کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سیاست روز الزامات اقتصادی در مواجهه با شیوع کرونا را بررسی می کند؛

عبور از بحران در سایه اقتصاد توانمند

11 اسفند 1398 ساعت 23:13


این روزها نگرانی ناشی از شیوع کرونا و مشکلات پیرامون آن بیش از ابتلا به آن موجب تشویش و اضطراب در جامعه شده است. تشویش و اضطرابی که از حوزه اجتماعی کار خود را آغاز کرد و خیلی زود تبعات آن بر حوزه اقتصاد گسترانده شد.طی روزهای اخیر و در پی شیوع این بیماری مردم سرازیر داروخانه و فروشگاه ها شدند تا با خرید مایحتاج خود برای مدتی بتوانند از مشکلاتی که به واسطه این بحران دامن کشور را خواهد گرفت مصون بمانند.
بالا رفتن حجم تقاضا در کنار کاستی هایی که تاکنون درخصوص مدیریت بحران در کشور ایجاد شده در همین دو هفته که از شیوع گسترده کرونا می گذرد مشکلات قابل توجهی رابرای بخش های مختلف کشور از تامین نیاز مردم تا رکود در کسب وکارهای مختلف پدید آورده است .
اگر چه بروز چنین اتفاقی با توجه به شیوع این بیماری همه گیر در کشور چین قابل پیش بینی بود اما به نظرمی رسد تدابیر لازم در آن زمان که باید صورت نگرفته و اگر امروز بااین قبیل چالش ها روبروهستیم ؛مساله ای است که خیلی زودتر ازاین می توانستیم برخی ابعاد مشکلات آن رامحدود کنیم. با وجود چنین شرایطی حال سوال اصلی و اساسی آن است که چطور میتوانیم از این شرایط و تبعات ناشی از آن با کمترین آسیب براقتصاد عبور کنیم و به سخن دیگر متولیان و دست اندرکاران مربوطه چطور می توانند بااقدامات قابل قبول نسبت به کاهش حجم معضلات این بیماری اپیدمی و تبعات آن باتدابیر و اقدامات لازم بکاهند.
کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی در ارزیابی این مساله و کنترل تبعات آن بیش از هر اقدامی معتقدند باید واکاوی لازم در خصوص آسیب های وارده بررسی و سپس تدابیر لازم در خصوص هریک اعمال شود.به باور این افراد اگرچه بهتر است در دورانهای بهبود و رونق به شناسایی عوامل بحران پرداخته شود تا پیرو آن کسب و کارهای بتوانند در دورانهای رکود و بحران عملکرد بهتری داشته باشند و از این مراحل عبور کنند اما هر زمان متولیان و دست اندرکاران نسبت به این مهم اقدام کنند مطلوب خواهد بود.

متغیرهای ملتهب
در هفته ای که گذشته در کنار تب و تاب شیوع کرونا و مشکلات ناشی از آن قیمت دلار مرز ۱۵ هزار تومان را رد کرد و همراستا با آن قیمت سکه و طلا صعودی شد.
این اتفاق در شرایطی رخ داد که مردم بیش از هر بازار دیگری به دنبال تامین مایحتاج عمومی خود بودند و کمتر فردی به دنبال خرید دلار و نوسان گیری بود.در کنار این مساله رشد تقاضای مردم برای محصولات مختلف موضوعی بود که پیش از شیوع کرونا برای متولیان و دست اندرکاران قابل پیش بینی و پیش گیری بود. با این تفاسیر به اعتقاد این افراد ؛در دو موضع تامین معیشت مردم و کنترل قیمت دلار به عنوان یک متغیر مهم اقتصادی و دست آخر بهبود وپایدار نگه داشتن شرایط آن رونق تولید عواملی است که می تواند حرکت در مسیر شرایط را رقم بزند.

راهکاری عملی
کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی در ارزیابی این شرایط وراهکاری لازم برای مواجه با بحرانی که تبعات آن امروز دراقتصاد بیش از هر حوزه دیگری نمایان شده می گویند؛ اگرچه شناسایی موارد و مشکلات در چنین شرایطی اقدام مثبتی نیست و پیش تر ها باید نسبت به آن مهم اقدام می شد اما در شرایط کنونی که این بیماری اقتصاد و به ویژه تامین درآمد کسب و کارهای خرد را دچار آسیب کرده جا دارد تا دولتمردان تمهیدات ویژه ای را برای کمک تسهیلاتی و یا کاهش میزان مالیات دهی به منظور کاستن از هزینه سربار این گروه از فعالان بازار و...در نظر گرفته و دراین راه را قدم بردارند چراکه تنها دراین صورت است که می توان زمینه حمایت و یا به شکل واقعی زمینه سازی برای رونق تولید را مهیا کرد.
این کارشناسان با اتکا به ظرفیت موجود در داخل و مبنا قراردادن پتانسیل های تولید براین اعتقادند که با توجه به شرایط پدید آمده در صورت همراهی و همدلی متولیان می توان امیدوار بود که تولید و اقتصاد کشور مجدد به سرعت فعالیت های خود بی افزایند. به باور این افراد به ثمر رسیدن این اتفاق مدیریت و نظارت دقیق و البته حمایت های گسترده از کسب و کارها ی مختلف کشور به ویژه کسب و کارهای خرد را را می طلبد که امید می رود این اتفاق رخ داده و انشالله با این حرکت کشور بتواند از این مرحله به سلامت عبور کند.

تکیه بر توان داخل
این گروه از تحلیلگران در تشریح سایر ابعاد اقتصادی به تامین مایحتاج مردم با توجه به ظرفیت هایی که در کشور وجود دارد پرداخته و معتقدند ظرفیت های موجود توان پاسخ گوی به نیاز مردم داخل را دارد اگر آن طور که باید مدیریت و نظارت لازم صورت گیرد. در یک کلام در صورتی که بتوانیم در چالش های این چنینی ،مسیر رابرای استفاده حداکثری از توان داخل مهیا کنیم به مراتب راحت تر می توانیم ازاین شرایط عبور کنیم.
تحلیلگران اقتصادی با واکاوی ظرفیت های تولید کشور در خصوص تامین نیاز محصولاتی مانند ماسک و محلول ضدعفونی و.. این مساله را مطرح می کنند که مشکلات و مسایل متعدد منجر به آن شده تا بخش قابل توجهی از کارخانجات تولید با کم کردن ظرفیت تولید خود به ادامه فعالیت ادامه دهند اما در شرایط کنونی به نظر می رسد اقداماتی در جهت تهسیل رونق خط تولید این کارخانجات نه تنها می تواند نگرانی از بابت تامین داخل را مهیا کند بلکه می تواند منجر به آن شود تا این کارخانجاتی که با وجود پتانسیل با ظرفیت محدود فعالیت می کردند حال با تمام قوا واردچرخه تولید شده و در مسیر رونق اقتصادی نیز گام بردارند.
آنچه از برآیند ظرفیت و توان داخل بر می آید این توان و پتانسیل در کشور وجود دارد که به واسطه آن بتوان نسبت به حل مشکلات و بحران به وجود آمده اقدام کرد و تنها همدلی و همراهی مسئولین با مردم و برخورد شفاف آنها با موضوعات مختلف است که علاوه بر جلب اعتماد عمومی می تواند مسیر حرکت را به گونه ای هموار کند که کشور دست در دست مردم و دولت به سلامت از این بحران عبور کند.انشالله


کد مطلب: 113054

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/113054/عبور-بحران-سایه-اقتصاد-توانمند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir