کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بحران‌سازی در شرق آسیا با تسلیح ژاپن

7 شهريور 1398 ساعت 2:57


در اقدامی که بیشتر برای ایجاد رقابت تسلیحاتی در شرق آسیاست، وزارت امور خارجه آمریکا مجوز فروش ۳.۳ میلیارد دلار موشک های رهگیر SM-۳ به ژاپن را صادر کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا با فروش ۷۳ موشک SM-۳ با هزینه‌ای حدود ۳ میلیارد و ۲۹۵ میلیون دلار به ژاپن موافقت کرد.موشک‌های SM-۳ به صورت مشترک توسط آمریکا و ژاپن توسعه یافته و تحت سامانه دفاع موشکی بالستیک AEGIS به شمار می‌آید که بخشی از سامانه دفاع موشکی بالستیک آمریکا در نیروی دریایی این کشور است.
شرکت رایتئون سازنده موشک‌های رهگیر SM-۳ بوده و این موشک پیشتر نیز بخش مهمی از سامانه دفاع موشکی ناتو در اروپا به شمار می‌آمده که بر ناوهای آمریکا مستقر هستند. بر اساس اعلام رسانه‌های ژاپنی، این کشور در حال حاضر توسط ۴ ناوشکن‌ که مجهز به سامانه دفاع موشکی AEGIS با موشک‌های رهگیر SM-۳ است، محافظت می‌شود. همچنین این کشور از سامانه زمین به هوای مدرن شده پاتریوت که قابلیت رهگیری موشک‌های بالستیک را دارد، بهره می‌برد. آمریکا در حالی به تسلیح ژاپن می‌پردازد که تنشها میان آمریکا و چین همچنان در حال گسترش است چنانکه یک مقام آمریکایی از مخالفت وزارت دفاع چین با ورود ناو جنگی آمریکایی به بندر «چینگ‌دائو» خبر داد. با توجه به تنش‌ها میان روابط اقتصادی چین و آمریکا، یک مقام دفاعی آمریکا روز سه‌شنبه به رویترز گفت که چین تقاضای ورود یک ناو جنگی آمریکایی به شهر بندری «چینگ‌دائو» را رد کرده است. این دومین باری است که چین در ماه اخیر تقاضای آمریکا را رد می‌کند؛ پیش از این چین تقاضای ورود کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا به هنگ‌کنگ را نپذیرفته بود.
خبر دیگر آنکه منابع آگاه می‌گویند، مقام‌های ارشد دولت آمریکا و قانونگذاران کنگره این کشور به شکلی بی سروصدا در پشت صحنه مشغول بررسی راه‌هایی برای مجازات چین و رهبرانش به بهانه سرکوب معترضان در هنگ کنگ و همچنین با هدف بازداشتن چین از استقرار قوای نظامی در این دولتشهر برای رویارویی مستقیم و خشونت آمیز با معترضان در خیابانها هستند. به نوشته پایگاه دیلی بیست آمریکا، طبق اعلام سه منبع آگاه در دولت این کشور، این مذاکرات جامع شامل امکان اعمال محدودیتهای مسافرتی و انسداد دارایی‌ها علیه چند تن از رهبران چین بوده و دو هفته بعد از آن انجام شده است که گزارش شد، چین مشغول تجمیع نظامیانش در مرز هنگ کنگ به منظور تدارک برای استقرار آنها در این دولتشهر است.
در این میان در ادامه بحران‌های شرق آسیا، کره‌جنوبی در اعتراض به تصمیم حذف وضعیت تجاری ویژه سئول سفیر ژاپن را احضار کرد. این تصمیم در بحبوحه مناقشه سیاسی و اقتصادی میان ژاپن و کره‌جنوبی اجرایی شد.


کد مطلب: 110564

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/110564/بحران-سازی-شرق-آسیا-تسلیح-ژاپن

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir