?>?> سیاست روز - آشنایی با قربانیان شکنجه در آمریکا - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آشنایی با قربانیان شکنجه در آمریکا

بنا به انگاره های جامعه شناختی ، در عصر ارتباطات ، یکی از کارکردهای مهم رسانه تبادل اطلاعات و اخبار در جهانواره ی افکار عمومی و...

19 فروردين 1391 ساعت 21:43


بنا به انگاره های جامعه شناختی ، در عصر ارتباطات ، یکی از کارکردهای مهم رسانه تبادل اطلاعات و اخبار در جهانواره ی افکار عمومی و روابط اجتماعی است. موضوعی که زیستواره آدمی هزاره سوم را به سوی تطور و تکامل سوق داده و زیر ساخت تعامل و تعادل سازنده وی با جهان پیرامونی را فراهم می سازد.
بر این مبنا در دهه های واپسین قرن بیستم شاهد تمایل فزاینده رسانه ها به انتشار اخبار، با تاکید بر عنصر تازگی و جذابیت ، هستیم به گونه ای که ملاک ارزش گذاری رسانه ها در انتخاب و انعکاس اخباری تعلق می گرفت که نسبت به سایرین متفاوت تر و بدیع تر می نمود. این قاعده موجه اندک اندک به شکل قانونی همگانی و زیستواره ای رسانه ای مبدل شد و امروزه کمتر رسانه و تریبونی را می توان یافت که خود را از این قواره مستثنی بداند. این فراگیری در انتشار اخبار و رویدادهای خبری از یک سو رسانه ها را به شناخت و جلب منابع خبری جدید سوق داده و از سوی دیگر انتظار افکار عمومی از کارکرد رسانه ها را دستخوش تغییر کرده است . خواننده امروزی بدنبال خوانشی نو و جدید از تحولات جهان پیرامونی خود است و اگر رسانه و بنگاه خبری در تامین این مطالبات دچار تردید و نقصان شود ،این رسانه خواهد بود که متضرر می شود و جای خود را برای مخاطب به رسانه ی دیگری می دهد.
از اینرو بیراهه نیست اگر بگوییم در جهان امروز اطلاعات قابل حصر و انحصار نیست . و اگر رسانه ای بنا به ملاحظاتی نسبت به نشر دقیق و سریع آن کوتاهی کند می باید خود را برای پرداخت هزینه گزاف این سهل انگاری حرفه ای مهیا کند. مسئله ای که نمونه ی مبرهنی از آن را می توان در فضای امروز رسانه های خبری غرب ملاحظه کرد. همانانی که کوچکترین نقض حقوق بشری را در دور افتاده ترین جغرافیای مکانی می بینند و هزاران تعدی و تعرض به حقوق شهروندان در جامعه خود را به دیده اغماض می نگرند. آنانی که سیاستمداران بوم وطنی را رهبران آرمان شهر جهانی می پندارند و نقض حقوق ملتها توسط مرتبطان و منتسبان نظام سیاسی خود را توجیه و تفسیر می کنند. سخنی که نه تنها در حد ادعا که در میدان عمل نیز قابل تجربه و تکرار است . برای مثال کافیست نگاهی بیاندازیم به مکانیزم اطلاع رسانی رسانه های جهانی از قربانیان خشونت و شکنجه سیستماتیک در نظام سیاسی حاکم بر آمریکا. آنانی که چون پول ندارند ، قدرت ندارند و چون قدرت ندارند به زعم گردانندگان غول های رسانه ای حقی هم ندارند. کسانی که در ادامه به آنان خواهیم پرداخت همانانی که در گزارش وبسایت انجمن مدافعان حقوق بشر با عنوان قربانیان خشونت و شکنجه ارتش آمریکا شناخته می شوند یعنی عمر خضر (کودک افغانی)، بنیام محمد (اهل اتیوپی)، محمد سالبان (اهل سومالی)، بارون پیکس (آمریکایی) و رونی. ال. وایت (آمریکایی).

عمر خضر (کودک افغانی)
وی در سن ۱۵ سالگی به اتهام اقدام تروریستی دستگیر و ابتدا ۸ سال و نهایتاً به ۴۰ سال زندان محکوم می‌شود. او پس از سال‌ها اعلام بی‌گناهی، اتهامات خود را می‌پذیرد. طبق اظهارات مایکل مالوف کارمند سابق پنتاگون، اعترافات وی زیر شکنجه بدست آمده است. هم‌چنین وکلای وی از جمله موارد شکنجه به "کندن مو، تهدید به تجاوز، زندگی در سلول انفرادی، محرومیت از معالجات پزشکی، غل و زنجیر و خلتاندن وی در ترکیبی از ادرار خود و روغن کاج" اشاره نموده‌اند.به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس دادستان ارشد دادگاه نظامی گوانتانامو گفته‌است که بر اساس توافق با وی به جرم خود، او امکان تقاضای تجدیدنظر ندارد.
وکلای وی و گروه‌های حقوق بشری اعلام کردند که وی در زمان وقوع جرم یک کودک سرباز بوده که هم‌اکنون باید به خانه‌اش باز گردد اما دادستانان گفتند چون او به‌عنوان یکی از اعضای القاعده فعالیت می‌کرده و سرباز رسمی نبوده یک جنایتکار جنگی است. اما مایکل مالوف معتقد است که آمریکا قانون بین‌المللی مربوط به اسرار جنگی را امضا کرده و این قانون شامل کسانی که سرباز نیستند هم می‌شود.

بنیام محمد (اهل اتیوپی)
فرد مذکور که ساکن بریتانیا می‌باشد و سال‌ها در پایگاه نظامی آمریکا در خلیج گوانتانامو اسیر بوده است مدعی شکنجه توسط بازجویان آمریکایی می‌باشد. او پس از تبرئه از اتهاماتش به بریتانیا برگردانده شد.

محمد سالبان (اهل سومالی)
وی که ۸ سال در گوانتانامو اسیر بود پس از آزادی گفت این زندان جهنم روی زمین است. بسیاری از زندانیان در آنجا بینایی یا سایر اعضای بدنشان را از دست دادند و برخی دچار بحران‌های شدید روحی شده و بعضی دست به خودکشی زدند. (پایگاه خبری آی.اف.پی سومالی)

بارون پیکس (آمریکایی)
وی که به‌خاطر مصرف کوکائین بازداشت شده بود در ژانویه ۲۰۰۸ پس از ۹ مرتبه وارد آمدن شوک الکتریکی به وی توسط یک افسر پلیس، جان باخت. پرونده این قتل همچنان باز است و فرد مظنون به قتل همچنان به فعالیت حرفه ای خود ادامه می دهد. او متهم به استفاده از خشونت غیر متناسب با جرم شده اما فشار مقامات پلیس تا کنون مانع از پیگیری پرونده وی در نظام قضایی این کشور شده است.

رونی. ال. وایت (آمریکایی)
این جوان ۱۹ ساله که در یک سلول انفرادی در یک مرکز تأدیبی در پرنس جورج مریلند نگهداری می‌شد در ۲۹ ژوئن ۲۰۰۸ بر اثر خفگی فوت کرد. مقامات پزشکی قانونی علت مرگ را مشکوک اعلام کرده‌اند و خانواده وایت به دلایلی نامعلومی از پیگیری پرونده مرگ مشکوک فرزندشان در زندان ایالتی مریلند بازماندند. همان جایی که قرار بود وایت را برای بازگشت به آغوش جامعه آماده کند اما او را راهی قبرستان کرد.

سجاد سلامت


کد مطلب: 72835

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/article/72835/آشنایی-قربانیان-شکنجه-آمریکا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir