کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اندر احوالات تغییرات در دولت ترامپ

برکناری جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید هیچ تغییری در سیاست های آمریکا علیه ایران ایجاد نمی کند همانگونه که نباید تغییری در...

24 شهريور 1398 ساعت 22:52


برکناری جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید هیچ تغییری در سیاست های آمریکا علیه ایران ایجاد نمی کند همانگونه که نباید تغییری در سیاست های ایران ایجاد کند. جان بولتون برکنار شد در حالی که برخی رسانه های داخلی و شخصیت های سیاسی یک جناح خاص سعی دارند تا این تغییر را با تعبیری مثبت قلمداد کنند.
جان بولتون یک تندرو بود که سیاست او دشمنی با جمهوری اسلامی ایران بود، او عمیقاً دشمن ایران بود و هست، همکاری نزدیک او با گروهک تروریستی منافقین، دیدارها و حضور در میتینگ های منافقین همه از عمق دشمنی او با ایران خبر می دهد.
هر چند شاید برخی برکناری چنین فردی را برای جمهوری اسلامی ایران که به خاطر شرایطی که برجام ایجاد کرده، یک اتفاق مثبت ارزیابی کنند، اما هر فرد دیگری که در آمریکا جایگزین او شود، تفاوتی ندارد.
مردم ایران در زمان انقلاب شعاری داشتند که در واکنش به تغییر مداوم و کوتاه نخست وزیران در زمان شاه بود.
محمد رضا شاه برای این که بتواند اوضاع را کنترل کند، پشت سر هم نخست وزیر را تغییر می داد و فرد دیگری را به جای قبلی منصوب می کرد.
عمر دولت هر نخست وزیر که روی کار می آمد به چند ماه هم نمی کشید و نخست وزیر بعدی تا بخواهد دولت تشکیل دهد، نخست وزیر بعدی معرفی می شد و او برکنار می گشت.
مردم ایران در شعارهای خود در راهپیمایی و تظاهرات شعار می دادند «ما می گیم شاه نمی خوایم نخست وزیر عوض می شه،ما می گیم خر نمی خوایم پالون خر عوض می شه» این بود که مردم به تغییر نخست وزیران اعتراض می کردند و خواهان برکناری شخص شاه از قدرت و نابودی سلطنت بودند.
اکنون نیز ترامپ رئیس جمهور آمریکا مدام دست به تغییر در کابینه خود می زند تا شاید بتواند فضا را به گونه ای شکل دهد که دیداری و گفت و گویی میان او و مقامات کشورمان انجام شود.
موقعیت متزلزل او و دولتش به گونه ای است که حتی زمزمه های استیضاح ترامپ نیز در مجلس این کشور پیچیده و طرح شده است. حتی در نظرسنجی ها، افکار عمومی آمریکا از او روی برگردان شده اند و نسبت به رقبای انتخاباتی خود در شراط خوبی قرار ندارد.
با ین وجود، احتمال می رود که بار دیگر ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آینده برگزیده شود، آمریکا اکنون به فردی چون او نیاز دارد.
با وجود تغییرات مداوم در آمریکا، هیچ تغییر قابل توجه و محسوسی در سیاست های این رژیم علیه جمهوری اسلامی ایران دیده نخواهد شد، در حالی که در رسانه ها و افکار عمومی اینگونه القاء می شود که آمریکا در حال نشان دادن نرمش و چراغ سبز مقابل ایران است.
حتی اگر در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در آمریکا فرد دیگری به جز ترامپ انتخاب شود، باز هم تغییری در سیاست ایالات متحده علیه ایران اتفاق نخواهد افتاد.
در انتخابات ریاست جمهوری دور گذشته آمریکا که هیلاری کیلینتون نیز نامزد انتخابات ریاست جمهوری بود، برخی آرزوی پیروزی او را داشتند و معتقد بودند اگر او پس از اوباما رئیس جمهور شود، ادامه همکاری و گفت و گوهای ایران و آمریکا به پایان دشمنی ها و اختلافات دو کشور می انجامد.
اما چنین تصوری نیز اشتباه و باطل است، هر دو حزب موجود در ایالات متحده سیاست ضد جمهوری اسلامی ایران دارند، راهبرد یکی است و تنها در اجرای تاکتیک ها اندکی با هم تفاوت دارند.
ساختار حاکمیت آمریکا به گونه ای است که رئیس جمهور باید از آن تبعیت کند و این ساختار نمی تواند دل خود را با ایران صاف کند، آیا با شیطان میتوان تعامل و گفت وگو داشت؟
حال جان بولتون ضد ایرانی برکنار شود و به جای او فردی به نام چارلی کوپرمن منصوب شود، هیچ تغییر مثبتی صورت نخواهد گرفت. همه اینها جابجایی مهره ها در صفحه شطرنج است. 

نویسنده: اتاق خبر ۲۴


کد مطلب: 110778

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/110778/اندر-احوالات-تغییرات-دولت-ترامپ

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir