کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

شیشه عمر کشتی به دست تماشاگران ایرانی افتاد

29 بهمن 1391 ساعت 21:38


با توجه به میزبانی کشورمان از جام‌های ‌جهانی کشتی فرنگی و آزاد می‌توان از این فرصت به مأموریت ویژه مردم ایران برای نجات کشتی و حفظ آن در المپیک تعبیر کرد.
ایران بعد از سال‌ها به عنوان میزبان یکی از رقابت‌هاي تقریباً مهم در کشتی انتخاب شده است. هرچند که نمی‌توان سطح این مسابقات را هم سطح رقابت‌های قهرمانی جهان دانست، اما حضور کشورهای مدعی در کشتی دنیا هر چند با نفرات دوم و سومشان می‌تواند فرصت خوبی برای رایزنی و لابی با آنها در این زمینه باشد.
کشتی این روزها با چالشی جدی به نام حذف از بازی‌های المپیک روبه رو شده است؛ یکی از آیتم‌هایی که IOC از آن به عنوان نقطه ضعف این رشته پرطرفدار ورزشی نام برده است تماشاگران اندک است.
هر چند که کشتی‌گیران ما در این سال‌ها بارها و بارها مورد کم لطفی و بی‌مهری مسئولان فدراسیون جهانی کشتی قرار گرفته‌اند، اما حالا زمان دادن درس بزرگی و حمایت است.
حال به نظر می‌رسد شیشه عمر کشتی به دست ایرانیان افتاده است و این مأموریت ویژه برای نجات کشتی به مردم ایران محول شده است. حالا این فرصت دست داده تا مردم کشورمان با حضور پرشور خود در مجموعه ورزشی آزادی تهران بار دیگر علاقه خود را به ورزش اول نشان دهند و به جهانیان ثابت کنند که کشتی برای این مرز و بوم است و بس.
سالن ۱۲ هزار نفری مجموعه ورزشی آزادی تهران روزهای اول و دوم اسفندماه میزبان ۱۰ تیم برتر جهان در کشتی فرنگی است و بلافاصله بعد از آن روزهای سوم و چهارم اسفندماه میزبان ۱۰ تیم برتر دنیا در کشتی آزاد.
با تدبیر مسئولان برگزار کننده رقابت‌های جام جهانی ۲۰۱۳ حضور تماشاگران در این مسابقات رایگان اعلام شده است و هموطنانمان می‌توانند با حضور پرشور خود بار دیگر به نجات این رشته کمک کرده و به مسئولان کمیته بین‌المللی المپیک و تمام جهان نشان دهند که کشتی جایگاه ویژه‌ای نزد ایرانیان دارد.
به طور حتم استقبال پرشور و حضور گسترده مردم کشتی‌دوست ایران می‌تواند گامی موثر در تغییر نظر اعضای کمیته بین‌المللی المپیک باشد چرا که مسئولان IOC همواره نشان داده‌اند که جایگاه ویژه‌ای برای افکار عمومی قائل هستند.

بررسی وزن به وزن تیم کشتی آزاد
در ۴۰ دوره گذشته رقابت های جام جهانی کشتی آزاد تیم اتحاد جماهیر شوروی سابق با ۱۵ قهرمانی در صدر قرار دارد، آمریکا با ۱۳ قهرمانی در جایگاه دوم است و تیم های روسیه با ۶ قهرمانی، ایران با ۳، جمهوری آذربایجان با ۲ و کوبا با یک عنوان قهرمانی در جایگاه های سوم تا ششم قرار دارند. نکته جالب توجه در مورد آمار جام جهانی اینکه تیم کشورمان غیر از سه عنوان قهرمانی در تاریخ ۴۰ ساله این مسابقات تاکنون موفق به کسب ۱۱ نایب قهرمانی و یک عنوان سومی هم شده است.
در ادامه وضعیت وزن به وزن آزادکاران ایرانی حاضر در جام جهانی ۲۰۱۳ تهران مورد بررسی قرار گرفته است.

تلفیقی از جوانی و تجربه در سبک وزن
با توجه به فقر کشتی آزاد ایران در سبک وزن، حضور حسن رحیمی برای جام جهانی تهران تا حدود زیادی محتمل بود اما اینکه کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد و مشخصا شخص رسول خادم از چهره جوان و نسبتا گمنامی به نام روزبه فرازمند به عنوان نفر دوم برای مسابقات مهم جام جهانی تهران استفاده کرده است جای تحسین دارد.
هر ۹ تیم حاضر در این مسابقات سبک وزن های خوبی را به همراه دارند و می توانند برای رحیمی و فرازمند خطرناک باشند اما بیش از همه باید از سبک وزن های ژاپن، آذربایجان، آمریکا و بویژه روسیه ترسید. فراموش نکنیم زیر از بغل های رحیمی و زیر گیری های مستقیم و سرعتی او نقطه قوتش محسوب می شود قوتی که هر حریفی را می تواند تسلیم کند.

بهترین ۶۰ کیلوهای ایران در جام جهانی تهران
اردوهای تیم ملی، قهرمانی کشور، انتخابی تیم ملی، قهرمانی آسیا، المپیک و هر میدانی را که بخواهیم معیار سنجش معرفی دو ۶۰ کیلوی برتر ایران بدانیم قطعا مسعود اسماعیل پور و حسن مرادقلی جزو بهترین‌ها محسوب می شوند و مستحق حضور در جام جهانی تهران هستند. البته نباید به راحتی از کنار نام بهنام احسان پور هم گذشت چرا که او نشان داده اگر میدان ببیند کشتی گیر کاربلد و قابلی محسوب می شود و می تواند حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد.
اسماعیل پور که با تجربه قهرمانی آسیا، قهرمانی جوانان جهان و حضوری نسبتا قابل قبول در المپیک ۲۰۱۲ لندن پا به عرصه جام جهانی می گذارد هم تجربه این میدان را دارد و هم می داند راه و رسم کشتی گرفتن در مصاف های بین المللی چگونه است. گرچه اسماعیل پور از چسبیده گشتی گرفتن بویژه مقابل بسیک کودوخوف روس ضربه زیادی را متحمل شد اما شیوه کشتی گیری او هم این است و با چسبیدن به حریفان و قاطی شدن در بدن آنها به هر آنچه مد نظر دارد دست پیدا می کند مرادقلی هم به لحاظ فنی شرایطی مشابه اسماعیل پور دارد شاید اگر در جام جهانی تهران به او کشتی های حساسی سپرده شود مرادقلی هم بتواند همانند اسماعیل پور جایگاه خوبی را برای خود ترسیم کند.

تقوی المپیکی می‌آید یا ناآماده؟!
زمانی که کاروان کشتی آزاد ایران در آستانه اعزام به المپیک قرار داشت، از رسول خادم سئوال شد که شانس مدال طلا را برای کدام یک از شاگردانش متصور است با قاطعیت نام تقوی را بر زبان آورد. اما از آنجایی که کشتی ورزش بی رکوردی است و نمی توان هیچ چیزی را پیش بینی کرد، دیدیم که کشتی گیر سوادکوهی کشتی آزاد ایران در عین ناباوری همگان و در همان کشتی اول به لیوان لوپز کوبایی باخت تا این کوبایی با شکستش مقابل یونیمیتسوی ژاپنی وداع تلخ و باور نکردی تقوی از المپیک ۲۰۱۲ لندن را رقم بزند.
قطعا میدانی در قواره جام جهانی در حد و اندازه های چهره المپیک دیده ای همچون مهدی تقوی نیست اما باید پذیرفت اولین راه برون رفت این کشتی گیر مستعد از بحران حذف از المپیک کسب چند پیروزی روحیه بخش در جام جهانی خواهد بود. نفر ذخیره تقوی چهره جوانی به نام محمد یوسفی است. او در جام بین المللی ایوان یاریگین روسیه با وجود حذف از مسابقات آنقدر خوب کشتی گرفت که نظر خادم را برای تصاحب دوبنده تیم ملی جلب کرد.

گودرزی به باروفس می رسد؟
بی تردید وقتی نام گودرزی به عنوان نفر قطعی ما در وزن ۷۴ کیلوگرم برای جام جهانی تهران معرفی شد بسیاری از علاقمندان به کشتی از همان موقع انتظارها را برای یک رویارویی دیگر بین او و جردن باروفس آمریکایی آغاز کردند. نقطه قوت این دلاور محجوب همدانی سرزیر بغل، دو خم‌های سرعتی و سر رو و استفاده همزمان از پنج کلاس کشتی است اما باید پذیرفت عمده ترین و بارز ترین نقطه ضعف گودرزی عدم تمرکز روانی در رویارویی با جردن باروفس آمریکایی است. نقیصه ای که امیدواریم هرچه زودتر برطرف شود تا گودرزی بتواند از باروفس هم عبور کند.
ذخیره تقوی، عزت الله اکبری آزادکار جوان مازندرانی است. در وصف اکبری همین یک جمله کافیست که او آنقدر تمرینات خوبی را پشت سر گذاشت و آنقدر جوان و آینده دار نشان داد که خادم را متقاعد
به انتخاب کرد.

ماراتن لشکری و امینی در ماراتن جام جهانی
شاید مهمترین پرسش و در واقع گله ای که در ذهن احسان امینی وجود دارد این است که چرا رسول خادم بدون انتخابی و به صرف تسلط بر خصوصیات فنی اقدام به انتخاب احسان لشکری برای المپیک کرد. این سوال بی جواب که البته به زعم امینی بی جواب است قطعا مهمترین و اصلی ترین انگیزه او برای نشان دادن توانایی های فنی و جسمانی اش با خادم خواهد بود.
امینی اگر در جام جهانی تهران به عنوان نفر فیکس فرصت حضور پیدا کند بدون شک طوری کشتی خواهد گرفت که دیدگاه خادم را نسبت به خودش تغییر بدهد. از آن طرف احسان لشکری با کوله باری از تجربه و یک مدال ارزشمند المپیک حضور دارد که می تواند برای مسابقات آینده استارت خوبی را از جام جهانی تهران بزند.

حکایت فراموش شده‌ای که بازگشت
سال ۲۰۰۵ میلای و در جریان مسابقات جهانی بوداپست مجارستان کمتر کسی تصور می کرد کشتی های امیر عباس مرادی گنجی آنقدر زیبا باشد که مورد توجه الکساندر مدوید بزرگ قرار بگیرد. اما وقتی پس از پارگی کذایی رباط صلیبی گنجی، مدوید به او دلداری داد و او را یک مدوید دیگر در آینده خواند خیلی ها به این باور رسیدند که شاید گنجی بتواند در نبود علیرضا حیدری جانشین خوبی در وزن ششم باشد اما دو بار پارگی رباط صلیبی او حسابی گنجی را از کشتی دور کرد تا جایی که تقریبا فراموش کرده بودیم اصلا امیر عباس مرادی گنجی در کشتی ما حضور داشته و کشتی گرفته است.
نفر نخست وزن ششم ما برای جام جهانی تهران حامد تاتاری دلاور خطه خراسان ایران است، کشتی گیری محجوب و خوش اخلاق که حتی این محجوبیت خود را روی تشک کشتی هم نمی تواند پنهان کند. گرچه به لحاظ فنی و سبک کشتی نه تاتاری و نه گنجی تمایلی برای شلوغ کاری و کسب امتیازات زیاد فنی ندارند اما حداقل تفاوت کوچک این دو کشتی گیر این است که گنجی بین المللی تر از تاتاری کشتی می گیرد.

دوئل حساس قاسمی و آذرشکیب
بعد از آنکه کمیل قاسمی در مسابقه درون اردویی موفق شد فردین معصومی پا به سن گذاشته اما با تجربه را شکست بدهد و ملی پوش ایران در المپیک شود، شاید خیلی ها تصور می کردند قاسمی نمی تواند در این میدان بزرگ عرض اندام کند و احتمالا در خوش بینانه ترین حالت با یک پیروزی و یک شکست به کشور باز می گردد اما قاسمی با انگیزه که برای اثبات توانایی هایش خیلی برنامه داشت در آوردگاه سنگین المپیک به مدال برنز رسید تا خیلی چیزها را ثابت کند این مدال ارزشمند و به موقع، محمدرضا آذرشکیب را از خواب غفلت بیدار کرد تا وی بداند اگر می خواهد در این کشور کشتی بگیرد و سری در سرها داشته باشد چاره ای ندارد جز اینکه با زبان و ابزار کشتی توانایی های خود را روی تشک مبارزه نشان بدهد.
بدون تعارف باید گفت مهمترین دلیلی که رسول خادم و دستیارانش با توجیه اعلام آمادگی المپیکی ها تصمیم به استفاده از آنها برای جام جهانی تهران گرفتند این بود که ما میزبان هستیم و بالاخره باید طوری ترکیب مان را آماده کنیم و به میدان بفرستیم که مقابل تماشاگران ایرانی حرف برای گفتن داشته باشیم. شاید اگر این مسابقات در خارج از ایران برگزار می شد، شاید اگر فدراسیون ما رئیس گوش شکسته ثابت و کاربلدی به لحاظ فنی داشت، خادم این جرات را می کرد که از چندین فرازمند، مرادقلی، یوسفی و اکبری دیگر در ترکیب خود استفاده کند تا بتواند به جای شعار در عمل هم پشتوانه سازی کرده باشد.


کد مطلب: 80052

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/80052/شیشه-عمر-کشتی-دست-تماشاگران-ایرانی-افتاد

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir