کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وقتی معادله آمریکا برای مصادره مجدد نفتکش گریس ۱ بر باد می رود

اقتدار ایرانی

27 مرداد 1398 ساعت 22:08


دادگاهی در آمریکا حکم به مصادره مجدد نفتکش ایرانی داده که البته با رد این درخواست از سوی دولت محلی جبل الطارق روبرو شده است؛ اما به هر حال همانطور که جمهوری اسلامی ایران توانست با مقاومت و راهبرد مقتدرانه این نفتکش را از چنگ راهزنان دریایی انگلیسی خارج کند، مقامات آمریکایی بدانند هرگونه تعدی مجدد به این نفتکش با واکنش قاطعانه ایران مواجه خواهد شد.
درحالی پس از ۴۲ روز دزدی دریایی انگلیس از نفتکش ایرانی موسوم به گریس۱ سرانجام ۲۴ مرداد، دادگاه عالی جبل‌الطارق با بی‌اعتنایی به فشارها و درخواست رسمی آمریکا برای تمدید توقیف نفتکش آدریان دریا حکم آزادی آن را صادر کرد که به تازگی دادگاهی در آمریکا خواهان توقیف مجدد این نفتکش ایرانی شده است.
دیروزیک رسانه روسی در خبری نوشت که نفتکش ایرانی پس از حدود یک ماه توقیف، در حال ترک جبل الطارق است.
پس از آنکه نیروی دریایی انگلیس در اقدامی غیرقانونی نفتکش ایرانی گریس یک را توقیف کرد، اوایل هفته جاری مقام‌های دولت محلی جبل الطارق به این نفتکش اجازه داده است تا این منطقه را ترک کند.
نفتکش گریس‌ــ‌۱ که روز جمعه سازمان بنادر و دریانوردی از تغییر نام آن به آدریان دریا خبر داد، حدود ۴۰ روز پیش به بهانه بی‌اساس نقض تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه توسط شناورهای نیروی دریای انگلیس در تنگه جبل‌الطارق توقیف شد.
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه در خبری اعلام کرد که نفتکش ایرانی اکنون در حال ترک جبل الطارق است.
دو روز پیش آسوشیتدپرس به نقل از مدیرعامل شرکت حمل‌ونقل دریایی آسترال شیپ که امور لجستیکی ابرنفتکش گریس-۱ را بر عهده دارد، اعلام کرد این ابرنفتکش ایرانی ظرف ۲۴ الی ۴۸ ساعت آینده برای ترک جبل‌الطارق و عزیمت به سمت مقصد خود که یکی از بنادر حاشیه دریای مدیترانه است آماده خواهد شد.
مدیرعامل آسترال شیپ به خبرنگار آسوشیتدپرس گرفته است که روند آماده‌سازی لجستیکی ابرنفتکش گریس ۱ (آدریان دریا) در حال انجام است و انتظار می‌رود روز یکشنبه یا دوشنبه با آغاز به کار خدمه جدید این ابرنفتکش که از اتباع هند و اوکراین هستند، این ابرنفتکش پس از شش هفته توقیف در آب‌های جبل‌الطارق روانه مقصد خود شود.
رفع توقیف نفتکش ایرانی در حالی صورت گرفته که دادگاهی در آمریکا بار دیگر رای به توقیف این نفتکش ایرانی داده است! رئیس جمهور آمریکا همچنان سیاست فشار حداکثری علیه ایران را دنبال می‌کند و در این مسیر متحدان خود را تحت فشار قرار داده است
تحرکات نشان‌دهنده آزادی «گریس ۱» از چند روز پیش از پایان مهلت قانونی برای توقیف آن آغاز شده بود. سایت‌های ردیاب حرکات نفتکش‌ها ابتدا تغییر سیگنال مقصد از مدیترانه به مراکش و مجددا از مراکش به نقطه‌ای در مدیترانه را اعلام کردند که همین مساله کنجکاوی خبرنگاران در این پرونده را تحریک کرد. در نهایت روز پنجشنبه دادگاه جبل‌الطارق اعلام کرد که نفتکش گریس۱ باید فورا آزاد شود اما این حکم پایان ماجرا نبود و درست در ساعاتی که خبرنگاران از آزادی قریب‌الوقوع نفتکش حامل نفت ایران خبر می‌دادند، خبر رسید که امریکا خواهان ادامه توقیف گریس١ شده است. با این ‌همه قاضی ارشد دادگاه عالی جبل‌الطارق عصر پنجشنبه با بیان اینکه دادگاه درخواستی از طرف آمریکا برای ادامه توقیف در دست بررسی ندارد، اعلام کرد که گریس۱ می‌تواند به مسیر خود ادامه بدهد. با وجود آنکه خبرهای منتشر‌ شده در روز پنجشنبه حاکی از آن بود که وزارت دادگستری ایالات متحده با تسلیم دادخواستی به دادگاه عالی جبل‌الطارق خواستار توقیف و ضبط نفتکش گریس ۱ شده و حالا دادگاهی در آمریکا به توقیف این نفتکش رای داده است که البته جبل طارق رسما درخواست آمریکا برای توقیف نفتکش ایرانی را رد کرد
دولت محلی جبل طارق اعلام کرد درخواست آمریکا برای توقیف نفتکش ایرانی به نظام تحریم‌های اتحادیه اروپا همخوانی ندارد و به همین دلیل این درخواست قابل اجرا نیست.
در بیانیه دولت محلی جبل طارق عنوان شده است که درخواست واشنگتن برای توقیف این نفتکش ماهیتا با تحریم‌های آمریکا مرتبط است و از آنجا که این تحریم‌ها یکجانبه بوده و با نظام تحریم‌های اتحادیه اروپا همخوان نیست، امکان اجرای آن وجود ندارد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: نظام تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران اساسا با نظام تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران متفاوت است.
این بیانیه می‌افزاید: از همین رو حاکمیت مرکزی جبل طارق در زمینه توافق استرداد نمی‌تواند برای ارائه مساعدت توقیفی مورد درخواست ایالات متحده، از دیوان عالی حکم دریافت کند. ناتوانی حاکمیت مرکزی در دریافت حکم مورد درخواست نتیجه اجرای قوانین اتحادیه اروپا و تفاوت میان نظام تحریم‌های اتحادیه اروپا و ایالات متحده در ارتباط با ایران است.

با مقاومت می‌توانیم حق خود را بگیریم
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی معتقد است که از طریق مقاومت می‌توانیم در برابر زورگویی‌های دشمنان ایستادگی کرده و حق خود را بگیریم.
سیدکمال خرازی در پاسخ به سوالی درباره راهبرد صبر استراتژیک که از اردیبهشت ماه در سیاست خارجی در پیش‌ گرفته شد، گفت: حق را باید ستاند و حق به انسان هدیه داده نمی‌شود. ما به عنوان ملتی که همواره مقاوم بوده‌ایم و در راستای تامین حقوق خود تلاش کرده و بهای زیادی را پرداخته‌ایم. پس از طریق مقاومت می‌توانیم در برابر زورگویی‌های دشمنان ایستادگی کرده و حق خود را بگیریم.
وی افزود: آنچه در ماه‌های اخیر به عنوان راهبرد مقاومت و راهبرد توازن اتفاق افتاد، در راستای مقابله با زورگویی‌های دیگران بود و ما می‌توانیم حقوق خود را استیفا کنیم.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: باید این راهبرد را با تدبیر، عقلانیت و خردورزی ادامه داده تا این مشکلات خاتمه پیداکند.


کد مطلب: 110410

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/110410/اقتدار-ایرانی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir