم و عمق فعالیت‌ها در این مناطق بیشتر شود، در حوزه مسکن نیز حاشیه شهر مشهد نیازهای خاص خود را دارد و امیدوار هستیم که مسئولان نیز پابه‌پای گروه‌های جهادی حضور داشته باشند تا بتوانیم خدمات بیشتری ارائه کنیم. مسئول گروه جهادی سرسبیل بسیج سازندگی خراسان رضوی هدایت نیز که در حاشیه شهر مشهد فعالیت‌های متعددی را صورت داده در این زمینه می‌گوید: عمده فعالیت ما در بسیج سازندگی خراسان رضوی در حوزه محرومیت‌زدایی و بخشی نیز در حوزه کارآفرینی و اشتغال‌زایی است اما عمدتا در حوزه فعالیت‌های جهادی مربوط به ساخت‌وساز فعالیت داریم.
هادی صاحبقرانی بیان کرد: زمانی در خارج از استان این فعالیت‌ها را صورت می‌دادیم اما اکنون در حاشیه شهر مشهد متمرکز شده‌ایم و با همکاری نواحی و بسیج سازندگی خراسان رضوی در بحث ساخت‌وسازها و یا مرمت واحدها مشارکت داریم.وی ادامه می‌دهد: ما از طریق دوستان خودمان در فضای محلات حاشیه شهر مشهد و یا سایر نواحی از مشکلات مطلع می‌شویم و شناسایی صورت می‌گیرد و با ناحیه بسیج و حوزه نیز هماهنگی صورت می‌گیرد؛ بیشترین مسئله این است که مصالح مورد نیاز برای کار تامین شود و از نظر نیروی جهادی خوشبختانه مشکلی نداریم و آمادگی بالایی برای کار کردن وجود دارد.
مسئول گروه جهادی سرسبیل بسیج سازندگی خراسان رضوی هدایت می‌افزاید: مهم‌ترین نیاز حاشیه شهر مشهد در حوزه‌های عمرانی است و باید سراغ محرومان و مستضعفان برویم و از سوی دیگر باید پروژه‌هایی برای جوانانی که ابتدای زندگیشان است مهیا شود و باید برای این مسئله تقویم مناسبی تهیه شود تا زمینه برای ازدواج آسان نیز مهیا شود. صاحبقرانی می‌گوید: باید اولویت اصلی فضای جهادی را همچنین به سمت کارآفرینی و اشتغال‌زایی ببریم و در این صورت می‌توانیم به جامعه نیز کمک زیادی داشته باشیم.
به نظر می‌رسد در مجموع گروه‌های جهادی امروز در حوزه سازندگی بسیار پیشرو هستند و آثار آن را می‌توان در بسیاری از نقاط محروم جامعه و حاشیه شهر مشهد شاهد بود اما در کنار آن لازم است که گروه‌های دولتی نیز گام‌به‌گام همراه با بسیج سازندگی و سپاه حرکت کنند تا آثار بهتری را در این حوزه شاهد باشیم.

اشتغال‌زایی با کارگاه خیاطی
در نمونه‌ای دیگر از تلاش برای محرومیت‌زدایی، چندسالی است که شاهد هستیم بسیج سازندگی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی تسهیلاتی را در هر شهرستان با توجه به ظرفیتی که برای انجام فعالیت اقتصادی دارند ارائه می‌دهد.
توجه به ترویج و توسعه طرح‌های اقتصاد مقاومتی علاوه بر اینکه به تقویت رویه خودکفایی کمک می‌کند از سویی حلال مشکلات اقتصادی کشور و راهکار برون‌رفت از رکود تورمی است، از این‌رو باید از روشی تولید را توسعه و رونق داد که کمترین میزان وابستگی به نقدینگی را ایجاد و در سریع‌ترین زمان به بازدهی مطلوب برسد.
خانم احمدکهن کارآفرین شهرستان رودان با دریافت تسهیلات از بسیج سازندگی رودان توانسته با راه‌اندازی کارگاه خیاطی برای ۱۵ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد کند.
وی اظهار کرد: بسیج سازندگی رودان تنها مشوق من برای راه‌اندازی کارگاه خیاطی بود و اگر تسهیلات بسیج سازندگی نبود اصلا فکرمان برای ایجاد کارگاه نمی‌رسید یعنی سرمایه‌ای برای شروع کار نداشتیم الحمدالله این کار محقق شد و با اجاره یک واحد در مرکز شهر با ۳ نفر کار را شروع کنیم.
این کارآفرین رودانی افزود: با تعاملی که با آموزش و پرورش وهنرستان شهرستان داریم دوره کارورزی دانش‌آموزان رشته خیاطی در کارگاه ما گذارنده شود وبا راه‌اندازی این کارگاه خیاطی هم دوره کارورزی برای بچه‌ها بزاریم و هم اشتغال‌زایی کنیم. وی ادامه داد: چندماهی از راه‌اندازی کارگاه گذشته بود که با موسسه خیریه آبشار عاطفه‌ها در شهرستان آشنا شدیم و با کمک این نهاد خیریه، کارگاه خیاطی را به امکانات بهتر و بیشتر تجهیز کردیم بطوریکه افراد به صورت دو گروه صبح و عصر مشغول به کار هستند

خانه‌داری و کسب درآمد
درست کردن ترشی یکی از فرآیندهای نگهداری طولانی‌مدت از غذاهاست که ماده غذایی مورد نظر را داخل محلول آب نمک و یا سرکه که هر دو ph پایین داشته و حالت اسیدی دارند قرار می‌دهند سپس سبزیجاتی که آب اضافی‌شان گرفته شده را می‌گذارند تا به طور طبیعی تخمیر شوند و محلول سرکه مانندی حاصل شود. بر خلاف فرآیند کنسرو کردن، در ترشی گذاشتن احتیاجی به استریل کردن کامل ماده غذایی نیست. ترشی که اسیدی است سبب می‌شود هیچ باکتری یا قارچی نتواند به راحتی در چنین محیطی رشد کند. فرآیند ترشی گذاشتن برای نگهداری از مواد غذایی و استفاده آنها در خارج از فصل برداشت‌شان به وجود آمده است. ترشي‌ها چاشني محبوبي هستند كه از جايگاه ويژه اي در عادت غذايي ايرانيان برخوردار هستند. خانم قداره اگیباوی، از جمله توليدكنندگانی می‌باشد که توانسته برای خود درآمد ایجاد کند كه در این خصوص با ما گفت‌وگویی دارد.
خانم قداره اگیباوی، درباره نحوه ورودش به عرصه کسب وكار و چگونگي ايده درآمدزايي از طريق توليد و فروش ترشي می‌گويد: فعالیت کاری بیرون از منزل انجام نمی‌دادم و خانه‌دار بودم تصمیم گرفتم وارد عرصه‌ای شوم که هم در منزل باشم و در کنارآن درآمد داشته باشم و به همین دلیل عرصه صنایع تبدیلی ترشی را انتخاب کردم وی، درباره فعاليتش خاطرنشان می‌شود: به كار و فعالیتی که انجام می‌دهم افتخار می‌كنم قبول دارم كه برخي از مردم توليد و فروش ترشي را مناسب نمی‌دانند اما اینکه چرا این دیدگاه وجود دارد را نمی‌دانم و به نظر من توليد هر نوع محصول غذايي سالم و خوشمزه خدمت به مردم است و امری ارزشمند می‌باشد.
این فعال اقتصادی با اشاره به تولید ترشی و بازار فروش آن می‌گوید: در حال حاضر روزانه ۱۲تا۱۵ کیلو ترشی تولید می‌کنم و هرماه به طور متوسط ۵۰۰ تا ۸۰۰ هزارتومان درآمد دارم و هتل، بیمارستان و مدارس مشتري ثابت من هستند. به گفته خانم اگیباوی ورود به عرصه‌های اقتصادی کوچک و ایجاد طرح‌های زود بازده می‌تواند تحول بزرگی در استفاده از ظرفیت‌های بومی و محلی هر منطقه ایجاد کند چون امروزه مردم در ورود به شغلهای خرد ویاکوچک غافل هستند و تمایل زیادی در فعالیت این گونه مشاغل ندارند ولی اگر کمی توجه کنیم زمینه برای سرمایه‌گذاری کم در مشاغل خانگی آماده است و خیلی راحت می‌توان چرخه زندگی را چرخاند. وی با اشاره به شرایط اقتصادی جامعه می‌گوید: مناسب این است که برای بهتر شدن اقتصاد خانواده مسئولین بر روی مشاغل خانگی توجه بیشتری کنند و با گسترش حرفه کارآفرینی خوب و موفق در زمینه مشاغل پر سود خانگی دیگر کسی منتظر شغل‌های دولتی و استخدامی نباشد. وی درخصوص همکاری بسیج سازندگی اضافه می‌کند: از سال ۹۴ شروع به فعالیت کردم و بعد از مدتی با همکاری بسیج سازندگی ناحیه بندر لنگه توانستم ۲۰ میلیون تومان وام بگیرم و در عرصه صنایع تبدیلی ترشیجات شروع به فعالیت کنم.
خانم قداره اگیباوی، در پایان از تمامی دست‌اندرکاران دولتی خواست تا شرایط را برای گرفتن تسهیلات با بهره کم آسان کنند تا زمینه اشتغال بیشتر جوانان در عرصه‌های کوچک که گامی برای تولید حداکثری در آینده می‌باشد مهیا شود. وی در ادامه اظهار کرد: دغدغه‌هایی که در عرصه تولید ترشی دارم بازاریابی می‌باشد و مسئله دیگر این است که سازمان بهداشت در دادن مجوز همکاری زیادی را با ما ندارد و نکته آخر این است که اگر میزان سود تسهیلات کمتر شود کمک خیلی بزرگی به من و امسال من می‌باشد که می‌خواهند مشاغل خانگی را راه‌اندازی کنند و در آن به فعالیت تولیدی بپردازند.

جلوگیری از مهاجرت روستاییان
یکی دیگر از جلوه‌های سازندگی را در آذربایجان شرقی می‌توان یافت آنجا که اولین واحد از طرح مردمی نمودن پروابندی دام ۱۵ راسی آذربایجان‌شرقی در شهرستان بناب افتتاح شد که بسیج سازندگی افزایش اشتغال روستایی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان آذربایجان‌شرقی را با این طرح دنبال می‌کند.
این طرح هدف افزایش تولید گوشت قرمز و تامین بخشی از کمبود و جلوگیری از واردات بی‌رویه و همچنین ایجاد اشتغال مولد روستایی مناطق کمتر توسعه یافته را دنبال می‌کند. گفتنی است، اجرای الگوی چرخه کامل تولید دام در کشور و بهبود معیشت و اقتصاد بهره‌برداری روستایی نیز از جمله اهداف این طرح است.
جعفر رزمی مسئول بسیج سازندگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استان آذربایجان شرقی در حاشیه افتتاحیه طرح مردمی نمودن پرواربندی دام ۱۵ راسی اظهار داشت: سازمان بسیج سازندگی در راستای عمل به فرمان مقام معظم رهبری و در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی ۶ سال است که ماموریت‌های متعددی را برعهده گرفته و انجام می‌دهد. وی افزود: استفاده از ظرفیت‌های خالی و بالقوه در سرتاسر ایران اسلامی از جمله اهداف ورود مجموعه بسیج سازندگی به بحث اقتصاد مقاومتی است که منشا خیر بسیاری در طول سالیان گذشته شده که در سال‌های آتی نیز مانند سالیان گذشته این حرکت ادامه خواهد داشت.
رزمی با اشاره به تبعات مثبتی که طرح پرواربندی گوساله‌ها خواهد داشت، تصریح کرد: این طرح یک الگوی بسیار خوبی برای اقتصاد مقاومتی است که امیدواریم با حمایت‌ دستگاه‌های اجرایی و حمایت مجموعه دولت هرچه بیشتر این طرح گسترش پیدا کند.
مدیرعامل هلدینگ تعاون سپاه پاسداران نیز در حاشیه این افتتاحیه با اشاره به تهدیداتی که کشورهای غربی به ایران اسلامی وارد می‌کند، اظهار داشت: این را بارها دیدیم و لمس کردیم که ملت عزیز و پرتوان ایران اسلامی چگونه در مقابل دشمنان ایستاده و سر خم نکرده‌اند. وی خاطرنشان کرد: این عزم ایرانی نشات گرفته از آرمان‌های امام حسین(ع) بوده و باعث شده است نگران هیچ تهدیدی نباشیم.


کد مطلب: 105836

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/105836/صرف-فعل-زندگی-سازندگی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir