کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفتگو با سیاست روز:

پست‌های تشریفاتی در سر نوشت برجام اثر ندارد

25 تير 1398 ساعت 21:49


در حالی برخی به اظهارنظرهایی افرادی همچون جوبایدن نامزد انتخابات ریاست جمهوری‌ آینده آمریکا و اظهارنظر جایگزین آقای جوزف بورل جایگزین خانم موگرینی دلخوش کرده‌اند که ناظران سیاسی تاکید دارند؛ که به اینان نیز پیشنهاد می‌گردد جایگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا را مورد تجزیه تحلیل قرار داده تا متوجه شوند این پست تشریفاتی نمی‌تواند در سرنوشت برجام و آینده آن نقش قابل توجهی داشته باشد.
سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: با دقت در فرآیندهای مختلف پرونده هسته‌ای ایران که در هریک از این فرآیندها فرازو فرودهای متعددی مشاهده می‌گردد؛ امروز در در شرایط کاملا فرود توافق برجام بوده و در حقیقت این توافق نامه به نقاط پایانی خویش نزدیک می‌شود. وی افزود: این موقعیت از حدود ۱۴ماه پیش آغاز شده که آمریکا به صورت غیر مستدل و غیر قانونی از این توافق نامه خارج گشته و تا امروز نیز تهدیدات و با اقدامات غیر منطقی خویش از انجام تعهدات سه کشور اروپایی نیز جلوگیری نموده است. وی با اشاره به اینکه بی‌تعهدی و شکستن عهد و عدم اقدام قانونی اروپاییان نیز در طول یکسال گذشته داستانی غم انگیز و غیر قابل توجیه دارد که در این مصاحبه نمی‌توان به همه ابعاد آن پرداخت، تصریح کرد: اما به صورت اشاره باید گفت پرتوقعی سیاسی و زیاده خواهی اروپاییان دست کمی از قلدری و گردن کشی آمریکایی‌ها در این ماجرا نداشته است.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهارداشت: سه کشور اروپایی نامبرده مزورانه برای حفظ ایران در برجام و افزایش منافع خویش در چارچوب این توافق نامه از هیچ گونه عهدشکنی بیان وعده های موهوم و اظهارات دروغ کوتاهی نکرده‌اند در حقیقت همه این اقدامات غیر حقوقی و غیر دیپلماتیک اروپاییان در راستای انجام ماموریت آنان که توسط آمریکا دیکته شده بود قابل تحلیل است؛ در حقیقت این سه کشور اروپایی ماموریت یافته‌اند ایران را با وعده‌های غیر واقعی در برجام نگه بدارند تا آمریکا بتواند با خروج از برجام به اقدامات غیر قانونی خویش و افزایش تحریم‌ها بر علیه ملت ایران ادامه دهد. وی گفت: در حقیقت این یک سناریوی تنظیم شده محافل صهیونیستی در آمریکا و اروپا بود که می‌توان به آن گفت نقشه شوم امریکایی اروپایی بر علیه انقلاب اسلامی و ملت و نظام سیاسی نامید؛ البته ملت و نظام سیاسی ایران نیز از سه ماه قبل که صبر راهبردی آن به اتمام رسید اقدامات قانونی، حقوقی، فنی و مستدل خویش را آغاز نموده که به صورت پلکانی تعهدات فرا برجامی و برجامی خویش را کاهش دهد و در حال حاضر در مرحله دوم کاهش تعهدات قرار گرفته است و ثانیه شمار کاهش تعهدات نیز به سرعت در حال گذران زمان است و با تاکیدات مقامات عالی و نظارت شورای عالی امنیت ملی کشور و سازمان انرژی هسته‌ای این تعهدات رو به کاهش گذاشته است و در هر مرحله اطلاعات کامل این کاهش به سمع و نظر ملت ایران و آژانس بین المللی هسته‌ای خواهد رسد. این استاد دانشگاه اظهارداشت: حال چه قدر خنده دار است که در این شرایط مرگ توافق نامه برجام عده‌ای به سال ۲۰۲۰و انتخابات آینده در آمریکا دلخوش نموده‌اند که شاید با روی کار آمدن نمایندگان حزب دموکرات بتوانند این توافق نامه به کما رفته را احیا نموده و با احتمال فلج مغزی آن به توافق نامه برجام متمسک گردند. این جریان فکری به امید اظهار نظر جو بایدن که رقیب ترامپ در انتخابات آینده است و اظهارداشته اگر رئیس جمهور شوم، به برجام برمی‌گردیم دلخوش کرده‌اند. وی بیان داشت: اگر این گروه به فضای داخلی، نظر سنجی‌ها و تحولات سیاسی آمریکا مقداری توجه کنند، متوجه خواهند شد که امیدواری آنان به توافق نامه برجام بعد از ۲۰۲۰چه قدر به واقعیت نزدیک خواهد بود؟! البته بعضی از افراد دیگر نیز در روزهای گدشته به تغییرات به عمل آمده در اتحادیه اروپا و رفتن خانم موگرینی و آمدن آقای جوزف بورل اهل اسپانیا و از طرفداران توافق برجام و مخالف خروج آمریکا از این توافق نامه بوده است دلخوش کرده‌اند که به اینان نیز پیشنهاد می‌گردد جایگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا را مورد تجزیه تحلیل قرار داده تا متوجه شوند این پست تشریفاتی نمی‌تواند در سرنوشت برجام و آینده آن نقش قابل توجهی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: توافق نامه برجام به نقاط پایانی خویش رسیده و در حال حاضر هیچ یک از این طرفین این توافق نامه امکان بهره برداری از آن را نخواهند داشت؛ چرا که این توافق نامه از دیدگاه آمریکا برای عمل نکردن بود. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان


کد مطلب: 109931

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/109931/پست-های-تشریفاتی-سر-نوشت-برجام-اثر-ندارد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir