کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ایران و توقیف نفتکش‌ انگلیسی

این همان قدرت اسلامی است که می‌خواهیم

30 تير 1398 ساعت 23:03


پس از توقیف کشتی انگلیسی در آبهای خلیج فارس،‌سیاستمداران این کشور با واکنش‌های تند سعی داشتند تا ایران را وادار به رفع توقیف این نفتکش کنند،‌ اما ایستادگی قایع ایران بر اقدام خود اکنون آنها را به سوی راهکارهای سیاسی وبین‌المللی کشانده است.
انگلیس که تصور آن را هم نمی‌کرد ایران دست به اقدام متقابل بزند، اما با توقیف کشتی خود در خلیج فارس از سوی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با شوک سیاسی روبرو شد.
تماس‌های وزیر خارجه انگلیس با وزیر خارجه کشورمان برای رفع توقیف کشتی انگلیسی و رایزنی‌هایی که او و دیگر سیاستمداران این کشور انجام داده‌اند به اینجا رسید که لندن درباره موضوع اقدام ایران،‌به شورای امنیت سازمان ملل نامه نوشته و خواستار طرح این مسئله در این شورا شده است.
دولت انگلیس در یک اقدام غیر قانونی نفتکشی که حامل نفت خریداری شده از ایران است در جبل الطارق توقیف کرده و اکنون سه هفته است که این نفتکش در توقیف است. بهانه آنها نیز تحریم‌هایی است که اتحادیه اروپا علیه سوریه اعمال کرده که هیچ ارتباطی به جمهوری اسلامی ایران ندارد.
انگلیس درباره نفتکش توقیف‌شده این کشور توسط ایران نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل ارسال کرد. انگلیس در این نامه مدعی شده که نفتکش توقیف ‌شده این کشور از سوی نیروهای ایرانی در حال حرکت در آبهای سرزمینی عمان بوده است. بریتانیا در این نامه ادعا کرده است که این اقدام نیروهای ایرانی یک دخالت غیرقانونی به‌شمار می‌رود. در نامه انگلیس به شورای امنیت سازمان ملل آمده است: تنش‌های فعلی به‌شدت نگران‌کننده است و اولویت ما تنش‌زدایی است. ما به‌دنبال تقابل با ایران نیستیم، ولی این اقدام غیرقابل قبول بوده و به‌شدت عبور ایمن کشتی‌ها از طریق یک آبراه و تنگه بین‌المللی را تهدید می‌کند.
انگلیس درحالی ادعای تنش زدایی می‌کند که آغازگر و تشدید کننده تنش است چرا که نفتکش ایران را در جبل الطارق توقیف کرده و همچنان قصد رفع توقیف آن را ندارد. وزیر امور خارجه کشورمان در یک گفتگوی تلفنی با همتای انگلیسی خود یادآور شد: به‌خلاف اقدام غیرقانونی انگلیس در توقیف کشتی حامل نفت ایران، اقدام ما بر اساس درخواست سازمان بنادر و کشتیرانی ایران با توجه به تخلف کشتی انگلیسی از مقررات صورت گرفته است و باید از مجاری حقوقی و قانونی پیگیری شود. پس از آن که ایران مقتدرانه اقدام به توقیف نفتکش انگلیسی کرد، تحلیل‌های گوناگونی نسبت به واکنش جمهوری اسلامی مطرح شد.
یکی از این تحلیل‌ها را روزنامه رأی الیوم به قلم یک نویسنده تونسی منتشر شد.
روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم در یادداشتی به قلم «فوزی بن یونس بن حدید»، نویسنده تونسی با عنوان «پاسخ تهران به توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق نوشت؛ این همان قدرتی است که می‌خواهیم. نویسنده تونسی در روزنامه رأی الیوم نوشت؛ این قدرتی است که ما می‌خواهیم؛ این رفتاری است که ما می‌خواهیم تا غرب متوجه شود که قدرتی اسلامی در منطقه حضور دارد که نمی‌توانند ثبات آن را بر هم بزنند.
تحلیلگر تونسی در ادامه نوشته؛ امروز ایران ارزش و قدرت خود را در مقابل جهان ثابت کرد و نشان داد یکی از ستون‌های اصلی اسلام در منطقه و جهان است و هیچ قدرت دیگری نمی‌تواند با آن روبرو شود؛ زیرا با دشمنش مثل خودش رفتار می‌کند. سیاستی که دشمن به خوبی آن را در منطقه درک می‌کند از همین رو قادر به رویارویی مستقیم نیست زیرا اگر دست به حماقتی بزند مطمئناً خواهد باخت.
پس از توقیف نفتکش انگلیسی از سوی نیروی دریایی سپاه پاسداران رسانه‌های غربی و اروپایی سعی کردند تا یک فضای منفی علیه جمهوری اسلامی شکل دهند، اما با انتشار فایل صوتی مکالمه قایق‌های تندرو سپاه و ناوچه انگلیسی که نفتکش را اسکورت می‌کرد،‌برخی دیگر از ابعاد توقیف نفتکش آشکار شد
شبکه «بی بی سی» فایلی صوتی از مکالمات رادیویی نفتکش «استینا ایمپرو»، قایق ایرانی و ناوچه انگلیسی منتشر کرده است که با روایت مقامات سپاه پاسداران درباره عملیات توقیف این نفتکش در خلیج فارس همخوانی دارد.
در این فایل مکالمات کوتاهی از نفتکش انگلیسی، نیروهای نظامی ایران و ناوچه انگلیسی که در نزدیکی عملیات حضور داشته است وجود دارد.
براساس این گزارش، آنچه که به نظر از قایق ایرانی شنیده می‌شود این است که به ناوچه «اچ ام اس مونتروس» انگلیس می‌گوید که «قصد دارد از تانکر نفتکش به دلایل امنیتی بازرسی کند.»
در این مکالمه رادیویی که توسط شرکت امنیتی «دریاد گلوبال» به دست آمده است، از قایق ایرانی شنیده می‌شود که به نفتکش، که احتمالا استینا ایمپرو است، می‌گوید که «مسیر خود را تغییر دهد»، و ادامه می‌دهد، «اگر می‌خواهید ایمن بمانید از دستور پیروی کنید.»
سپس، ناوچه اچ‌ام‌اس خود را معرفی می‌کند و به نفتکش انگلیسی می‌گوید: «اگر در حال عبور از «آبهای بین‌المللی به رسمیت شناخته شده در تنگه» (هرمز) هستید، تحت قوانین بین‌المللی عبور شما نباید مورد تهدید یا مانع قرار بگیرد و با مشکلی مواجه شود.» براساس این گزارش، ناوچه انگلیسی سپس از قایق ایرانی می‌خواهد تایید کند که «قصد ندارد با هلی برن بر روی عرشه نفتکش، قوانین بین المللی را نقض کند.» ایران اعلام کرده است که علت توقیف این کشتی انگلیسی نقض قوانین و مقررات بین المللی بوده است. روایت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره جزئیات توقیف این نفتکش و تصاویر عملیات مربوط که از سوی سپاه به صورت عمومی منتشر شده به روایت این مکالمات رادیویی نزدیک است.
انتشار این فایل صوتی و تایید روایت ایران در حالی صورت می‌گیرد که پیش از این منابع غربی مدعی شده بودند که نفتکش توقیف‌شده، اسکورت نظامی نداشته است.
اکنون که انگلیس آغازگر توقیف نفتکش ایرتن بوده است و هنچنان قصد ندارد آن را رفع توقیف کند، پایان این تنش‌ها به نوع رفتاری بستگی دارد که از این پس اتخاذ خواهند کرد، اگر بخواهند همچنان به رفتارهای تشن آفرین خود در خلیج فارس ادامه دهند، باید در انتظار واکنش‌های بعدی جمهوری اسلامی ایران در خلیج فارس باشند.


کد مطلب: 110004

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/110004/این-همان-قدرت-اسلامی-می-خواهیم

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir