?>?> سیاست روز - الگوهایی برای رسیدن به مقصود - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

الگوهایی برای رسیدن به مقصود

حل مشکلات کشور که محور آن را مقابله با چالشهای اقتصادی تشکیل می‌دهد از جمله اهداف مشترک تعریف شده...

4 شهريور 1397 ساعت 9:10


حل مشکلات کشور که محور آن را مقابله با چالشهای اقتصادی تشکیل می‌دهد از جمله اهداف مشترک تعریف شده میان سه قوه قضائیه، مجریه و مقننه است. مسئله ای که مطالبه رهبری و مردم از مسئولان در همه رده‌ها بوده و تحقق آن می‌تواند در کنار حل چالشهای کشور زمینه ساز ناکامی طرح‌ها و سناریوهای دشمنان برای ضربه زدن به نظام اسلامی باشد. حال این سوال مطرح می‌شود که چگونه می‌توان بر مشکلات غلبه کرد و آیا مولفه ای برای تحقق این امر وجود دارد؟
چنانکه از سوی محافل رسانه ای غربی و ضدانقلاب دائما مطرح می‌شود آن است که کشورهای غیرغربی برای پیشرفت و حل مشکلات خود توان داخلی نداشته و باید دست به دامان کشورهای غربی شوند. این ادعا با این واژه که ایرانی فقط می‌تواند آب گوشت بپزد و لوله هنگ بسازد در قبال ملت ایران به کار رفته و تلاش نموده اند تا چنان القاء سازند که ایران برای هر پیشرفتی باید چشم به غرب داشته و حتی برای آب خوردن و آب هوا نیز باید وابسته باشد.
این جوسازی‌ها در حالی همچنان از سوی غرب مطرح می‌شود که بررسی تحولات این روزهای کشور نشانگر مولفه‌های درونی قابل توجهی است که توجه به آنها ابطال کننده دیدگاه وابسته سازانه به بیگانگان است.
اولا یکی از مباحثی که از سوی غرب همواره مطرح می‌شود لزوم تشکیل ساختارهای حکومتی براساس اندیشه غربی است که نشات گرفته از لیبرالیسم بوده است. لیبرالیسمی که در آن ضعفا زیر چرخ توسعه خرد می‌شوند و ثروت اندوزی یک ارزش است و واژه ای به نام حمایت از مستضعفان در آن جایی ندارد و همه چیز در پول خلاصه می‌شود.
این دیدگاه مادی گرایانه که زمینه ساز اشرافی گری شده و تحصیل کردگان در غرب نیز بعضا ترویج این دیدگاه را در محافل دانشگاهی و سیاسی ترویج می‌کنند به گونه ای که حتی یک وزیر بر ثروتمند بودن خود افتخار کند نه بر میزان خدمت رسانی، در حالی از سوی غرب ترویج می‌شود که مروری بر تاریخ انقلاب نشان می‌دهد که انقلاب اسلامی دارای دولتی بوده که توانسته اسلامی بودن و مردمی بودن را محقق سازد.
۸ شهریور ۱۳۶۰ انفجار خونین در دفتر ریاست جمهوری شهادت دولتمردان همچون شهید رجایی را به همراه داشت که توانسته بودند الگویی اسلامی از دولتمردان را برای جهانیان به نمایش گذارند و شاید یکی از دلایل ترور آنها توسط دشمنان انقلاب جلوگیری از ادامه این روند باشد.
در همان دوران‌ها افرادی همچون شهید بهشتی در مسند قوه قضاییه بودند که عدالت و برابری و قصد و داد را در بهترین حالت محقق ساختند. با وجود چنین الگویی در دولتدارای، قطعا نیازی به الگوهای خارجی از جمله دیدگاه‌های لیبرالی غربی که جز ثروت اندوزی و قدرت طلبی مولفه ای نداشته نخواهد بود. رویکرد دولت به همگرایی با تمام جریان‌های سیاسی و نزدیکی بیشتر مسئولان به مردم و نیز برگزاری دادگاه‌های مفاسد اقتصادی در چارچوبی علنی و عادلانه می‌تواند گامی در تحقق این امر باشد.
دوم آنکه یکی از القاهای دشمنان نبود شور و نشاط اجتماعی در جامعه ایرانی است به گونه ای که برآنند تا با نشان دادن فضای سیاه از ایران چنان وانمود سازند که هیچ انگیزه و اراده ای به ویژه در میان نسل جوان ایران وجود ندارد. هدف از چنین القاهایی ناکارآمد نشان دادن نظام اسلامی در تحقق جامعه ای سالم و پویاست.
این ادعاها در حالی مطرح شده که مروری برآنچه این روزها در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ می‌گذرد حقیقتی ورای این ادعا را نشان می‌دهد. جوانان ایران زمین در دو بخش بانوان و آقایان در رشته‌های مختلف توانسته اند مدال‌های متعددی کسب و پرچم پرافتخار ایران را برافراشته و سرود ملی کشورمان را طنین انداز سازند. این دستاوردهای ورزشی شاید در ظاهر دستاورد فردی عنوان شود اما نگاه ریشه ای به این حضور از یک سو نشانگر نشاط و اراده جوانان ایران زمین است و از سوی دیگر نقش فعال زنان ایران در عرصه‌های مختلف از جمله در حوزه ورزش را نشان می‌دهد در حالی که بسیاری از کشورهایی که غرب ادعای دموکراسی و پیشرفت اجتماعی آنها را سر می‌دهد هرگز چنین دستاوردهایی نداشته اند.
الگوی بازی‌های آسیایی الگویی از شور و نشاط و انگیزه و اراده ایرانی است که حلقه تکمیلی آن نیز دستاوردهای بزرگ تیم‌های ایرانی در جام‌های مختلف از جمله مسابقات رباتیک و المپیادهای علمی جهانی است که واهی بودن ادعای عقب ماندگی وناامیدی جامعه ایرانی را آشکارتر می‌سازد. 
سوم آنکه از دیگر القاهای بیگانگان و برخی پیاده نظام آنها القاء ناتوانی ایرانیان در راه توسعه پیشرفت است آنها با فضای تحقیرسازی سعی دارند تا چنان القاء کنند که ایرانیان فقط باید چشم به خارج داشته باشند و صرفا نقش مصرف کننده را داشته باشند. دستاوردهای روزهای اخیر ساختار دفاعی کشور نظیر جنگنده کوثر ساخته ارتش پرافتخار جمهوری اسلامی و دستاوردهای موشکی سپاه نشانگر توان بالای ایران برای رسیدن به قله‌های بلند پیشرفت و خودکفایی است این دستاوردها نشان می‌دهد که فکر ایرانی توان رسیدن به هر مهمی را دارد و اگر در سایر حوزه‌ها نیز این اراده شکل گیری قطعا می‌توان بر مشکلات پیروز شد. وقتی می‌توان موتور موشک و جنگنده ساخت قطعا می‌توان خودرو ملی با کیفیت نیز تولید کرد به شرط وجود اراده و کنار نهادن دیدگاه رانتی و وابسته محور.
چهارم آنکه غرب تلاش دارد تا چنان وانمود سازد که تنها مولفه تحقق نیازهای کشورها از جمله ایران است. آنها به این بهانه‌ها خواستار امتیاز گیری‌های کلان اقتصادی و سیاسی هستند چنانکه در ازای اختصاص بودجه ۱۸ میلیون دلاری برای برخی طرح‌های توسعه ای در ایران سعی کرده اند تا آن را نشانه پایبندی بر برجام عنوان کنند.
این ادعای باج گیرانه در حالی مطرح شده که در همین روزها شرکتهای بزرگ غربی همچون توتال ایران را ترک کرده و خطوط هوایی انگلیس و فرانسه از خروج از ایران خبر داده اند. این رفتارها و البته عدم اجرای تعهدات غرب در قبال برجام نشان می‌دهد که الگوی چشم داشت به غرب الگویی سوخته است که هرگز دستاوردی برای کشور ندارد و آنها نه تنها به دنبال کمک نبوده بلکه سیاست تحقیرسازی را برای خردکردن اراده ایرانی و جایگاه جهانی آن در پیش گرفته اند که تکیه بر داشته‌های داخلی و رد طرح‌های تحقیرآمیز غرب راهکار مقابله با این وضعیت است.
به هر تقدیر آنچه ذکر شد تنها الگوهای معدودی از ظرفیت و توان داخلی برای حل مشکلات و ساختن جامعه ای اسلامی و پیشرفته است که راه تحقق آن توجه به داشته‌های درونی و چشم برداشتن از در باغ سبزهایی است که در اصل خزان‌هایی با ظاهری فریبنده است که غرب وعده داده و هرگز نیز آبی از آن برای کشورمان گرم نشده است.

نویسنده: قاسم غفوری


کد مطلب: 105778

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/105778/الگوهایی-رسیدن-مقصود

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir