کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس کمیته امداد در پاسخ به سیاست روز:

سازمان‌های حمایتی متولی رفع فقر نیستند

20 اسفند 1396 ساعت 21:52


 نشست خبری رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) روز گذشته در محل ساختمان این کمیته برگزار شد.
به جهت تاخیر در برنامه و اشکالات به وجود آمده در این نشست، فرصت طرح سوال از سوی ما فراهم نشد. اما پرویز فتاح در انتهای نشست خبری پاسخگوی سوالات به جا مانده بود.
«به نظر شما متولی رفع فقر در کشور کیست؟ قطعا پاسخ شما چند نهاد مختلف هستند. اما کدام دستگاه قرار است وظیفه راهبری و به نحوی کاپیتانی را برعهده داشته باشد؟ و چرا با این همه دستگاه و نهاد مسئول همچنان عقب مانده‌ایم؟» این سوال ما از رئیس کمیته امداد بود که فتاح در پاسخ به آن گفت: اساس رفع فقر به مبانی اقتصادی کشور برمی‌گردد، یعنی هر ایرانی سرانه درآمد ماهانه‌اش چه میزان است. این در همه دنیا یک نُرم است و خب این را ما بالا و پایین نمی‌کنیم. اگر آن بالا برود یعنی هر ایرانی درآمدش در سال بالا رفته و قطعا در کاهش فقر موثر می‌باشد. همه عوامل اقتصادی آنجا دخیل هستند.
فتاح اضافه کرد: ما بارها گفتیم کمیته امداد با معلول‌ها طرف است و این در همه دنیا اینگونه است، یعنی آن سازمان‌های حمایتی متولی رفع فقر نیستند آنها حمایت می‌کنند و ما هم سازمان حمایتی هستیم. زمانی به ما رجوع می‌شود که فرد در دامان فقر گرفتار شده و ما داریم برای آن کاری می‌کنیم که فرد روی پای خود بایستد.
وی با بیان اینکه عواملی که افراد را به سمت امداد سوق می‌دهند؛ عوامل اجتماعی است افزود: اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی، بیماری‌های صعب‌العلاج و مسائل دیگر از جمله این عوامل هستند و باید در ریشه‌ها کنترل بشود و امیدوار هستیم با سیاست‌هایی که در مجموعه نظام صورت می‌گیرد و مصوب شده است از بار این مراجعات با سازمان کمیته امداد کاهش پیدا کند.
اما سیدپرویز فتاح در نشست خبری با بیان اینکه تا امروز ۹۲ درصد از بودجه دولتی کمیته امداد در سال ۹۶ تخصیص یافته است، افزود: با توجه به محدودیت منابع دولت، این تخصیص در بین دستگاه‌ها تخصیص خوبی است و از حمایت بالاتری در دولت و مجلس برخورداریم. وی ادامه داد: مستمری بهمن‌ماه به طور کامل برای تمام افراد تحت پوشش کمیته امداد پرداخت شده است و همچنین عیدی افراد تحت پوشش را دغدغه داشتیم که پنج‌شنبه گذشته پرداخت شد.
رئیس کمیته امداد اضافه کرد: مستمری اسفندماه برای مددجویان با هماهنگی با سازمان هدفمندی یارانه‌ها ۲۶ اسفندماه پرداخت می‌شود.
فتاح در پاسخ به سوالی در مورد خدمات ارایه شده به مددجویان زلزله‌زده در استان کرمانشاه گفت: در روزهای نخست زلزله حدود ۱۰۰ میلیارد تومان از محل کمک‌های مردمی کمیته امداد تهیه و بین تمامی زلزله‌زدگان توریع شد. در مرحله بعد تقسیم وظیفه شد و کمیته امداد فقط مسئولیت خدمات‌رسانی به مددجویان خود را برعهده گرفت. وی خاطرنشان کرد: تمامی مددجویان کمیته امداد چادر تحویل گرفتند و در ادامه هر مددجویی که نیاز به کانکس داشت تحویل گرفت. البته منکر نیستم و شاید افرادی خارج از پوشش امداد کانکس نگرفته باشند. اما ۲۴ هزار کانکس میان مددجویان امداد توزیع شد.
رئیس کمیته امداد ادامه داد: ۶ هزار واحد مسکن مددجویان در زلزله آسیب‌دیده است که از این تعداد ۲۵۰۰ واحد باید از صفر بازسازی شود و ۳۵۰۰ واحد نیازمند تعمیر و بازسازی است.
وی گفت: به مددجویان اعلام کردیم که همه وام دولت و کمک بلاعوض را دریافت کنند. توافق ما این است که دولت ۳۵ میلیون تومان در مناطق روستایی و ۴۰ میلیون تومان در شهرها وام پرداخت کند. همچنین حدود ۷ میلیون کمک بلاعوض برای امور مختلف پرداخت می‌شود.
فتاح خاطرنشان کرد: با وجود وام و کمک بلاعوض، این مقدار برای تکمیل واحدهای مسکونی کافی نیست و با احتساب ما تا ۹۰ درصد کار ساخت و ساز را پیش می‌برد. بنابراین مشکل مددجویان برای ۱۰ درصد باقی مانده است که طبق برنامه ریزی‌ها از محل کمکهای مردمی امداد پرداخت خواهد شد. کار احداث واحدهای مسکونی آغاز شده و در حال انجام است تا زمانی که واحدها کامل نشود بازپرداخت اقساط شروع نمی‌شود و پس از آن هم ۶ ماه تنفس در نظر گرفته شده است و احتمالا بازپرداخت اقساط به سال ۹۸ می‌رسد.

واگذاری ۵۰ هزار واحد مسکونی بدون متقاضی به مددجویان امداد
رئیس کمیته امداد امام خمینی در مورد پرداخت یارانه به مددجویان کمیته امداد تصریح کرد: در سال ۹۶، ۲۴۷ میلیارد تومان یارانه نقدی به مددجویان پرداخت شد که امسال نیز ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان برای مسکن مددجویان هزینه خواهیم کرد.
فتاح گفت: یک میلیون و ۶۰۰ هزار مددجو یارانه به حسابشان واریز می‌شود و علاوه بر یارانه ۵۰۰ میلیارد تومان نیز برای بهداشت و درمان مددجویان تحت پوشش هزینه شده است. وی با اشاره به اینکه ۳۵ هزار بیمارسرطانی و صعب‌العلاج تحت پوشش این نهاد هستند، اظهار داشت: همچنین ۳۰ تا ۳۵ هزار خانواده سرپرست زندانی نیز تحت پوشش‌اند و از خدمات این نهاد بهره‌مند می‌شوند.
رئیس کمیته امداد تأکید کرد: در سال جاری دوهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان وام اشتغال پرداخت شده که تا ۲۰ اسفندماه ۸۵ درصد این اعتبار محقق شده و پیش‌بینی می‌کنیم در ابتدای سال آینده مابقی نیز محقق شود.
فتاح خاطرنشان کرد: ۱۴۰ هزار نفر از مددجویان توانستند با استفاده از وام‌های خودکفایی، توانمند شده و از چرخه‌های حمایتی کمیته امداد خارج شوند. وی همچنین در مورد طرح‌های حمایتی کمیته امداد برای مددجویان تحت پوشش تصریح کرد: طرح محسنین و اکرام ۲۶ درصد، زکات ۴۰ تا ۵۰ درصد، صدقات ۱۴ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته ودر مجموع تمامی طرح‌های ما به نسبت سال قبل ۳۰ درصد با افزایش مواجه بوده اند.
رئیس کمیته امداد در مورد طرح‌های حمایتی و فقرزدایی نیز یادآور شد: براساس تبصره ۱۴ در سال آینده ۷ هزار میلیارد تومان برای مددجویان امداد و بهزیستی در مجلس مصوب شده است که بالاترین رشد خود را طی سالهای قبل داشته است.
فتاح عنوان کرد: در بودجه سال آینده همچنین دو هزار میلیارد تومان برای اشتغال مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی در نظر گرفته شده و همچنین با تخصیص اعتبارات تعدادی از افراد پشت نوبتی را می‌توانیم تحت پوشش قرار دهیم. وی به طرح شهید رجایی اشاره کرد و گفت: براساس این طرح، زنان و مردان روستایی که به ۶۰ سال سن رسیده و نیازمند هستند، تحت پوشش قرار می‌گیرند که البته در شهرها، نحوه پوشش متفاوت از طرح شهید رجایی است.
رئیس کمیته امداد از واگذاری ۵۰ هزار واحد مسکونی نیمه‌تمام و بدون متقاضی به کمیته امداد خبر داد و اظهار داشت: این توافق با وزارت مسکن انجام شده و در راستای حمایت از خانوارهایی است که مسکن ندارند که درسال ۹۷ اجرایی خواهد شد. به گفته وی همچنین در سال آینده ۲۳۰ میلیارد تومان برای بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار اختصاص پیدا می‌کند.
وی افزود: بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان کمک مردمی برای زلزله‌زدگان کرمانشاه جمع‌آوری و توزیع شد و در حال حاضر تمامی مددجویان این نهاد در مناطق زلزله‌زده که ۲۴ هزار نفر هستند، کانکس دریافت کردند و برای سال جدید آنها نیز سه برابر مستمری عیدی دریافت کرده‌اند.
فتاح با اشاره به اینکه از ۶ هزار واحد مسکونی آسیب‌دیده زلزله‌زدگان، ۲۵۰۰ واحد باید از صفر ساخته شود و سه هزار و ۵۰۰ واحد نیز نیاز به تعمیر و بازسازی دارد، خاطرنشان کرد: ۳۵ میلیون تومان وام روستایی و ۴۰ میلیون تومان وام به شهرنشینان پرداخت می‌شود و در صورت نیاز کمیته امداد برای تکمیل واحدهای مسکونی به آنها کمک می‌کند.
رئیس کمیته امداد در مورد تعدادی از واحدهای مسکونی که مددجویان وام مسکن را نتوانستند پرداخت کنند، گفت: این مشکل فقط برای مددجویان نیست و در کشور فراگیر است و بر این اساس خانه‌های روستایی و مسکن مهر که نتوانسته‌اند وام‌های خود را پرداخت کنند، بانک مسکن، خانه را مطالبه کرده است که تعداد آنها نیز بالاست.
وی اظهار داشت: ۴۵۰ میلیارد تومان هزینه وام‌ها بوده که در حال حاضر نیز بیشتر شده و پرداخت آن‌ها از عهده ما خارج است و بارها به نمایندگان مجلس گفته ایم که رسیدگی به این موضوع نیازمند قانون است که امیدواریم ردیفی برای آن اختصاص دهند اما در مجموع در بودجه امسال، ۱۵ میلیارد تومان برای مددجویانی که نمی‌توانند وام خود را پرداخت کنند اختصاص یافته که در موارد ضروری پرداخت می‌شود.
فتاح با اشاره به اینکه ۹ درصد از افراد تحت پوشش کمیته امداد زنان مطلقه هستند، تأکید کرد: همچنین ۲۰ تا ۳۰ درصد صدقات جمع‌آوری شده درخصوص اشتغال مددجویان هزینه می‌شود که این موضوع نیز کاملاً شرعی است.

نویسنده: محسن رجبی


کد مطلب: 103658

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/103658/سازمان-های-حمایتی-متولی-رفع-فقر-نیستند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir