کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سفیر ایران در عراق در گفت‌و‌گو با سیاست روز:

از مسئولان امنیتی عراق خواستیم، امنیت مرزهای ایران تأمین شود

5 مرداد 1397 ساعت 22:38

این روزها تحولات ناخوشایندی را در کشورعراق شاهد هستیم، سرنوشت نتایج انتخابات پارلمانی عراق قرار است در آینده‌ای نزدیک از طرف دادگاه عالی فدرال این کشور بعد از بررسی شکایت‌ها و بازشماری آرا رسماً اعلام شود و با تشکیل مجلس جدید دولت و حکومت جدید رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر و سایر وزرا نیز تعیین شود تا همانند برقراری امنیت که با حمایت‌های مستشاری و نظامی جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با گروه‌های تروریستی تکفیری - وهابی برقرار شد، ثبات سیاسی و اقتصادی نیز در این کشور فراهم و انرژی دولت و ملت عراق صرف سازندگی کشورشان شود.
البته بعد از تارومار شدن گروه‌های تروریستی همچون داعش در خاک عراق به تازگی شاهد تحرکات گروهک‌های تروریستی ضد انقلاب اقلیم نشین در خاک کردستان هستیم که بطور حتم این تحرکات با جهت‌دهی کاملاً هدفمند مرزهای ایران اسلامی را نیز در تیررس قرار داده است.
از سوی دیگر عراق در شهرهای مختلفش شاهد برخی اعتراضات از سوی مردم نسبت به وضعیت نامناسب خدمات، معیشت و رفاه است.
پیرامون تحولات کنونی از جمله وضعیت انتخابات پارلمانی، اعتراضات مردمی و نیز تحرکات جدید گروهک‌های تروریستی ضد انقلاب اقلیم‌نشین در خاک کردستان که مرزهای ایران را نشانه رفته سیاست روز با ایرج مسجدی سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران در عراق به گفت‌وگو پرداخته، این گفت‌وگو را در ادامه بخوانید.


آخرین تحولات عراق و اعتراضات داخلی مردم را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
پس از برگزاری انتخابات پارلمانی و حضور مردم در انتخابات آنها هم‌اکنون منتظر هستند از طرف دادگاه عالی فدرال عراق نتیجه انتخابات بعد از بررسی شکایت‌ها و بازشماری آرا رسما اعلام و مجلس جدید تشکیل و به دنبال آن هم دولت و حکومت جدید رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر و سایر وزرا نیز تعیین شوند. بنابراین امروز عراق در یک مرحله سیاسی است که در حال دولت‌سازی برای آینده اداره این کشور است. اعتراضاتی در شهرهای مختلف در قالب مطالبات برای انجام خدمات و امور رفاهی از سوی اقشار مختلف مردم صورت گرفته، البته اکنون تا حدود زیادی آرامش برقرار شده است.
با توجه به فصل تابستان مشکل گرما و نیز کمبود برق برای مردم مشکل ساز شده است، با توجه به اینکه دولت عراق نیز در این مدت مشغول درگیری و مبارزه با گروهک تروریستی داعش بوده، فرصت، امکان و بودجه اینکه بتواند در کارهای عمرانی سرمایه‌گذاری کند نداشته است.
همه اینها دست به دست هم داد تا مردم نسبت به وضع موجود ناراضی باشند؛ امیدواریم با تشکیل دولت جدید و اختصاص بودجه‌های مناسب خدمات‌رسانی مناسبی به مردم ارائه شود. 

به تازگی شاهد تحرکات جدید گروهک دموکرات کردستان علیه ایران هستیم، این تحرکات را چطور ارزیابی می‌کنید؟
هم‌اکنون مشکلاتی که در منطقه مریوان پیش آمده از طرف گروه پژاک است، شاید مربوط به حزب دموکرات که یک جریان ضد انقلابی است نباشد، متأسفانه هر چند وقت یکبار عملیات‌های تروریستی انجام می‌دهند و باعث ناامنی در منطقه می‌شوند، طبیعی است که نیروهای نظامی، امنیتی و انتظامی ما مرزهای غربی کشور را کنترل، مدیریت و اداره کنند اما، ممکن است این اتفاقات توسط گروه‌های ضد انقلاب به وجود آید که با توجه به آمادگی نیروهای امنیتی در منطقه بسیاری از این توطئه‌ها خنثی می‌شود، بعضی مواقع ممکن است منجر به شهادت تعدادی از برادران نیروهای انتظامی و سپاه پاسداران شود که امیدواریم این مشکلات به سرعت رفع و دیگر شاهد تکرار این اتفاقات نباشیم.
الحمدالله همه مرزهای ما در طول بیش از۱۴۰۰ کیلومتر با عراق از امنیت کافی برخوردار است اما، برای بروز چنین اتفاقاتی لازم است آمادگی بیشتری ایجاد شود. 

سفارت ایران درعراق چه تمهیداتی را برای خنثی کردن این توطئه‌ها در نظرگرفته است؟
سفارت جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط مسئولیتش انجام مذاکرات سیاسی با دولت عراق و اقلیم کردستان است، برای اینکه امنیت مرزها را بیشتر کنند، از تردد نیروهایی که باعث ناامنی می‌شود، باید ممانعت شود و با اشرار وعوامل ضد انقلاب برخورد کنند. اما، اقدامات جز سفارت، مسئولیت نیروهای امنیتی، انتظامی و سپاه و نیروهای نظامی است اینکه در داخل خاک جمهوری اسلامی بتوانند به طور کامل امنیت مرزها را تأمین تا گروه‌های ضد انقلاب نتوانند از خلاءهای امنیتی استفاده کنند. 

تاکنون چه رایزنی‌هایی با مقامات عراقی درخصوص خنثی کردن این توطئه‌ها صورت گرفته است؟
همانطور که عرض کردم به طور مستمر با مقامات و مسئولان امنیتی عراق و با نیروهای نظامی در حال رایزنی هستیم و مذاکرات گسترده‌ای را داشتیم، همواره از آنها می‌خواهیم امنیت مرزهای جمهوری اسلامی ایران و عراق که باعث ثبات سیاسی و امنیتی در دو کشور می‌شود تأمین و از بروز هرگونه تحرکات یا اتفاقاتی که بر امنیت دو کشور تأثیر می‌گذارد مراقبت شود. 

چشم انداز رابطه دولت و پارلمان جدید عراق با ایران را چه طور ارزیابی می‌کنید؟
بعد از شکل‌گیری پارلمان جدید طبیعتاً با رأی نمایندگان رئیس‌جمهور و دولت آینده عراق انتخاب می‌شود؛ به نظر من مانند گذشته دولت عراق یک دولت مردم‌سالار و مبتنی بر آرای نمایندگان پارلمانی خواهد بود. به معنای دیگر یک دولتی است که با رأی مردم روی کار می‌آید. در عین حال یک دولتی است که برخاسته از نظرات همه ائتلاف‌های سیاسی و گروه‌های مختلف اعم از شیعه و سنی و کُرد است که همه این گروه‌ها با اتحاد و مشارکت دولت و پارلمان عراق را خواهند ساخت.
دو کشور نیازمند همکاری‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی هستند از این رو چشم انداز این مناسبات در بحث تأمین امنیت مرزهای ایران و عراق نیز سازنده و مثبت خواهد بود چراکه عراق کشور دوست و برادر با ایران است.

گفت‌وگو: هدی دهقان بذرافشان


کد مطلب: 105362

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/interview/105362/مسئولان-امنیتی-عراق-خواستیم-امنیت-مرزهای-ایران-تأمین-شود

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir