?>?> سیاست روز - جان مردم آخرین اولویت دولتمردان انگلیس - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نگاهی بر عملکرد رژیم سلطنتی بریتانیا در مواجه با کرونا

جان مردم آخرین اولویت دولتمردان انگلیس

23 اسفند 1398 ساعت 22:35


جهان در حالی نبردی سراسری با ویروس کرونا را در پیش گرفته که در انگلیس رویه‌ای دیگر در جریان است و رژیم سلطنتی حاکم بر این کشور آخرین اولویتش را جان مردم قرار داده چنانکه دولتمردان وعده مبارزه با کرونا در تابستان را داده و برخی رقابت‌های ورزشی همچون بازی لیورپول و اتلتیکو مادرید با تماشاگران بسیار برگزار شد.
انگلیس از جمله کشورهای اروپایی است که همچنان به صورت پادشاهی اداره می شود و به رغم ادعای داشتن پارلمان و نظام پارلمانی و نخست وزیر شخص اول مملک ملکه است که تمام امور را در دست دارد. در اصل انگلیس را می‌توان استمرار نظام سلطنتی دانست که یک خودکامگی حاکمتی بر آن در جریان است که با فضای رسانه‌ای پنهان می‌شود. نکته قابل توجه در آنچه این روزها در انگلیس می‌گذرد نوع مواجه دولتمردان آن با بحران جهانی ویروس کروناست. در حالی بسیاری از کشورهای از مدت‌ها قبل مبارزه با کرونا را آغاز کرده‌اند و برآنند تا مانع از گسترش این بیماری در کشورشان و جهان شوند چنانکه سازمان‌های بین المللی اقدامات کشورهایی مانند ایران و چین را بسیار مطلوب عنوان کرده‌اند که در انگلیس گویا دولتمردان همچنان آخرین اولویت خود را به حفظ جان مردم در برابر کرونا اختصاص داده‌اند. در ۱۱ اسفند بود که خبرگزاری‌ها اعلام کردند طی چند ساعت ۱۲ نفر به شمار مبتلایان به کووید - ۱۹ (ویروس کرونا) در انگلیس افزوده شد و یک انگلیسی نیز بر اثر کرونا جان خود را از دست داده است. دولت انگلیس سطح هشدار درباره این ویروس را از کم به متوسط افزایش داد. وزارت بهداشت انگلیس ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ در خصوص شیوع کرونا به مجلس عوام این کشور اعلام کرد: تهدید کرونا درکشور به صورت فزاینده‌ای جدی شده است.بر اساس اعلام این رسانه، با رسانه ای شدن موارد ابتلای جدید به این بیماری، شمار مبتلایان به کرونا به ۵۱ نفر رسید.
«بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس آن زمان در سخنانی اعلام کرد که ارتش این کشور در حال آماده باش برای مقابله با شیوع و فراگیری ویروس کرونا است.جانسون گفته است که در این ارتباط ارتش آمادگی دارد تا به پلیس در برقراری نظم عمومی در این کشور در صورت بدتر شدن وضعیت شیوع کرونا امدادرسانی کند.به گفته بوریس جانسون، از ارتش همچنین برای کمک به جلوگیری از شیوع کرونا استفاده خواهد شد. این هشدارها در حالی مطرح شد که همچنان پروازها به انگلیس ادامه یافته و دولتمردان این کشور اقدامی برای لغو پروازها صورت نداده‌اند. این اقدام با واکنش بسیاری از سوی کاربران مواجه شد چنانکه علی علیزاده تحلیلگر مسائل سیاسی و بین الملل مقیم لندن طی پیامی در صفحه شخصی خود درتوییتر در ۱۷ اسفند ۱۳۹۸درباره عدم لغو پرواز های چین، کروه جنوبی، ایران و ایتالیا به انگلیس نوشت:خبرنگاران bbc فارسی ۳ هفته روی یک سوال مانور داده‌اند: چرا پروازها از چین به ایران زودتر قطع نشد؟ به عنوان یک فرد مقیم لندن از bbc فارسی می پرسم:چرا دولت انگلیس پروازها از ۴ کشور پر خطر چین، کره جنوبی، ایران و ایتالیا را به لندن هنوز قطع نکرده است؟ چه کسی مسئول شیوع کرونا در انگلیس است؟
این مباحث در حالی مطرح شده که تا همین اواخر دولتمردان انگلیس در عمل اقدامی برای حمایت از جان مردم صورت نداده و بیشتر در قالب فضاسازی رسانه‌ای برای برجسته سازی کرونا در سایر کشورها از چین و ایران گرفته تا ایتالیا استوار بوده و بعضا هم وعده تابستان داده‌اند. این رفتار حالی است که نخست‌وزیر انگلیس در نشستی اعلام کرد احتمالا ده هزار نفر در انگلیس به ویروس کرونا آلوده شده‌اند و یکی از مقامات بهداشتی این کشور نیز پیش‌بینی کرد ۸۰ درصد انگلیسی‌های به این بیماری مبتلا شوند.
به نوشته روزنامه «گاردین»، جانسون در این نشست تأکید کرد مبارزه با این بیماری که «بدترین بحران در زمینه سلامت برای یک نسل» خواهد بود می‌تواند «موجب اختلال گسترده» در زندگی روزمره مردم انگلیس به‌مدت چند ماه شود».او هشدار داد: «این [ویروس] انتشار بیشتری خواهد داشت. باید به همه خانواده‌ها گفته شود خود را اگر احساس مریضی کردند خود را قرنطینه کنند و مردم باید در میان خویشاوندان و همسایگان خود مراقب سالمندان باشند.
جانسون در حالی این سخنان را مطرح می‌کند که در انگلیس مدارس دایر بوده و تجمعاتی همچون مسابقات ورزشی و کنسرت‌ها همچنان برگزار می‌شوند. این در حالی است که تجمعات بالای ۵۰۰ نفر در اسکاتلند لغو و مدارس جمهوری ایرلند نیز تعطیل شده‌اند.
«کریس وایتی» از مقامات وزارت بهداشت انگلیس در این نشست گفت، در بدترین حالت حدود ۸۰ درصد از مردم انگلیس به این بیماری مبتلا می‌شوند و میزان مرگ‌ومیر در میان مبتلایان حدود ۱ درصد خواهد بود؛ به این معنی که بیش از ۵۰۰ هزار نفر در این کشور در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست خواهند داد.منتقدان دولت جانسون می‌گویند اقدامات او بسیار دیر و با شدت پایینی انجام شده‌اند. در این میان، «جرمی هانت» از وزرای دولت پیشین انگلیس گفت، دیگر دولت‌ها از مدت‌ها پیش مدارس را تعطیل کرده‌اند و بسیار زودتر از انگلیس اقدامات لازم را انجام داده‌اند.«پل هانتر» استاد دانشگاه «ایست آنگلیا» گفت: «امید ندارم که این اقدامات تأثیر به سزایی داشته باشند. واقعاً هیچ کدام از آن‌ها بر انتقال بیماری در انگلیس تأثیری ندارد».«جان اشتون» از مقامات سابق بهداشت و درمان انگلیس نیز اقدامات دولت را فاقد منطق مشخص دانسته و گفت تدابیر غیرمستقیم اعمال شده با اقداماتی که باید انجام شوند فاصله زیادی دارند. دو هفته پیش زمانی که مقامات انگلیسی درخواست تشکیل جلسه اضطراری دولت موسوم به «کبرا» را دادند، جانسون آن را تا بعد از تعطیلات آخر هفته به تعویق انداخت. وی بعد از بازگشت از تعطیلات اعلام کرد نامزدش باردار است و قرار است صاحب فرزند شوند.بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا اقدامات جدید این کشور را برای مقابله با ویروس کرونا اعلام کرد که عبارتند از : به مدت یک هفته در خانه بمانید، چنانچه دچار سرفه های مداوم و یا تب شدید، به تمام افراد بالای ۷۰ سال توصیه می‌شود که با کشتی های مسافرتی به مسافرت نروند، توصیه در مورد سفر به کشورهای دیگر از طریق مدرسه، مدارس همچنان باز خواهند بود، تنها ممنوعیت رویدادهای مهم از جمله مسابقات ورزشی در نظر گرفته می شود. نه به دلیل شیوع ویروس بلکه به دلیل باری که بر بخش خدمات عمومی تحمیل می کند. «بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس نیز اعلام کرده است که سیاست‌های جدید بر اساس شرایط در صحنه اتخاذ خواهد شد و تا وقتی نیاز نباشد، برنامه‌های محدود کننده اعمال نمی‌شود.
وی تأکید کرد که سیاست دولت انگلیس بر ایجاد تأخیر در اوج گیری شیوع بیماری تا تابستان استوار است تا نظام درمانی این کشور بتواند خدمات لازم را به مردم ارائه کند. جانسون معتقد است که اعمال محدودیت‌های زودتر از زمان مناسب آن، مردم را در درازمدت خسته خواهد کرد.این مسئله نگران نشدن مردم در حالی است که رسانه‌های انگلیسی، سایر کشورها را به عدم اقدام فوری برای جات جان مردم متهم می‌کنند و با بیان حساس بودن شرایط، سلامت روانی و ذهنی مردم سایر کشورها را هدف قرار داده‌اند. اما نکته قابل توجه آن است که دولتمردان انگلیس حتی حاضر به تعطیل کردن مسابقات فوتبال نشدند وبامداد ۲۲ اسفند مسابقه فوتبال میان اتلتیکومادرید و لیورپول در ورزشگاه آنفیلد انگلیس با حضور دهها هزار تماشاگر برگزار شد. جالب توجه آنکه دیروز طبق اعلام رسانه بریتانیایی لیورپول اکو، ۱۰ مورد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در شهر لیورپول شناسایی شده است.البته رسانه های انگلیسی ، هواداران اتلتیکومادرید را مقصر شیوع ویروس کرونا در شهر لیورپول می دانند؛ چرا که این روزها شیوع ویروس کرونا در اسپانیا گسترش بیشتری داشته و در روزهای احیر تعدادی از هواداران اتلتیکو برای تماشای مصاف تیمشان با لیورپول در دور برگشت مرحله یک هشتم پایانی لیگ قهرمانان اروپا به انگلیس سفر کرده بودند.در این میان ، رسانه های انگلیسی مقامات و مسئولان را مقصر اصلی این ماجرا می دانند که اولا اجازه پرواز هواداران اسپانیایی به انگلیس را داده اند و سپس هم اجازه برگزاری این بازی در حضور هواداران را صادر کرده اند. ۳هزار هوادار از اسپانیا به لیورپول سفر کردند و به آنها اجازه داده شده تا در شهر گردش کنند و در رستورانها غذا بخورند. مطمئنا در روزهای آتی ، آمار افراد مبتلا به کرونا در لیورپول افزایش خواهد یافت.»
لازم به ذکر است که قبل از برگزاری بازی اتلتیکومادرید مقابل لیورپول در ورزشگاه آنفیلد، دولت اسپانیا به هواداران اتلتیکومادرید توصیه کرده بود تا از سفر به انگلیس پرهیز کنند. همچنان رقابت‌های ورزشی از جمله فوتبال در بسیاری از مناطق انگلیس تا یکی دو روز پیش با حضور تماشاگر برگزار شد و سرانجام تحت فشارهای جهانی و خروج کنترل مدیریت کرونا توسط دولتمردان انگلیس ، سران رژیم سلطنتی با صدور دستوری حضور تماشاگر را در تمامی دیدارهای فوتبال این کشور تا اطلاع ثانوی ممنوع کرد. برگزاری رقابت‌ها با تماشاگر در حالی صورت می گرفته که کرونا چنان گسترش یافته که ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ ندین دوریس معاون وزیر بهداشت انگلیس با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که به ویروس کرونا مبتلا شده و خود را قرنطینه کرده است..دیلی تلگراف که نخستین خبر در این ارتباط را گزارش داد، یادآور شد که دوریس پنجشنبه گذشته در نشست با حضور نخست وزیر انگلیس شرکت کرده بود و روز بعد به این بیماری مبتلا شد.همچنین «پاول برند» خبرنگار آی. تی. وی در توییتی نوشت: معاون وزیر بهداشت در هفته گذشته ۲ بار در رأی‌گیری پارلمان شرکت کرده و به این ترتیب احتمال دارد صد‌ها نماینده مجلس را به این ویروس مبتلا کرده باشد. البته این نکته را نیز باید در نظر داشت که منفعت طلبی اقتصادی دولتمردان انگلیس در این تصمیمات دیر هنگام بی تاثیر نبوده است چرا که انتشار خبر شیوع کرونا بورس بسیاری از کشورها را زمین گیر کرده و سران انگلیس که مانند همتایان آمریکایی خود از سهامداران بزرگ هستند از این رزیش در هراس بوده و سعی کرده تا با کم اهمیت جلوه دادن کرونا از این سقوط جلوگیری کنند که البته چندان موفقیتی نداشته‌اند چنانکه در نهایت دیروز اعلام شد که شاخص اصلی بورس لندن موسوم به فوتسی ۱۰۰ روز پنجشنبه بر اثر رشته تحولات مربوط به شیوع ویروس کرونا و فرمان مهاجرتی جدید رئیس جمهوری آمریکا سقوط آزاد کرد.منابع خبری روز پنجشنبه گزارش دادند که شاخص اصلی بورس لندن بیش از ۱۰ درصد از ارزش سهام خود را از دست داد و به پایین ترین حد طی ۱۲ سال گذشته رسید. بورس لندن دوشنبه گذشته (۱۹ اسفند) هم بر اثر عدم توافق اعضای اوپک و اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت که به سقوط بهای طلای سیاه منجر شده، ۱۳۰ میلیارد پوند از ارزش خود را از دست داده بود.
به هر حال مجموع شرایط جاری در درون انگلیس از جمله برگزاری مسابقه فوتبال با حضور تماشاچی در آنفیلد در حالی که کرونا سراسر انگلیس را در وضعیت هشدار قرار داده بار دیگر نشان می‌دهد که برای دولتمردان انگلیس اولویت سرمایه داران و حفظ سرمایه‌هایشان است و آخرین اولویت برایشان جان مردم حال با پنهان‌کاری و عدم انجام اقدامات لازم برای مردم کشورشان و یا با جوسازی رسانه‌ای علیه سایر کشورها برای ایجاد فضای التهاب و ناامنی از کرونا و حتی اجرای تحریم‌های پنهان و آشکار برای نابودسازی ملت‌ها. رفتاری که البته دارای سابقه است چنانکه در طول جنگ جهانی اول با قحطی ساختگی ۹ میلیون ایرانی و با عدم اجرای تعهداتشان در قبال هند چندین میلیون هندی را به کام مرگ بردند و البته با پنهان ساختن این جنایت‌ها از محاکمه گریخته و همچنان به این جنایت‌های پنهان و اشکار در سطح جهان ادامه می دهند.


کد مطلب: 113174

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/113174/جان-مردم-آخرین-اولویت-دولتمردان-انگلیس

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir