?>?> سیاست روز - اتحادیه اروپا و بررسی مساله تروریسم در فرانسه - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اتحادیه اروپا و بررسی مساله تروریسم در فرانسه

واقعه شرم آور تشویق هفته‌ نامه «شارلی ابدو» و حمایت‌های مالی از آن برای انتشار کاریکاتور پیامبر گرامی اسلام...

29 بهمن 1393 ساعت 1:27

مولف : اسد الله افشار


واقعه شرم آور تشویق هفته‌ نامه «شارلی ابدو» و حمایت‌های مالی از آن برای انتشار کاریکاتور پیامبر گرامی اسلام(ص) در روز پنجشنبه۲۵دي ماه۱۳۹۳ ،نه تنها اولین واقعه سال جدید میلادی برای کشورهای غربی بود كه لکه ننگی شد بر پیشانی سران این کشورها و نشان داد آنها همچون دوران قرون وسطی و زمان جنگ‌های صلیبی در جاهلیت غوطه‌ور هستند بلكه تازه‌ترین تیری است که سران کشور فرانسه و سایر کشورهای غربی به تابوت حقوق بشر غربی شلیک کرده‌اند . آنها با اینکه خود می‌دانند القاعده و داعش و سایر تکفیری‌ها دست پرورده خود غرب هستند و مسلمانان آنها را از خود نمی‌دانند و علمای اسلام، اعم از سنی و شیعه ، آنها را خارج از اسلام اعلام کرده‌اند، با اینحال اجازه داده‌اند دست اندرکاران این مجله وقیح، به ساحت مقدس پیامبر اکرم اسلام که در جهان بیش از یک و نیم میلیارد نفر پیرو دارد و در غرب و خود فرانسه میلیون‌ها نفر متدین به دین آن حضرت هستند، اهانت کند و این واقعه شرم‌آور را در بوق و کرنا کرده و یک پیروزی برای خود تلقی نموده‌اند!
وقایع تروریستی پاریس باید برای سیاستمداران غربی یک زنگ هشدار و خطر باشد. بدون‌تردید حادثه تروریستی پاریس ازهر جهت محکوم است اما باید توجه داشت که این حادثه و حوادث مشابه این ‌چنینی دارای عقبه و ریشه‌ای تاریخی و فرهنگی‌اند و مادامی که به‌ طور ریشه‌ای به علل چنین رویدادهایی پرداخته نشود امکان تکرار یا حتی گسترش آن در آینده، دور از انتظار نخواهد بود.
نمی‌توان حملات اخیر پاریس را دست کم گرفت و بسیار ساده بینانه‌است که فکر کنیم حوادثی گذرا بود و فراموش می‌شود. با وجود دست‌های پشت پرده که تلاش می‌کنند همه مسلمانان اروپا را تروریست‌های بالقوه نشان دهند، یقینا این اروپا دیگر اروپای قبل از حملات نخواهد بود، همانگونه که آمریکا برای مسلمانان دیگر آمریکای پیش از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱نیست.
سایت خبری النشره لبنان در تحلیلی با عنوان«جنایت شارلی ابدو چهره اروپا را تغییرمی‌دهد» نوشت: جنایت شارلی ابد و فرانسه را به لرزه درآورد و کشورهای اروپایی را نیز به حرکت واداشت تا تنها به همبستگی با پاریس اکتفا نکنند و به فکر تقویت تدابیر امنیتی وافزایش میزان آمادگی خود برای مقابله با تروریسم بپردازند.
عجیب نیست که مسئولان کشورهای مختلف جهان برای بررسی مساله تروریسم در فرانسه نشستی تشکیل دهند و اتحادیه اروپا روز۱۲ فوریه سال جاري ميلادي را تاریخ برگزاری نشست سران این اتحادیه برای بررسی راه‌های مقابله با تروریسم تعیین کند. شاید برجسته‌ترین پیامد این موضوع همان گونه كه در چند سطر بالا ذكرشد تقویت تدابیر امنیتی باشد، به این معنا که شرایط به جایی رسیده که نیروهای پلیس در بیشتر خیابان‌ها و مناطق حساس با اسلحه حاضر می‌شوند. شرایطی که بسیار خاص و استثنایی است و تنها در بازدید شخصیت‌ها یا برگزاری کنفرانس‌های جهانی دیده می‌شود.
اتحادیه اروپا باید به این درک و فهم برسد که غرب دیگر غرب گذشته و مناسبات امروز جهانی مناسبات نابرابر و استعمارگونه قرن نوزدهمی نیست. جهان وارد قرن بیست‌و یکم شده و مناسبات تغییر کرده است، در حالی که رهبران اروپایی هنوز در بسیاری از موارد رفتارهای قرن نوزدهمی دارند. غرب باید توجه کند که ریشه‌های این سوءتفاهم بین شرق و غرب بسیار عمیق و طولانی است و به جنگ‌های صلیبی در قرون وسطی و پس از آن به پدیده استعمار در دوره پس از عصر روشنگری در اروپا بازمی‌گردد. بدون‌تردید برای رفع و کاهش این شکاف عمیق باید رهبران غربی و شرقی با یکدیگر همکاری کنند و کنفرانسی بین‌المللی به‌منظور رفع و کاهش این شکاف‌های فرهنگی و تاریخی تشکیل شود و دو طرف به تعریفی مشترک در برخی از حوزه‌های مورد اختلاف ازجمله میزان و حدود و ثغور آزادی بیان و احترام به مقدسات برسند. باید توجه داشت که حدود و ثغور مساله آزادی بیان و توهین به مقدسات مساله‌ای قابل تفسیر و موضوعی مورد اختلاف بین طرفین است.
نکته قابل تامل اینست که مدیر اسبق هفته‌نامه «شارلی ابدو» گفته است: مسئولان فعلی مجله، عامل اصلی قتل کاریکاتوریست‌ها هستند.»یعنی آنها آغازگر اهانت به مقدسات مسلمانان بودند و آنچه بر سرشان آمده عکس‌العمل اقدام زشتی بود که مرتکب شده بودند. اسلام و پیروان آن هر چند تهاجم تروریستی به دفتر هفته‌نامه و کشتار کاریکاتوریست‌ها را تایید نمی‌کنند ولی این سوال را از دولتمردان فرانسه دارند که چرا به مجرد اینکه این هفته‌نامه به پیامبر اسلام اهانت کرد شما با دست اندرکاران آن برخورد قانونی نکردید؟ اهانت به مقدسات ادیان در هیچ قانون و قوم و ملّتی و دینی، جایز نیست و نام چنین اقدامی بهیچوجه آزادی نیست. دولتمردان فرانسوی، نه تنها قبل از حمله تروریستی به دفتر هفته‌نامه اهانت کننده، به وظیفه قانونی خود عمل نکردند بلکه حتی هنگامی که برای بار دوم این هفته نامه به پیامبر اسلام جسارت کرد آن را مورد تشویق و حمایت قرار دادند. این عملکرد غیرقانونی، غیراخلاقی و غیرانسانی، به عنوان لکه ننگی در پرونده دولتمردان فرانسوی به ثبت رسیده و آنها را نزد مسلمانان در ردیف عناصر جاهل قرون وسطائی اروپا و سران جنگ‌های صلیبی قرار داده است.

جان كلام :
كارشناسان و صاحب نظران اظهار داشته اند ؛ باز نشر مطالب توهین آمیز به مقدسات اسلامی، چنگ انداختن مجدد به صورت مسلمانان است و مردم اروپا نباید انتظار داشته باشند مسلمانان به آن واکنش نشان ندهند و خشم خود را علیه اروپایی‌ها ابراز نکنند.این سیاست غلط، قطعاً شرایط برای اروپائیها را بغرنج‌تر خواهد کرد و این، مردم اروپا هستند که باید تاوان اینگونه رفتارهای تحریک آمیز و ماجراجویانه زمامداران و حاکمان خود را بپردازند. مردم اروپا باید وارد عمل شوند و به جای اینکه فریب اظهارات دولتمردان خود را، که تحت تاثیر القائات صهیونیست‌ها قرار دارند بخورند و علیه مسلمانان خصومت‌ورزی کنند، مسئولان و سیاستمداران خود را مورد مواخذه قرار دهند که بانی شرایط وخیم حاکم بر اروپا هستند. مردم اروپا باید بدانند اگر خواستار رهایی از معضل تروریسم و افراطی‌گری در درون جوامع خود می‌باشند، لازم است به ریشه‌های این پدیده شوم توجه کنند.


کد مطلب: 91257

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/91257/اتحادیه-اروپا-بررسی-مساله-تروریسم-فرانسه

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir