کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رییس دفتر رییس جمهور:

خواسته‌های ایران محقق نشود گام چهارم کاهش تعهدات را برمی‌داریم

8 آبان 1398 ساعت 22:08


اعضای کابینه دولت در حالی به میان خبرنگاران آمدند که سخنان رئیس جمهور در جلسه روز گذشته هیأت دولت از سوی دفتر ایشان منتشر نشد یا این که در این جلسه سخن نگفت.
آقای روحانی در جلسات چهارشنبه هیأت دولت معمولاً سخنرانی می‌کرد اما روز گذشته پس از پایان جلسه، تنها اعضای هیأت دولت به میان خبرنگاران آمدند و به پرسش‌های آنها پاسخ دادند.

خواسته‌های ایران محقق نشود گام چهارم کاهش تعهدات را برمی‌داریم
محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره کلیات گام چهارم ایران برای کاهش تعهدات هسته‌ای، گفت:کمیته‌ای مسئول بررسی کاهش تعهدات ایران در گام چهارم است.
وی افزود: قرار بر این است که اگر آنچه ما در مذاکرات به‌دنبال آن هستیم تا همان دو ماهی که برای گام سوم معین شده محقق نشود، ما گام چهارم را در زمان خود برداریم.
رئیس دفتر رئیس جمهوری درباره کشته شده ابوبکر البغدادی رهبر گروه تروریستی داعش گفت: با کشته شدن البغدادی داعش تمام نمی شود، داعش دست‌پرورده آمریکایی‌ها بود زمانی که لازم بود و به هر روشی از او حمایت و استفاده کردند، اما اکنون که در آستانه انتخابات داخلی قرار دارند و به یک برگ برنده نیاز دارند این اقدام را انجام دادند،
واعظی با اشاره ماجرای کشته شده اسامه بن لادن رهبر گروه تروریستی القاعده گفت: در آن زمان هم باراک اوباما - رئیس جمهوری سابق آمریکا- نزدیک به انتخابات بن لادن را هدف قرار داد، این اقدامات نشان می‌دهد که رهبران این گروه‌ها در دسترس و تیررس آمریکایی ها هستند و هرزمان که بخواهند از آنها استفاده کرده و زمانی هم که آنها را لازم ندارند به نوع دیگری به عنوان برگ برنده استفاده می کنند.
وی درباره یارانه‌ها و حذف میلیونی دریافت کنندگان یارانه‌ها افزود: این موارد مرتبط مطرح می شود و موضوع جدیدی هم نیست، در این ۶ سال گذشته بارها درباره حذف یارانه خانوارها صحبت شده است و هیچ زمان هم اتفاق نیفتاده است. واعظی گفت: مجلس شورای اسلامی همواره و هر سال خواسته‌ای را برای درج در قانون بودجه از دولت مطرح می‌کند، که بسیاری از مردم هم همین خواسته را دارند که کسانی که وضعیت زندگی و اقتصادی خوبی دارند نباید یارانه دریافت کنند که البته حرف درستی است ولی این که دولت ۲۴ میلیون نفر را از دریافت یارانه حذف کند نادرست است.
رئیس دفتر رئیس‌جمهوری مواضع ایران درباره اتفاقات عراق و لبنان هم گفت: وضعیتی که الان به وجود آمده و اینکه هم آمریکا و هم عربستان و برخی کشورهای دیگر و رژیم صهیونیستی روی خواسته های ‌مردم سوار شده و هم فضای مجازی را کنترل می‌کنند، هم خط می دهند و هم از نظر مالی حمایت می کنند و به نظر می‌رسد در مجموع به ضرر مردم لبنان و عراق است.
واعظی خاطرنشان کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران همواره این بوده که هم دولت ها باید به خواست مردم توجه کنند و هم اینکه مطالبات به نحوی بیان شود که باعث هرج و مرج، به‌هم‌ریختگی اوضاع و تخریب و مجروح و کشته شدن افراد نشود. رئیس دفتر رئیس جمهوری تصریح کرد: از طرف دیگر تلاش زیادی انجام می‌دهند با شعارهایی که درست می‌کنند، فاصله‌ای بین جمهوری اسلامی با عراق ایجاد کنند. باید هم‌آنها هم ما این‌آگاهی را داشته باشیم که خارجی‌ها به این اهدافشان نرسند. رئیس دفتر رئیس جمهوری در پاسخ به سوال دیگری درباره بحث رفراندوم و انتقاداتی که درخصوص اظهارات رئیس جمهوری مطرح شد، گفت: من متوجه نیستم کسانی که مخالف یک اصل قانون اساسی هستند به چه چیزی اشکال دارند. بالاخره این یک اصل مترقی است که در قانون اساسی ما وجود دارد و بعد از انقلاب هم هر زمان که مراحل آن طی شده از آن استفاده کردیم.
وی افزود: با این اصل نباید مخالفت کرد ضمن اینکه (این اصل) خیلی صراحت دارد که باید مراحل آن طی شود و در اختیار یک ارگان هم نیست. بالاخره دولت، مجلس و مقام معظم رهبری باید به یک نقطه روشنی برسند و اجرا شود. به اعتقاد من این مخالفت ندارد همانند بقیه اصولی است که در قانون اساسی وجود دارد و در مقاطعی لازم هست که از آن استفاده شود.
واعظی در پاسخ به سوالی مبنی بر مهلت گروه ویژه اقدام مالی به ایران برای تصویب کنوانسیون‌های مرتبط با FATF اظهارداشت: موضع دولت روشن است. اعتقاد ما بر این است و به صراحت هم اعلام کردیم. هرچند امروز از طرف فشارهایی که آمریکا وارد می‌کند، بانک‌های ایرانی با بانک‌های خارجی نمی توانند آن طور که می خواهند کار کنند و محدودیت‌هایی برای تحریم و روابط بانکی ما به وجود آمده است.
رئیس دفتر رئیس جمهوری اضافه کرد: دولایحه از چهار لایحه‌ای که به مجلس رفته، تصویب شده و سومین لایحه پالرمو بود که مجلس آن را تصویب کرده شورای نگهبان هم هیچ اشکالی نگرفته است. هیات نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام یک ایرادی به این لایحه گرفته و لایحه به مجمع برگشته است.
واعظی ادامه داد: مجمع بر اساس آئین‌نامه داخلی باید ظرف یک سال به آن رسیدگی می کرده و اگر در مدت زمان یک سال رسیدگی نمی‌شده به نظر قبلی شورا برمی‌گشته است. این لایحه در این یک سال رسیدگی نشده و الان برگشته است. اکنون هم معاونت حقوقی رئیس‌جمهور و هم بسیاری از حقوقدانان اعتقادشان بر این است که این لایحه الان تبدیل به قانون شده و رئیس جمهوری می‌توانند آن را برای ابلاغ بفرستند. به اعتقاد ما باید از فرصت استفاده کنیم و نگذاریم که خودمان، خودمان را تحریم کنیم.
رئیس دفتر رئیس جمهوری افزود: کسانی که الان مانع شده اند یا تبلیغ می کنند که این لوایح نباید تصویب شود باید روشن با مردم صحبت کنند و مسئولیت عدم تصویب این لوایح را بپذیرند.

قاچاق و واردات غیر قانونی ۲ میلیارد دلار کاهش یافته است
علی ربیعی سخنگوی دولت نیز به تشریح مصوبات هیات دولت پرداخت و گفت: چند مصوبه داشتیم و چند موضوع مهم نیز در جلسه هیات دولت مورد بحث قرار گرفت.
ربیعی با اشاره به گزارشی در هیات دولت درباره واردات و صادرات گفت: معمولا در هر جلسه یا یکی در میان بنا به اهمیت، گزارشی مطرح می‌شود و مورد بحث قرار می‌گیرد. ما در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، واردات کالاهای مصرفی‌مان ۳۱.۶ درصد کاهش یافته است. از حدود شش هزار ردیف تعرفه فعال، هزار و ۵۲۴ ردیف تعرفه واردات آنها ممنوع شده است. این مسئله از جهت اشتغال داخلی، ساخت داخلی و کیفیت آن علامت خوبی است.
وی ادامه داد: گزارش دادند قاچاق و واردات غیر قانونی دو میلیارد دلار کاهش یافته است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس‌جمهور با بیان اینکه بحث خوزستان و تنگی تنفسی ایجاد شده هم در جلسه هیات دولت مطرح شد، گفت: گزارشی در این رابطه مطرح شد. در سال‌های گذشته مطالعاتی در این باره انجام شده است. حتی در سال ۹۱ و ۹۲ تا ۳۰ هزار نفر افراد مبتلا به تنگی نفس را داشته‌ایم. تقریبا این مطالعات در سال‌های گذشته انجام شده است. ربیعی درباره نقش آمریکا در ایجاد تروریسم در منطقه و مرگ سرکرده داعش و ادامه یا پایان حضور این کشور در منطقه گفت: با مرگ بن لادن در دولت قبلی آمریکا، آیا القاعده تمام شد؟ قطعا با کشته شدن رهبر داعش، داعشیسم تمام نمی شود؛ داعشیسم یک جریان است که بر پایه سیاست غلط مداخله گرانه در منطقه شکل گرفته است، از یک سو با حمایت برخی دولت های استبدادی در منطقه داعشیسم در منطقه و از طرفی در نتیجه غارت چپاول ثروت کشورهای منطقه رشد کرده است.
ربیعی درباره حذف یارانه ها نیز گفت: حذف یارانه ها قانون مجلس است و اجرای این قانون به اندازه وسع دولت است وسع به معنای تشخیص دولت نسبت به ثروتمند بودن افراد است؛ بارها اعلام کردیم که گستردگی قانون با شرایط فعلی کشور و با شرایط شناسایی یارانه بگیران امکانپذیر نیست که یارانه ۳۰ میلیون نفر را حذف کنیم، اما به تدریج یارانه ثروتمندانی که شناسایی می شوند، حذف می شود.

پیگیر لغو روادید عمان برای گردشگران ایرانی هستیم
علی‌اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره نشست اخیر گردشگران ایران و عمان و کمک آن به صنعت گردشگری گفت: سیاست ارتقای گردشگری با کشورهای منطقه ای چندی است در دستور کار ماست. در حال تلاش هستیم گردشگری منطقه ای را که حدود هفتاد درصد از گردشگری را شکل می دهد تقویت کنیم.
وی افزود: یکی از کشورهایی که جزء بازارهای هدف ماست عمان است و از سال گذشته روادید یکطرفه به عمان داشتیم. گردشگری ما رشد قابل توجهی داشته است، به ویژه در حوزه گردشگری سلامت و درمانی و به همین دلیل با دعوت وزیر گردشگری عمان سفری به این کشور داشتیم که در آن تسهیل گردشگری میان دو کشور مورد بررسی قرار گرفته است.
وزیر گردشگری تاکید کرد: ما توافق نامه ای با عمان امضا کردیم که تا سطح گردشگری دو کشور را تقویت کنیم و گردشگران خروجی ایران هم می توانند مقصد عمان را انتخاب کنند و طرفین هر دو کشور توافق کردند که شرایط در این زمینه تسهیل شود.

کاهش خروج نخبگان از کشور مشهود است
منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در خصوص آیین نامه انضباطی جدید دانشگاه‌ها و اعتراضات صورت گرفته نسبت به آن، اظهار داشت: آیین نامه انضباطی دانشجویان مصوبه خاص خود را دارد و در حال اجرا است؛ در قانون دیده شده که شیوه نامه برای اجرای دقیق این آیین نامه تدوین شود. دو مطلب در آن بیشتر دیده شده که یکی تخلفات اخلاقی در دوره بالینی دانشجویان پزشکی است که آنها یک دوره آموزشی در دانشگاه‌ها دارند و یک دوره آموزش بالینی نیز در بیمارستان‌ها دارند.
غلامی در پاسخ به سوال دیگری درباره ارائه آماری مبنی بر کاهش خروج نخبگان از کشور، خاطرنشان کرد: این آماری بود که آقای ستاری مطرح کرد و این موضوع مشهود است. رفت و آمد برای تحقیق و تحصیل و کارهای علمی امری معمول است و وقتی تعداد فارغ التحصیلان ما بیشتر می‌شود، این رفت و آمدها نیز بیشتر می‌شود.
وی گفت: در مجموع خروج نخبگان به معنای خروجی قطعی و رفتن دائم نیست، در سالهای اخیر آمار قابل توجهی را از برگشت نخبگان داشتیم.
غلامی همچنین در پاسخ به سوالی پیرامون بورسیه افراد بیگانه و مشکلات به وجود آمده برای ۳۹ دانشجوی افغان حائز رتبه‌های برتر در کنکور، گفت: بورسیه دو نوع است که یک نوع آن کسانی هستند که از کشورهای دیگر با بورسیه دولت جمهوری اسلامی ایران برای تحصیل به اینجا می‌آیند و روند و روال قانونی خود برای اخذ ویزا و تحصیل را باید طی کنند.


کد مطلب: 111380

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/111380/خواسته-های-ایران-محقق-نشود-گام-چهارم-کاهش-تعهدات-برمی-داریم

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir