?>?> سیاست روز - خط بطلان بر توهم مذاکره با آمریکا برای حل مشکلات - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دیدگاه کارشناسان درباره سخنان رهبری

خط بطلان بر توهم مذاکره با آمریکا برای حل مشکلات

26 شهريور 1398 ساعت 22:12


رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته راهبرد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را بر اساس آنچه که در جامعه حاکم است تبیین کردند و قاطعانه تأکید کردند هیچ مذاکره‌ای در هیچ سطحی با آمریکایی‌ها نخواهیم داشت.
ایشان بارها در باره این مسئله سخن گفته بودند اما اینبار سخنان رهبری از قاطعیت بیشتری درباره مذاکره نکردن با آمریکا حکایت دارد.
روشن است که ایشان از فضای جامعه آگاهی کامل دارند و می‌دانند که تجربه برجام باعث شده تا بی اعتمادی مردم به آمریکا نیز بیشتر شود، از این پس مطرح کردن بحث مذاکره با آمریکا را باید کنار گذاشت و بر اساس تأکیدات حضرت آیت الله خامنه‌ای عمل کرد، تأکیداتی که بر داشته‌های داخلی، مردم و جوانان استوار است و می‌توان با بهره گیری از این ظرفیت بزرگ، کشور را در مقابل همه تهدیدات به پیش برد.
سخنان روز گذشته حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی بازتاب‌های گسترده‌ای داشت، هم در داخل و هم در خارج،‌ درهمین زمینه کارشناسان و تحلیل گران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره سخنان ایشان اظهار نظر کرده و از ان استقبال نمودند.
مذاکره با آمریکا ضررهای سنگینی برای ما در پی خواهد داشت
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در همین زمینه گفت: تن دادن به مذاکره با آمریکا علاوه بر ذلت، ضررهای ‌‌‌‌‌‌‌‌متراکم‌ و ‌‌‌پیچیده‌ و سنگینی را برای ما‌‌‌‌ خواهد داشت. 
ذوالنور: مذاکره با آمریکا ضررهای سنگینی برای ما در پی خواهد داشت
حجت‌الاسلام مجتبی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ذوالنوری ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگوبا خبرگزاری فارس، با اشاره به سخنان اخیر رهبری در باره عدم مذاکره با آمریکا گفت: علاوه بر فرمایشات رهبری دلایل منطقی و متقنی وجود دارد که مذاکره با آمریکا اولا شدنی نیست و دیگر اینکه برخلاف منافع ملی ماست.
وی افزود: آمریکایی‌ها نمی‌خواهند با مذاکراتشان مشکلی را حل کنند. آنها مخالف نفوذ منطقه‌ای ما هستند و به دنبال این هستند نفوذ منطقه‌ای ما را محدود کنند چون کاهش نفوذ منطقه‌ای ما یعنی ضرر و خسران برای جمهوری اسلامی ایران.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: آمریکایی‌ها سعی دارند تا به ملت ایران این گونه القا کنند که این نفوذ منطقه‌ای به ضرر ملت ایران است پس علی‌القاعده آن چیزی که به ضرر ملت ایران باشد به نفع آنهاست و نباید در باره‌اش تبلیغات منفی داشته باشند، پس نتیجه این می‌شود که نفوذ منطقه‌ای ما به ضرر آمریکایی‌ها است.
ذوالنوری خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها موضوع موشکی و توان دفاعی ما را هدف گرفته‌اند و این موضوع هم طبیعتا به ضرر ماست و ما چرا باید بپذیریم که بر سر توان دفاعی‌مان مذاکره کنیم و آن را کاهش دهیم؟ چرا آمریکایی‌ها موشک داشته باشند و ما نداشته باشیم؟
وی افزود: موضوع دیگر،‌ موضوع برجام است. ما در برجام امتیازات زیادی دادیم و امتیازاتی هم برایمان منظور شده و حقوقی که در برجام برای ما در نظر گرفته شده چیز تازه‌ای نیست. ما چون جزو NPT هستیم بدون ما به ازا و بدون هیچ تکلیفی باید از این حقوق برخوردار شویم، اما برخورداری از این حقوق را برای ما در قبال انجام تکالیف اجباری قرار داده‌اند.
وی افزود: ما چاره‌ای جز این نداریم که به مذاکره با آمریکا تن ندهیم؛ چراکه تن دادن به مذاکره با آمریکا علاوه بر ذلت، ضررهای ‌‌‌‌‌‌‌‌متراکم‌ و ‌‌‌پیچیده‌ و سنگینی را برای ما‌‌‌‌ خواهد داشت و قطعا کسی اگر در این زمینه خبط و خطایی کند، مردم، مجلس و مجموعه نظام به او اجازه چنین کاری نخواهند داد. 

مذاکره با آمریکایی که تمامی تعهدات را نقض کرده بی‌معناست
علاالدین بروجردی نیز گفت: اصولاً مذاکره با هدف توافق صورت می‌گیرد، دنیا هم مشاهده کرد که آمریکا به هیچ توافقی پایبند نیست بنابراین مذاکره مجدد با کشوری که پایبند به تعهدات و هنجارهای حاکم بر جهان امروز نیست، معنا و مفهومی ندارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در مورد عدم مذاکره هیچ‌یک از مسؤولان جمهوری اسلامی با آمریکایی‌ها چه در نیویورک و چه در جاهای دیگر، اظهارداشت: موضوع فشار آمریکا به ایران مربوط به دیروز و امروز نیست. انقلاب اسلامی موجب شد که ۶۰ هزار مستشار آمریکایی از کشور اخراج شوند و مقدرات کشور در اختیار ملت و نظام مقدس جمهوری اسلامی قرار گیرد.
وی افزود: آمریکایی‌ها از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی غیر از ظلمی که در حق ملت بزرگ ایران در طول دهه‌های قبل از انقلاب انجام داده بودند، دشمنی خود را آغاز کرده و همه فشارهای ممکن را تا حالا به کشورمان وارد کرده‌اند که تحریم، یکی از این فشارها بوده، آمریکایی‌ها عامل اساسی تحمیل ۸ سال جنگ بی‌رحمانه علیه ایران به وسیله صدام بوده‌اند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکایی‌ها تحریم‌ را از مقام معظم رهبری شروع کرده تا به وزیر خارجه و تعداد زیادی از شخصیت‌های نظام جمهوری اسلامی رسیده‌اند، اضافه کرد: قطعاً اقدامات آمریکایی‌ها، آب در هاون کوبیدن است و آمریکایی‌ها نتیجه‌ای از تحریم‌ها نخواهند گرفت.
بروجردی گفت: خوشبختانه امروز با هوشمندی نظام جمهوری اسلامی ایران و سیاست‌های متخذه، محوریت آمریکا و متحد بودن کشورهای دنیا علیه جمهوری اسلامی ایران عملاً از بین رفته و آرایش سیاسی دنیا تغییر کرده است لذا دیگر قدرت‌های بزرگ مانند روسیه، چین و بسیاری از کشورها در کنار آمریکا، علیه جمهوری اسلامی نیستند و تحریم‌های آمریکا علیه ایران باعث منزوی‌ شدن و تحریم خودشان گردید.
وی اضافه کرد: در مذاکرات اخیر رئیس جمهور ایران با پوتین رئیس جمهور روسیه، همینطور توافقات صورت گرفته با این کشور و چین عملاً ضربه بزرگی به قدرت تصنعی و اقتصادی آمریکا در منطقه وارد کرده است. ما به راحتی می‌توانیم از گردنه سخت مشکلات اقتصادی عبور کنیم و ظرفیت‌های بسیار خوبی هم برای کار با دنیا از جمله کشورهای دوست و همسایه وجود دارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تأکید بر اینکه حربه تحریم آمریکا روز به روز کندتر می‌شود، تصریح کرد: اصولاً مذاکره با هدف توافق صورت می‌گیرد، ما سال‌هاست با آمریکایی‌ها در چارچوب ۱+۵ مذاکره و توافق کردیم و دنیا هم مشاهده کرد که آمریکا به هیچ توافقی پایبند نیست بنابراین مذاکره مجدد با کشوری که پایبند به هیچگونه از موازین بین‌المللی، اخلاقی و هنجارهای حاکم بر جهان امروز نیست، معنی و مفهومی ندارد و طبیعتاً هیچکس در ایران نه فقط دنبال مذاکره نیست بلکه همه مخالف مذاکره با آمریکا است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سیاست‌گذاری کلان نظام و قانون اساسی توسط رهبری صورت می‌گیرد و بارها وزیر خارجه به عنوان مسؤول سیاست خارجی ایران اعلام کرده که آمریکایی‌ها هیچ راهی جز اینکه از نقض پیمان دست بردارند و تحریم‌ها را لغو کرده و مجدداً به تعهدات خود عمل کنند، ندارند.
وی گفت: تا زمانی که آمریکایی‌ها تحریم‌ها را لغو نکنند و در صف کشورهای متعهد به برجام قرار نگیرد، طبق فرمایش مقام معظم رهبری به هیچ وجه مذاکره‌ای با آنها نخواهیم داشت. 

رهبر انقلاب نقشه راه سیاست خارجی را ترسیم کردند
در همین زمینه کارشناس مسائل بین الملل گفت: ترامپ تلاش می‌کند از برگ برنده مذاکرات ایران برای انتخابات آینده استفاده کند، با اظهارات امروز رهبر انقلاب این برگ برنده از دست رئیس جمهور آمریکا خارج شد.
حسن هانی‌زاده در گفت‌وگو با تسنیم، درباره بیانات امام خامنه‌ای که صبح امروز در جلسه درس خارج فقه درخصوص عدم مذاکره با آمریکا مطرح شد، گفت: بیانات مهم و راهبردی مقام معظم رهبری سیاست کلان جمهوری اسلامی ایران را در رابطه با مذاکره با آمریکا ترسیم کرد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در این بیانات چند فصل مهم را مورد توجه قرار دادند؛ طی روزهای گذشته گمانه‌زنی‌هایی درخصوص احتمال دیدار رئیس‌جمهور ایران با دونالد ترامپ در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک مطرح شده و حتی برخی جریان‌ها در داخل ارتباط تنگاتنگی بین گشایش اقتصادی با این دیدار برقرار کرده‌ و سعی در القای این هستند که اگر دیدار رئیس‌جمهور ایران با رئیس‌جمهور آمریکا صورت بگیرد همه مشکلات بر طرف خواهد شد.
هانی‌زاده تصریح کرد: الان وضعیت کشور مشخص است و آمریکایی‌ها همچنان از ادبیات تهدید و فشار علیه ایران برای کشاندن ایران پای میز مذاکره استفاده کرده و با طرح موضوعاتی که ارتباطی با مسئله هسته‌ای ایران ندارد سعی می‌کنند شرایط خود را بر ایران تحمیل کنند. به همین دلیل نیز رهبر معظم انقلاب با هوشمندی کامل و در این شرایط و در حالی که چند روزی به نشست مجمع عمومی سازمان ملل باقی نمانده این بیانات را اظهار داشتند که مشخص کنند هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد و هیچ دیداری بین ایران و آمریکا صورت نخواهد گرفت. وی خاطرنشان کرد: الان دونالد ترامپ تلاش می‌کند از برگ برنده مذاکرات ایران برای انتخابات آینده استفاده کند، با اظهارات امروز رهبر انقلاب این برگ برنده و آخرین برگ برنده هم از دست رئیس‌جمهور آمریکا خارج شد؛ ترامپ طی ماه‌های اخیر سعی کرد از برگ برنده معامله قرن، مذاکره با کره شمالی و سرنگونی دولت انقلابی ونزوئلا به‌عنوان برگ برنده انتخاباتی استفاده کند ولی شکست خورد و آخرین برگ برنده هم امروز از دست رئیس‌جمهور آمریکا خارج شد، این نشان می‌دهد که مقام معظم رهبری با این اظهارات نقشه راه سیاست خارجی ایران را برای دولت ترسیم کردند و مشخص شد که هیچ دیداری بین رئیس‌جمهور ایران و آمریکا صورت نخواهد گرفت.


کد مطلب: 110824

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/110824/خط-بطلان-توهم-مذاکره-آمریکا-حل-مشکلات

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir