کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

شاهکار مدیریتی شورای پنجم و شرکا خیلی زود خسته شد

پایان شهردار بیمار

23 اسفند 1396 ساعت 23:59


روز گذشته شبکه‌های مجازی به سرعت درباره استعفای نجفی از شهرداری تهران اخباری را مخابره می‌کردند که هرچه سرعت انتشار این اخبار بیشتر می‌شد سرعت تکذیب برخی!! حتی خود شهردار نیز افزایش می‌یافت و در نهایت اما این خبر تایید شد که محمدعلی نجفی بعد از ۷ ماه از بهشت انصراف داده است. این خبر با تایید شورای شهر و پذیرش استعفا تکمیل شد تا نجفی باز هم رکورد حضور در پست مدیریتی کمتر از یک سال را در کارنامه ثبت کند.
نجفی به عنوان شهرداری که از روزهای اول مخالفان جدی به خود می‌دید و عملکرد او در کنار اقدامات معاونینش این انتقادات را صحت بخشید. حالا بعد از این استعفا بعضی از اصلاح‌طلب‌ها مانند همیشه چشم خود را بر واقعیت بسته‌اند و به جای اینکه ناکارآمدی و سوختن تهران را طی چند ماه مدیریت نجفی ببینند این استعفا را ناشی از احضار او به دادگاه برای جشن برج میلاد دانسته و می‌خواهند ماجرا را توجیه کنند. جالب اینجاست که در همین بین حتی رئیس شورای شهر و دیگر اعضا بر بیمار بودن نجفی تاکید کرده‌اند و این ادعا از همان ابتدا با شهردار وارد ساختمان خیابان بهشت شده بود و حالا در حال تایید شدن است، یک روز بیماری قلبی یا روز دیگر دیسک کمر.
اگر فرض را بر این بگذاریم که بیماری نجفی علت اصلی استعفای او بوده است می‌توانیم اینطور تحلیل کنیم که با این فرضیه باید به گذشته رجوع کنیم روزی که نجفی سمت ریاست سازمان میراث فرهنگی را هم به بهانه بیماری قلبی به شخص دیگری داد. که در آن صورت این سوال پیش می‌آید که چرا اعضای شورای شهر یک آدم بیمار را بر این مسند نشاندند؟! تا هم توانایی اجرایی نداشته باشد و هم در روزهای بحرانی پایتخت خبری از او نباشد. خوب به یاد داریم که در اوج آلودگی پایتخت دکتر خود را به جزیره کیش رساند تا مبادا دود قلیانشان باعث آلوده شدن بیشتر هوای شهر شود. و در نوبت اول زلزله تهران باز جای خالی وی در جلسه ستاد بحران هویدا بود تا جایی که حتی برای رویت او در شبکه‌های مجازی رونما تعیین کردند!
در کنار موارد یاد شده می‌توانیم به همه اینها تصمیمات و پیشنهادات خلق‌الساعه وی و معاونینش را اضافه کنید از گران‌تر کردن بنزین در شهر تهران، عوارضی کردن و اجاره دادن بزرگراه‌های شهر، تعطیل کردن خط ۷ مترو به بهانه نداشتن امنیت کافی، گران‌تر کردن بلیت مترو برای سال آینده را هم اضافه کرد در حالی که معلوم است از این وسیله حمل‌ونقل عمومی افراد کم‌بضاعت جامعه استفاده می‌کنند آن هم با کمترین رفاه؛ مثلا کارگری که در فرودگاه یا حرم امام خمینی کار می‌کند با این طرح از الان باید غصه سال نرسیده را بخورد، طرح ترافیک نوینی که هنوز هم پر از ایرادات است و هنوز از طرف سازمان بازرسی مهر تایید بر آن زده نشده و... . اما می‌توان این استعفا را بر جفت پوچ بودن دست‌های نجفی و هم‌کیشانش هم در یافتن تخلفات قبلی‌ها و هم در اجرای تصمیمات مهم برای شهر تهران تلقی کرد.
حالا باید از آنهایی که قریب به یکسال و اندی بر طبل فساد در شهرداری سابق کوبیدند و از املاک نجومی گفتند و حالا برای خودشان و مردم محرز شد که این نیز بازی کثیفی بود برای رای آوردن برخی‌‌ها، پرسید چه زمانی از تهمت‌هایی که زدند قرار است عذرخواهی کنند؟
در بی‌تحرکی شهر پس از انتخاب شورای پنجمی‌ها و شهردار جدید همین بس که آنها ابتدا برای خود ماشین‌های نو و گران‌تر از قبلی‌ها سفارش دادند به اضافه تبلت‌هایی از نوع سیب گاززده که معلوم شد این اعضا بیشتر به فکر خودشان هستند تا مردم، در این‌باره می‌توان به حقوق عقب افتاده کارگران خط ۷ مترو اشاره کرد که این کارگران روز ۲۵ بهمن‌ماه سال‌جاری در اعتراض به پنج‌ماه حقوق عقب‌افتاده جلوی درب ایستگاه مترو امام خمینی تجمع کردند.
اما در همین حین باید از جدیدترین اقدام شورای بنفش نیز یاد کرد که آنها شروع به نامگذاری خیابا‌ن‌ها و گذرگاه‌ها به نام هم‌کیشان خود کرده‌اند و در این خصوص یک خیابان به نام مصدق، یک ساختمان به نام سعید حجاریان و البته یک سالن هم به نام عباس آقای شیبانی نامگذاری شده است.
این اقدامات اگرچه از منظر سیاسی می‌توانست نظر عده‌ای از رأی‌دهندگان به لیست اصلاح‌طلبان با مهر تأیید مرد «تکرار» را جلب کند اما برای بسیاری از رأی‌دهندگان که از قضا شهروند تهران هستند چندان خوشایند نبود. تهرانی‌ها قریب به ۱۰ سال شهرداری را دیده بودند که به محض ابری شدن هوا در زمستان تمام امکانات را برای پیشگیری از مشکلات احتمالی برف بسیج می‌کردند اما در کمال بهت و ناباوری این‌بار شهرداری تهران را در برابر یک برف زمستانی غافلگیر شده می‌دیدند و برف تا مدت‌ها عبور و مرور آنان را با مشکل مواجه می‌کرد و شهردار حتی از هرس کردن درختان نیز دریغ کرده بود، از طرفی شهردار تهران در شهرآورد پایتخت شانه به شانه رئیس فیفا بازی را نظاره‌گر بود.

یک بیماری جدید
اما انگار قرار است این فرض به نتیجه برسد و شورا سعی دارد که نشان دهد بیماری قبلی در استعفای نجفی از شهرداری بی‌تاثیر بوده است! محمد علیخانی عضو شورای شهر تهران درباره استعفای شهردار تهران در توئیتی گفت: نجفی یک عارضه جدید پزشکی را علت استعفای خود اعلام کرده است. اکنون این دلیل برای اعضای شورای شهر محرز شد، البته نمی توان تاثیر فشارهای سیاسی را کتمان کرد. اصل خبر استعفای نجفی شهردار تهران درست است، اکنون با اعضای شورای شهر در حال گفت‌وگو هستیم.

منشأ بیماری نجفی از استرس هم هست
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه علت استعفای شهردار تهران یک مشکل پزشکی جدید بود، گفت: بیماری او به خانواده‌اش هم مربوط است، مرض نجفی از استرس هم می‌آید.
اما در این بین محسن هاشمی‌رفسنجانی در نشست خبری فوری‌ که دیروز برگزار شد، اظهار کرد: از عصر روز گذشته استعفایی‌ از نجفی دریافت کردم‌ و امروز این موضوع را در جلسه هم‌اندیشی که با حدود ۲۰ نفر از اعضای شورا برگزار شد، بررسی کردیم. وی با بیان اینکه علت استعفای‌ نجفی یک مشکل جدید پزشکی بود، گفت: بنده نمی‌توانم مشکل پزشکی را به صورت علنی‌ بیان کنم.
هاشمی‌رفسنجانی تصریح کرد: شورای شهر باید در جلسه رسمی خود در این مورد تصمیم‌گیری کند، لذا در این جلسه که به عنوان جلسه هم‌اندیشی برگزار شد تصمیم گرفتیم براساس قانون، نجفی وظایف خود را تا اولین جلسه رسمی شورا که در سال آینده تشکیل می‌شود، انجام دهد تا مشکلی برای شهر رخ ندهد.
وی با تأکید بر اینکه در اولین جلسه سال بعد استعفا را به بحث‌ خواهیم گذاشت، افزود: اگر توضیحات نجفی قانع‌کننده بود و رأی به قبول استعفا داده شد، ما سرپرست تعیین می‌کنیم و اگر او نپذیرد شهردار می‌ماند.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه هیچ جای نگرانی برای شهروندان تهرانی نیست، خاطرنشان کرد: تیم شهرداری در ایام نوروز به وظایف‌ خود عمل می‌کنند و در این مدت مشکلی برای شهروندان رخ نخواهد داد.
هاشمی‌رفسنجانی درخصوص موضع اعضای شورای شهر نسبت به این استعفا، تصریح کرد: نمی‌توان از نظر موافق یا مخالف اعضا سخن گفت. وی در واکنش به برخی سوال‌ها درخصوص میزان فشارهای سیاسی‌ در علت استعفای‌ نجفی گفت: در صحبتی‌ که من با نجفی داشتم او گفت: مسائل سیاسی هیچ نقشی در استعفای من ندارد، هرچند که فشارهای زیادی را تحمل کردم، اما تصمیم‌ من به علت این فشارها نیست و مشکل پزشکی دلیل استعفا است.
رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: نمی‌توان گفت فشارهای سیاسی اثر روحی و روانی بر او نداشته است. هاشمی رفسنجانی در ادامه با بیان اینکه بنده قصد ندارم شهردار شوم، سایر گزینه‌های موجود را رد و تأکید کرد: هنوز هیچ جایگزین‌ و یا سرپرستی برای شهرداری تهران مشخص نشده است. وی ادامه داد: کسی که با صداقت مریضی خود را اعلام می‌کند، کاری پسندیده‌ کرده و پنهان کردن مریضی در میان مقامات سیاسی در دنیا جرم است و فرد سیاسی نباید مرض‌ خود را پنهان کند.
هاشمی‌رفسنجانی با تأکید بر اینکه اقدام نجفی عملی صادقانه است که نخواسته بار مریضی‌ او برای شهر مشکل ایجاد کند، گفت: اگر خانواده‌اش گفته‌ باشند که باید به خاطر بیماری کناره‌گیری کند، این حق خانواده او است.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه اعضای شورا با پزشک او در ارتباط بودند، گفت: پزشک مشکل او را تأیید کرده است و مریضی‌ که آقای نجفی گرفته به خاطر استرس به وجود آمده است.
هاشمی‌رفسنجانی درخصوص علت عدم موضع‌گیری شورا درخصوص ماجرای برج میلاد گفت: من باید موضع‌گیری می‌کردم، اما چون دادستانی ورود کرد، دیگر ورود من به این ماجرا معنا نداشت. وی با بیان اینکه من از دیروز ظهر در صحن علنی از استعفای شهردار مطلع شدم، گفت: برای طرح آن با چند نفر از اعضا مشورت کردم و بعد تمام هیئت رئیسه‌ را در جریان گذاشتم و موضوع را به آقای جهانگیری هم اطلاع دادیم. وی افزود: برای بررسی این مسئله اعضا را دعوت کردم و نوشتم‌ که یک نشست‌ ضروری است، اما نگفتم که موضوع جلسه چیست و توانستیم‌ در این جلسه مسیر خوبی را طی کنیم.
هاشمی‌رفسنجانی در پایان گفت: اگر یکی از اعضا پیشنهاد دهد که سلامت پزشکی به عنوان یکی از شاخص‌های انتخاب شهردار لحاظ شود، می‌توان آن را بررسی کرد.

نجفی؛ مدیر دوران گذار
با این وجود نباید از این امر هم غافل شد که نجفی بیشتر مدیر در حال گذار است تا اینکه در جایی به خدمت به مردم بپردازد، وی در حالی شهردار تهران شد که در هیچ‌کدام از مسئولیت‌های خود بیش از ۱ سال حضور نداشته و رکورد مسئولیت خود را در شهرداری تهران به ثبت رسانده است.
۵ ماه و ۱۱ روز رئیس سازمان میراث فرهنگی، ۶ ماه و ۹ روز دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، ۳ ماه و ۵ روز سرپرست وزارت علوم و ۷ ماه و ۱۳ روز شهردار تهران که باید به زودی ساختمان بهشت را به فرد دیگری تحویل داده و شورای شهری‌ها که زود یا دیر باید با استعفای وی موافقت کنند چراکه نجفی توان اجرایی را برای اداره شهر نخواهد داشت.
در واقعیت اصلاح‌طلبان سرنوشت تهران را قربانی قحط‌الرجالی جریان خود کردند در صورتی که دود آن تنها به چشم مردم خواهد رفت.
این استعفا قابل پیش‌بینی بود و راه را برای به ریاست رسیدن مرتضی الویری در شورای شهر و شهردار شدن محسن هاشمی هموار کرد. اقدامی که می‌توانست در همان ابتدا صورت بگیرد اما سیاسی‌بازی برخی‌ها برای نرسیدن مهدی چمران به صندلی شورای شهر از مرامنامه سخن گفتند.
برخی بر این باور بودند که حضور یک دستِ یک جریان سیاسی در مدیریت شهری و در کابینه شورای شهر و حتی رابطه و رنگ یک دست با دولتی‌ها موجب بهتر اداره شدن شهر بشود و روزی که شهردار بعد از ۱۴ سال اجازه نشستن در جلسه هیئت دولت را پیدا کرد امید داشتیم هم موضوع بدهی‌های دولت به شهرداری حل بشود و هم موجب کاهش اختلافات و تنش‌های احتمالی بشود.
هر چند مردم بهترین قضاوت را خواهند کرد اما لازم است به آقای نجفی خسته نباشید بگوییم و یادآوری کنیم که آقای نجفی! دل تهرانی‌ها برای آقای قالیباف تنگ شده است. کسی که در اواسط ریاست خود بر شهر تهران از رهبر انقلاب لقب مدیر جهادی را دریافت کرد.
در کنار نمره ردی که اعضای شورای شهر برای انتخاب شهرداری بیمار خواهند گرفت باید یک نمره تک دیگر به آنها برای صادق نبودن با مردم نیز ثبت کرد چراکه اغلب اعضا علی‌رغم رویت استعفای نجفی این موضوع را در ساعات اولیه تکذیب کردند! حالا یک فرصت برای انتخابی صحیح به شورای شهر تعلق گرفته که می‌تواند از مردود شدن آنها در نزد افکار عمومی جلوگیری کند. شورای شهر باید از فرصت پیش‌رو برای انتخاب شهرداری کارا بهترین بهره را ببرد تا دوباره خاطره شورای شهر اول برای مردم تهران زنده نشود. 

نویسنده: محسن رجبی


کد مطلب: 103721

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/103721/پایان-شهردار-بیمار

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir