کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

خصوصی‌ سازی‌های مسئله دار

وضعیت کنونی که به خاطر برجام به بار آمده است، برخی توجهات دیگر را کم میکند، چرا که برجام، اینستکس، اراجیف آمریکا...

21 تير 1398 ساعت 22:51


وضعیت کنونی که به خاطر برجام به بار آمده است، برخی توجهات دیگر را کم میکند، چرا که برجام، اینستکس، اراجیف آمریکا و برخی کشورهای اروپایی باعث چنین اتفاقی می شود.
همه مباحثی که به آن اشاره رفت، ترفندها و برنامه هایی است که آمریکا با همراهی دیگر همپیمانان خود علیه ایران تدارک دیده است، روشن شدن تکلیف هر یک از آنها باعث پایان یک گرفتاری و مشغولیت بی ثمر میشود که میتواند این انرژی در جای بهتری هزینه شود.
زمانی که به وضعیت اقتصادی کشور می نگریم به یکسری اتفاقات و موضوعاتی می رسیم که میتوان از آن نتیجه گرفت پیشامد کنونی که البته دیرینه است، عمدی است.
چنین مشغولیت هایی باعث غفلت نیز میشود و در جریان این غفلت عوامل نفوذی و وابسته که می بینند برخی در حال مبارزه برای بیرون آوردن کشور از چنین وضعیتی هستند، احتمال دست به کار شدن آنها نیز بسیار زیاد است
چندی پیش دبیر شورای عالی امنیت ملی و وزارت اطلاعات از کشف یک تیم جاسوسی و تروریستی در کشور خبر دادند که ابعاد گسترده ای داشت.
چنین گروه های جاسوسی تروریستی ممکن است باز هم وجود داشته باشند و به یقین وجود دارند، حتی با وجود اشراف اطلاعاتی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی در کشور، باز هم نباید نسبت به رفتارها و واکنش هایی که از سوی چنین تیم هایی صورت می گیرد بی توجه بود.
می توان گفت آنها در همه زمینه ها فعال هستند و اگر حتی دیده می شود در برخی بخش های اقتصادی کشور لنگی وجود دارد، کار تیم های جاسوسی و تروریستی خارجی و عوامل نفوذی را نباید نادیده گرفت.
به این بخش از فعالیت های خرابکارانه گروه های تروریستی جاسوسی، تروریسم اقتصادی می گویند که البته برای رسیدن به اهداف خود نیازمند همکاری عوامل نفوذی هستند.
اکنون در بخش اقتصادی و در زمینه واگذاری ها که به سازمان خصوصی سازی باز می گردد، بارها از سوی مسئولین هشدار داده شده است اما این که چرا هیچ اتفاقی در این سازمان نمی افتد جای سوال و تعجب دارد!
قوه قضاییه پس از ورود سید ابراهیم رئیسی به این دستگاه جان تازه ای گرفت، دستور او به دادستان های سراسر کشور برای بررسی خصوصی سازی ها یکی از آن مسائلی است که قطعاً با فشارهای زیادی روبرو خواهد شد.
بسیاری از مراکز و کارخانه های تولیدی دولتی که قرار بر واگذاری آنها بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی بود اکنون با مشکلات و معضلات بسیاری روبرو شده و حتی بسیاری از آنها به تعطیلی کشیده شده است، در واقع این واگذاری ها خصوصی سازی نبوده بلکه با استفاده از رانت های موجود، مراکز واگذار شده با قیمت های بسیار پایین تر از حد کارشناسی به فروش رفته و به افراد خاصی واگذار شده است.
قطعاً ورود به پرونده قطور خصوصی سازی ها نیازمند یک عزم انقلابی است در غیر این صورت نمی توان به این موضوع ورود کرد و جلوی تخلفاتی که در این زمینه می شود، گرفت.
آیا غیر از این است که با تصمیماتی که در زمینه خصوصی سازی گرفته شده سبب ایجاد نارضایتی های زیادی در میان مردم و کارگران و کارکنان کارگاه و کارخانه های واگذار شده به بخش خصوصی شده است؟
یک نمونه آن را میتوان به کشت و صنعت نیشکر هفت تپه اشاره کرد.
با وجود ورود دستگاه قضا با دستور مستقیم رئیس قوه، طرف مقابل نیز بیکار نخواهد نشست، چرا که خود را در خطر می بیند.
آنهایی که پرونده های مشکوک را رسیدگی می کنند، همواره در خطر هستند و این خطر به خاطر ترس برخی افرادی است که اثر انگشت آنها در این تخلفات دیده میشود و بخش خصوصی سازی نیز از این امر مستثنی نیست.
از افراد، جریان ها و اشخاص متخلفی که ذره ای احساس خطر کنند هر کاری بر می آید حتی انجام ترور!
و اما نکته پایانی، با چنین پرونده هایی باید با دقت و سرعت بیشتری رسیدگی شود و به نتیجه برسد چرا که احتمال هر نوع واکنش و رفتاری از درون آنها دیده می شود. فرار چنین افراد مسئله داری اتفاق خوبی نیست و افکار عمومی را تحت تأثیر بار منفی خود قرار می دهد. 

نویسنده: سیاوش کاویانی


کد مطلب: 109862

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/109862/خصوصی-سازی-های-مسئله-دار

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir