کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سهند و مکران برای مشارکت در رژه دریایی وارد آبهای روسیه شدند

اقتدار نیروی دریایی ایران در سنت‌پترزبورگ

2 مرداد 1400 ساعت 22:01


اقتدار نیروی دریایی ایران بار دیگر قدرت خویش را به رخ جهانیان می‌کشد چنانکه ناوهای سهند و مکران از یگان‌های شناور نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران وارد سنت پترزبورگ شدند تا بعد جدیدی از همکاری‌های ایران و روسیه را نیز رقم زنند.
اقتدار نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران موجب شده تا کشورهای منطقه نیز بر لزوم همگرایی با جمهوری اسلامی برای تامین امنیت منطقه تاکید نمایند. در همین چارچوب نیز همگرایی‌های گسترده‌ای میان جمهوری اسلامی ایران و روسیه و چین در سالهای اخیر در حوزه دریایی صورت گرفته است چنانکه چندی پیش رزمایش مشترک دریایی سه کشور برگزار شد. رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه ششم دی‌ماه ۱۳۹۸ که به مدت چهار روز در آب‌های دریای عمان برگزار شد حکایت از همکاری‌های بسیار جدی امنیتی و نظامی این سه کشور برای مقابله با تهدیدات موجود در منطقه داشت.این نخستین رزمایش مشترک ایران و دو قدرت جهانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود و شامل تمرین‌های تاکتیکی متنوعی از جمله نجات شناور دچار حریق، آزادسازی شناور مورد تعرض قرار گرفته، تیراندازی علیه اهداف مشخص و سایر تمرین‌های تاکتیکی و عملیاتی می‌شد. وسعت عملیاتی این رزمایش ۱۷ هزارکیلومتر مربع بود و یکی از مهمترین دستاوردهای آن ارسال این پیام به کشورهای جهان بود که ایران منزوی نیست.وزارت دفاع آمریکا در واکنش به این رزمایش اعلام کرد که آن را رصد خواهد کرد. در مقابل سخنگوی وزارت دفاع چین با اشاره به برگزاری رزمایش مشترک دریایی این کشور با ایران و روسیه اظهارداشت: نشان دادن حسن نیت و توانایی سه طرف در جهت حمایت مشترک از صلح جهانی، امنیت دریایی و ایجاد یک جامعه دریایی با آینده مشترک آغاز شده است.«محمد جواد ظریف» وزیر امورخارجه ایران نیز در پیامی توئیتری درباره این رزمایش نوشت: ایران از مدت‌ها پیش آمادگی خود را برای همکاری با همسایگانش در تامین امنیت خلیج فارس اعلام کرده است. «ابتکار صلح هرمز» اکنون روی میز است. رزمایش نظامی مشترک ما در دریای عمان و اقیانوس هند با شرکای روسی و چینی ما تعهد گسترده‌تر ما برای حفظ امنیت آبراه‌های مهم را مشخص می‌کند.
امیر دریادار «حبیب الله سیاری» رییس ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز با بیان اینکه رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین‌ آخرین رزمایش مرکب این سه کشور نخواهد بود، گفت: امنیت منطقه را ما می‌توانیم تامین کنیم و نیازی به حضور بیگانگان در منطقه نیست.بسیاری از رسانه‌های جهان از جمله رسانه‌های روسی، چینی، فرانسوی، آلمانی، آذربایجانی، آمریکایی، رژیم صهیونیستی و کشورهای عرب منطقه به بحث درباره این رزمایش و تحلیل و تفسیر پیام‌های آن پرداختند و اغلب بر این نکته تاکید داشتند که رزمایش مذکور، یک «اعلامیه سیاسی» و «پیامی صریح به آمریکا» است. در ادامه این همگرایی در مراسم رژه دریایی روسیه، نیروی دریایی جمهوری اسلامی نیز شرکت می‌کند. کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه با اعلام خبر ورود ناوهای سهند و مکران به سنت پترزبورگ افزود: دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی راهبردی کشورمان هم به دعوت وزیر دفاع روسیه در راس هیات نظامی در مراسم رژه نیروی دریایی این کشور در سوم مرداد در سنت پترزبورگ حضور خواهد یافت. وی گفت: دریادار خانزادی در حاشیه این مراسم با مقامات عالی رتبه نظامی و دفاعی روسیه و همتایان خود از کشورهای شرکت کننده دیدار و ملاقات خواهد کرد.رژه اصلی نیروی دریایی روسیه در سن پترزبورگ امروز برگزار می شود. در همین حال سفیر جمهوری اسلامی ایران و معاون وزیر دفاع روسیه با یکدیگر دیدار کرده و حضور ناوگروه ایران در رژه ناوگان دریایی روسیه در سن‌پترزبورگ، چشم انداز همکاری‌های دفاعی-نظامی دو‌ کشور و برخی تحولات منطقه را مورد بررسی قرار دادند."کاظم جلالی" سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با "الکساندر فومین" معاون وزیر دفاع روسیه در محل وزارت دفاع این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.
در این ملاقات حضور ناوگروه جمهوری اسلامی ایران در مراسم رژه ناوگان دریایی روسیه در سن‌‌پترزبورگ، چشم انداز همکاری‌های دفاعی و نظامی دو‌ کشور و همچنین تحولات منطقه ای مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.در این دیدار دو طرف بر لزوم رایزنی های مستمر و تداوم دیدارهای مقامات بلندپایه نظامی دو کشور تاکید کردند. طبق اطلاعات وزارت دفاع روسیه، در این رژه بیش از ۵۰ کشتی نظامی، زیردریایی و انواع قایق‌های نظامی، حدود ۵۰ هواپیما و بالگرد نیروهای هوایی ناوگان دریایی و بیش از ۴ هزار نیروی نظامی شرکت دارند.کشتی‌های نظامی کشورهای ایران، هند و پاکستان نیز در این رژه دریایی مشارکت خواهند داشت.
امیر دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش جهت حضور در رژه سالروز نیروی دریایی ارتش روسیه عازم سنت‌پترزبورگ شد.وی که به دعوت رسمی ژنرال شایگو وزیر دفاع روسیه به روسیه سفر کرده، قرار است به عنوان مهمان ویژه در مراسم رژه سالروز نیروی دریایی روسیه شرکت کند. این همگرایی نظامی میان کشورهای منطقه در حالی صورت می‌گیرد که آمریکا به دنبال تحریک کشورهای منطقه برای پذیرش نظامی گری آمریکا علیه امنیت منطقه است. در همین چارچوب ژنرال «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا در نظر دارد طی هفته جاری برای تاکید دوباره بر مواضع ضد چینی این کشور از سنگاپور، ویتنام و فیلیپین دیدن کند.لوید آستین وزیر دفاع آمریکا (رئیس پنتاگون) برای اطمینان بخشی به متحدان نگران این کشور درباره افزایش توانمندی‌های فزاینده چین، راهی جنوب شرق آسیا شده است. لوید آستین در جمع خبرنگاران حامل آنها در سفر به جنوب شرق آسیا گفت: «این واقعا یک سفر خوب خواهد بود».وزیر دفاع آمریکا افزود: «ما برای ثبات در این منطقه ارزش می‌دهیم در نتیجه هدف من تقویت روابط‌ (میان واشنگتن با متحدانش در جنوب شرق آسیا) است».قرار است رئیس پنتاگون در این سفر دوره‌ای از سه کشور سنگاپور، ویتنام و فیلیپین دیدن کند. این اولین سفر یک عضو ارشد دولت جو بایدن به جنوب شرق آسیا و دومین سفر آستین در مقام وزیر دفاع آمریکا منطقه ایندوپاسیفیک (آسیا-اقیانوسیه) است».
طبق گزارش رسانه‌های آمریکایی، تمرکز اصلی آستین در سفر به این منطقه تاکید بر تعهد واشنگتن در قبال ایستادگی در برابر «ادعاهای غیرقانونی چین در دریای چین جنوبی» و متحد کردن کشورهای این منطقه با مواضع آمریکا است.به ادعای این رسانه‌ها، «گار ساحلی چین کشتی‌های شبه نظامی این کشور به طور مرتب برای ماهیگیران در داخل منطقه انحصاری اقتصادی فیلیپین مزاحمت ایجاد کرده‌ و کشتی‌های چینی همچنین در سواحل مالزی و ویتنام تلاش شرکت‌ها و افراد برای استخراج نفت و گاز را مورد آزار و اذیت قرار داده‌اند». آمریکایی ها همچنین با ادعای حمایت از اکراین به تهدید روسیه می‌پردازند. تحرکات آمریکا در خلیج فارس نیز تهدیدی برای امنیت ایران است. مجموع این مولفه‌ها تقویت همگرایی ایران، روسیه و چین برای مقابله با رویکرد بحران‌ساز آمریکا را بیش از پیش ضروری می‌سازد.


کد مطلب: 118971

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/118971/اقتدار-نیروی-دریایی-ایران-سنت-پترزبورگ

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir