کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ذوق‌زدگي‌هاي سوال برانگيز

به ياد بياوريم در هنگام پيروزي به واقع با چاشني شانس در برابر ازبكستان همه كارشناسان دلسوز هشدار دادند كه...

30 مهر 1391 ساعت 23:17

مولف :


مهدي طلايي
۱ - به ياد بياوريم در هنگام پيروزي به واقع با چاشني شانس در برابر ازبكستان همه كارشناسان دلسوز هشدار دادند كه كادر تيم ملي، ملي پوشان و فدراسيون در باد اين پيروزي نخوابد اما اين گونه نشد و ۲ امتياز در تهران و سه امتياز در لبنان از دست داديم . تيم ما در برابر كره جنوبي هم دوباره پيروزي با چاشني شانس و اقبال بدست آورد. كره اي ها با استفاده از حربه نظم تيمي و سرعت به تيم ما فشار آوردند ضمن آن كه حربه سنتي فوتبال ما يعني بازي هوايي و استفاده از ضربات سر اين بار براي كره اي ها موثر بود اگر دو بار توپ بجاي خوردن به تير دروازه ما به داخل دروازه در نيمه اول رفته بود شايد اكنون زانوي غم بغل كرده بوديم .اگر كره جنوبي تنها دل به تاكتيك توپهاي بلند و بازي مستقيم نبسته بودند و اسير جنگ رواني و وقت كشي ما نمي شدند شايد اوضاع به گونه ديگر بود.پيروزي بر كره جنوبي خوب بود و شيرين اما هنوز به جائي نرسيده ايم زيرا ۱۲ امتياز براي هر تيمي باقي مانده كه ۶ امتياز آن در خانه بدست مي آيد اما اين كل ماجرا نيست نگاهي به روند تيمي خود مي افكنيم آيا تيم ما خوب بود؟
۲ - رییس مجلس و رییس جمهور طی دو روز و قبل از ديدار سه شنبه شب تيم ملي فوتبال كشورمان با كره جنوبي در محل کمپ تیم های ملی فوتبال حضور یافته و از نزدیک با اعضا و کادر تیم ملی فوتبال بزرگسالان دیدار و گفتگو کرده اند و دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز در ورزشگاه آزادي به تماشاي ديدار نشست هر سه دلیل این حضور خود را کمک به ارتقای روحیه و افزایش همدلی ملی پوشان عنوان کردند اما افكار عمومي اين بازديدها را با كلمه رقابت تفسير كردند.
رشد درآمدزايي از فوتبال در اروپا و توجه رسانه ها و بنگاههاي تبليغاتي غرب به اين ورزش عاملي شد كه در داخل ايران خواسته يا ناخواسته اين بازي رونق بگيرد و رسانه ملي در آغاز و ساير رسانه هاي مكتوب در ادامه آنقدر به اين ورزش پرداختند كه توجهات به اين ورزش روز به روز افزايش يافت و امروز فوتبال پربيننده ترين ورزش در ايران و جهان است.اين توجه عاملي است كه مردم كلمه رقابت را در حضور مسئولين در اين عرصه به كار مي‌برند.
اگر يك ميانگين از برنامه هاي رسانه ملي و شبكه هاي استاني و ... بعلاوه رسانه هاي مكتوب و ديجيتال گرفته شود شاهد خواهيم بود كه به فوتبال خيلي بيشتر از ساير موضوعات اعم از اقتصادي،اجتماعي و فرهنگي پرداخته خواهد شد. اين رويه بيمار با اين سياست كه افكار عمومي را سرگرم و با نشاط كند ، به دليل عدم توازن در رشد فوتبال ايران و افزایش توقعات باعث دلسردي مردم به‌خصوص جوانان مي‌شود و متاسفانه رقابت‌هاي رسانه اي مسئولان باعث تشديد توجه ها و افزايش آزادي عمل به جماعت فوتبالي مي‌شود كه معضلات بازيكن سالاري و حيف و ميل بيت المال را به دنبال دارد.
۳- اينگونه نگاه به ورزش از سوي مسئولين رده اول كشور سبب مي‌شود بعد از ديدار با كره جنوبي وزير ورزش و جوانان وارد چمن ورزشگاه شود و در آنجا كي‌روش را در آغوش بكشد و از فرط خوشحالي نفري ۲۰ ميليون تومان نيز از كيسه بيت المال پاداش به بازيكنان بدهد.
فرهنگ سازي آقاي وزير را مشاهده كرديد! تصور كنيد ايران به جام جهاني صعود كند – ان شاالله صعود مي‌كند- آن وقت چه كسي مي خواهد وزير ورزش را بگيرد؟ آيا در آن روز تمام ورزشكاران و صد هزار هوادار حاضر در استاديوم را هم بغل مي كند؟ و در آن روز چه پولي پيش كش به بازيكنان و كادر فني مي كند؟همين فوتباليست هايي كه كمتراز يكماه پيش به لبنان – تيم درجه سوم آسيا- باختند مگر جريمه نقدي شدند كه امروز با پاداش وزير ورزش و البته فدراسيون فوتبال جمعا نفري ۵/۲۴ ميليون تومان كاسبي مي‌كنند. مگر المپيك و درخشش ورزشكاران كشورمان در اين رويداد جهاني، قلم قرمز به سياست هاي ريخت و پاش در فوتبال نكشيد پس چه شد كه وزير محترم چنين به بازيكناني كه ميلياردي هر سال قرار داد مي‌بندند آنهم تاكيد مي‌كنم از پول مردم چنين دست و دلبازي مي كند و اين ديوار كج را دوباره ستون مي‌زند؟
۴- تماشاگرنماها جايي در اين فوتبال ندارند. اما واقعا اين تماشاگرنماها از كجا آمده اند. از كره ماه؟ جواب منفي است آنها عاشق فوتبال هستند اما دو دسته اند. يك دسته از مديران آلوده و پول پرست فوتبال پول گرفته اند تا يكي را خراب كنند و ديگري را بزرگ . دسته دوم هم همين مردم كوچه و پس كوچه هاي كشورند و البته عاشق فوتبال كه نمي‌توانند اين موضوع را هضم كنند كه چرا بايد بسياري از مردم در تامين اجاره خانه و امرار معاش خود لنگ باشد اما فوتباليست هاي آماتور فوتبال ما ميلياردي درآمد داشته باشند. مردمي كه نمي‌توانند بفهمند چه كسي اين اجازه را به آقايان داده است پول اين مردم را بين اين فوتباليستها تقسيم كنند؟


کد مطلب: 77732

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/77732/ذوق-زدگي-هاي-سوال-برانگيز

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir