کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

توصیه جنگ‌طلبانه کیسینجر

کیسینجر تئوریسین پیر و کهنه‌کار آمریکایی که اصلیت یهودی دارد، هنوز هم در آستانه ۱۰۰ سالگی...

22 مرداد 1396 ساعت 9:14


کیسینجر تئوریسین پیر و کهنه‌کار آمریکایی که اصلیت یهودی دارد، هنوز هم در آستانه ۱۰۰ سالگی خود، دکترین سیاست خارجی آمریکا را تدوین می‌کند.
سال‌ها پیش بود که کیسینجر موضوع شکل‌گیری امپراتوری ایران را براساس یک هلال شیعی مطرح کرد و گفت که باید از احیای امپراتوری شیعی ایران جلوگیری کرد و بهترین ابزار برای آن، گروه‌های تکفیری - وهابی همچون داعش است.
وجود داعش از همان آغاز جنگ و جنایت در سوریه و ظهور آن به عنوان دولت اسلامی، برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران بوده است. پروژه جنگ نیابتی با ایران از سوریه آغاز شد، سوریه یکی از کشورهای هم‌پیمان ایران در غرب آسیا است که در محور مقاومت اسلامی قرار دارد.
نابودی سوریه، تجزیه این کشور و قطع ارتباط با لبنان و سپس تشکیل دولت‌های دست نشانده در سوریه تجزیه شده، بخشی از اهداف اصلی آمریکا و اسرائیل در راستای سیاست ایران‌ستیزی است. پیروزی‌های اولیه داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در سوریه و اشغال مناطق زیادی از این کشور، با ورود ایران و حمایت از دولت و ملت سوریه با تغییر و تحولات زیادی همراه شد.
گرچه آمریکا در زمان اوباما هم شعار مبارزه با داعش و تروریست را سر می‌داد، اما هیچ‌گاه اقدام عملیاتی خاصی علیه آنها انجام نداد، آمریکایی‌ها اعتقاد داشتند که مبارزه با تروریسم در منطقه غرب آسیا طولانی خواهد بود، در حالی که تنها کافی بود، شاهراه حمایتی از تروریست‌ها در سوریه قطع می‌شد تا از پا درآیند.
هنگامی که کیسینجر از تبدیل ایران به یک امپراتوری سخن گفته بود، هنوز از ظهور داعش و گروه‌های تکفیری - وهابی خبری نبود.
آن زمان او از وجود خطر احیای امپراتوری ایران گفته بود و راهکار آن‌ را هم ارائه داده بود. نظرات و دیدگاه‌های کیسینجر همواره از سوی رؤسای جمهوری آمریکا با توجه ویژه روبرو می‌شود، چراکه او به عنوان یک تئوریسین در عرصه سیاست خارجی دستور‌العمل‌های لازم را ارائه می‌دهد.
پیر مکار سیاست خارجی آمریکا بار دیگر و در آستانه شکست داعش در سوریه و عراق، توصیه کرده که ترامپ نباید اجازه دهد که تروریست‌های تکفیری - وهابی داعش در سوریه و عراق از بین بروند. او گفته است؛ «اگر دولت آمریکا گروه تروریستی داعش را شکست دهد، امپراتوری ایران در منطقه تأسیس خواهد شد.»
این سخن دو مفهوم اصلی با خود دارد، نخست این که ادعا می‌کند آمریکا در حال مبارزه با داعش است، سپس سعی دارد، ایران را خطری جدی‌تر از داعش برای منطقه و حتی جهان معرفی کند، به همین خاطر وجود داعش می‌تواند مانعی بر سر راه ایران باشد.
اعتقاد کیسینجر بر اولویت خطر ایران مقابل داعش، یک اعلان جنگ رسمی با جمهوری اسلامی ایران است.
هر چند ترامپ در جریان تبلیغات انتخاباتی خود و پس از پیروزی همواره بر مقابله و نابودی داعش تاکید کرده است، با توصیه کیسینجر باید تغییر سیاست دهد، اما این تغییر رفتاری در مبارزه با تروریسم، گرچه آشکار نخواهد بود اما همچون گذشته که به صورت نمایشی با تروریست‌ها مقابله می‌کرد، می‌تواند به خاطر سیاست‌های خصمانه ترامپ علیه ایران بر سر برجام، علنی‌تر و آشکارتر انجام شود.
توصیه کیسینجر، یک نکته مهم دیگر را هم در دل خود دارد و آن تامین امنیت رژیم جعلی اسرائیل است. یکی از مهمترین دلایلی که باعث شد تا داعش شکل بگیرد، حفاظت و ایجاد امنیت بیشتر برای رژیم صهیونیستی بود، همانگونه که توافق هسته‌ای از نظر آمریکا برای اسرائیل امنیت‌زایی کرد.
اعتقاد بر این که خطر ایران بیشتر از داعش است، یک تئوری عملیاتی است که هم اکنون هم در حال اجراست. آمریکا علاوه بر داعش، در حال تحریک کشورهای منطقه همچون عربستان سعودی است که خود از حامیان اصلی تکفیری- وهابی‌های تروریسم است.
تقویت جبهه مقاومت، حفظ نیروی مردمی حشدالشعبی که اکنون از سوی جریان‌هایی همچون جریان صدر با مخالفت روبرو است، تقویت نیروی حزب‌الله در لبنان و حمایت از قیام مردم یمن می‌تواند از پیاده شدن توصیه کیسینجر به ترامپ جلوگیری کند یا از تبعات آن بکاهد. داعش اگر در سوریه و عراق از بین برود، از جای دیگری سر در می‌آورد، کشورهای زیادی در منطقه و همسایگی ایران وجود دارد که مستعد پذیرش آنها است.

نویسنده: سیاوش کاویانی


کد مطلب: 100457

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/100457/توصیه-جنگ-طلبانه-کیسینجر

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir