?>?> سیاست روز - گزافه‌گویی برای جبران شکست - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ادعای پامپئو: ایران موشک بالستیک میان‌برد آزمایش کرده است

گزافه‌گویی برای جبران شکست

11 آذر 1397 ساعت 22:06


در حالی وزیر خارجه آمریکا در ادعایی تکراری مدعی آزمایش موشکی از سوی ایران شده است که ناظران سیاسی بر این باورند، اظهار نظر اخیر پامپئو برای جبران خسارت‌های بین المللی و منطقه‌ای او بوده است و به بیان دیگر شکست‌های مستمر آمریکا و ناتوانی در توقف اقدامات ایران در موضوعاتی همچون هسته‌ای، دفاعی و اقتصادی آنها را به یاوه گویی وا داشته است و البته نگرانی به دلیل تغییر موازنه قدرت به نفع ایران و روسیه در منطقه نیز دلیل دیگری برای ادعاهای واهی وزیر خارجه آمریکا است.
به تازگی وزیر امور خارجه آمریکا در ادعایی گستاخانه در توئیتر نوشته: ایران به ‌تازگی یک موشک میان‌برد بالستیک آزمایش کرده که قادر است کلاهک‌های متعدد حمل کند.
مایک پامپئو مدعی شده، آنچه او ادعا می‌کند آزمایش شده، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض می‌کند. به گفته پامپئو، آزمایش موشک توسط ایران و اشاعه موشک‌ها توسط این کشور در حال رشد بوده و آمریکا این اقدام را محکوم کرده و خواستار توقف آن است.
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت با لحنی غیر الزام‌آور تنها از ایران خواسته، موشک‌هایی را که برای داشتن قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده‌اند، آزمایش نکند. ایران تصریح کرده که هیچ‌کدام از موشک‌هایش برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی نشده‌اند.
جالب توجه اینکه درحالی پامپئو جمهوری اسلامی را به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد متهم کرده که، وزیر خارجه انگلیس نیز با انتشار توییتی موضعی مشابه گرفت و گفت لندن از برنامه موشکی ایران نگران است.
جرمی هانت در توییتر نوشت: عمیقا از شلیک آزمایش یک موشک بالستیک میان‌برد توسط ایران، نگران هستم. [این اقدام] تحریک‌آمیز، تهدیدآمیز و ناهمخوان با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است. وی افزود: حمایت ما از برجام به هیچ وجه از نگرانی ما در مورد برنامه موشکی ثبات ‌زدای ایران و از قاطعیت ما در مورد اینکه این [برنامه] باید متوقف شود، نمی‌کاهد.
اظهارات پامپئو و پس از آن هانت در حالی مطرح شده که دولت آمریکا اوایل امسال رسما از توافق هسته‌ای با ایران خارج شد و در عملی ناهمخوان با قطعنامه شورای امنیت، تمام تحریم‌های یکجانبه رفع‌شده ذیل برجام را علیه ایران احیا کرد.
در همین رابطه سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به ادعای وزیر خارجه آمریکا که آزمایش‌های موشکی ایران را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانست، اظهار داشت: برنامه موشکی ایران ماهیت دفاعی دارد و بر اساس نیازهای کشور طراحی می‌شود. بهرام قاسمی تأکید کرد: هیچ قطعنامه‌ای در شورای امنیت برنامه موشکی و یا آزمایش‌های موشکی ایران را ممنوع نکرده است.

ناتوانی در مقابل ایران
دکترسیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل منطقه گفت: در نگاهی به روند بهانه جویی‌های غرب نسبت به جمهوری اسلامی ایران همکاری‌های متعددی از آنان دیده می‌شود و اخیرا نیز همراهی آمریکا و انگلیس در بعد از نمایش شوی برگزاری نمایشگاه قطعات موشک‌های ایران افزایش چشمگیری پیدا کرده و درهمین ارتباط مقامات آمریکایی- انگلیسی ادعا نمودند جمهوری اسلامی ایران اخیرا موشک‌های بالستیک جدیدی را رونمایی نموده و در یک مانور موشکی آن موشک‌ها را آزمایش نموده است؛ آقای پامپئو با استناد به قطعنامه‌های ۲۲۳۱ و ۲۲۳۲مدعی شده است ادعاهای پیش گفته باید در شورای امنیت سازمان ملل مورد ارزیابی قرار گرفته و قطعنامه شورای امنیت بر علیه ایران صادرشود.
وی افزود: سوال اساسی این است که ادعاهای اخیر مقامات غربی به چه دلیل است؟ در پاسخ به این سوال اساسی باید گفت شکست‌های مستمر غرب و به خصوص آمریکا و ناتوانی آنان در توقف اقدامات ایران در موضوعاتی همچون هسته‌ای، دفاعی و اقتصادی و نیزجلوگیری از نفوذ ایران در منطقه آنان را به این اقدامات و ادعاهای واکنشی وادار نموده است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: چه موضوعی بدتر از اینکه آمریکایی‌ها با آن همه ادعا و تبلیغات رسانه‌ای که در قبل از آغاز مجدد تحریم‌ها گوش مخاطبین خود را آزار داده بود و قرار بود طبق آن ادعاها و تبلیغات قبل از ماه گذشته ( ۱۳آبان ماه) همه سامانه‌های اقتصادی کشور ایران مختل شود و اختلالات اقتصادی به اغتشاشات سیاسی تبدیل گردد؟! کدام شکست برای آمریکا بزرگتر ازاینکه تعداد کشورهای همپیمان او به طور رسمی در مقابل تحریم‌ها قد علم نموده و آن تحریم‌ها را غیر قانونی دانسته و اعلام نمایند ما با این اقدامات ظالمانه همراهی نخواهیم کرد؟!
وی در ادامه بیان داشت: کدام بی‌آبرویی بالاتر از اینکه مهمترین همپیمان منطقه‌ای آمریکا که همان عربستان است در شرایطی شکننده قرار بگیرد که افکار عمومی بین امللی و بخش قابل توجهی از رسانه‌های جهانی بر علیه مقامات این کشور به طور رسمی و علنی ابراز برائت نموده، کاریکاتور کشیده و حتی در اجلاس جی۲۰به نماینده آن کشور بی‌اعتنایی نمایند؟!
صدرالحسینی گفت: کدام شکست سیاسی برای آمریکا بالاتر از اینکه این کشور در روند ایجاد صلح و ثبات و همچنین آینده کشور سوریه هیچ نقشی نداشته و نتواند اعمال اراده و قدرت نماید؟! کدام ضرر بیشتر از آنکه سرمایه‌های آمریکایی‌ها در سرنگونی صدام در عراق بهره نداده و در فرایند سیاسی این کشور آمریکا کمترین نقش را نیز نتوانسته است ایفا نماید؟! و شکست‌های دیگری در عرصه بین الملل و منطقه غرب آسیا.
این استاد دانشگاه اظهارداشت: براین اساس اعلام نظر و اقدامات این کشور مسلما به اقداماتی واکنشی غیر حقوقی و تمسخر آمیز بیشتر نزدیک می‌گردد تا اعلام نظر و اقدامات منطقی به همراه پشتوانه‌های سیاسی و حقوقی قابل قبول.
وی خاطرنشان کرد: در تحلیل نهایی باید گفت اظهار نظر اخیر آقای پامپئو نیز سخنی برای جبران خسارت‌های بین المللی و منطقه‌ای او بوده و قطعا نمی‌تواند مورد استناد شورای امنیت سازمان ملل قرار گیرد؛ چرا که اقدامات جمهوری اسلامی ایران اقداماتی دفاعی و بر اساس پروتکل‌های بین المللی به منظور افزایش توان دفاع مشروع با بهره گیری از توان فناوری‌های داخلی بوده است. برنامه موشكی ایران ماهیت دفاعی دارد و هیچ قطعنامه‌ای در شورای امنیت برنامه موشكی و یا آزمایش‌های موشكی ایران را ممنوع نكرده است.


کد مطلب: 107033

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/107033/گزافه-گویی-جبران-شکست

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir