کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

واعظی تأکید کرد

لزوم تصمیم‌گیری شجاعانه در برابر آمریکا

25 ارديبهشت 1398 ساعت 23:56


رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: ضرورت مدیریت متمرکز و منسجم با هدف تصمیم‌گیری سریع و شجاعانه در برابر فشارهای آمریکا و واگذاری تصدی‌گری‌ها به مردم از جمله محورهای بحث نشست هیئت دولت بود.
محمود واعظی با حضور در جمع خبرنگاران پس از پایان نشست هیأت دولت، گفت: بخش قابل توجهی از وقت نشست دولت، اختصاص به لایحه شفافیت بود. وی با اشاره به اینکه بخش دیگری از محتوای نشست هیأت دولت به سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با مسئولان نظام اختصاص داشت، اظهار داشت: مسائل اقتصادی، رونق تولید و اینکه چگونه می‌توانیم اشتغال و تسهیلات برای سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی به وجود آوریم و چگونه می‌توانیم بنگاه‌هایی را که هم دولت و هم نیروهای نظامی تصدی‌گری می‌کنند به مردم واگذار کنیم از جمله محورهای نشست امروز در دولت بود. وی افزود: بحثی دیگر نیز در نشست هیأت دولت انجام شد درباره اینکه که همان‌طور که در صحبت‌های رهبر معظم انقلاب هم مطرح شد، در این شرایط باید بتوانیم با فشارهای آمریکا مقابله کنیم، که بسیار مهم است که یک مدیریت متمرکز و منسجم داشته باشیم تا سریع و با شجاعت بتواند تصمیم بگیرد.
رئیس دفتر رئیس‌جمهوری همچنین درباره ارز ۴۲۰۰ و تصمیم دولت درباره کالابرگ گفت: تصمیم سال گذشته دولت به قوت خود باقی است و مباحث مطرح شده درباره کالا برگ الکترونیکی یا روش‌های دیگر، پیشنهاداتی است که سازمان برنامه و بودجه و برخی از دستگاه‌های دیگر تنظیم کردند. واعظی با اشاره به حاشیه‌های ایجاد شده درباره سهمیه‌بندی بنزین اظهارداشت: پیش از آنکه دولت درباره سهمیه‌بندی تصمیم بگیرد و موضوع نهایی شود، براساس اشتباه در خبررسانی، التهابی در جامعه به وجود آمد. وی با بیان اینکه در همان زمان هم مسئولان درباره شایعه بودن این موضوع و قعطی نشدن آن واقعیت را به مردم گفتند، گفت: البته ما جلسات مختلفی در این باره تشکیل دادیم اما اینکه این تصمیم چه زمانی و چگونه اجرایی می‌شود، هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده است و منتظر هستیم که آرامشی به وجود بیاید. رئیس دفتر رئیس‌جمهور در پاسخ به این سوال که آقای رئیس‌جمهور گفته‌اند «بازار رها است» پس چه کسی باید بازار را سر و سامان دهد، گفت: ببینید در حال طبیعی است که دولت باید بازار را سر و سامان دهد. وزارت بازرگانی گذشته دو شقه شد، بخشی در وزارت صنعت، و بخشی در وزارت بازرگانی است و این دو بخش از یک سیاست تبعیت نمی‌کنند و با هم اختلاف سلیقه‌ دارند بنابراین یک نفر باید بر آن‌ها نظارت و اقدامات را هم هماهنگ کند. ما در دور میز دولت به یک نفر حامی از مصرف‌کننده نیاز داریم که آن وزیر بازرگانی است. رئیس دفتر رئیس‌جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره اینکه اروپا به ۱۲۰ روز زمان برای نشان دادن تعهدش به اینستکس نیاز دارد، خاطرنشان کرد: به نظر من حرف درستی نیست آن چیزی که ثبت شده و سازوکارش مشخص است، اجرایش نباید بیش از یک هفته طول بکشد. ما به هیچ‌وجه (از مهلت ارائه شده) کوتاه نمی‌آییم و در زمان ۶۰ روز به آنچه که اعلام کردیم اقدام می‌کنیم که این زمان شروع هم شده است و در ۶۰ روز دوم هم آنچه که در مرحله دوم است اجرایی خواهد شد.
حدود ۶ تا ۱۰ هزار تن کاغذ به بازار عرضه می‌شود
وزیر ارشاد نیز گفت: حدود ۶ تا ۱۰ هزار تن کاغذ در یک تا دو هفته آینده ترخیص و به بازار عرضه می‌شود. سیدعباس صالحی افزود: مسئله کاغذ که در چند ماه اخیر مطرح شده مسئله مهم همه کسانی است که هم در حوزه فرهنگی و هم در حوزه مطبوعات در حال فعالیت هستند. وی با بیان اینکه نیاز کاغذ ما در سال حدود ۴۰۰ هزار تن است، خاطرنشان کرد: سهم تولیدات ما بسیار اندک است بنابراین نیاز به واردات داریم و باید در بحث خودکفایی، از قبل اقدامات لازم را انجام می‌دادیم. بخش عمده‌ای از نیاز ما به کاغذ از راه واردات تامین می‌شود و از ۴۰۰هزار تن کاغذ مصرف سالیانه، میزانی که در بخش نشریات و روزنامه‌ها باتوجه به تیراژشان مورد نیاز است، حدود ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تن است. گفت‌وگوهای مختلفی در دولت با تاکید مقام معظم رهبری مطرح شد که دو محور برای تصمیم‌گیری از آن بیرون آمد و موجب شد کاغذ مطبوعات و نشر با همان ۴۲۰۰ تومانی باشد.
بازسازی راه‌های مناطق سیل‌زده تا پایان سال تمام
وزیر راه و شهرسازی درباره سامان‌دهی خانه‌های خالی بیان کرد:ما با مجلس در تعامل و گفت‌وگو هستیم در همین راستا بحث تمدید مشوق‌های مالیاتی برای موجر‌ها انجام داده‌ایم.
محمد اسلامی گفت: بیش از ۱۲۸۰۰ کیلومتر از راه‌های کشور آسیب دید؛ حدود ۱۱۸۰۰ کیلومتر از این راه‌ها بازسازی کردیم، البته بسیاری از راه‌ها هنوز نیاز به ترمیم اساسی دارد. برخی از این راه‌ها که مهم‌ترین آنها در پلدختر است هم بخش بازسازی دارد و هم بخشی جدید را خواهیم ساخت. به طور کلی در فرایند بازسازی هستیم و منابع مالی‌اش را تامین می‌کنیم. به جز جاده پلدختر که کاری سنگین است و بیش از یک سال ساخت آن طول می‌کشد، مابقی راه‌ها را تا آخر سال تحویل می‌دهیم.
همه موسسات حاکمیتی
تحت شمول لایحه جامع شفافیت قرار دارند
معاون اقتصادی رئیس‌جمهور با بیان اینکه لایحه جامع شفافیت امروز در جلسه هیئت دولت مطرح و نهایی شد گفت: همه موسسات حاکمیتی در قوای مقننه، مجریه و قضائیه تحت شمول این لایحه هستند. محمد نهاوندیان اظهار داشت: لایحه جامع شفافیت در جلسه هیئت دولت همچون دو و سه جلسه گذشته مطرح و نهایی شد. برای مقابله ریشه‌ای با فساد، تامین حقوق عمومی مردم و اطلاع یافتن از آنچه که به حق و تکلیف مربوط می‌شود، افزایش سرمایه اجتماعی، اعتماد عمومی و مشارکت اجتماعی، باید دسترسی مردم را به اطلاعات به صورت حداکثری تأمین کنیم. وی بیان کرد: این لایحه به صورت جامع به آن نگاه شده. همه موسسات حاکمیتی در قوای مقننه، مجریه و قضائیه تحت شمول این لایحه هستند. حتی نهادهای موسسات خصوصی که عهده‌دار وظایف عمومی هم تحت شمول این قانون قرار گرفتند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: لایحه جامع شفافیت در نشست هیئت دولت تمام شد و در روزهای آینده تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد.
نرخ‌های کنونی ارز پایدار نیست
رئیس کل بانک مرکزی نیز با بیان اینکه من همچنان اعلام می‌کنم که این نرخ‌ها، نرخ‌های پایدار نیست و هر لحظه ممکن است تغییر کنند، تصریح کرد: مردم عادی و کسانی که می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند روی این نرخ‌ها سرمایه‌گذاری نکنند. عبدالناصر همتی گفت: حرکاتی بعد از اعلامیه ایران درباره برجام صورت گرفت تا نرخ ارز را بالا ببرند که نتوانستند. من نمی‌توانم بگویم در آینده نرخ ارز چه می‌شود ولی مطمئناً این نرخ‌ها نرخ قطعی نیست.


کد مطلب: 108916

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/108916/لزوم-تصمیم-گیری-شجاعانه-برابر-آمریکا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir