کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اقتدار نظامی

عامل عقب‌نشینی آمریکا

تهدیدات نظامی و سیاسی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران شدت زیادی داشت و حتی باعث...

30 ارديبهشت 1398 ساعت 2:03


تهدیدات نظامی و سیاسی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران شدت زیادی داشت و حتی باعث وحشت برخی در داخل شده بود، اما تهدیدات نظامی آمریکا چرا تنها در اندازه همین لفاظی‌ها باقی ماند، عملیاتی نشد و حتی پس از چندی فروکش کرد؟
نخست باید به این نکته اشاره و تأکید کرد که آمادگی نظامی و دفاعی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در هر زمانی یکی از عوامل مهم و اساسی بازدارنده مقابل تهدیدات دشمنان بوده است، حتی آنهایی هم که ادعا می‌کنند سایه جنگ به خاطر وجود برجام از سر ایران برچیده شد، سخن درستی را بیان نمی‌کنند، آن ظرفیت و قابلیتی که سایه جنگ را از سر ایران برچیده است، توانمندی و اقتدار نیروهای مسلح کشور با بهره گیری و ارتقاء سامانه‌های موشکی است که مدتی است دشمن در پی برچیدن این مؤلفه بازدارنده، همچون پیشرفت‌های هسته‌ای است. هر چند رجزخوانی‌ها و تهدیدات مقامات سیاسی و نظامی آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، تنها برای آن است تا ایران مقابل چنین بلوف‌هایی کوتاه بیاید و تن به خواسته آنها بدهد، اما فروکش کردن تهدیداتی که از سوی مقامات کاخ سفید همچون جان بولتون، پامپئو و یا برایان هوک علیه ایران مطرح می‌شد، یک دلیل اصلی و اساسی دارد. این دلیل را باید در عرصه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با فرماندهی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده کل قوا جست‌وجو کرد. همیشه، کشورهایی که نیروهای مسلح مقتدر و توانمند داشته باشند از ظرفیت بازدارندگی بالایی برخوردارند، حال به این ویژگی‌ها نیروهای مسلح مکتبی، انقلابی، جان بر کف میهن، مردم و آرمان انقلاب اسلامی را نیز باید برای ارتش و سپاه جمهوری اسلامی ایران افزود. در کنار اقتدار نیروهای مسلح، آرایشی که در بدنه سپاه با تغییراتی که از سوی فرمانده کل قوا صورت گرفت به دشمن پیام روشنی را می‌رساند، این تغییرات که در بدنه اصلی سپاه چه در حوزه نظامی و چه در حوزه اطلاعاتی به دشمنان این پیام را می‌دهد که با وجود آمادگی کامل در بدنه سپاه و ارتش که از فرماندهان دلاور و رشید برخوردار بوده است، این تغییرات پیام می‌دهد که وضعیت تهاجمی‌تری در مقابل تهدیدات دشمنان به خود گرفته است. تغییرات در فرماندهی نیروهای مسلح، به موقع و به هنگام صورت گرفت چرا که دشمن به شدت در حال چنگ و دندان نشان دادن بود و همین تغییرات در فرماندهی، باعث شد تا تهدیدات آمریکا که به شدت ادامه داشت و در چارچوب جنگ روانی و رسانه‌ای نیز از گستردگی زیادی برخوردار بود، فروکش کند.
حتی خارج کردن کارکنان کنسولگری و سفارت آمریکا از عراق در قالب همین جنگ روانی و رسانه‌ای انجام شد، به زودی شاهد بازگشت این کارکنان به محل مأموریت خود خواهیم بود. به هر حال با توجه به شرایطی که در دنیا و منطقه حساس و مهم خلیج‌فارس و غرب آسیا وجود دارد، گزینه‌ای که می‌تواند و تاکنون نیز توانسته بازدارندگی قاطع و محکم خود را ثابت کند، آمادگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است که چنین است. همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید و اشاره کرده و فرموده‌اند؛ «می‌گویند مذاکره کنیم درباره سلاح دفاعی شما که چرا موشکی با فلان برد می‌سازید، این برد را کم کنید که اگر شما را زدیم، نتوانید پایگاه ما را بزنید و جواب بدهید! خب معلوم است که هیچ ایرانی غیرتمند و با شعوری درباره نقاط قوت خود معامله نمی‌کند.»
شناخت دقیق و آگاهانه دشمن، باعث می‌شود تا مواضع منطقی، مدبرانه و هوشمندانه همراه با تحلیل و پیش بینی‌های دقیق از رفتارهای دشمنان ارائه داد. اگر دیده می‌شود برخی در ارائه تحلیل‌های خود سخن از مذاکره و امتیاز دادن می‌زنند، یا شناخت دقیق و آگاهانه‌ای از دشمن ندارند یا وحشت زده از تهدیداتی هستند که دشمنان می‌کنند، یا این که مسئولیت و وظیفه آنها این است و به فرموده رهبر انقلاب «البته هیچ‌کس در عقلای ما هم دنبال مذاکره نیست.» 

نویسنده: سیاوش کاویانی


کد مطلب: 108973

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/108973/عامل-عقب-نشینی-آمریکا

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir