کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل تاکید شد

آمریکا، بزرگترین تهدید علیه صلح و امنیت

1 مهر 1399 ساعت 21:16


مراسم هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد در حالی به دلیل شرایط کرونایی در فضای ویدئو کنفراس برگزار می‌شود که بسیاری از سران کشورها ضمن معرفی آمریکا به عنوان بزرگترین تهدید کننده صلح و امنیت جهان خواستار تغییرات بنیادین در سازمان ملل بویژه حذف حق وتو شده‌اند.
نشست امسال سازمان ملل متحد در حالی برگزار می‌شود که شرایط کرونایی و عدم حضور سران و مقامات کشورها در این نشست حال و هوای دیگری به آن داده است با این وجود یک اصل در این میان مشترک است و آن تاکید چند باره بسیاری از حاظران بر غیر عادلانه بودن تقسیم ساختار قدرت در سازمان ملل بویژه عملکردهای یک جانبه آمریکا تاکید و خواستار تغییر در این وضعیت ناعادلانه شده‌اند.
در همین چارچوب وزیر خارجه کوبا ضمن انتقاد شدید از سیاستهای خصمانه آمریکا علیه برخی کشورها تصریح کرد که رفتارهای غیرمسئولانه این کشور بزرگترین تهدید برای صلح و امنیت جهان به شمار می‌رود."برونو رودریگز" در نشستی مجازی با حضور مقامات سراسر جهان همزمان با هفتادوپنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل خاطر نشان کرد: چندجانبه‌گرایی و قوانین بین‌الملل از سوی آمریکا مورد تهدید هستند.رودریگز ضمن انتقاد شدید از سیاستهای خصمانه آمریکا علیه کشورش طی چند دهه اخیر عنوان کرد که واشنگتن با چنین سیاستهایی و تشدید محاصره اقتصادی، تجاری و مالی کوبا، حقوق مردم این کشور را نقض کرده است.وی افزود: دولت آمریکا با بی شرمی در همکاری های ما با دیگر کشورها در امور پزشکی و درمانی اختلال ایجاد می‌کند. واشنگتن در مراودات پزشکی کوبا با کشورهایی که خودشان درخواست این همکاری‌ها را دارند، کارشکنی می‌کند. این نقض حقوق ملت‌هاست.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد هم با حضور در سالن مجمع عمومی، پیام خود را به صورت حضوری ارائه کرد و گفت: من از تعهد مجمع عمومی هفتاد و پنجم برای احیای مجدد چندجانبه‌گرایی استقبال می‌کنم. نارندا مودی که کشورش داعیه عضویت دائم در شورای امنیت را در سر می‌پروراند و البته شکافی با پاکستان را هم به نمایش گذاشته است، در پیام ویدئویی ارسالی خود، گفت: بدون اصلاحات جامع، سازمان ملل با بحران اعتماد مواجه است. برای جهان تودرتوی امروزی، ما نیازمند یک چند جانبه‌گرایی اصلاح شده که واقعیت‌های امروزی را منعکس سازد، به همه صدا بدهد و به چالش‌های معاصر و رفاه انسان بپردازد، هستیم. شی جین پینگ رئیس جمهوری چین هم در پیام ویدئویی خود از تعهد چین به چند جانبه‌گرایی سخن گفت و برخلاف اظهارات آمریکایی‌ها اظهار کرد: سازمان ملل متحد، آرمان بیش از هفت میلیارد نفر را برای زندگی بهتر ترسیم می‌کند و منشور سازمان ملل متحد همچنان تضمین مهمی برای صلح و توسعه جهانی است.وی ادامه داد: چین به همکاری و حمایت از منافع مشترک همگانی متعهد است همانگونه که از منافع خود محافظت می‌کند. آنچه باید انجام دهیم جایگزینی تعارض با گفت‌وگو ، اجبار با مشاوره و حاصل جمع صفر با برد-برد است.آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در سخنانی ویدئویی به مناسبت گرامیداشت هفتادوپنجمین سالگرد تاسیس این سازمان تاکید کرد، سازمان ملل "باید با توسعه یافتگی بیشتر بتواند خود را با چالشهای جهانی قرن بیست و یکم تطبیق دهد." مرکل تصریح کرد، منافع کشورهای عضو می‌توانند مانع کارکرد مناسب نظام سازمان ملل شوند.امیر قطر در سالروز تاسیس سازمان ملل بر لزوم اصلاح نظام داخلی شورای امنیت و مکانیزم اجرای قطعنامه‌های آن تاکید کرد.وی همچنین تاکید کرد، باید بازنگری در نظام داخلی شورای امنیت صورت گیرد چراکه حق وتویی که کشورهای عضو دائم از آن برخوردارند بیشتر مواقع باعث ناتمام ماندن و به تعلیق درآمدن مسائل امنیتی مشترک می‌شود.
لاوروف وزیر امور خارجه روسیه درسخنانی به مناسبت هفتادوپنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل گفت، دنیا از اختلاف خسته و نیازمند همکاری چند جانبه است.لاوروف عنوان کرد: متاسفانه امروز در مناطق مختلف جهان نزاع‌های مسلحانه همچنان ادامه دارند. همچنین تهدیدهای حاد زمان ما شامل تروریسم بین المللی، مواد مخدر و جرائم سایبری و تغییرات آب و هوایی نیز به آنها اضافه شده‌اند. امسال یک چالش حاد دیگر نیز به این فهرست اضافه شد: همه گیری کروناویروس که موجب پدید آمدن بحرانی جدی در حوزه‌های اجتماعی-اقتصادی و دیگر حوزه‌ها شده است.وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد، اختلافات فزاینده همچنان که برخی کشورها منافع قانونی کشورهای دیگر را نادیده می‌گیرند هر سال کار را برای پاسخ به چالشهای جهانی دشوارتر می‌سازد.


کد مطلب: 115457

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/115457/آمریکا-بزرگترین-تهدید-علیه-صلح-امنیت

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir