?>?> سیاست روز - شکست مانور‌تبلیغاتی صهیونیست‌ها با ‌ائتلاف ‌توهمی - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مقابله با تهدید حضور اشغالگران قدس در خلیج‌فارس حق ایران است

شکست مانور‌تبلیغاتی صهیونیست‌ها با ‌ائتلاف ‌توهمی

کشورها به التماس‌های آمریکا برای مشارکت در ائتلاف به اصطلاح دریایی جواب رد دادند

18 مرداد 1398 ساعت 21:13


رژیم صهیونیستی که توهم خودنمایی در منطقه را دارد در حالی به دنبال بهره گیری از تخیلات رژیم بحرین برای خوش خدمتی به آمریکا با محوریت برگزاری آنچه ائتلاف کشترانی در خلیج فارس و تنگه هرمز نامیده است، می‌باشد که آمریکا حتی متحدانش را نیز نتوانسته به این ائتلاف پوشالی وارد سازد چنانکه پس از رد خواسته‌هایش آمریکا از سوی کشورهای اروپایی و حتی ژاپن، وزیر دفاع آمریکا التماس کنان راهی کره جنوبی شد. آمریکایی‌ها که تاکنون نتوانسته‌اند هیچ ائتلافی را در دوران ترامپ تشکیل دهند و حتی در نشست شورای حکام و سازمان ملل طرحشان علیه ایران با شکست مواجه شد با ادعای آنچه امنیت کشتی‌رانی در خلیج فارس و تنگه هرمز نامیده‌اند به دنبال ایجاد به اصطلاح ائتلاف جهانی هستند. ائتلافی که بسیاری آن را ادعایی برای پنهان سازی شکست آمریکا در برابر توان دفاعی ایران و سرنگونی پهپاد این کشور در پدافند جمهوری اسلامی و نیز ناتوانی برای تسلیم سازی ایران با دزدی دریایی انگلیس در جبل الطارق و ربایش کشتی ایرانی، با توقف نفت کش قانون شکن انگلیسی توسط ایران، می‌دانند.
رژیم صهیونیستی که توهم خودنمایی در منطقه را دارد در حالی به دنبال بهره گیری از تخیلات رژیم بحرین برای خوش خدمتی به آمریکا با محوریت برگزاری آنچه ائتلاف کشترانی در خلیج فارس و تنگه هرمز نامیده است، می‌باشد که آمریکا حتی متحدانش را نیز نتوانسته به این ائتلاف پوشالی وارد سازد چنانکه پس از رد خواسته‌هایش آمریکا از سوی کشورهای اروپایی و حتی ژاپن، وزیر دفاع آمریکا التماس کنان راهی کره جنوبی شد.
آمریکایی‌ها که تاکنون نتوانسته‌اند هیچ ائتلافی را در دوران ترامپ تشکیل دهند و حتی در نشست شورای حکام و سازمان ملل طرحشان علیه ایران با شکست مواجه شد با ادعای آنچه امنیت کشتی‌رانی در خلیج فارس و تنگه هرمز نامیده‌اند به دنبال ایجاد به اصطلاح ائتلاف جهانی هستند. ائتلافی که بسیاری آن را ادعایی برای پنهان سازی شکست آمریکا در برابر توان دفاعی ایران و سرنگونی پهپاد این کشور در پدافند جمهوری اسلامی و نیز ناتوانی برای تسلیم سازی ایران با دزدی دریایی انگلیس در جبل الطارق و ربایش کشتی ایرانی، با توقف نفت کش قانون شکن انگلیسی توسط ایران، می‌دانند. این ائتلاف توهمی،زمینه ساز تصورات پوشالی در میان سران صهیونیست‌ها شده و آن اینکه از این اقدام برای نمایش توسعه همکاری امنیتی با کشورهای عربی و نمایش چهره‌ای امنیت طلب از این رژیم را به همراه داشته است. توهمی که البته ریشه آن برگرفته از خیانت برخی کشورهای عربی همچون بحرین و عربستان به جهان اسلام و رویکردشان به این رژیم است چنانکه پیش از این نیز بحرین نشست معامله قرن علیه فلسطین را میزبانی کرد. این رویکردها توهم حضور در خلیج فارس را برای صهیونیست‌ها به همراه داشته است چنانکه اسرائیل کاتز، وزیر اطلاعات اسرائیل اعلام کرد تل آویو در ائتلاف دریایی نظامی در حال تشکیل تحت رهبری آمریکا برای تامین امنیت در تنگه هرمز شرکت خواهد نمود. اسرائیل کاتزدر نشست دربسته کمیته امور خارجی و دفاعی پارلمان اسرائیل اظهار داشت تل آویو در زمینه اطلاعات به ائتلاف در حال تشکیل کمک خواهد کرد.
وزیر اطلاعات اسرائیل خاطرنشان کرد تشکیل ائتلاف دریایی در تنگه هرمز با منافع راهبردی اسرائیل در خصوص مقابله با ایران و ضرورت تقویت روابط با کشورهای عربی خلیج فارس مطابقت دارد.
اسرائیل کاتز پس از سفر چندی پیش خود به ابوظبی به وزارت اطلاعات اسرائیل دستور داده برای شرکت در ائتلاف دریایی در تنگه هرمز تدارک ببیند.
در ماه های اخیر اوضاع در خلیج فارس و تنگه هرمز بطور محسوس متشنج شده است. متشنج شدن دوباره اوضاع در منطقه در بهارامسال و پس از آن آغاز شد که آمریکا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را نیروی تروریستی اعلام کرد و در پاسخ ایران فرماندهی مرکزی ارتش امریکا در خاور میانه (سنتکام) را سازمان تروریستی دانست.
در واکنش به ادعای صهیونیست‌ها سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد اعلام حضور احتمالی رژیم اشغالگر قدس در ائتلاف خودخوانده نظامی در خلیج فارس، تهدیدی آشکار علیه امنیت ملی ایران است و حق مقابله با این تهدید در چارچوب سیاست دفاعی کشور، حق ایران است.سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر اعلام آمادگی رژیم صهیونیستی برای حضور در ائتلاف نظامی آمریکا به منظور به اصطلاح تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس گفت: جمهوری اسلامی ایران معتقد است اصل این ائتلاف تنش زا است و هرگونه حضور احتمالی رژیم اشغالگر قدس در این ائتلاف خودخوانده، که وجود نا مشروعش در خاورمیانه اساس ناامنی و بی ثباتی است، را تهدیدی آشکار علیه امنیت، حاکمیت و تمامیت ارضی خود و عاملی بحران آفرین و بی ثبات ساز در منطقه خلیج فارس تلقی می کند و در چارچوب سیاست بازدارندگی و دفاعی کشور، حق مقابله با این تهدید و دفاع از خود را محفوظ می دارد و در عمل به آن در چارچوب سیاست دفاعی کشور، تردیدی ندارد و مسئولیت کلیه عواقب این اقدام خطرناک برعهده رژیم آمریکا و رژیم نامشروع صهیونیستی خواهد بود. موسوی در خصوص تلاش آمریکا برای شکل دهی یک ائتلاف نظامی و یا برگزاری نشست امنیت دریانوردی در آینده به بهانه تامین امنیت دریانوردی در خلیج فارس گفت: ایران بعنوان یکی از کشورهای منطقه خلیج فارس با توجه به داشتن ۱۵۰۰ مایل ساحل در این منطقه و براساس مسئولیت تاریخی، خلیج فارس را ادامه قلمرو سرزمینی خود دانسته و خود را متعهد به تامین امنیت آن و امنیت تردد کشتی ها در این منطقه می داند و معتقد است حضور نیروهای فرا منطقه ای در خلیج فارس تحت هر نام و عنوانی که باشد نه تنها کمکی به تقویت امنیت در این منطقه نمی کند، بلکه زمینه تنش و بحران را در منطقه حساس خلیج فارس بیش از پیش فراهم می آورد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران مخالفت خود را با شکل گیری اینگونه ائتلاف ها اعلام و آن را اقدامی تنش آفرین و فریبکارانه می داند و برگزارکنندگان، شکل دهندگان و اعضای آن را بعنوان عاملین موثر در ایجاد تنش و بحران احتمالی آتی ناشی از آن در منطقه تلقی خواهد کرد. در همین حال سخنگوی وزارت امور خارجه اتهامات وارده در بیانیه‌های اخیر وزارت خارجه بحرین را علیه جمهوری اسلامی ایران، محکوم کرد.
سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به میزبانی منامه از نشستی در خصوص امنیت دریانوردی، اقدامات ضد ایرانی دولت بحرین در برگزاری و میزبانی نشست‌های مشکوک و تحریک آمیز و همچنین اتهامات وارده در بیانیه‌های اخیر وزارت خارجه آن کشور را علیه جمهوری اسلامی ایران، محکوم کرد و اینگونه نشست‌ها را اقدامی در جهت برهم زدن ثبات و امنیت منطقه و زمینه ساز مداخلات نیرو‌های فرامنطقه‌ای و رژیم صهیونیستی در منطقه خلیج فارس دانست.
اما توهم صهیونیستی و بحرینی در باب ائتلاف آمریکایی در حالی صورت گرفته که دولت آمریکا در دو بیانیه جداگانه به کشتی‌های در حال عبور از تنگه هرمز و خلیج فارس درباره احتمال بروز اختلال در سامانه‌های ناوبری و ارتباطی هشدار داد. اداره دریانوردی وزارت حمل و نقل آمریکا و مقر فرماندهی آمریکا در غرب آسیا (سنتکام) هریک در بیانیه‌ای مدعی شده‌اند در هفته‌های اخیر برخی از کشتی‌ها هنگام عبور از آب‌های خلیج فارس با اختلال در سامانه‌های راداری مواجه شده‌اند.

آمریکا ناکام در ائتلاف سازی
نکته قابل توجه آنکه ائتلاف ادعایی حتی به مرحله مشارکت ظاهری کشورها نیز نرسیده است چنانکه به دنبال انتقادات گسترده از دنباله روی استرالیا از ائتلافهای نظامی آمریکا و انگلیس در غرب آسیا، نخست وزیر این کشور اعلام کرد که ائتلاف دریایی در خلیج فارس فقط برای تضمین تردد دریایی است و نه چیز دیگر. بیزینس اینسایدر نوشت: اصرار موریسیون برای چندجانبه خواندن این ائتلاف ناشی از این مساله است که استرالیا تلاش می‌کند بین این اقدام با عملیاتهایی که آمریکا در افغانستان و عراق به راه انداخت فاصله ایجاد کند. نخست وزیر استرالیا به صورت احتیاط آمیز افزود: «این(ائتلاف) باید از هرگونه مسائل گسترده تر در ارتباط با ایران، یا توافق هسته‌ای، منفک باشد. این یک مساله جداگانه است.»
وزیر خارجه آمریکا سه‌شنبه (۱۵ مرداد/۶ اوت) در مصاحبه با «اسکای‌نیوز» گفته بود واشنگتن از بیش از ۶۰ کشور برای شرکت در یک ائتلاف دریایی با هدف ادعایی محافظت از تردد کشتی‌ها در خلیج فارس دعوت به عمل آورده است. این درحالیست که بیشتر متحدان و شرکای آمریکا اعلام کرده اند تمایلی به مشارکت در چنین ائتلافی را ندارند. ژاپن و آلمان دو متحد آمریکا هستند که صریحا حضور در این طرح را رد کرده‌اند و فرانسه نیز تا کنون سیاست مشخصی اتخاذ نکرده است. انگلیس تنها کشوری است که صریحا اعلام کرده در این ائتلاف حاضر خواهد شد. علت این تصمیم نیز توقیف نفتکش انگلیسی در آبهای خلیج فارس از سوی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که به دلیل عدم رعایت مقرارات دریا نوردی در تنگه هرمز توقیف شده است.
در این میان خبرگزاری کیودو به نقل از یک مقام ژاپنی نوشت که دولت «آبه شینزو» قصد ندارد با مشارکت در ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس به روابط خود با تهران آسیب بزند و به جای تنگه هرمز به تنگه باب المندب کشتی و هواپیمای گشت زنی اعزام می‌کند.کیودو نوشت: دولت آبه شینزو تمایلی به اعزام نیروهای خود دفاعی ژاپن(MSDF) به تنگه هرمز، که محل عبور حدود یک پنجم نفت جهان است، ندارد؛ چرا که نگران است این اقدام ژاپن به روابط دوستانه این کشور با ایران آسیب بزند.
در همین حال آمریکا که تاکنون در عضوگیری برای تشکیل ائتلاف دریایی موردنظر خود در خلیج فارس ناکام مانده است، اینبار از کره جنوبی خواست که به این ائتلاف بپیوندد. این درخواست در سفر اسپر وزیر دفاع آمریکا به کره جنوبی و دیدار او با «جئونگ کیون دو»، همتای خود از این کشور، مطرح شده است.
در همین حال پایگاه اینترنتی واشنگتن فری بیکن به نقل از دیپلمات‌های آمریکایی نوشت نپیوستن آلمان به ائتلاف دریایی مورد نظر واشنگتن در خلیج فارس اتحاد غرب را از بین برد. پایگاه اینترنتی واشنگتن فری بیکن در گزارشی نوشت: با توجه به تشدید تنش‌ها در تنگه هرمز -که مسیر مهم بین‌المللی کشتیرانی در خلیج فارس است- آلمان و فرانسه درخواست‌های دولت ترامپ را برای پیوستن به ائتلاف نظامی آمریکا رد کرده‌اند.

نویسنده: فرامرز اصغری


کد مطلب: 110276

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/110276/شکست-مانور-تبلیغاتی-صهیونیست-ها-ائتلاف-توهمی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir