?>?> سیاست روز - پاس گلی که اصلاحات به امریکا می‌‌دهد - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تکرار حربه برجامی برای تصویب اف.ای.تی.اف؛

پاس گلی که اصلاحات به امریکا می‌‌دهد

3 ارديبهشت 1398 ساعت 23:04


هنوز از شوک وعده‌های محقق نشده‌ای چون چرخیدن سانتریفیوژ در کنار چرخ زندگی مردم خلاص نشده‌ایم، هنوز تورم چندرقمی و دورقمی شدن نرخ‌ها حتی در مورد پیاز، گوشت، مرغ و... را هضم نکرده‌ایم، هنوز از شوک دونرخی شدن بنزین رها نشده‌ایم که مدافعان برجام با همان فرمول «اگر تصویب نکنیم معیشت مردم را چه کسی جواب می‌دهد» شروع به فشار برای تصویب پالرمو و سی.اف.تی و مفاد اف.ای.تی.اف کرده‌‌اند و انگار نه انگار که تدبیر و امیدی که به آن دلخوش کرده‌اند به جای برطرف کردن فقر مطلق سیاست‌هایی به کار گرفته که نتیجه آن افزایش این طیف است!! انگار نه انگار که همین‌ها روزی وعده دادند که با برجام می‌شود همه چیز، حتی آلودگی هوا را درست کرد و مردم را به خیابان‌ها کشیدند تا با توهم یکسان شدن نرخ ریال و دلار با آهنگ خوش‌خیالی‌شان حرکات موزون انجام دهند!
مدافعان برجام با خدشه‌دار کردن اعتماد مردم به دولت کاری کردند که امروز مردم با شنیدن نام تدبیر و امید، ناامید می‌شوند و از سیب‌زمینی فروش تا بازاری را نسبت به مسئولان دولتی بدبین کرده‌اند، مدافعان برجام همین امروز هم پاسخگوی گل‌گاری‌ای که در زندگی مردم داشتند، نیستند و خودشان را از پاسخگویی به مردم تا حدی کنار کشیده‌‌اند که با وقاحت مجددا برای رای به کنوانسیون مشکوک سینه سپر می‌کنند و آلزایمر خودخواسته گرفته‌اند.
آلزایمر خودخواسته گرفته‌اند تا یادشان نیاید به مردم وعده بهبود اوضاع اقتصادی دادند و چند برابر رئیس‌جمهوری قبلی که تقبیحش می‌کردند تپه آباد کردند! آلزایمر خودخواسته گرفتند تا یادشان نیاید تمام شب‌نامه‌هایی که برای رقیب انتخاباتی روحانی پخش می‌کردند را کاندیدای متبوع خودشان چند برابرش بر سر ملت آورده است. یادشان رفته دلار را رئیسی ۵ هزار تومان نکرد اما روحانی توانست آن را به مرز بیست هزار تومان نزدیک‌تر کند.
مدافعان برجام یک روز برای هم‌رنگ جماعت شدن لباس سپاه پوشیده و می‌گویند من سپاهی هستم تا آن را در اینستاگرام به اشتراک گذاشته و لایک بگیرند اما روز دیگر مصاحبه می‌کنند که اقدام امریکا در تروریست اعلام کردن سپاه ربطی به پیوستن به کنوانسیون مبارزه با تروریست ندارد!!! و سینه سپر می‌کنند که اگر به این کنوانسیون نپیوندیم ما مسئول پاسخ به افکار عمومی نیستیم و یادشان می‌رود که تا همین الان هم پاسخ افکار عمومی را ندادند. یادشان رفته اصلا دولت نزدیک دو سال است که سخنگو ندارد! و لابد اعتقادی به سخگویی ندارد که سخنگو نگذاشته هر چند که همان روزهایی هم که سخنگو داشت بیشتر به فکر بستن دهان منتقد با روش‌های مسالمت‌آمیز و معامله‌گرانه تا اخراج از جلسه سخنگویی بود تا پاسخ به سوالات.
اوضاع جالبی شده است، مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس به راحتی در پاسخ به اینکه آیا اقدام ترامپ در گنجاندن نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی تأثیری در بررسی لوایح پالرمو و سی.اف.تی در مجمع تشخیص مصلحت نظام دارد یا خیر به جماران می‌گوید که: «معتقدم است هر چه بتوانیم با دنیا ارتباط‌مان را منطقی‌تر کرده و سعی کنیم که تنش‌های خود را با کشورهای دیگر کاهش دهیم به ضرر آمریکاست!!!» و اینطور نتیجه می‌گیرد که «اینکه ما بخواهیم از یک کنوانسیون بین‌المللی خارج شویم یا به کنوانسیون‌هایی که دیگر کشورها پیوسته‌اند نپیوندیم بهانه دادن به دست آمریکاست برای اینکه تحریم‌های خودش یا هر حرفی را که می‌زند تشدید کند!!» و به روی خود نمی‌آورد که چطور امریکا برجامی که پشتوانه قطعنامه سازمان ملل را داشت نادیده گرفت و هیچ اتفاقی هم برای تامین منافع ملی ما نه از سوی سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی و نه از سوی دیگر طرفین برجام رخ نداد!!!
پزشکیان چندی پیش مانند دیگر نمایندگان، لباس سپاهی بر تن در مجلس شورای اسلامی حضور داشت و اتفاقا عکسش در فضای مجازی موجود است توضیح نمی‌دهد که با قرار گرفتن نام سپاه در لیست تروریستی چطور باید سی.اف.تی که همان تایید تامین نکردن تروریسم است را امضا کنیم و قید بودجه دادن به سپاه!!! را که حتی وقتی دولت در جمع کردن مصیبت سیل و زلزله به آن پناه می‌برد را بزنیم. پزشکیان نمی‌گوید چطور باید چیزی را امضا کنیم که به ارگانی که برایمان پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس را ساخته و یا به ارگانی که زمانی که توتال دستمان را در پوست گردو گذاشت کار را دست گرفت تا میادین مشترک را به قطر نبازیم بگوییم تروریست و بودجه ندهیم!!!
اما پزشکیان یک چیز دیگر هم می‌گوید: «کسی را پیدا نمی‌کنید که کارشناس باشد، دستش در آتش باشد و در سیستم اجرایی کشور حضور داشته باشد و بگوید که ما به اف.ای.تی.اف نپیوندیم.» او به راحتی آب خوردن چشمش را بر منتقدان متخصص و اجرایی می‌بندد و به جای برچسبی که مدافعان برجام به منتقدان زدند «کاسب تحریم» این‌بار برچسب «غیرمتخصص» را بر می‌دارد و یادش می‌رود که هم‌طیف‌هایش برای رای به این کنوانسیون‌ها خواستار برگزاری رفراندوم شدند!!!
او در ادامه سخنانش یک نکته دیگر نیز می‌گوید: «اگر شما تصمیم گرفتید که نپیوندیم پس باید جای من و همه کسانی که هستند افرادی بگذارید که مدعی هستند که می‌شود بدون این کنوانسیون‌ها کشور را اداره کرد.» به نوعی با این اقدام می‌گوید که با بستن چشمانش به روی رای مردمی که به او و امثالهم اعتماد کردند تا کار را پیش ببرند، میدان را خالی می‌‌کند و این کار قاعدتا به نفع هیچ‌کس جز دشمن نخواهد بود.
اما آن یکی نایب رئیس هم دیروز مصاحبه می‌کند و با این جمله کلیدی که «اعضای مجمع تشخیص چندان از خودشان رای و استقلال فکری ندارند» پشت رای به پالرمو و سی.اف.تی می‌ایستد.
علی مطهری معتقد است که «اگر ما به کارگروه ویژه مالی نپیوندیم مشکلات بیش‌تری برای روابط بانکی و مالی‌مان ایجاد می‌شود.» اما نمی‌گوید که الان چقدر در مراودات مالی با اروپا توفیق داریم که در آن زمان آن توفیق به باد می‌رود و کلا یادش رفته که رئیس‌جمهور محبوبش سال گذشته اردیبهشت‌ماه در همایش مدیران به صراحت گفت که با گونی!! ارز توزیع می‌کنند چون سیستم مالی‌مان هنوز راه نیافتاده (روحانی اردیبهشت‌ماه سال گذشته گفت: چهار سال گذشته می‌رفتیم با گرفتاری فراوان اسکناس تهیه می‌کردیم در هواپیما می‌گذاشتیم، بیمه می‌کردیم در فرودگاه با ماشین مسلح ارز را در بانک مرکزی می‌آوردیم. صبح چند گونی دلار را به صرافی‌ها می‌دادیم، صرافی‌ها هم خداوند عاقبت همه ما را به خیر کند. چطور تقسیم می‌کردند و به کی می‌دادند جنس‌هایی هست در میوه‌فروشی وقتی پرتقال می‌آید میوه‌های خوب را زیر می‌گذارد و می‌گوید قبلا فروختم، پرتقال خوب زیر می‌ماند برای از ما بهتران!!!) عین صحبت‌های رئیس‌جمهوری را هم نوشتیم که نایب رئیس مجلس بخواند.
مطهری اما در ادامه گفت‌و‌گویش با عصر ایران درباره تاثیر تصمیم ترامپ در گنجاندن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروه‌های تروریستی بر تصمیم تشخیص مصلحت نظام در بررسی لوایح پالرمو و سی.اف.تی (بخوانید مبارزه با تامین مالی تروریسم) گفت: «ارتباطی بین این دو موضوع وجود ندارد، اگر ما بر عدم تصویب این دو لایحه اصرار داشته باشیم به یک نوعی تایید حرف ترامپ است و به نفع آمریکا خواهد بود.» و این یکی نایب رئیس مجلس هم فراموش می‌‌کند که به جز لباس سپاهی ‌پوشیدن کارهای عملی‌تری هم باید برای حمایت از نیروی مسلح کشور انجام داد!!
تقریبا اغلب اصلاحاتی‌ها نظراتی مشابه با این دو نایب رئیس مجلس دارند، نظراتی که دانسته یا نادانسته می‌تواند پاس گل دادن به امریکا تعبیر شود. هر چند که پوشیدن لباس سپاهی و اینطور اظهارنظرها گاهی معنی واژه پوپولیست را هم برای مردم بیشتر روشن می‌کند. 

نویسنده: مائده شیرپور


کد مطلب: 108564

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/108564/پاس-گلی-اصلاحات-امریکا-می-دهد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir