?>?> سیاست روز - انتخاباتی از روی استیصال - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

انتخاباتی از روی استیصال

انگلیس از آغاز سال ۱۳۹۶ تا به امروز تحولات قابل تاملی را پشت سر گذاشته است که از مهمترین...

4 ارديبهشت 1396 ساعت 9:40

مولف : قاسم غفوري


انگلیس از آغاز سال ۱۳۹۶ تا به امروز تحولات قابل تاملی را پشت سر گذاشته است که از مهمترین آنها اعلام رسمی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است. افکار عمومی این کشور و ساختار اتحادیه اروپا در حالی همچنان در شوک اجرایی شدن این خروج بوده‌اند که در اقدامی ناگهانی ترزامی نخست‌وزیر انگلیس از برگزاری زودهنگام خبر داد.
حال این سوال مطرح می‌شود که چرا نخست‌وزیر انگلیس و حزب حاکم محافظه‌کار به دنبال برگزاری چنین انتخاباتی است؟
پاسخ به این پرسش را در برخی تحولات داخلی و سیاست خارجی این کشور می‌توان مشاهده کرد نخست آنکه درعرصه داخلی انگلیس دولت به رغم وعده‌های بسیار نتوانسته چالش‌ها و بحران‌های اقتصادی را رفع کند چنانچه اسناد و گزارش‌های منتشره از آمار بالای بیکاری، فقر و کاهش طراز تجاری این کشور حکایت دارد از سوی دیگر خروجچ از اتحادیه اروپا تقویت ساختارهای استقلال‌طلب در مناطقی چون اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی را به همراه داشته در حالی که زمزمه‌های درخواست مردمی برای تغییر ساختار پادشاهی انگلیس به جمهوری نیز بیشتر به گوش می‌رسد.
دوم آنکه در عرصه اتحادیه اروپا انگلیس به رغم اقدامات گسترده‌ای که صورت داد نتوانسته جایگاه مناسبی برای خود کسب کند چنانچه بسیاری از کشورها از خروج این کشور از اتحادیه اروپا استقبال کردند. موضع‌گیری‌های منفی اتحادیه اروپا درباره انگلیس این اصل را برای مردم انگلیس آشکار ساخت که کشورشان دیگر آن جایگاه و موقعیت برتر ادعایی در اتحادیه اروپایی دارا نیست.
سوم آنکه هر چند ترزا می‌اولین فردی بود که در روزهای آغازین ریاست جمهوری ترامپ به امریکا سفر کرده و با او دیدار داشته که کارنامه چند ماهه ترامپ نشان می‌دهد مقامات لندن در همگرایی با امریکا دچار اشتباه محاسباتی شده و عملا امریکا توانایی تحقق بسیاری از اهداف انگلیس از جمله احیای جایگاه انگلی در معادلات خاورمیانه را نخواهد داشت چنانچه انگلیس نتوانسته در معادلات سوریه برای خود نقشی پررنگ بیاید.
با توجه به مجموعه شرایط داخلی و بیرونی انگلیس قطعا حزب محافظه‌کار در انتخابات آینده نمی‌تواند دستاورد چندانی داشته باشد بر این اساس در شرایطی که افکار عمومی انگلیس همچنان در شوک خروج کشورشان از اتحادیه اروپا و برخی چالش‌های امنیتی هستند حزب محافظه‌کار تلاش دارد با برگزاری انتخابات زودهنگام مانع از فعالیت بیشتری چون احزاب کارگر و لیبرال دمکرات به عنوان رقبای اصلی انتخاباتی‌اش شود در اصل این انتخابات زودهنگام نه بر گرفته از قدرت و توان دولت حاکم بلکه نشات گرفته از تزلزل سیاسی حاکم به کشور است که حزب حاکم با این انتخابات سعی دارد حمله پیش‌دستانه را نسبت به رقبا صورت دهد تا شاید همچنان همچنان در عرصه قدرت باقی بماند. بر این اساس همه پرسی اخیر را باید جنگ قدرتی دانست که ناشی از فضای ملتهب داخلی و بیرونی انگلیس است که سران این کشور با مدیریت آن سعی دارند آن را برگرفته از دموکراسی نشان دهند و حقیقت بحرانی بودن شرایط این کشور را پنهان سازند.


کد مطلب: 99043

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/99043/انتخاباتی-روی-استیصال

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir