کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

لبنان در اوج سربلندی

ملت لبنان دیروز سیزدهمین سالگرد پیروزی در جنگ ۳۳ روزه ( سال ۲۰۰۶) را جشن گرفت. این جشن در حالی برگزار شد که بررسی تحولات جنگ بیانگر...

25 مرداد 1398 ساعت 21:57


ملت لبنان دیروز سیزدهمین سالگرد پیروزی در جنگ ۳۳ روزه ( سال ۲۰۰۶) را جشن گرفت. این جشن در حالی برگزار شد که بررسی تحولات جنگ بیانگر یک نکته مهم و اساسی است و آن اینکه این پیروزی در شرایطی رقم خورد که ارتش صهیونیستی در اوج آمادگی بود و کشورهای غربی تمام امکانات را برای این تجاوز در اختیارش قرار داده بودند. اولمرت نخست وزیر وقت صهیونیست‌ها این جنگ را کوتاه مدت با پیروزی بزرگ نامیده بود و کاندولیزا رایس وزیر خارجه وقت آمریکا آن را سرآغازی برای طرح خاورمیانه بزرگ نامیده بود و ادعا داشت که پیروزی تل‌آویو تمام معادلات را تغییر خواهد داد. اما پس از ۳۳ روز نه تنها این مسئله روی نداد بلکه در نهایت صهیونیست‌ها و حامیان غربی آنها التماس کننان به دنبال پایان جنگ بودند و قطعنامه ۱۷۰۱ نیز برگرفته از همین مسئله بود. دشمنان لبنان و مقاومت که با قطعنامه های ۱۵۵۹ و ۱۵۹۵ که پس از ترور رفیق حریری نخست وزیر سابق لبنان در ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ در شورای امنیت تصویب و زمینه ساز خروج نیروهای سوریه از لبنان شد، بر این تصور بودند که می‌توانند نابودی حزب الله را رقم و لبنان را تحت سیطره خود درآورند. آنها بر این ادعا بودند که حزب الله و مقاومت فلسطین دم مار هستند که سر آن را جمهوری اسلامی ایران و کمر آن را سوریه تشکیل می‌دهد.
به رغم تمام این محاسبات اما در نهایت اراده مقاومت بر دشمن پیروز و جنگ ۳۳ روزه نقطه عطفی در تحولات منطقه شد. یکپارچگی و وحدت جبهه مقاومت مولفه ای مهم در تحقق این پیروزی بود. ملت لبنان تجربه پیروزی حزب الله در جنگ سال ۲۰۰۰ و اخراج ارتش صهیونیستی از جنوب لبنان را داشت این بار نیز به حزب الله و جبهه مقاومت اعتماد کرد و با تشکیل استراتژی راهبری دفاعی با محوریت مقاومت، ارتش و مردم توانست این پیروزی را در سال ۲۰۰۶ تکرار نماید. مقاومتی که جهانیان اذعان دارند که برگرفته از الگوی انقلاب اسلامی ملت ایران بوده است که تمام معادلات را تغییر داد چنانکه در سال ۲۰۰۸ نیز صهیونیست‌ها به مبادله اسرا با حزب الله تن دادند که به آزادی دهها نفر از اسرای کشورهای عربی از بند اشغالگران قدس منجر شد.
همین رویکرد مقاومتی در سالهای پس از آن نیز نتیجه داده که مبارزه لبنان با گروه‌های تروریستی از جمله گروه احمد اسیر و از سال ۲۰۱۱ نیز حضور موفق مقاومت لبنان در مبارزه با تروریسم و تجریه کنندگان منطقه در سوریه جایگاه ویژه‌ای برای ملت و نظام لبنان در امنیت و ثبات منطقه و جهان ایجاد کرده است. لبنانی هر چند سرزمینی کوچک با جمعیتی نه چندان زیاد است اما با رویکرد مقاومتی توانسته نام خود را بر جهان آوازه سازد چنانکه جهانیان امروز لبنان را از محورهای ثبات و مبارزه با تروریسم می شناسد در حالی که کشورهایی با ظرفیت‌های بالای اقتصادی و جمعیتی و جغرافیایی همچون عربستان و امارات به عنوان ناقضان امنیت منطقه و نقطه ننگی برای جهان اسلام معرفی می‌شوند چرا که راه سازش و تسلیم شدن را در پیش گرفتند و این تجربه‌ای اثبات شده است که هر کشوری و یا نظامی که دل به وعده‌های نظام سلطه ببندد در نهایت نابودشدنی است. 

نویسنده: قاسم غفوری


کد مطلب: 110376

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/110376/لبنان-اوج-سربلندی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir