?>?> سیاست روز - پیام‌های یک انتخابات - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پیام‌های یک انتخابات

انتخابات ریاست جمهوری تونس برگزار و سرانجام قیس سعید به عنوان پیروز انتخابات معرفی شد. این انتخابات در حالی برگزار شد که از سال ۲۰۱۱ یعنی از

23 مهر 1398 ساعت 0:14


انتخابات ریاست جمهوری تونس برگزار و سرانجام قیس سعید به عنوان پیروز انتخابات معرفی شد. این انتخابات در حالی برگزار شد که از سال ۲۰۱۱ یعنی از زمان سرنگونی حکومت بن علی، تونس دورانی پر فراز و نشیب را سپری کرده که در کنار بحران‌های اقتصادی و سیاسی با دخالت‌های گسترده خارجی نیز مواجه بوده که شرایطی به نسبت ناپایدار را برای این کشور رقم زده است. با تمام این تفاسیر وجود طبقه نخبه و البته جریان‌های اسلام گرا و انسجام مردمی موجب شده تا این کشور برخلاف کشورهایی مانند لیبی و مصر که پس از تحولات سال ۲۰۱۱ سراسر بحران و نابسامانی شده‌اند از ثبات نسبی برخوردار و ساختاری دموکراتیک تر را تجربه نماید.
در این میان یک سوال اساسی مطرح است که چطور قیس سعید توانست به پیروزی دست یافته و آرای اکثریت مردمی را کسب نماید.؟ پاسخ به این پرسش را در مواضع و شعارهای انتخاباتی وی می توان جستجو کرد. نخست آنکه وی از مخالفان بن علی دیکتاتور سابق تونس بوده و در عین حال حامی مطالبات قیام سال ۲۰۱۱ مردم بوده است. وی تلاش کرده تا خود را همسو با مردمی نشان دهد که در طول ۸ سال گذشته چنانکه باید مطالباتشان محقق نشده است. دوم آنکه یک اصل کلیدی در مواضع قیس وجود دارد و آن ضدیت با رژیم صهیونیستی و تاکید بر حمایت از فلسطین است. او بارها تاکید داشته که رویکرد به سازش خیانت بزرگ به مردم تونس و فلسطین است و او هرگز وارد این عرصه نخواهد شد. قیس سعید اولویت سیاست خارجی دولت خود را مسئله فلسطین و مخالفت با عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی قرار داده و تاکید دارد که اولیت برنامه‌هایش در این عرصه خواهد بود. همین رویکرد موجب شده تا جریان‌های اسلام گرا نیز به حمایت از وی روی آورند چنانکه جنبش النهضه نیز پیروزی سعید را تبریک گفت و از هوادارانش خواست به جمع مردم در خیابان «الحبیب بورقیبه» پیوسته و شادی خود را ابراز کنند. بر اساس گزارش‌های منتشره مردم تونس در جشن‌ پیروزی قیس با برافراشتن پرچم فلسطین بر حمایت از سیاست‌های ضد صهیونیستی تاکید کرده‌اند.
این نوع واکنش های مردمی و جریان‌های سیاسی به پیروزی وی نشان می دهد که ریشه اصلی پیروزی وی رویکرد در سیاست خارجی با اولویت فلسطین است که چنین رویکردی با تکیه بر همگرایی با جبهه مقاومت می تواند مولفه‌ای مهم برای تحقق اهداف و سیاست‌های اعلامی قیس باشد. در این میان انتخابات مذکور یک درس بزرگ با خود دارد و آن اینکه رویکرد ضد صهیونیستی به رغم تمام تحرکات کشورهای غربی و سازشکاران عربی، همچنان اولویت ملت‌های منطقه است چنانکه حتی از عوامل مهم و تاثیرگذار در روند انتخابات کشوری مانند تونس شده است. این مسئله را می توان شکستی برای سازشکاران و آمریکایی دانست که با ادعای معامله قرن برای سازش با صهیونیست‌ها و نابودی فلسطین از هیچ اقدامی فروگذار نبوده‌اند. این انتخابات را می‌توان نور امیدی تازه برای فلسطین دانست که حمایت ملت‌ها از فلسطین و نفی سازش را بیش از گذشته آشکار می‌سازد. 

نویسنده: علی تتماج


کد مطلب: 111229

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/111229/پیام-های-یک-انتخابات

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir