?>?> سیاست روز - تشکیل کارگروه اقدام ایران جنگ روانی و اقتصادی است - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

قاسمی در پاسخ به سیاست روز:

تشکیل کارگروه اقدام ایران جنگ روانی و اقتصادی است

30 مرداد 1397 ساعت 1:03


سخنگوی وزرات امور خارجه کشورمان تشکیل کارگروه اقدام ایران از سوی آمریکا را جنگ روانی و اقتصادی دانست و گفت: این اقدامات نتیجه‌ای ندارد.
بهرام قاسمی دیروز در نشست خبری در پاسخ به سؤال سیاست روز مبنی بر اینکه وزارت خارجه آمریکا پی درپی در حال تشکیل کارگروه‌هایی است که پیرو آن اقداماتی علیه ایران صورت دهد و آیا وزارت خارجه قصد ندارد گروهی را با بهره‌گیری از همه کارشناسان در این خصوص تشکیل دهد؟ پاسخ داد: این رفتار و اقدامات و تبلیغات در ادامه سیاست‌های خصمانه دیرینه آمریکا است و جدید نیست و استمرار می‌یابد باید آن را از جنبه جنگ روانی و جنگ اقتصادی به آن توجه کرد و رفتاری مغایر با همه موازین شناخته شده بین‌المللی است.
وی افزود این سیاست‌های همچون گذشته راه به جایی نخواهد برد و با مقاومت مردم و راهکارهای موجود این اقدامات خنثی خواهد شد و یک بازی و جنگ روانی است که توسط تیم جنگ‌طلب هیأت حاکمه آمریکا دنبال می‌شود.
پاسخ سخنگوی وزارت خارجه کشورمان به سوال خبرنگار ما در حالی مطرح شد که اولین فاز اجرایی تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران از دو هفته پیش آغاز و کار گروهی نیز به تازگی برای اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران تشکیل شده است؛ ضمن اینکه مقامات این رژیم استکباری با ادبیات تهدیدآمیز و توام با فشار خواستار همراهی اروپا با تحریم‌های ضد ایرانی شده‌اند؛ با اینگونه اقدامات قاطعانه و عملی و البته توام با گستاخی علیه ملت ایران، باید از وزارت خارجه پرسید آیا این اقدامات عملی آمریکا تنها در راستای جنگ روانی است؟ و اینکه با وجود تشکیل اتاق فکرهای متعدد از سوی مقامات آمریکا برای مقابله با ایران، باز هم ضرورتی برای تشکیل کار گروه اقدام علیه آمریکا از سوی دستگاه دیپلماسی کشورمان وجود ندارد؟
قاسمی در پاسخ به سوالی درباره برخورد نادرست کارمندان برخی سفارتخانه‌های خارجی با ایرانیان از جمله سفارتخانه‌های ایتالیا و آلمان عنوان کرد: سفارتخانه‌های خارجی موظفند حقوق شهروندان ایرانی را با دقت رعایت کرده و خدمات لازم را ارائه دهند. در مورد این دو کشور خبرهایی را دریافت کردیم که در حال بررسی هستیم و بعد از بررسی‌ها می‌توانم قضاوت کنم.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان ادامه داد: توصیه ما به سفارتخانه‌های خارجی در تهران، حفظ حرمت شهروندان ایرانی و ارائه تسهیلات هر چه بیشتر در ارائه خدمات کنسولی خواهد بود و با کمک این سفارتخانه‌ها گام‌هایی رو به جلو برداشتیم و امیدوارم این وضعیت بتواند در مسیر برخورد بهتر و شایسته‌تر با هموطنان ایرانی صورت گیرد. وی در واکنش به ادعای جان بولتون که گفته ایران در تلاش برای مداخله در انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکاست، اظهار داشت: کافر همه را به کیش خود پندارد.
قاسمی در پاسخ به سؤالی درباره فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه برخی از خطوط قرمز ما در مذاکرات هسته‌ای رعایت نشد و اینکه این خطوط چه مواردی بوده است؟ پاسخ داد: من سعی می‌کنم درباره اظهارات و بیانات مقام معظم رهبری ورود و تفسیر نکنم زیرا معتقدم درباره اینکه مقصود و منظور خطوط قرمز کدام بخش‌هاست باید با دقت بیشتری صحبت کرد.
این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: اینکه من در این خصوص اظهار نظری نکنم بهتر است اما، آنچه که شاهد بودیم این بود که تیم مذاکره کننده سعی داشتند رهنمودهای ایشان را با دقت انجام دهند و در تماس دائم بودند و هیأت عالی نظارت بر برجام به عنوان ارگان و مرجعی که می‌توانست و می‌تواند در این خصوص به عنوان بازوی مشورتی قوی و تصمیم‌گیر عمل کند، در نظارت کامل در مذاکرات اشراف داشته و خواهد داشت.من در این خصوص قضاوت ندارم.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگری درباره روند گفت‌وگوها با ۱+۴ و اینکه ایران تا کجا می‌تواند روی کمک بانک‌ها و شرکت‌های کوچک اروپایی حساب کند؟ عنوان کرد: آن چیزی که به آن اتکا داریم و روی آن حساب می‌کنیم، توان ملی و ظرفیت‌های اقتصادی و مردمی ملت است که باید در مرحله اول به آن متکی باشیم و بعد به همکاری‌های بیرونی و خارجی توجه کنیم.
وی با بیان اینکه در بحث همکاری‌های ما با اروپا مواضع سیاسی اروپا و چین و روسیه بسیار روشن است، اظهار داشت: درخصوص بسته اقتصادی و همکاری‌های اقتصادی در دوران پس از خروج آمریکا از برجام شاهد پیشرفت‌هایی هستیم و گام‌های بیشتری تا امروز برداشته شده است. متاسفانه به علت تعطیلات آگوست و وضعیت اروپا کمی و به دلایل دیگر با کندی‌هایی مواجه بودیم و از سرعت روند کار رضایت کامل را نداریم.
قاسمی افزود: مصرانه و به طور جد خواستاریم این کشورها با جدیت بیشتر و سرعت عمل لازم در این زمینه تلاش خود را ادامه دهند.
وی با بیان اینکه در این مسیر به لحاظ سیاسی مشکلی نداریم و وضعیت روشن است، خاطرنشان کرد: در کلیات، گفتارها و پیشنهادهایی که ارائه شده مثبت تلقی می‌شود ولی مکانیسم‌های فنی این همکاری‌ها در برخی بخش‌ها تا حدی روشن است و در برخی روشن نیست و حتی ابهاماتی می‌تواند وجود داشته باشد که مورد رضایت ایران نیست.
قاسمی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا وزارت امور خارجه مکلف بوده در جریان مذاکرات خزر، نمایندگان مجلس را از جزئیات مطلع کند و نمایندگانی را از مجلس به همراه داشت؟ اظهار داشت: کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر یک موضوع پیش پا افتاده یک شبه یا یک هفته‌ای نبود که در یک سفر و آمد و شد کوتاه درباره آن تفاهمی صورت بگیرد، کنوانسیون حاصل ۲۱ سال مذاکره در دولت‌های متفاوت و با نمایندگان متعدد در دولت‌های مختلف و متعدد است و حاصل یک تلاش دیرپا و جدی بین ایران و دیگر کشورهای حوزه خزر بود.
وی افزود: سال گذشته به تفاهمات اولیه نهایی شدن کنوانسیون دست یافتیم و این کنوانسیون تقریبا نهایی شد و باید زمانی برای امضای آن بین پنج کشور توافق می‌شد. این تاریخ از گذشته تعیین شده بود و نهایتا در این تاریخ امضای کنوانسیون انجام شد. با تلاش یک کار موفق و اساسی صورت گرفت
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ادامه داد: عمدتا کارهای موفق در جمهوری اسلامی به خصوص در شرایط کنونی در یک جنگ روانی با آن برخورد می‌شود بخشی از آن از سر نادانی و بخشی هم از سر دلسوزی و نقد است و فضا برای نقد و نقادی همواره وجود داشته و خواهد داشت.
وی افزود: این حق مجلس است که بداند و آگاهی لازم را پیدا کند و ما سعی خود را کرده‌ایم که نمایندگان را در جریان مذاکرات و امضای کنوانسیون قرار دهیم و در این مورد کوتاهی از جانب وزارت خارجه صورت نگرفته است و باز هم به مجلس توضیح خواهیم داد اما هر ۵ کشور باید کنوانسیون را بعد از امضا به منظور تصویب به پارلمان‌های خود ارائه کنند. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان


کد مطلب: 105750

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/105750/تشکیل-کارگروه-اقدام-ایران-جنگ-روانی-اقتصادی

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir