?>?> سیاست روز - مكان يابي يك جشنواره - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مكان يابي يك جشنواره

مديرعامل بنياد سينمايي فارابي و دبير جشنواره فيلم كودك و درخصوص مكان برگزاري بيست و پنجمين جشنواره فيلم كودك گفت...

15 مرداد 1390 ساعت 20:18

مولف :


«سيداحمد ميرعلايي» مديرعامل بنياد سينمايي فارابي و دبير جشنواره فيلم كودك و درخصوص مكان برگزاري بيست و پنجمين جشنواره فيلم كودك گفت: در اين هفته ان‌شاءالله مكان برگزاري جشنواره كودك را اعلام مي‌كنيم. در اين زمينه چند شهر هستند كه شرايط بسيار خوبي دارند و بايد بگويم كه خبرهاي خوبي در راه است. به جز كرمان، اصفهان، تبريز، مشهد، شيراز، شهرهاي شمالي، خود همدان هنوز هم يكي از گزينه‌هاي جدي ما براي ميزباني جشنواره است چراكه معتقديم نبايد آدرس جشنواره به راحتي تغيير كند.
***
معلوم نيست اين جشنواره فيلم كودك و نوجوان چه ايراد و اشكالي دارد كه هر چند سال يكبار يك داستان جابجايي درخصوص مكان جشنواره به رشته تحرير درمي‌آيد.
همين چند سال پيش بود كه اهالي جشنواره فيلم كودك، بار و بنديلشان را براي رفتن به شهري غير از اصفهان بستند. به هرحال اصفهان با توجه به تكرار شدن و تكراري شدن جشنواره، ديگر جايي نبود كه علاقمندان به فيلم كودك و نوجوان را جذب كند. براي همين هم جشنواره به همدان انتقال پيدا كرد.
نگارنده در سال اول حضور فيلم كودك در همدان، به عنوان خبرنگار حضور داشت. استقبال بي نظير مردم و مسئولين از حضور هنرمندان (حتي بازيگران دست چندمي) نشان مي داد اين شهر قابليت برگزاري اين جشنواره را دارد. شايد همدان آن روز امكانات اصفهان را نداشت، اما در مقابل مردم علاقمندي را داشت كه تا پاسي از شب براي ديدن فيلم ها و يا عوامل فيلم ها پشت در سينماها و هتل ها صف مي كشيدند.
اتفاقي كه در كمتر جايي قابل رويت و البته باور بود. اما همدان اين ظرفيت را داشت. براي همين هم پيش از نقل مكان جشنواره به اين شهر، مسئولان برگزاري جشنواره فيلم كودك به كمك مسئولان استاني و شهري همدان، شروع به ساخت و ترميم سينماهاي اين شهر كردند. آن زمان اتفاقا ساختماني در يكي از نقاط مرتفع شهر هم ساخته شد كه به كاخ جشنواره يا دبيرخانه دائمي آن شهرت داشت. يك ساختمان خوب و كم نظير كه قرار بود سال هاي سال ميزبان جشنواره فيلم كودك و نوجوان باشد.
اما حالا مدير بنياد سينمايي فارابي اسم چندين شهر را به ميان مي آورد كه آمادگي برگزاري جشنواره را دارند.
شايد در نگاه اول اينكه يك جشنواره به صرف حضور يكي دوساله يا نهايتا چندساله در يك شهر و استان بتواند زيرساخت هاي فرهنگي و سينمايي آن شهر را تقويت كند و به عنوان مثال چند سالن سينما ساخته شود، يك اتفاق خوب باشد. اما مشكل اينجاست كه كلي بودجه صرف اين امر مي شود كه جشنواره اي در حد و اندازه‌هاي فيلم كودك و نوجوان در يك منطقه متمركز شود و هرچند سال يكبار مجبور نشويم كه دوباره از نو شروع كنيم.
فرض را بر اين بگيريم كه همدان از امسال ديگر ميزبان جشنواره فيلم كودك نباشد و يكي از شهرهايي كه جناب دبير جشنواره عنوان كردند، ميزباني اين دوره را بر عهده بگيرد. چه تضميني وجود دارد كه اين شهر هم،‌بعد از چند سال داستان اصفهان و همدان را تكرار نكند؟ چه ضمانتي وجود دارد كه كلي بودجه صرف استانداردسازي سالن ها و مراكز فرهنگي آن شهر بشود و خيلي زود برگزاري جشنواره دل مسئولين آن منطقه را نزند؟
متاسفانه هيچ تضميني وجود ندارد. در همين استان همدان در زمان برگزاري اولين دوره جشنواره در اين شهر مسئولين استاني و شهري قول همه گونه حمايت و همكاري را دادند. استاندار وقت همدان از ساخت بزرگ‌ترين شهرك سينمايي خبر داد، اما... اما متاسفانه در كشور ما معمولا برنامه ها با تغيير يك مدير، روي زمين مي ماند و كلا همه چيز از صفر شروع مي شود. حالا همدان هم نه به عنوان ميزبان كه به عنوان يكي از كاندايداهاي ميزباني مطرح است. كانديدايي كه به نظر مي رسد شانس چنداني براي ميزباني مجدد نداشته باشد.


کد مطلب: 525

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/525/مكان-يابي-يك-جشنواره

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir