?>?> سیاست روز - انقلاب اسلامي، زمان شناسي و درک صحيح شرايط - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

انقلاب اسلامي، زمان شناسي و درک صحيح شرايط

انقلاب اسلامی ایران وارد سی و هشتمین سال عمر خود می‌شود. تردیدی وجود ندارد که مردم ایران در روز ۲۲ بهمن امسال نیز...

9 بهمن 1394 ساعت 21:56

مولف : اسد الله افشار


انقلاب اسلامی ایران وارد سی و هشتمین سال عمر خود می‌شود. تردیدی وجود ندارد که مردم ایران در روز ۲۲ بهمن امسال نیز همچون سال‌های گذشته در راه‌پیمايی سراسری شرکت خواهند کرد و یکبار دیگر به جهانیان گوشزد خواهند نمود که به انقلاب، آرمان‌های امام خمینی و نظام جمهوری اسلامی وفادار هستند و هرجا و هر وقت لازم باشد ازاین انقلاب و نظامی که خود آن را تأسیس کرده‌اند دفاع خواهند کرد.
درباره انفلاب اسلامي وعملكرد مسئولين و وفاداري مردم به اين انقلاب گفتني فراوان وجود دارد كه با توجه به موضوع پسافرجام و انتخابات هفتم اسفند ماه۱۳۹۴ ؛ ضرورت ايجاب مي‌نمايد مطالب مهمي را دراين شرایط حساس کنونی كشور، كه در ذيل خواهد آمد یادآوري و مدنظر قرار دهيم :
يكم )مطلب اول این است که مشکلات و عملکردهای نادرست مسئولین و مانع تراشی‌های دشمنان هرگز در تعلق خاطر مردم ایران نسبت به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی کمترین خللی وارد نخواهد کرد. در ۳۷ سال گذشته، دولت‌های مختلف عملکردهای مختلفی داشتند. مردم از بعضی از مسئولین رضایت نداشتند و در مواردی به خاطر فشارهای خارجی از قبیل تحریم‌ها دچار مشکلاتی شدند، ولی هیچ‌یک از این عوامل نتوانستند اراده مردم را برای شرکت در راه‌پیمايی ۲۲ بهمن و حمایت از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی سست کنند. رابطه مردم ایران با انقلاب اسلامی، فراتر از مشکلات و عملکردها و مانع تراشی‌های داخلی و خارجی و یا حتی اختلافات و منازعات جناح‌ها و احزاب و اشخاص است. مردم نسبت به این امور، حساس هستند و به مسئولین اعتراض هم دارند و برای آینده انقلاب و نظام نگران هم می‌شوند ولی هرگز با انقلاب قهر نمی‌کنند و ایرادها را به نظام جمهوری اسلامی مرتبط نمی‌دانند. ملت ايران هميشه در مهم‌ترين بزنگاه‌هاي تاريخ انقلاب با زمان شناسي و درک صحيح شرايط، ثابت کرده‌اند، آن جا که پاي عزت ملي ايران در ميان باشد، مردم عزتمندانه و مقتدرانه پاي آرمان‌هاي انقلاب اسلامي و امام خميني(ره) ايستاده‌اند .
دوم) سی و هفت سال از پیروزی انقلاب اسلامی که نماد و نشان استقلال‌طلبی است، گذشته است. امروز شکوفایی استعداد دانشمندان و دانش‌پژوهان ایران درعرصه انقلاب اسلامی و در حوزه‌هایی مانند پیشرفت‌های علمی وطبّی، فناوری‌های نوین، تکنولوژی نانو، صنایع پیشرفته دفاعی، دستاوردهای هسته‌ای، تحقیقات فضایی، پژوهش‌های موفق ماهواره‌ای و سایبری، سلّول‌های بنیادی وموضوعات چشمگیر دیگر از این قبیل، انکارناپذیر است. فراتراز این، جایگاه سیاسی و منطقه‌ای و معنوی انقلاب اسلامی ایران، درجهان امروز و آسیا و آفریقای امروز وخاورمیانه امروز، به گونه‌ای است که نه دوست و نه دشمن، نمی‌خواهد و نمی‌تواند بدون محاسبه این جایگاه وآثار اجتناب ‌ناپذیرش اجرای سیاست‌های کلان مورد نظر خود را فارغ‌البال تعقیب کند. قدرت‌های کوچک و بزرگ جهانی و قارّه‌ای و منطقه‌ای، این قدرت تأثیرگذار و مستقل و معنوی و مردمی یعنی انقلاب اسلامی ایران را برای ارزیابی و نیروسنجی هر طرح و برنامه کلان خویش، مورد توجه و محاسبة دقیق قرار می‌دهند.
سوم) شعار سه‌ بخشی«استقلال، آزادی، جمهوری‌اسلامی» محوراصلی خواست رهبر فقید انقلاب و همه نیروهای مبارز بوده وهست که به ‌تدریج به‌ عنوان خواسته‌ای ملی درمیان آحاد مردم مطرح و درهر راهپیمایی اعتراضی یا سخنرانی و دیوارنویسی‌ای در دوران پيروزي انقلاب مطرح و برآنها تأکید شده است .«جمهوری‌اسلامی» نیزبه‌ معنای حکومت با درونمایه احکام ‌اسلامی مبتنی‌بر آرای مردم است؛ اینکه فرد‌فرد جامعه خود را در فرآیند تعیین سرنوشت کشور شریک و سهیم بدانند. نباید این تصورایجاد شود که اراده عمومی نافذ نیست و برخی علاقه‌مند به نادیده ‌گرفتن آن هستند.همانطورکه «اسلامیت» نظام نیز دارای اهمیت وخواست اکثرمردم ایران است. تلاش این بوده که تمام قوانین ومقررات جاری درکشور یا مطابق با اسلام یا حداقل مخالف با این آیین انسان‌ساز نباشد. چکیده آرمان‌های انقلاب درهمان شعارسه بخشي و محوری مذكورخلاصه شده و حتما در طول زمان، نیاز به بازنگری در برخی کاستی‌ها و تقویت نقاط مثبت اجرای این شعار وجود داشته و دارد. باید به آرمان‌ها و خواسته‌های اصلی ملت درایام انقلاب رجوع کرد و بدون پیش‌داوری براساس خرد ‌جمعی نخبگان و تجربیات سه ‌دهه گذشته، تصمیم گرفت. بررسی فرموده‌های امام در صحیفه انقلاب و وصیتنامه ایشان و فرمایشات رهبری انقلاب دراین حوزه می‌تواند راهگشا‌ باشد.
چهارم) درارزیابی عملکرد ۳۷ ساله نظام جمهوری اسلامی همگان باید به کامیابی‌ها و موفقیت‌های بزرگ ملت ایران و رشادت شهیدان دلاوردفاع مقدس افتخارکنند، درعین حال که دولت‌های کنونی نیز باید گذشته را چراغ راه آینده بدانند و از تکرار اشتباهات و آزمون و خطاهای انجام شده پرهیز کنند. سر برآوردن از طولانی‌ترین جنگ فرساینده کلاسیک قرن بیستم، به تنهایی کاری شگفت و معجزه‌گون بود، اما نباید از نظر دور داشت که منتقدان دلسوز و درونی کشور، معتقدند مسئولان کشور پس از جنگ می‌توانستند با پرهیز از برخی گروه‌گرایی‌ها و جناح بازی‌ها و بهره‌مندی از موقعیت استثنایی ایران، وضع مطلوب‌تری برای کشور و مردم خلق کنند.ایران از مواهب طبیعی بسیار بزرگی از جمله نیروی انسانی مستعد و خلاق، موقعیت جغرافیایی و ژئواکونومیکی، منابع طبیعی و معدنی، دانش فنی، موقعیت تجاری و توریستی کم نظیر و شخصیت‌های وزین فرهنگی و علمی بین‌المللی برخوردار است. مسئولان کشور می‌توانستند و می‌توانند با بهره‌گیری از همه این مواهب، ایران را در جایگاهی بالاتر از آنچه هست قرار دهند؛ جایگاهی که شایسته آن است.
پنجم) پشتوانه اصلی انقلاب و نظام جمهوری اسلامی مردم هستند و مسئولان باید با خدمت صادقانه به مردم، این پشتوانه را برای امنیت کشور، پایداری نظام و تحکیم اصول انقلابی و ارزش‌های دینی حفظ و تقویت نمایند. کسانی که در نظام جمهوری اسلامی مسئولیتی برعهده دارند نباید این مسئولیت را غنیمتی برای خود تلقی نمایند بلکه باید آن را فرصتی بدانند که خدای متعال در اختیار آنها قرار داده است تا با وظیفه ‌شناسی برای سعادت اخروی خود توشه‌ای به دست آورند. حضور مردم در راه‌پیمايی ۲۲ بهمن باید این وظیفه‌شناسی را درمسئولین نظام جمهوری اسلامی تقویت نماید.


کد مطلب: 94990

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/94990/انقلاب-اسلامي-زمان-شناسي-درک-صحيح-شرايط

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir