کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

حکومت نظامی با استقرار هزاران نظامی بر سراسر ایالات متحده حکمفرما شد

تحلیف بایدن در پادگانی به وسعت آمریکا

28 دی 1399 ساعت 22:54


بحران سیاسی و امنیتی در ایالات متحده هر روز ابعاد جدیدی می گیرد چنانکه مراسم تحلیف بایدن در حالی برگزار می‌شود که در تمام ایالت‌های آمریکا حالت فوق العاده اعلام و این کشور عملا به یک پادگان نظامی مبدل شده است.
آمریکا که ادعای دموکراسی برتر را داشت که یک سوی آن را ساختار پارلمانی و ریاستی منسجم و یکدست تشکیل می دهد و سوی دیگر آن را حق مردم برای بیان عقیده و اعتراضشان ، این روزها با رسوایی شکست هر دو این این ادعاها مواجه شده است. در عرصه سیاسی جنگ قدرت میان جمهوری خواه و دموکرات بالا گرفته است بگونه ای که به بهانه حذف ترامپ ، دموکرات‌ها به دنبال انحصار قدرت هستند. در عرصه اجتماعی نیز فضایی از سرکوب سراسر آمریکا را فراگرفته است و تمام شهرها به پادگان نظامی مبدل شده اند. ر همین چارچوب بیش از ۷ هزار نیروی آمریکایی با ۱۳۴ پرواز نظامی به منظور تامین مراسم تحلیف بایدن به پایتخت این کشور اعزام شدند.این بیانیه می‌افزاید: ۷۰۶۰ نظامی با ۱۳۴ هواپیمای نظامی از ۱۲ تا ۱۵ ژانویه برای تأمین امنیت مراسم تحلیف بایدن به پایتخت آمریکا منتقل شدند. یک پل هوایی تاریخی برای انتقال نظامیان و تکمیل استقرار ۲۵ هزار نیرو برای تأمین امنیت مراسم تحلیف بایدن به واشنگتن دی سی تشکیل شد.پس از یورش هواداران ترامپ به کنگره آمریکا، تدابیر امنیتی شدیدی در پایتخت این کشور برای مراسم تحلیف بایدن اتخاذ شده است. قرار است ۲۵ هزار نیروی پلیس و ارتش در مراسم تحلیف حضور داشته باشند.شهرهای مهم آمریکا این روزها در حال تمهید و تدارک منابع و نیروی نظامی لازم برای مقابله با موج جدیدی از اعتراض‌های خشونت آمیز هستند.خبرگزاری رویترز در گزارشی اعلام کرد که مراکز ۵۰ ایالت آمریکا که محل استقرار کنگره‌های ایالتی هستند، برای مقابله با موج احتمالی اعتراض‌ها به برپایی موانع و نرده‌ها و همچنین استقرار هزاران نیروی گارد ملی در نقاط مختلف شهر اقدام کرده‌اند.این در حالی است که دایره تجسس فدرال (اف بی آی) پیشتر به نهادهای انتظامی ۵۰ ایالت آمریکا در مورد احتمال برگزاری تظاهرات مسلحانه در برابر ساختمان‌های کنگره ایالتی هشدار داده بود.ایالت‌های میشیگان، ویرجینیا، ویسکانسین، پنسیلوانیا و واشنگتن از جمله دهها ایالتی هستند که نیروهای گارد ملی خود را برای ارتقای سطح امنیتی فعال کردند.
خیابان‌های منتهی به کنگره فدرال در مرکز شهر واشنگتن دی سی بسته شده و گردان‌هایی از نیروهای مخفی گارد ملی در سرتاسر مرکز شهر موضع گرفته‌اند. در همین حال برخی منابع خبری اعلام کردند پلیس کنگره آمریکا یک شهروند ویرجینیایی با سلاح پر و ۵۰۰ گلوله را در پایتخت این کشور بازداشت کرد. خبر دیگر آنکه در پی اعلام وعده‌های رئیس‌جمهور منتخب آمریکا برای تغییر سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی ترامپ، کاروانی متشکل از هزاران مهاجر آمریکای مرکزی با گذشتن از مرز گواتمالا در حال رساندن خود به مکزیک و سپس مرز آمریکا هستند.کاروان مذکور که مقامات گواتمالایی می‌گویند شامل حدود نه هزار مهاجر هندوراسی است، از مرز گواتمالا و نیروهای مرزی این کشور عبور کرده و وارد خاک آن شده‌اند؛ اقدامی که دولت گواتمالا آن را نقض حاکمیت ملی خود می‌داند.
خبر دیگر آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا «وندی شرمن» را به‌عنوان گزینه خود برای تصدی سمت قائم‌مقام وزیر خارجه آمریکا معرفی کرد. «ران کلاین» گزینه ریاست کارکنان کاخ سفید در دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا از برنامه شلوغ و پر کار بایدن در روز تحلیف خود خبر داد.
کلاین طی بیانیه‌ای که به رسانه‌ها ارائه کرد، گفت بایدن قصد دارد در اولین روز کاری خود به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، بیش از ده دستور اجرایی صادر کرده و برخی از قوانین و دستورات جنجالی دولت کنونی این کشور را لغو کند.بر اساس این بیانیه، اقدامات بایدن که قرار است روز چهارشنبه انجام شوند، شامل بازگشت به توافق آب‌وهوایی پاریس، لغو منع مسافرتی و مهاجرتی کشورهای با اکثریت جمعیت مسلمان، تمدید توقف اخذ اقساط وام‌های فدرال دانشجویی، توقف اخراج‌ها و سلب مالکیت‌ها و همچنین اجباری کردن استفاده از ماسک تنفسی در اماکن دولتی و سفرهای بین ایالتی خواهد بود. از سوی دیگر سفارت چین در واشنگتن با توجه به آشوب‌ها و ناآرامی‌های اخیر در آمریکا طی بیانیه‌ای برای شهروندان و سازمان‌های چینی در آمریکا هشدار امنیتی صادر کرد. در این میان استنلی مک کریستال، ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا اغتشاشات طرفداران دونالد ترامپ و شعارش مشهور به "ماگا" (آمریکا را دوباره بزرگ کنیم) را با گروه القاعده مقایسه کرده و گفت که در هر دو مورد، افرادی از یک "رهبر قدرتمند" که "خشونت آنها را توجیه کرد" پیروی کردند.او هشدار داد مشکل هم اکنون عمیقتر از آن چیزی است که مردم می فهمند. او اظهار کرد: من فکر می کنم اکنون ما خیلی بیشتر از آنچه که اکثر آمریکایی ها پی برده اند درگیر یک پروسه رادیکالیزه شدن بوده و به عنوان یک کشور با مشکلی بسیار عمیق تر مواجهیم.
به گفته مک کریستال این رادیکالیزه شدن که تا کنون در آمریکا ریشه های عمیق دوانده به سادگی ناپدید شدن ترامپ ناپدید نخواهد شد.وی افزود: همچنان که این جنبش افراطگر تحت فشار فزاینده ای از سوی عوامل مجری قانون در روزها و هفته های آینده قرار بگیرد اعضایش احتمالا به سمت سلولهای تنگ تر و تنگ تر به جهت امنیت عقب نشینی خواهند کرد و این آنها را حرفه ای تر خواهد ساخت وآن سلولها تبدیل به اتاقهای پژواکی خواهند شد که حتی تفکراتی رادیکال تر را همراستا با شورش مسلحانه ایجاد خواهند کرد. بنا براین حتی اگر ترامپ از صحنه خارج شود جنبش رادیکالی که او به ایجادش کمک کرد اکنون انرژی و انسجام خود را داشته و آنها ممکن است فکر کنند دیگر به ترامپ نیاز ندارند.


کد مطلب: 116847

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/116847/تحلیف-بایدن-پادگانی-وسعت-آمریکا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir