کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تشریح اهداف امریکا از تحریم مردم ایران در سخنان مقام معظم رهبری

جنایت علیه بشریت رویکرد اصلی تحریم‌ها

10 مرداد 1399 ساعت 22:30


رهبر معظم انقلاب اسلامی دیروز به مناسبت عید قربان در سخنرانی زنده تلویزیونی، تحریمهای امریکا علیه مردم ایران را جنایت خواندند و اهداف کوتاه‌مدت، میان‌مدت و درازمدت امریکا در این زمینه را تشریح کردند .
نگاهی به صفحات تاریخ نشان می‌دهد که آمریکا همواره بعد از انقلاب اسلامی در صدد فرصتی برای ضربه زدن به ایران بوده و از هیچ جنایتی برای رسیدن به این هدف فروگذار نکرده است.
آمریکا از سال ۱۹۷۹ از زمان پیروزی انقلاب در ایران تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال کرده و این تحریم ها به لحاظ کمی و کیفی از سال ۲۰۱۲ افزایش یافته است، امری که موجب شد تأثیرات منفی بر اقتصاد ایران بگذارد و زندگی مردم ایران را تحت تأثیر قرار دهد.
آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم‌های شدیدتری را علیه ایران از سال ۲۰۱۲ اعمال کردند تا نقش آفرینی ایران در منطقه و خاورمیانه کاهش یابد و برنامه های هسته‌ای پیشرفت نکند. در سال ۲۰۱۵ در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما در آمریکا با امضای برجام فشار تحریمها اندکی کمتر شد اما با ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در سال ۲۰۱۷ ، ترامپ از برجام خارج شد و برای دستیابی امریکا به اهداف خود رویکردهای متفاوتی را بکار گرفت.
یکی از این اقدامات اعمال تحریم های شدید اقتصادی علیه مردم ایران و ممانعت از ورود دارو به ایران بود.
این رویکرد امریکا هم اکنون با وجود تهدیدات ناشی از بیماری کرونا ادامه دارد و در این شرایط نیز دولت امریکا به تحریمهای خود علیه مردم ایران ادامه داده است.
اگرچه امریکا برای فریب افکار عمومی، در رویکردی رسانه‌ای اعلام کرده که تحریمها در سلامت و زندگی مردم ایران تاثیری ندارد و تنها دولت و نظام را تحت فشار قرار داده اما محروم کردن یک کشور از دسترسی به تجارت بین‌المللی و نظام بانکی جهانی، توانایی آن کشور را برای دسترسی به دارو، مواد غذایی و تجهیزات پزشکی از طریق سازوکارهای مالی و تجاری موجود، به طور کامل سلب کرده و در عمل مردم ایران را در تحریم مواد غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی قرار داده است.
در این بین تمامی مجامع بین المللی تاکید دارند که علیرغم این ادعاها، تحریمهای دولت امریکا زندگی مردم ایران را دشوار کرده و سلامت ایرانیان را به خطر انداخته است و این اقدامات مصداق جنایت علیه بشریت و مقابله نابرابر علیه غیر نظامیان، زنان، کودکان و سالمندان است.
آدهانوم قبرسیوس مدیرکل سازمان جهانی بهداشت با تاکید بر اینکه تحریم‌های ظالمانه و غیر قانونی آمریکا علیه ایران و محروم کردن مردم ایران از حق دسترسی به دارو، تجهیزات پزشکی و خدمات درمانی مصداق بارز جنایت علیه بشریت است در این باره گفته: از جامعه بین المللی می‌خواهم تا نسبت به این تحریم‌ها که تهدیدی بی‌سابقه علیه بهداشت عمومی جهانی به شمار می‌رود، واکنش جدی نشان دهند و دولتمردان آمریکا را به علت این اقدامات غیرقانونی مواخذه کنند.
در این میان رهبر معظم انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه اکثریت مردم ایران توانسته‌اند در مقابله این تحریمها بایستند و تحریمها بر آنهااثری ندارد، تاکید کردند: تحریمها در اکثر مردم اثر نمی‌کند. آن‌ها دشمن و آمریکا را شناخته‌اند.
ایشان با اشاره به اینکه ایرانی زیرک از دشمنی آمریکا سود برده است، فرمودند؛ تحریم‌‌های ثانویه موجب شد که متخصصان و جوانان در داخل تولید کنند.
تشریح اهداف تحریمها
همزمان با خروج آمریکا از برجام و با افزایش فشارهای اسراییل و عربستان سعودی، ترامپ در رفتاری غیر منطقی در حقوق بین الملل، تعهدات این کشور در جریان برجام را نادیده و به بهانه‌های گوناگون نه تنها تحریم‌های پیشین علیه مردم دربرابر ایران را تشدید کرد، بلکه با تحریمهایژ همه جانبه علیه مردم کشورمان تلاش کرد تا مردم را تحت فشار قرار داده و آنها را در برابر دولت و نظام قرار دهد.
رهبر معظم انقلاب در بخشی دیگر از فرمایش‌های خود به تشریح ابعاد مختلف تحریمها پرداختند و آنها را به سه نوع کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت تقسیم کردند.
ایشان در مورد تحریمهای کوتاه مدت گفتند: هدف کوتاه مدت دشمنان به ستوه درآوردن ملت ایران، آشفته کردن مردم و ایستادن مردم در برابر نظام و دولت است... البته خودشان گرفتار تابستان داغ شدند.
ترامپ زمانی که تصمیم به تشدید تحریم‌ها علیه ایران گرفت مدعی شد که قصد جدا کردن مردم از دولت را دارد تا مردم را به زانو درآورده و آنها را علیه نظام بشوراند.
امریکا این موضوع را در مورد مردم عراق، ونزوئلا و ... نیز اجرا کرد و در تلاش است تا این تجربه را علیه مردم ایران به کار گیرند. آنها می خواهند با متوقف کردن خط تولید در کشور زمینه ساز افزایش قیمت‌ها شده و با افزایش بی کار و سختی معیشت مردم را در برابر نظام قرار دهد.
جلوگیری از پیشرفت ایران
مقام معظم رهبری در بخشی از فرمایش‌های خود هدف میان‌مدت از اعمال تحریمها را جلوگیری از پیشرفت ایران خواندند و خاطرنشان کردند:امریکایی‌ها می‌خواهند محدودیت‌هایی ایجاد کنند تا به خصوص در زمینه‌های علمی پیشرفت انجام نگیرد.
پس از پیشرفت‌های ایران در زمینه های مختلف به ویژه در انرژی هسته‌ای، نانو، بومی سازی دانش و فناوری‌های نوین و ... امریکا بیشتر از انقلاب اسلامی به هراس افتاده و در صدد است تا مانع از پیشرفت‌های ایران در زمینه صنعت و علم شود. همین موضوع توجه سیاستگذاران آمریکایی به سمت تحریم‌های علمی را جلب کرده است تا بتوانند ایرانیان را با مشکلات متعددی ازجمله توسعه و پیشرفت مواجه کند. تحریم دانشگاه های ایران از جمله دانشگاه صنعتی شریف و شهید بهشتی و ترور و تحریم دانشمندان ایرانی و بازداشت آنها در خارج از کشور تنها گوشه‌ای از اقدامات امریکا است.
قطع همکاری‌ها میان ایران و گروه‌های مقاومت
حضرت آیت الله خامنه‌ای مرحله بعدی تحریم را اینگونه تبیین کردن؛‌ «هدف جنبی هم دارند که می‌خواهند رابطه جمهوری اسلامی را با گروه‌های مقاومت در منطقه قطع کنند. البته باید گفت که شتر در خواب بیند، پنبه دانه... آن چیزی که آن‌ها می‌خواستند، نشده و نخواهد شد. تحقق نیافتن مقاصدشان مورد اعتراف خودشان قرار گرفته است. خودشان می‌گویند فشار شدید تحریم به مقصود نرسید.»
امریکایی‌ها بارها مدعی شدند که ایران با همکاری نیروهای مقاومت مانع از پیشرفت های مورد نظر آنها و کشورهای همسو در منطقه شده است و تهدیدی جدی برای رژیم صهیونیستی به شمار می رود.
همچنین تحلیلگران منطقه‌ای در این باره تاکید دارند که علیرغم این تحریمها قدرت منطقه ای ایران افزایش یافته است. اندیشکده شورای آتلانتیک در تحلیل خود در این باره نوشته:دولت «دونالدترامپ»، خروجش از توافق هسته‌ای برجام و بازاعمال تحریم‌ها علیه ایران این‌طور توجیه کرد که رفع این تحریم‌ها نفوذ ایران در منطقه را افزایش داده است. این اندیشکده می افزاید؛ ‌ ترامپ و مقام‌های دولت او استدلال می‌کردند که با اعمال «فشار حداکثری» علیه ایران می‌توانند این کشور را از منابع مالی لازم برای تأمین مالی فعالیت‌هایش در منطقه محروم کنند.
این نشریه امریکایی یادآور شد: اگر قرار بود تحریم‌ها به تغییر در رفتارهای منطقه‌ای ایران منجر شود، انتظار می‌رفت نفوذ منطقه‌ای ایران طی سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ لطمه ببیند. با وجود این، رویدادها و روندها نشان داد که دقیقاً عکس این اتفاق افتاده و در بهترین حالت، نفوذ منطقه‌ای ایران و تحریم‌ها مستقل از یکدیگر هستند.
هماهنگی تحریف با تحریم
یکی از مهمترین نکاتی که رهبر معظم انقلاب در سخنان خود به آن اشاره فرمودند جریان تحریف است.
ایشان در تشریح اهداف دشمن از این اقدام خاطرنشان کردند: هدف تحریف دو چیز است. یکی ضربه زدن به روحیه مردم و یکی آدرس غلط دادن برای رفع مشکل تحریم است. پول زیادی هم خرج می‌کنند.
وجود شبکه های مختلف ضد ایرانی و معاند نیز گواهی بر این سخنان است. بارها دیده‌ایم که این رسانه‌ها هیچ خبری از موفقیت‌ها و پیشرفت مردم ایران نمی‌دهند بلکه تنها در تلاش هستند تا در مورد مشکلات ایران از کاه کوه بسازند و چنان وانمود کنند که ایران کشوری ورشکسته و ناتوان است که اینک به زانو در آمده است.
برای نمونه از زمانی که موج دوم کرونا در کشور شدت گرفته است، مرتباً با اعلام تعداد قربانیان این بیماری اینگونه وانمود می‌کنند که این فقط مردم ایران هستند که در این شرایط قرار دارند و اوضاع در سایر کشورها عادی و حتی بهتر است. از یک سو از اثر تحریمها و اینکه تا چه اندازه مانع از جلوگیری از مبارزیه با کرونا در ایران می‌شود، سخن نمی گویند و از سوی دیگر نیز از اعلام واقعیت‌های دیگر کشورها از جمله امریکا که به گواه آمار بیشترین تعداد قربانیان کرونا را دارد خوداری می کنند.
در نهایت
اینکه در بحبوحه یک بیماری همه گیر جهانی، ترامپ برای تحریم مردم ایران به خود می‌بالد و با افتخار از برنامه‌ای سیستماتیک برای هدف قرار دادن جان میلیون‌ها نفر از طریق تروریسم اقتصادی می گوید دقیقا ًجنایت علیه بشریت است. ماهیت تحریم‌ها، جنگ اقتصادی علیه ایران است و زمانی که صحبت از تحریم به میان می‌آید نابودی کشور و کشتار مردم آن با استفاده از نابودی اقتصاد است.
اینکه مردمی را در زمان بیماری از دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی محروم کنند، خلاف حقوق قوانین بشر است و نشان از دوگانگی‌ مدعیان حقوق بشر در حرف و عمل دارد. مطابق قوانین بین المللی، اِعمال تحریم‌ها علیه ایران، نقض بند ۳ کنوانسیون چهارم ژنو و به منزله مجازات دسته‌جمعی یک ملت است و مصداق جنایت جنگی و نقض قوانین بین‌المللی به شمار می رود.
در این زمان که جامعه جهانی در حال مبارزه با کرونا است، جریان رسانه‌ای کشورمان بایستی در عملکردی هماهنگ به روشنگری در افکارعمومی جهانی نشان دهد که اگرچه ترامپ مدعی بی اثر بودن تحریم‌های آمریکا علیه ایران بر مساله بهداشت و درمان و مقابله با بیماری کرونا است و مدعی شده که صادرات اقلام و اجناس دارویی و بشردوستانه به ایران هیچگاه در لیست تحریم‌های امریکا قرار نگرفته، اما این ادعایی است که تنها بر روی کاغذ قابل رؤیت است و در عمل کمتر شرکت دارویی و بهداشتی با ایران معامله می‌کند.
حتی اگر برخی از این شرکتها تن به چنین معاملاتی بدهند به دلیل اینکه زمان مؤثر نقل و انتقالات مالی و تکمیل معاملات، حداقل سه برابر حالت طبیعی است، در شرایط شیوع کرونا و مبارزه با این بیماری خطرناک زمانیِ حیاتی از دست رفته و نتایج آن برای مردم ایران منفی است. در عین حال آمریکا بارها در رفتاری بیشتر نمایشی از مقامات کشورمان خواسته در صورت نیاز بهداشتی و درمانی مرتبط با کرونا آنرا اعلام و امریکا را از درخواست خود آگاه کنند. به گواه سازمان های دست اندرکار، طرح چنین موضوعی همانند جوک مسخره‌ای در جامعه بین الملل است که کاملاً غیر کاربردی است.ص این درحالی است که دولت و مردم ایران نیازی به صدقه دولتمردان امریکایی ندارند و آنقدر ثروتمند هستند که نیاز خود را تامین کنند با اتکا به ظرفیت‌های داخلی تأمین کنند. افکار عمومی جهانی باید بدانند که آمریکا که خود را تنها ابرقدرت جهان معرفی می‌کند، نه تنها به کشورهای دیگر در مبارزه با کرونا کمکی نمی‌کند، بلکه با اِعمال تحریم و فشار به نهادهای بین‌المللی از کمک کشورهای دیگر به ایران جلوگیری می‌کند.
از سوی دیگر باید رسانه‌ها به مردم خاطرنشان کنند که مدیریتی در کشور موفق است که تنها راهی که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کرده‌اند و آن هم تکیه به توان و ظرفیت‌های داخلی است، دنبال کند و چشم به دست دیگران نداشته باشند.
از سوی دیگر باید دریافت که امروزه قدرت نرم، جایگاه ویژه‌ای نسبت به قدرت سخت یافته که محور اصلی آن نیز تولید علم و فناوری است. پس باید در این مسیر با جدیت پیش رفت، هرچند که این مسیر دشواری‌هایی هم داشته‌ باشد.


کد مطلب: 114746

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/114746/جنایت-علیه-بشریت-رویکرد-اصلی-تحریم-ها

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir