کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

قالیباف:

مردم نسبت به حل مشکلات معیشتی مطمئن باشند

3 تير 1399 ساعت 22:55


موتور مجلس یازدهم گرم‌تر می‌شود، هر روز که می‌گذرد شاهد هستیم که مجلس شورای اسلامی با ترکیب تازه خود تلاش دارد تا مسائل و مشکلات را با دقت بیشتر بررسی کند و این توجه از عزم خانه ملت برای رفع مشکلات خبر می‌دهد.
مردم نیز از مجلس تازه نفس انتظار و توقع دارند اولویت نمایندگان اقتصاد و معیشت جامعه باشد،‌چرا که مشکلات اقتصادی به ویژه در زمینه مسکن، فشار زیادی بر مردم وارد می‌کند.
در جلسه روز گذشته مجلس شورای اسلامی، ‌محمد باقر قالیباف رئیس مجلس نیز بر همین موضوع تأکید داشت.
وی پس از گزارش محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره مسائل اقتصادی کشور اظهار داشت:‌ مردم مطمئن باشند که اولویت مجلس یازدهم مسائل اقتصادی و مشکلات معیشتی آنان است ضمن اینکه دیگر اولویت ما نظارت است که از حوزه اقتصادی آن را شروع خواهیم کرد که این نظارت کاملا شفاف و قاطع خواهد بود؛ مردم مطمئن باشند که گزارش‌های نوبه‌ای را به آنان ارائه خواهیم داد و در عمل این اتفاق محقق خواهد شد.
رئیس مجلس توجه به مشکلات خانوارهای ضعیف و مستضعف را اصل دانست و تصریح کرد: سعی می‌کنیم مشکلات معیشتی مردم را رفع کنیم.
وی درباره اصلاح ساختار بودجه گفت: چند دهه است که همواره بودجه ما با این ساختاری که بسته می‌شود دچار کسری است و همواره با مشکلاتی مواجه می‌شویم زیرا از همان روش‌ها استفاده می‌کنیم و به همین دلیل شاهد لجام گسیختگی در این موضوع هستیم.
قالیباف افزود: اصلاح ساختار بودجه در دستور کار است و در اولین جلسه‌ای که رئیس سازمان برنامه و بودجه به مجلس آمده بود اظهاراتی را داشت ضمن اینکه در دو هفته گذشته جلسات متعددی در این باره برگزار شده است، لذا اولویت اول ما ساختار بودجه است که باید مشکلات را سریع برطرف کنیم.
وی در باره وضعیت بورس هم گفت:‌باید تلاش کنیم به بازار بورس عمق ببخشیم ضمن اینکه باید بین تقاضا و عرضه اولویت ویژه‌ای قائل شویم. به همین دلیل عمق بخشی به بازار بورس بسیار مهم است تا نقدینگی جذب شده در بورس به سمت تولید و تامین مالی تولیدکنندگان هدایت شود تا بتواند اشتغال پایدار را به وجود آورده و تورم را کنترل کنیم.
رئیس مجلس خاطرنشان کرد: افزایش تولید می‌تواند تراز ارزی کشورمان را مثبت کند ضمن اینکه نظارت بر اصل ۴۴ قانون اساسی و قانون بهبود فضای کسب و کار از دیگر اولویت‌های ما است.
مجلس شورای اسلامی روز گذشته میزبان دو وزیر دولت تدبیر و امید بود، وزیر کشور و وزیر دفاع که هر یک گزارشی از حوزه وظایف و فعالیت خود ارائه دادند.
وزیر دفاع در جلسه غیر علنی مجلس حاضر شد و رحمانی فضلی وزیر کشور سخنان خود را علنی بیان کرد.
رحمانی فضلی در صحن علنی مجلس درباره اغتشاشات بنزینی، تغییرات در وزارت کشور،‌ اختلافات قبیله‌ای در خوزستان و گرانی کالاها توضیحاتی به نمایندگان ارائه داد. وزیر کشور با اشاره به اظهارات قالیباف رئیس مجلس مبنی بر تغییر در ساختار بودجه‌ریزی کشور گفت: کلید تحولات برنامه‌ریزی کشور نظام بودجه‌ریزی کشور است. ما در کشور با مجموعه‌ای از نظامات روبرو هستیم که با هم ارتباط پیوسته دارند. نظام بودجه ریزی، برنامه‌ریزی، مالیاتی و بانکی از این جمله هستند و آن چه امروز در کشور می‌بینیم خروجی و عملکرد این نظامات است.
رحمانی‌فضلی به حاشیه‌نشینی اشاره کرد و گفت: ۴ سال قبل در این زمینه با حضور سران قوا و مسئولان اجتماعی کشور تشکیل و هر ۷ جلسه را مقام معظم رهبری مدیریت کردند و پیگیر آن مسئله بودند سازمان کار نوشتند و بودجه مناسب و امکانات تدوین کردند، سازمان اجتماعی را ایجاد و بنده را عضو شورای انقلاب فرهنگی کردند و ما توانستیم به صورت فوق‌العاده در حوزه اجتماعی گام‌های بلندی برداریم.
وی افزود:‌اقداماتی که انجام شده نسبت به آن فاصله زمانی خیلی عقب است. بنابراین مجلس باید نشانه گذاری دقیق‌تری برای اجرای تحولات در حوزه اجتماعی داشته باشد.
رحمانی‌فضلی ضمن مثبت ارزیابی کردن پتانسیل‌ها و امکانات مناطق جغرافیایی اعم از نیروی انسانی، تکنولوژی و منابع طبیعی گفت: مناطق محروم به ویژه مناطق مرزی دارای پتانسیل بالایی هستند که باید برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد.
وی ادامه داد: وزارت کشور وزارتخانه گسترده‌ای بوده و ماموریت‌های مختلفی برعهده دارد. بنده از همین‌جا اعلام آمادگی می‌کنم که در هر زمینه‌ای که دوستان تشخیص دادند بنده در مجلس شورای اسلامی حاضر شده و به آنان توضیح دهم. در خصوص مسائل امنیتی نیز نمی‌توان همه مسائل را از پشت تریبون مطرح کرد. اگر لازم است جلسه‌ غیرعلنی برگزار شده تا بنده به طور کامل قضیه را توضیح دهم. بنده دیدم که یکی از دوستان یکی از استانداران را مورد خطاب قرار داد و به ایشان اتهاماتی را وارد کرد در حالی که ایشان اینجا نبوده و نمی‌تواند از خود دفاع کند.
وی در ادامه اظهار کرد: اگر ما اصولگرا هستیم باید به اصول اخلاقی و رفتاری پایبند بوده و از آنها تبعیت کنیم. صحبت‌هایی که دوستان در خصوص بحران داشتند حاکی از آن بود که از بحران هیچ اطلاعی ندارند. موضوع بنزین مصوبه‌ سران قوا بود و در شورای عالی امنیت ملی و دولت مطرح شده بود و کل کشور آمادگی لازم برای اجرای آن را داشت، چرا که دقیقا یک سال در سه کمیته فنی، تبلیغاتی و انتظامی پیگیری شده بود.
وزیر کشور در ادامه تصریح کرد: بارها اجرای این تصمیم به عقب افتاده بود تا تدابیر لازم اندیشیده شود. هیچ کس راضی نیست که یک قطره خون از دماغ کسی ریخته شود. بنده از همین جا از تمام نیروهای امنیتی و انتظامی که در صحنه بودند تشکر می‌کنم. دلیل آن اتفاقات نیز به دلایل خاصی باز می‌گردد که اینجا جای گفتن آن نیست. به راحتی نمی‌توان به افرادی که امنیت کشور را تامین می‌کنند اتهام زد.
رحمانی فضلی در ادامه با اشاره به مسائل طرح شده در خصوص تغییرات غیرکارشناسی در وزارت کشور بیان کرد: بنده زمانی که بر سر کار آمدم حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد مدیران از بیرون وزارتخانه بودند، اما امروز ۷۵ تا ۸۰ درصد مدیران از داخل خود وزارت کشور انتخاب شده و در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شده است. بنده خودم در خصوص عدم توسعه یکنواخت در استان‌ها منتقد بودم که نتیجه نظامات کشور است. چقدر وزارت کشور در این حوزه‌های اقتصادی نقش دارند. وزارت کشور ۲۰۶ اختیار را به استان‌ها داده است و بنده خود نیز موافق مدیریتی بدون تمرکزگرایی هستم.
وی در ادامه با اشاره به مسائل طرح شده در خصوص اختلافات قبیله‌ای در خوزستان مطرح کرد: اختلافات در آن منطقه به حدود ۸۰ سال پیش باز می‌گردد، اکنون نیز زمانی که این اتفاق افتاد ما از تهران نیروی ویژه به شهرستان فرستادیم و با ریش‌سفیدان صحبت کرده و مساله حل شد.
وی در ادامه با تاکید بر این‌که کاهش سرمایه‌ اجتماعی نتیجه عملکرد همه دستگاه‌ها است، بیان کرد: بی‌اعتمادی مردم و کاهش سرمایه اجتماعی صرفا به عملکرد یک دستگاه باز نمی‌گردد، بلکه هر یک از ما به نوبه خود در آن نقش داریم. زمانی که مسائلی غیر قابل اثبات و بدون استناد از پشت تریبون مجلس شورای اسلامی به گوش می‌رسد و شنونده آن را می‌شنود، قطعا بی‌اعتمادی رخ می‌دهد. باید از تریبون مستند حرف بزنیم. بنده در هر زمینه‌ای که مسئولیت داشته و خطا کرده‌ام آن را می‌پذیرم.
امیرسرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در نشست غیرعلنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت.
در همین زمینه، ابوالفضل ابوترابی‌ نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به نشست غیرعلنی مجلس گفت: امیرسرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گزارشی را از توان دفاعی کشور در حوزه‌های موشکی، تولید شناورها و هوافضا و ... به نمایندگان ارائه کرد.
وی افزود: وزیر دفاع عنوان کرد که با تلاش‌های صورت گرفته در طول ۴۰ سال گذشته امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم که بیش از ۷۰ درصد قطعات هواپیما و بالگرد در داخل کشور تولید می‌شود.
نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امیر حاتمی گفت با وجود اینکه ما جزو کشورهای سازنده و تولید کننده هواپیما و بالگرد نیستیم اما توانسته‌ایم ساخت قطعات در این حوزه‌ها را بومی‌سازی کنیم وجزو معدود کشورهایی هستیم که به این توان دسته یافته‌ایم.
ابوترابی خاطرنشان کرد: وزیر دفاع افزود که این توفیق در تولید و ساخت قطعات هواپیما و بالگرد در کشور در حالی است که ما از تنوع بالگردها و هواپیماها در کشور برخورداریم.
وی در پایان گفت:‌وزیر دفاع همچنین عنوان کرد در حوزه هوا فضا ما امروز پیشرفت‌هایمان به روز است و توفیقات زیادی در این عرصه کسب کرده‌ایم.


کد مطلب: 114198

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/114198/مردم-نسبت-حل-مشکلات-معیشتی-مطمئن-باشند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir