?>?> سیاست روز - نگاه بایدن به هند - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نگاه بایدن به هند

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۱۳ آبان در حالی برگزار شد که همچنان نتایج نهایی آن اعلام نشده اما...

2 آذر 1399 ساعت 22:06


انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۱۳ آبان در حالی برگزار شد که همچنان نتایج نهایی آن اعلام نشده اما آنچه برای جهانیان مشخص شده است ماهیت درونی و واقعی ساختار حاکم بر آمریکا و دموکراسی ادعایی این کشور است.
آمریکایی که ادعای دموکراسی برتر را سر می‌داد اکنون از یک سو با چالشی به نام عدم تمکین نامزدها به ستاد انتخابات مواجه شده است چنانکه از یک سو ترامپ از پذیرش شمارش آرا خودداری می کند و از سوی دیگر بایدن نیز زودهنگام خود را پیروز انتخابات معرفی کرد. از سوی دیگر افشای تخلفات انتخاباتی دموکراسی ادعایی آمریکا را زیر سوال برده است که از یک طرف بر شکاف اجتماعی داخلی آمریکا دامن زده است و از طرفی نیز ابهامات بسیاری در درست بودن دموکراسی آمریکایی در افکار عمومی جهان ایجاد کرده است.
در کنار آنچه در عرصه داخلی آمریکا در جریان است برخی تحولات حاشیه‌ای نیز جای تامل دارد که می‌تواند برگرفته از سیاست‌های آینده آمریکا باشد. یکی از نکات قابل توجه اقدامات محافل رسانه‌ای آمریکایی نزدیک به دموکرات و ساختار حاکم بر آمریکا مبنی بر برجسته سازی نژاد هندی معاون بایدن است چنانکه بخش‌هایی از کتاب خاطرات کاملا هریس که در آن به هندی بودن مادرش اشاره شده را برجسته می‌سازند. حال این سوال مطرح است که این تاکیدات چه اهمیتی دارد و چه تاثیری بر سیاست خارجی آمریکا خواهد داشت؟ نگاهی بر سیاست‌ها آمریکا طی دو دهه اخیر نشان می دهد که رویکردی فراگیر و بلند مدت در قبال هند در دستور کار دارند که سرآغاز آن را در توافق هسته‌ای میان دو کشور در دوران بوش پسر مشاهده کرد. از آن زمان آمریکا ابعاد گسترده‌ای از روابط اقتصادی، سیاسی و نظامی با هند را در پیش گرفته است. مجموع این اقدامات در کنار آنکه برای منافع اقتصادی آمریکا دارای اهمیت است در حوزه امنیتی و استراتژی بلند مدت نیز دارای اهمیت است و آن حضور در شرق آسیا برای مقابله با چین است.
آمریکا از یک سو به دنبال تقویت هند در برابر چین است تا مانع از تبدیل شدن پکن به قدرت برتر منطقه شود و از سوی دیگر با ایجاد تنش میان دو کشور و تقسیم منطقه به حامیان هر کدام از آنها از ائتلاف آنها جلوگیری نماید. با توجه به این شرایط تاکید بر هندی الاصل بودن معاون بایدن، برگرفته از سیاست‌های ضد چینی آمریکاست که خود بیانگر استمرار سیاست‌ها دوران ترامپ توسط بایدن علیه چین است که بخشی از آن در قالب تقویت همگرایی با هند و تحریک آن علیه چین صورت می‌گیرد. این رویکردها بیانگر آن است که سیاست خارجی آمریکا دارای استراتژی‌های ثابت است و بازیگران جدید صرفا در تاکتیک متفاومت هستند و تغییر ماهوی و زیربنایی در عملکرد آنها وجود نخواهد داشت و بایدن همان ترامپ است با ظاهری متفاوت. 

نویسنده: سید مهدی لنکرانی


کد مطلب: 116197

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/116197/نگاه-بایدن-هند

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir