کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مهره‌چینی برای بقا؟

26 دی 1391 ساعت 0:27


كفاشيان روز دهم ماه جاري بي آنكه اشاره‌اي به سفرش به عراق داشته باشد راهي بغداد شد تا در ديدار با همتاي عراقي خود پروتكل همكاري با فدراسيون اين كشور را امضا كند. اما گويا سفر به عراق و پياده روي چند روزه از نجف تا كربلا نيز رئيس فدراسيون را مجاب نكرده كه خودش را بابت بلاهايي كه سر فدراسيون آورده ببخشد و همچنان مي گويد كه در جلسه مجمع استعفا مي كند تا اعضاي مجمع درباره اين موضوع تصميم گيري كنند. اين در حالي است كه وی در ادامه اظهارات خود از تغييرات جديد در فدراسيون فوتبال خبر داده و مخاطبان را در دو راهي استعفا و تغييرات قرار داده است. آن چیزی که بسیار محتمل به نظر می رسد آن است که کفاشیان به دنبال تغییرات و به اصطلاح مهره چینی برای بقای خود به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال است.
فدراسیون فوتبال این روزها آشفته تر از همیشه به کار خود ادامه می‌دهد و یافتن حقیقت در هزارتوی این فدراسیون بسیار دشوار است.
بعد از نزدیک به یک ماه و نیم کلنجار رفتن بر سر غلامرضا بهروان، سرانجام او از ریاست سازمان لیگ فدراسیون فوتبال کنار گذاشته شد. بهروان از مدت ها پیش عنوان کرده بود که بحث بازنشسته بودنش بهانه بوده و عده ای تصمیم دارند او را از فدراسیون کنار بگذارند. با این حال خودش حاضر نبود بیشتر در این باره صحبت کند. از سوی دیگر او روز گذشته بعد از شنیدن خبر برکناری‌اش عنوان کرده که از سمتش انصراف داده و استعفا نکرده که برای این هم باید به دائره المعارف رئیس سابق سازمان لیگ رفت تا متوجه شویم تفاوت این دو با هم چیست!
در این میان اما باید از علی کفاشیان پرسید چرا در مجمع گذشته فدراسیون فوتبال با وجود تاکید زیاد نماینده سازمان بازرسی کل کشور و معاون وزیر ورزش و جوانان مبنی بر ایراد قانونی انتخاب بهروان به سمت نایب رئیس دوم و رئیس سازمان لیگ برتر، باز هم بر انجام این کار اصرار کرد و اکنون به فاصله زمانی کوتاهی ناچار است در تصمیم خود تجدید نظر کند.
غلامرضا بهروان قربانی قانونی می‌شود که علاوه بر او در مورد شخص رئیس فدراسیون فوتبال و دیگر مدیران و اعضای هیات رئیسه فدراسیون صدق می‌کند. کفاشیان به عنوان بازنشسته بانک مرکزی خود با مجوز یک ساله هیات دولت به ریاست فدراسیون رسید و اکنون اگر این مجوز تمدید نشود با توجه به تصمیمی که اتخاذ کرده خودش هم باید از ریاست فدراسیون کناره‌گیری کند.
در هیات رئیسه فدراسیون هم افرادی چون علیرضا رحیمی یا حیدر بهاروند حضور دارند که بازنشسته وزارت ورزش و جوانان هستند اما مشخص نیست در مورد آنها چه تصمیمی گرفته می‌شود. حتی تردیدهایی در مورد شرایط هادی آیت اللهی و مهدی محمد نبی به دلیل مشکل مشابه وجود دارد اما مسلما در مورد این تردیدها هم نباید منتظر شنیدن حقیقت از درون فدراسیون فوتبال باشیم، همانگونه که درباره بهروان این موضع پیش آمد.
سؤال این است که چرا سیاست یک بام و دو هوا در فدراسیون اعمال می‌شود؟ چرا برای کفاشیان مجوز گرفته شد اما برای بقیه اعضا نه؟ چرا کفاشیان با علم به این موضوع که بهروان بازنشسته است بر حضور او اصرار داشت؟ چرا قانون برای افراد مختلف یکسان نیست؟ چرا فدراسیون پس از ناکامی‌های متعدد در زمینه فنی حالا در زمینه بیرونی هم قانون‌گریزی می‌کند؟ چرا کفاشیان - که مدتی است به دلیل تخلفات "ش-د" که مشاورش بود، تحت فشار قرار داشت- این روزها رفتاری از خود نشان می‌دهد که همه را ناامید می‌کند؟
باید دید کفاشیان که تاکنون با سیاست چماق و هویج فیفا توانسته مسند خود را حفظ کند با تصمیمی که در مورد بهروان گرفت و فرصت کوتاهی که تا زمان پایان مجوزش از هیات دولت باقی مانده چه تصمیمی خواهد گرفت. بهروان پیش از این به گونه ای صحبت می کرد که گویا قرار است قربانی یک معامله پشت پرده شود و بحث فراتر از اجرای قانون است. آیا رفتن بهروان قربانی ادامه حضور کفاشیان شد تا او بگوید قانون را رعایت می‌کند؛ قانونی که البته خودش آن را زیر پا گذاشته بود.
كفاشيان در اولین گفتگوی رسانه ای اش بعد از بازگشت گفت: مصمم هستم انتخابات زودرس فدراسیون را برگزار کنم!
علی کفاشیان گفت: قرار بود که هیات رییسه فدراسیون فوتبال زمان مجمع بعدی را تعیین کند که فعلا این اتفاق نیفتاده اما در جلسه بعدی زمان مجمع را تعیین و پس از آن در مجمع درباره انتخابات زودرس فدراسیون بحث‌وبررسی خواهیم کرد. مصمم هستم که انتخابات زودرس را برگزار کنم.
رییس فدراسیون فوتبال همچنین با اعلام خبر کناره‌گیری غلامرضا بهروان از ریاست سازمان لیگ برتر فدراسیون فوتبال و انتخاب مهدی تاج به عنوان سرپرست این سازمان گفت: در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال بهروز منتقمی به عنوان کاندیدای نایب رییسی دوم فدراسیون رای نیاورد و انتخاب نایب رییس دوم به مجمع بعدی موکول شد. در این مجمع هیات رییسه بهروان را پیشنهاد داد و ما هم آن را به رای گذاشتیم و در نتیجه‌ او به عنوان رییس سازمان لیگ انتخاب شد اما پس از این انتخاب سازمان بازرسی کل کشور به دلیل بازنشسته بودن بهروان نسبت به این انتخاب ایراد گرفت و او هم با احترام به قانون از این سمت کناره‌گیری کرد.
رییس فدراسیون فوتبال در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا مهدی تاج با مشکلی مشابه بهروان روبه‌رو هست یا نه، گفت: تاج مشکل دو شغله یا بازنشسته بودن را ندارد، چون کارش آزاد است و از این نظر هیچ مشکلی ندارد. ضمنا با او صحبت ‌کرده‌ایم که از هیات مدیره پرسپولیس کناره‌گیری کند، چون نمی‌تواند همزمان در سازمان لیگ و پرسپولیس باشد.
کفاشیان درباره چگونگی انتخاب تاج به عنوان جانشین بهروان گفت: تاج به هیچ عنوان به ما سفارش نشده بود، بلکه انتخاب خودمان بود. او در فدراسیون قبل هم همکار ما بود و با فضای فوتبال آشناست و تعامل خوبی هم با باشگاه‌ها دارد. بالاخره اختلاف سلیقه در کار طبیعی است. امیدوارم او کارها را به خوبی پیش ببرد.
البته کفاشیان غیر از آنکه باید پاسخگوی دو شغله بودن خود و برخی دیگر از دوستانش در فدراسیون فوتبال باشد باید دو سئوال زیر را نیز پاسخ دهد:

پيگيري مصاحبه مرد پرتغالي با BBC
بالاخره مرد پرتغالي و دستيارانش سيموئز، گاسپر، كاوبرگ و نمازي پس از اتمام مرخصي‌هاي‌شان به ايران برگشتند تا خود را براي برگزاري اردوي آماده‌سازي بازي با لبنان در اولين گام مقدماتي جام ملت‌هاي ۲۰۱۵ استراليا آماده كنند.
در اين بين كي روش در بازگشت خود به ايران بايد پاسخگوي اتفاقي باشد كه در نبودش آن را رقم زد. سرمربي تيم ملي فوتبال كشورمان مصاحبه‌اي با شبكه BBC انجام داده بود و بابت همين مصاحبه بايد پاسخگو باشد.مسئول این پیگیری کسی نیست جز رئیس فدراسیون فوتبال.

چه کسی سرپرست تیم ملی می‌شود؟
در آخرين برنامه نود بود كه بحث حضور حبيب كاشاني در تيم ملي به عنوان سرپرست تيم ملي مطرح شد. در ابتدا هر چند باور كردن اين خبر كمي سخت به نظر مي رسيد اما بعد از تاييد مديرعامل سابق باشگاه پرسپوليس، مشخص شد كه صحبت هايي در اين زمينه شده و گرچه کفاشیان اعلام کرد که ایشان را به عنوان سرپرست نمی خواهیم اما حبيب كاشاني تصاحب اين پست را نپذيرفته است. از همين رو يكي از كارهاي زمين مانده فدراسيون فوتبال بحث انتخاب سرپرست تيم ملي است كه بايد هر چه زودتر تكليف آن مشخص شود.


کد مطلب: 79488

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/79488/مهره-چینی-بقا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir