کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

به وقت دموکراسی

در این ایام درحالی ملت بزرگ ایران برای حضور در جشن چهل سالگی انقلاب اسلامی خود آماده می‌شود که...

14 بهمن 1397 ساعت 22:34


در این ایام درحالی ملت بزرگ ایران برای حضور در جشن چهل سالگی انقلاب اسلامی خود آماده می‌شود که از سوی محافل رسانه‌ای و سیاسی غربی یک کلید واژه به کرات مطرح می‌شود و آن اینکه ادعا دارند برای اهداء دموکراسی و حل مشکلات اقتصادی ملت ایران تلاش می‌کنند. در این چارچوب ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا بارها ادعا کرده به دنبال کمک به مردم ایران برای رسیدن به دموکراسی و حل مشکلات اقتصادی مردم است. این ادعاهای به ظاهر بشردوستانه در حالی مطرح می‌شود که نگاهی به تحولات جهانی معنای این دموکراسی و کمک اقتصادی را آشکار می‌سازد.
این روزها آمریکا و اروپا یک نگاه واحد علیه ونزوئلا ادعا دارند و آن اینکه نظام حاکم به ریاست جمهوری مادورو باید سرنگون شود و با این ادعا نیز سیاست تحریم علیه ونزوئلا را در پیش گرفته‌اند. در نمودی دیگر پیش از این همین کشورها سرنگونی نظام سوریه را مطرح و خواستار پایان حکومت بشاراسد شده‌اند. حتی گزینه نظامی نیز برای تحقق این ادعا اجرا کرده‌اند که البته به نتیجه نرسیده‌اند.
این ادعای بشردوستانه در حالی است که در طول ۴ سال اخیر مردم یمن خواستار سرنگونی نظام وابسته به سعودی بوده اند اما واکنش اروپا و آمریکا اقدام نظامی علیه مردم یمن وحتی اعمال تحریم علیه مردم این کشور بوده است. تحریم‌ها و جنگی که به اذعان سازمان ملل ۱۹ میلیون یمنی را در معرفی قحطی و گرسنگی قرار داده که بسیاری از آنها زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. 
نکته مهم آنکه در ماه‌های اخیر مردم فرانسه در قالب جلیقه زردها در حالی تظاهرات علیه نظام سرمایه‌داری حاکم به کشورشان برگزار می‌کنند که خواست آنها سرنگونی دولت به ریاست جمهوری ماکرون است. اما واکنش سران فرانسه سرکوب با گلوله و بازداشت‌های گسترده بوده در حالی که اتحادیه اروپا و آمریکا نیز از این سرکوب‌ها حمایت کرده‌اند.
بررسی همین تحولات و نوع واکنش کشورهای غربی به خوبی آشکار می‌سازد که ادعای دموکراسی و حقوق بشر آنها ادعایی واهی است. ادعای کمک برای اقتصاد کشورها نیز ادعایی ساختگی و بهانه‌ای برای توجیه دخالت در کشورهاست چنانکه همین کشورها علیه مردم یمن، سوریه و ونزوئلا تحریم‌های اقتصادی وضع کرده‌اند که به تشدید مشکلات آنها افزوده است.
البته نمود این دموکراسی‌خواهی غربی در قبال ملت ایران را در سال‌های قبل نیز می‌توان مشاهده کرد چنانکه اسناد افشا شده نشان می‌دهد که در زمان دفاع‌مقدس زمانی که جوانان ایران زمین بر فاو تسلط یافتند آمریکا در کنار سایر کشورهای غربی در کنار کمک‌های گسترده نظامی به عراق، طرح گزینه نظامی علیه جمهوری اسلامی را داشته‌اند. البته نباید فراموش کرد که ادعای دموکراسی‌خواهی اروپایی‌ها نیز تفاوت چنادنی با آمریکا ندارد چنانکه این کشور همواره پابه‌پای آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران اقدام کرده و از آشوب در ایران حمایت داشته‌اند و همچنان نیز به این رویه ادامه می‌دهند.
مجموع آنچه ذکر شد نشان می‌دهد که دموکراسی و بشردوستی آمریکایی و اروپایی براساس منافع آنها تعریف می‌شود و نه مصلحت و مطالبه ملت‌ها و بر این اساس است که برای جلوگیری از تکرار آنچه در دوران دفاع‌مقدس روی داد باید حفظ و ارتقای توان دفاعی و موشکی را حفظ کرده و برای جلوگیری از سیاست‌های تحریمی به جای دلبستن به حاشیه‌هایی مانند برجام و کانال مالی اروپا به مولفه‌های داخلی چشم داشت و در حوزه دموکراسی نیز مردم‌سالاری دینی که نشات گرفته از انقلاب اسلامی‌است تجربه‌ای موفق بوده که با وجود آن نیازی به دموکراسی خودساخته و تحمیلی غرب نخواهد بود دموکراسی که نتیجه آن بحران‌های گسترده جهان و قتل‌عام بی‌گناهان بسیار است.

نویسنده: قاسم غفوری


کد مطلب: 107828

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/107828/وقت-دموکراسی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir