کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آيا اين غفلت آگاهانه است؟

هنوز مهر مجوز شبكه بي‌بي‌سي در كشور خشك نشده بود كه معصومه ابتکار معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست...

28 مرداد 1394 ساعت 8:06


هنوز مهر مجوز شبكه بي‌بي‌سي در كشور خشك نشده بود كه معصومه ابتکار معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست هفته گذشته با شبکه خبری بی‌بی‌سی انگلیسی در تهران مصاحبه كرد.
بالاخره «کیم کاتاس» خبرنگار BBC World که برای یک هفته به ایران آمده بود، توانست به یکی از اهداف رسانه متبوعش برسد و از معاون دولت یازدهم بر شبكه بي‌بي‌سي مصاحبه بگیرد.
صبح ديروز در حالی اين مصاحبه منتشر شد که تنها سه روز قبل یعنی روز ۲۴ مرداد‌ماه علی جنتی وزیر ارشاد کشورمان در حاشیه اجلاسی از ممنوعیت مصاحبه مسئولین با بخش فارسی این رسانه معلوم‌الحال سخن گفته بود.
وزیر ارشاد در روزهای گذشته درباره نحوه فعالیت این شبکه در ایران گفته بود كه حدود دو دهه است که به مناسبت‌های مختلف از شبکه‌های خارجی دعوت به گرفتن گزارش در ایران می‌شود و ما از بی‌بی‌سی انگلیسی و سایر شبکه‌های دیگر نیز دعوت کردیم اما از بی‌بی‌سی فارسی دعوت نکرده‌ایم و حتی مسئولان نظام هم از مصاحبه با این شبکه منع شده‌اند.
با اين حال انتشار اين مصاحبه در بخش خبري بي‌بي‌سي فارسي نشان داد كه اين شبكه معلوم الحال با همكاري ويژه يك مقام مسئول در كشورمان توانسته است قانون وضع شده را دور بزند وخانم ابتكار گاف ديگري را در پرونده خود بر جاي گذاشته است.
چند نكته از وراي اين مصاحبه قابل توجه است:
سابقه شبکه بی‌بی‌سی آنقدر شفاف و آشکار است که نیازی به بازگو کردن اقدامات و رفتارهای ضد ایرانی این شبکه نمی‌رود. از اين‌رو مجوز دادن به بي‌بي‌سي چه جايي مي‌تواند داشته باشد به ويژه اينكه وقتي اين مصاحبه در بي‌بي‌سي فارسي منتشر مي‌شود مي‌توان به اين واقعيت اذعان داشت كه شبکه‌های مختلف این رسانه انگلیس با هم مرتبط هستند و برنامه‌هاي تولیدی خود را برای پخش به همدیگر مي‌دهند و اين نكته‌اي است كه وزارت ارشاد از آن غافل شده است.
اما فارغ از اين نكته، نكته ديگر اظهارات خانم ابتكار در اين مصاحبه است وی که این روزها زیر بار شدیدترین انتقادات در رابطه با عملکرد ضعیفش در موضوع ریزگردها در استان‌های جنوبی و غربی قرار دارد، در گفت‌وگو با کیم کاتاس، از توافق‌هسته‌ای و مسایل سیاسی داخلی و خارجی کشورمان می‌گوید!
ابتکار که گویی یکی از دیپلمات‌های مذاکره‌کننده ایرانی است، در این مصاحبه توافق هسته‌ای را فصل جدیدی از همکاری‌هاي منطقه‌ای خوانده و از علاقه جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با کشورهای همسایه منطقه سخن می‌گوید!
پالسی که ابتکار در این مصاحبه با بنگاه سخن پراکنی بی‌بی‌سی داده است نیز در عین حال جالب توجه است. وی توافق هسته‌ای ایران و گروه‌ ۱+۵ را اهرم قدرت اصلاح‌طلبان در داخل فضای سیاسی ایران معرفی کرده و به طور تلویحی بیان داشته است که غربی‌ها و بویژه کنگره آمریکا با مخالفت با توافق این اهرم قدرت را از اصلاح‌طلبان که همسو با سیاست غرب در ایران عمل می‌کنند، می‌گیرد.
طبعا این اقدام، به عنوان نقطه تاریک دیگری در کارنامه معصومه ابتکار ثبت خواهد شد. او چهره اصلاح‌طلب سرشناس حاضر در دولت یازدهم است، البته نه به خاطر مدیریت مناسب در حوزه‌هاي مسئولیتش که همان ریاست سازمان محیط‌زیست باشد، بلکه به دلیل حاشیه‌هاي خارج از حوزه کاری‌اش و کارنامه‌ای که نقاط تاریک کم ندارد؛ نقاطی مثل دیدار عناصر فتنه‌گر در سال ۸۸ به عنوان عضو شورای شهر تهران با بهانه پیگیری حقوق شهروندی و اظهار‌نظر علیه نظام در حضور آنان، عدم حضور در شهرهای تعطیل شده استان خوزستان و همدردی رو در رو با مردم این استان در اوج بحران گرد و غبار زمستان گذشته و...
در نهايت بهتر است كه خانم ابتکار بجای سیاسی کاری و جست‌وجوي اهرم قدرت در برابر اصولگرايان به فكر مشكلات محیط‌زیست كشور باشد تا اينكه با شبكه بي‌بي‌سي درباره همه مسائل داخلی و خارجی، بحران منطقه، داعش، مذاکرات هسته‌ای و نتایج آن سخن بگويد. شايد هم بهتر مي‌بود كه با علاقه‌اي كه خانم ابتكار به موضوعات سياسي دارند به جاي رياست سازمان محيط‌زيست وي در پستي سياسي قرار مي‌گرفت تا اينگونه اظهار‌نظرهاي وي جايگاهي بهتري داشت و اوضاع محيط‌زيست هم با حضور فردي علاقمند و مسئول به اين حوزه سرو سامان بيشتري مي‌گرفت.


کد مطلب: 93360

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/93360/آيا-غفلت-آگاهانه

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir