کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کارشناس مسائل بین‌الملل مطرح کرد؛

مونالیزای ایرانی طرح دائمی برای خاورمیانه

4 آذر 1396 ساعت 2:54


کارشناس مسائل بین‌الملل معتقد است، مسیر افول آمریکا و متحدانش در منطقه هموار و ترسیم مونالیزای ایرانی شکل جدید در منطقه خواهد بود.
عباس ضیایی نیری در گفت‌وگو با سیاست روز درباره منطقه پس از داعش گفت: واضح است پس از پایان خلافت خودخوانده داعش در سوریه و عراق با همکاری قدرت‌های منطقه و نیروهای مردمی و حضور روسیه در این میدان عملاً نقشه خاورمیانه جدید که در تصور اتاق فکر غربی ـ صهیونیستی کلید خورده بود با شکست مواجه شد.
وی افزود: حال ترسیم این نقشه جدید در منطقه در دست ایران و روسیه و ترکیه خواهد بود، البته عناصر داعش هنوز به طور کلی از صحنه بین‌المللی حذف نشده‌اند و پاکسازی این شجره خبیثه با ریشه سعودی به زمان و برنامه‌ریزی لجستیک و سیاسی خاصی نیاز دارد، اما چیزی که مشهود است دست این عروسک‌های قاتل آمریکایی از عراق و سوریه قطع شد.
این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: با این حال تجربه ثابت کرده غرب در شکست‌ها طرح‌های دیگری نیز آماده اجرا دارد که باید مراقب آنها بو،د شاید موضوع همه‌پرسی در اقلیم کردستان آزمایش سناریوی اتاق فکر ۱۷ نفره بوده و کودتای شکست خورده سال گذشته در ترکیه نیز جزئی از یک آزمایش سیاسی بوده که بذر برخی مناسبات را فراهم کرده باشد.
وی با بیان اینکه بطورحتم سودجویان جهانی و کاسب جدید کاخ سفید می‌دانند که اعتبار خود در منطقه را به کلی از دست داده و طرح‌های مشابه داعش و یا تفرقه‌افکنی میان مذاهب شیعه و سنی یک‌ سناریوی از پیش شکست خورده است، اظهارداشت: حال که شیوخ آل‌سعود دست به خودکشی در اتاق گاز بی‌فکری‌های خویش زده‌اند و در ظاهر ترکیه هم پی به‌ ماهیت واقعی دوستان قدیمی خود حتی در ناتو برده است.
آنطور که ضیایی نیری معتقد است؛ باید سیاستمداران ما با توجه به عملکرد پراشتباه سران آل‌سعود در لبنان تمرکز بیشتری با همکاری صادقانه روسیه به همسایگان هم‌ مرز با کشورمان داشته باشند، اینکه ترکیه قبل از حضور داعش در سوریه چگونه اعتماد دولت اسد را جلب کرد و بعد با تغییری ناگهانی تبدیل به دشمنی سر سخت برای سوریه شد حائز اهمیت است. وی افزود: اینکه در این میان چه میزان منافع از هر لحاظ نصیب روسیه شد مهم‌ نیست، نکته ملموس و تاثیر گذار حضور ابرقدرت جهانی در منطقه است که از قضا روابط خوب دیپلماتیک و اقتصادی و نظامی نیز با ایران برقرار نموده و در جبهه نبرد شرق و غرب بر سر داعش حضور نظامی این‌ کشور شرایط پیروزی را برای محور مقاومت به وجود آورد.
این کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: با توجه به این نکات باید به فکر همکاری سه جانبه در مذاکرات سیاسی سوریه و طرف‌های معارض بود که این پرونده سیاسی آنطور که صلاح خاورمیانه است بسته شود؛ البته حتی بعد از پایان‌ داعش هم این امر نیاز به تلاش دیپلماسی فراوانی دارد، در حال حاضر آمریکا به دنبال دوستیابی در شرق و جنوب شرق آسیا است.
وی با اشاره به اینکه واشنگتن جنگ‌ لفظی را علیه کره‌شمالی آغاز کرده، تصریح کرد: البته چالش خطرناکی برای امریکا محسوب می‌شود از این رو سعی در حضور بیشتر در منطقه و البته جیب بری نظامی و فروش تسلیحات از برخی کشورهای آن منطقه کرده است اما، بطورحتم پرونده کابوس ایران و خاورمیانه وواقعیت حضور مجدد روسیه در این منطقه و مناقشات اقتصادی با چین را هرگز در پنتاگون به دست فراموشی نمی‌سپارد.
این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: اکنون با بهانه موشکی و برجام نافرجام سعی در تحریم دوباره ایران‌ دارد که‌ اذهان‌ بین‌المللی و داخلی را درگیر مسئله اقتصادی داخل ایران کند تا فرصتی به تهیه کنندگان برای تهیه فیلم جدیدی که بی‌شک اینبار هرگز به روی پرده اکران‌ نخواهد شد و بی ‌گمان این‌ تاوان اشتباهات محاسباتی اتاق فکر آمریکا باشد؛ درحال حاضر مسیر افول را برای اشغالگران سرزمین سرخپوستان هموار کرده است و ترسیم مونالیزای ایرانی شکل جدید در منطقه خواهد بود.


کد مطلب: 101968

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/101968/مونالیزای-ایرانی-طرح-دائمی-خاورمیانه

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir