?>?> سیاست روز - اعضای خانه ملت وزیر اقتصاد را برکنار کردند - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

موافقان و مخالفان کرباسیان در مجلس چه گفتند؟

اعضای خانه ملت وزیر اقتصاد را برکنار کردند

5 شهريور 1397 ساعت 0:08


روز گذشته وکلای ملت پس از استماع توضیحات نمایندگان استیضاح‌کننده و هم‌چنین کرباسیان، با ۱۳۷ رأی موافق، ۱۲۱ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۶۰ رأی مأخوذه درباره استیضاح، اعتماد خود از کرباسیان را پس گرفتند و بدین ترتیب وزیر اقتصاد برکنار شد.
جلسه علنی مجلس روز گذشته به ریاست علی لاریجانی با دستور استیضاح وزیر اقتصاد برگزار شد.

موافقان و مخالفان رئیس جمهور
در این جلسه حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر، سیدهادی بهادری نماینده ارومیه، عباس پاپی‌زاده نماینده دزفول، هدایت‌الله خادمی نماینده ایذه، صدیف بدری نماینده اردبیل در مجلس شورای اسلامی، رحیمی‌جهان‌آبادی نماینده تربت‌جام، شادمهر کاظم‌زاده نماینده دهلران، سیّد قاسم جاسمی، نماینده کرمانشاه، مجید کیان‌پور نماینده دورود و ازنا، علی ساری نماینده اهواز، حجت الاسلام حسن نوروزی نماینده رباط کریم، مهرداد بائوج لاهوتی نماینده لنگرود، الیاس حضرتی نماینده تهران از موافقان استیضاح و حسن سلیمانی نماینده کنگاور، مسعود پزشکیان نماینده تبریز از مخالفان استیضاح بودند.

۵۵ تن طلا و سکه از دست دادیم
حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر در این جلسه خطاب به کرباسیان عنوان کرد: در برنامه‌ای که به مجلس ارائه کردید قرار بود تورم لجام‌گسیخته را مهار کنید، اما افزایش نرخ دلار به ۱۲ هزار تومان رسید. وی در ادامه خطاب به کرباسیان گفت: بالاترین میزان نقدینگی کشور را در دوره مدیریت شما تجربه کردیم.

با وصله پینه نمی‌توان کابینه را اداره کرد
سیدهادی بهادری نماینده ارومیه نیز در موافقت با این استیضاح اظهار داشت: شان وزارت اقتصاد و دارایی در کابینه به هماهنگ کننده چند اداره تقلیل پیدا کرده است.
بهادری یادآور شد: متاسفانه در وزارت اقتصاد به بحث تخصصی هیچ توجهی نشده است، با وصله پینه نمی‌توان کابینه را اداره کرد.

ناکارآمدی دولت در سایه تحریم‌ها پنهان شده است
عباس پاپی‌زاده نماینده دزفول نیز گفت: دولت برخلاف برنامه‌های اعلامی است که نهایتاً موجب کاهش ثروت ملی، کاهش تولید، افزایش تورم و رکود شده است.
وی اضافه کرد: دولت به جای جهت‌گیری نقدینگی به سمت تولید این سیل خروشان را به سمت بازار سکه و ارز سوق داد که موجب شد رانت‌های عظیم برای برخی سودجویان پدید آید.

چرا گمرک یک شبه به آتش کشیده می‌شود
هدایت‌الله خادمی نماینده ایذه در مجلس در نیز طی سخنانی اظهار داشت: چگونه است که دختر یکی از مدیران‌تان خودروی ۳۵۰ میلیون تومانی را با ۱۰۰ میلیون تخفیف و مابقی را با وام ۴ درصدی خریداری کرده است. خادمی تصریح کرد: چرا شبانه گمرک آتش می‌گیرد و هزاران اسناد می‌سوزد؟ اصلا چرا فرزند ۲۰ و چند ساله مشاور رئیس‌جمهور در هیأت مدیره یک شرکت دیده می‌شود.

اقتصاد دولت روحانی بیمار است
جلیل رحیمی‌جهان‌آبادی نماینده تربت‌جام نیز گفت: ما مقصر هستیم که به جای شنیدن صدای درد و رنج چشم و گوش بسته از برخی وزرا حمایت می‌کنیم. وی یادآور شد: اقتصاد دولت روحانی بیمار است و شخص کرباسیان در این رابطه مقصر است.

اختلال در روند صادرات
صدیف بدری نماینده اردبیل نیز گفت: سیاست‌های بد دولت نه تنها کمکی به حل مشکلات اقتصادی کشور نکرد بلکه باعث تشدید موضوع خدشه‌دار شدن اعتماد عمومی جامعه شد. وی تصریح کرد:روند صادرات کشور با اختلالات جدی مواجه شده است.

کاهش ذخایر طلای کشور
شادمهر کاظم‌زاده نماینده دهلران نیز گفت: ما در مقابل این جنگ اقتصادی دشمنان چه کرده‌ایم؟ وی افزود: آیا غیر از این بود که به منابع کشور چوب حراج زدیم و ذخایر طلای کشور با عرضه سکه ۶۰ تن کاهش یافت.

ثروتمندها قوی‌تر و بی‌بضاعت‌‌ها ضعیف تر
سیّد قاسم جاسمی، نماینده کرمانشاه نیز اظهار داشت: آقای کرباسیان! شما با این اقداماتی که انجام دادید ثروتمندها را ثروتمندتر و قوی‌تر و افراد بی‌بضاعت را ضعیف‌تر کردید، به گونه‌ای که محتاج نان شب‌شان هستند. 

اخلال‌گران اقتصادی حاصل سوء تدبیر مسئولین بی‌تدبیر هستند
مجید کیان‌پور نماینده دورود و ازنا نیز گفت: به نظر می‌رسد سیاست‌های متفاوت و لحظه‌ای در اقتصاد ایران سبب آشفتگی در کشور شده است.
وی افزود: سودهای ۲۷ یا ۲۸ درصد چه فایده‌ای دارد؟ شما معمار اقتصاد کشور هستید،‌ چرا نسبت به این مسائل بی‌تفاوتید، باید گفت اخلال‌گران اقتصادی حاصل سوء تدبیر همین مسئولین بی‌تدبیر هستند.

حجم نقدینگی به ۱۵۳۰ هزار میلیارد رسیده است
علی ساری نماینده اهواز نیز اظهار داشت: در یک سال گذشته تنها دو بار در جلسات مهم، کلیدی و حیاتی شورای پول و اعتبار حضور پیدا کرده و اساسا به دلیل عدم تسلط در خصوص اظهارنظرهای تخصصی در این جلسات غایب هستید. وی تأکید کرد: قطعا اگر خودتان استعفا می‌دادید بهتر بود.

۷۰ درصد قاچاق کشور از مبادی رسمی انجام می‌شود
حجت الاسلام حسن نوروزی نماینده رباط کریم نیز گفت : ۱۰۰ هزار تومان به ۲۵ هزار تومان تبدیل شده است، وقتی اینگونه باشد سرمایه سرگردان به تورم تبدیل می‌شود، شما برای مقابله با این مشکل چه کردید؟ وی خاطرنشان کرد: امروز طبق اطلاعات واصله حداقل ۷۰ درصد قاچاق کشور از مبادی رسمی وارد کشور می‌شود که شما مسئول آن بودید.

باید بین نوسانات ارزی با مسیر کلی اقتصاد تفاوت قائل شد
مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز جلسه استیضاح خود گفت: همین جا اعلام می‌کنم هیچ زمانی نگفتم فقط در دایره مسئولیت خود پاسخگو هستم. من به عنوان عضوی از دولت پاسخگو هستم. وی اضافه کرد: ای کاش کسانی که در موافقت استیضاح صحبت کردند این سوالات را قبلا به من می‌دادند زیرا بخشی از سؤالات در طرح استیضاح نبود.
کرباسیان افزود: به شما حق می‌دهم پاسخ این سؤالات را از من بخواهید اما نکته اینجاست که باید بین نوسانات ارزی به عنوان یک رخداد با مسیر کلی اقتصاد تفاوت قائل شد و هیچ کدام را به دیگری تعمیم نداد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: من تنها کسی هستم که ۲۸ کتاب در زمینه اقتصادی تالیف و ترجمه کردم. بدانید که می‌دانم و به آن عمل داشته‌ام. وی گفت : چه از منظر مراجع بین‌المللی و چه از منظر مراجع آماری داخلی در مجموع سال ۹۶ جزو سال‌های خوب کشور بود. وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان داشت: یکی از ریشه‌های فساد در دولت تعدد حساب‌های بانکی دستگاه‌های دولتی بوده است کرباسیان افزود: ما پرونده‌های تخلف و فساد را به دور از هیاهو دنبال کرده‌ایم. ریشه‌های فساد را باید در امضاهای طلایی جست.

کرباسیان از تجربه خوبی برخوردار است
حسن سلیمانی نماینده کنگاور در مخالفت با استیضاح وزیر اقتصاد گفت: در پیشینه کاری که از کرباسیان می‌دانم قابلیت و تجربه و توانایی لازم در بخش‌های مختلف مدیریتی موجود است.
وی افزود: مسئولیت وزیر اقتصاد در امور بانکی فقط در رابطه با رئیس مجمع عمومی بانک ملی و بانک سپه است و همین قدر مسئولیت برایش باقی مانده و در سایر بانک‌ها دخالتی ندارد. اقدامات بانکی هم که به تکالیف بازمی‌گردد، پس آقای وزیر کجا باید مدیریت کند.


کد مطلب: 105809

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/105809/اعضای-خانه-ملت-وزیر-اقتصاد-برکنار-کردند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir