کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بورل:

نباید تصور کرد فرصت دیگری برای حل جامع موضوع هسته‌ای ایران پیش خواهد آمد

24 تير 1399 ساعت 22:19


در حالی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بر برقراری و تداوم برنامه جامع اقدام مشترک از سوی ملت ایران تاکید دارد که اروپا تاکنون به هیچ یک از تعهدات مندرج در این توافق نامه عمل نکرده است؛ حالا انتظار تداوم عمل گرایی ایران را نیز دارد؛ در واقع باید گفت اروپا نیز در راستای سیاست های آمریکا به دنبال ادامه فشار و تحریم بیشتر علیه ملت ایران است تا ذیل آن بتوانند جمهوری اسلامی ایران را تسلیم خواسته های ناحق و نامشروع خود کنند. به بیان دیگر گویا قانون جنگل در سیاست‌های آمریکا و اتحادیه اروپا پابرجا است. باید بگوییم اگر اروپا بخواهد این دستاورد تقریبا هیچ پابرجا بماند باید؛ باید به تمامی تعهدات خویش جامه عمل بپوشاند و در غیر اینصورت ایران با اقدامات قاطعانه و انقلابی تری واکنش نشان خواهد داد.
بی عملی اروپا در قانون جنگل
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه‌ای در سالگرد برجام با ابراز تاسف مجدد از خروج آمریکا از توافق تاکید کرد نباید تصور کرد فرصت دیگری برای جامعه بین‌المللی برای حل و فصل موضوع هسته‌ای ایران به شیوه جامع کنونی به وجود خواهد آمد.
در این بیانیه آمده است، در پنجمین سالگرد توافق جامع برنامه اقدام مشترک(برجام)، حفظ توافق مهمتر از همیشه است. برجام در ۱۴ جولای ۲۰۱۵ به نتیجه رسید و با اتفاق آرای شورای امنیت سازمان ملل مورد حمایت همه جانبه قرار گرفت. این یک دستاورد چندجانبه تاریخی برای منع تکثیر سلاحهای اتمی و کمک به امنیت جهانی و منطقه‌ای است. در ادامه این بیانیه آمده است، برجام به عنوان تنها ابزار برای اطمینان از برنامه هسته‌ای ایران باقی می‌ماند. این توافق در بردارنده تعهدات هسته‌ای ایران در ازای تعلیق تحریمها توسط جامعه بین‌المللی و تسهیل روابط تجاری و اقتصادی ایران است که باید عملی شود. همچنین نظارت و راستی آزمایی بی‌سابقه‌ای را توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی فراهم کرده است که من از تداوم اقدامات مؤثر، حرفه‌ای و فنی آژانس تقدیر می‌کنم. اجرای همه تعهدات در چارچوب برجام برای همه طرفها حیاتی است. متاسفانه ایالات متحده در ماه مه ۲۰۱۸ تصمیم گرفت از برجام خارج شود و از آن زمان در هیچ یک از نشستها و فعالیتها مشارکت نکرده است. باقی طرفهای برجام به کار جمعی برای رفع نگرانیها در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران و همچنین تاثیر گسترده خروج آمریکا از توافق و بازگرداندن تحریمها ادامه خواهند داد. بورل در پایان این بیانیه آورده است، به عنوان هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام، من هرکاری که ممکن باشد با دیگر طرفها و جامعه بین المللی انجام خواهم داد تا برجام حفظ شود. ما نباید تصور کنیم که فرصت دیگری به وجود خواهد آمد تا برنامه هسته‌ای ایران را به شیوه جامع کنونی حل و فصل کند در همین حال فو کونگ مدیر بخش کنترل تسلیحات در وزارت خارجه چین در صحفه تویئتر خود نوشت: پنجمین سالگرد برجام است که یکی از عناصر کلیدی رژیم بین المللی عدم اشاعه هسته‌ای را ثابت می‌کند و ابزار مهمی برای محافظت از صلح و ثبات بین المللی و نمونه عالی برای حل اختلافات از طریق چندجانبه گرایی است. کونگ در توئیتی دیگر خاطرنشان کرد: خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های یکجانبه از جمله به کارگیری فراسرزمینی آنها علیه ایران نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و علت اصلی تنش جاری درباره موضوع هسته ای ایران است.
این مقام دیپلماتیک چینی در پایان تاکید کرد: مهم نیست وضعیت بین المللی چگونه تحول پیدا می‌کند، چین با حفاظت محکم از اختیار و انسجام برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، همواره در طرف درست تاریخ خواهد ایستاد و قاطعانه از حقوق و منافع مشروع خود محافظت خواهیم کرد.
اتریش: زمینه بهره مندی ایران از مزایای برجام باید مهیا شود
از سوی دیگر، وزارت امور خارجه اتریش با صدور بیانیه‌ای به مناسبت پنجمین سال توافق برجام اعلام کرد تمام طرف‌ها باید با یکدیگر توافق کرده و راهی را برای اجرای کامل این توافق پیدا کنند که بر اساس آن بهره‌مندی ایران از مزایای اقتصادی برجام مهیا شود.
در این بیانیه آمده است: اتریش به عنوان میزبان مذاکرات هسته‌ای با ایران، مسئولیت جداگانه‌ای را برای حفظ این توافق به دوش می‌کشد. پنج سال پیش در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام را در وین امضاء کردند. بیانیه یاد شده می‌افزاید: از آنجا که مذاکرات توافق هسته‌ای در وین صورت گرفت، اتریش مسئولیت جداگانه‌ای را برای تعاملات فعالانه در جهت حفظ برجام به دوش کشیده و بدون هیچ اما و اگری در کنار سایر اعضای اتحادیه اروپا برای نجات این توافق ایستاده است. بر همین اساس، لکساندر شالنبرگ وزیر امور خارجه اتریش ضمن حمایت از تلاش‌های جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای پیشبرد مذاکرات، اوایل امسال به واشنگتن و تهران سفر کرد تا زمینه گفت‌وگوها میان دو طرف را فراهم کند.
وزارت امور خارجه اتریش با اشاره به محدودیت‌های اجرای برجام در پی خروج یکجانبه آمریکا از این توافق عنوان کرد؛ اما باید توجه کنیم که این توافق به جلوگیری از رقابت‌های تسلیحاتی که می‌توانست امنیت و ثبات را نه تنها در منطقه خاورمیانه، بلکه در سراسر جهان به خطر بیندازد، منجر شد.


کد مطلب: 114497

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/114497/نباید-تصور-فرصت-دیگری-حل-جامع-موضوع-هسته-ای-ایران-پیش-خواهد-آمد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir