?>?> سیاست روز - حرکت در مسیر تک قطبی ملت - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

حرکت در مسیر تک قطبی ملت

بیان آزاد دیدگاه‌ها و نظرات فردی و جمعی در چارچوب قانونی از حقوق اولیه هر فرد و گروهی است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز به آن تاک

28 بهمن 1398 ساعت 23:45


بیان آزاد دیدگاه‌ها و نظرات فردی و جمعی در چارچوب قانونی از حقوق اولیه هر فرد و گروهی است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز به آن تاکید شده است. اما این آزادی بیان عقیده را باید با ایجاد شکاف و به اصطلاح دو قطبی یا چند قطبی کردن جامعه باید متفاوت دانست. اولی یعنی بیان نظرات و عقاید می‌تواند به پویایی و تحرک جامعه و ساختارها و نهادها منجر شود و دومی یعنی دوقطبی یا چند قطبی سازی زمینه ساز اخلال در اتحاد ملی و غبار آلود شدن فضای سیاسی و امنیتی کشور می‌شود که قطعا پیامدهای اقتصادی آن نیز بسیار مخرب خواهد بود. این مساله به ویژه در قبال کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران که با تهدیدات خارجی بسیاری مواجه هستند از اهمیت بالایی برخوردار است. نکته بسیار مهم آنکه رهبر انقلاب نیز بارها به آن تاکید کرده اند که دیدگاه واحد و یکپارچه ملت ایران در باب مسائل کلیدی و ریشه ای است که مسئولان با بهره گیری و همراهی با این نگاه ملی می‌توانند ضمن تقویت انسجام ملی از این ظرفیت بزرگ، برای اجرای مسئولیت‌هایشان برخوردار شوند.
طی ماه‌های اخیر ملت ایران چند حرکت بزرگ ملی را رقم زده است. برگزاری راهپیمایی‌های گسترده علیه اغتشاش و آشوب، رقم زدن حماسه بزرگ بدرقه میلیونی سرداران مقاومت سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و همرزمانشان و در نهایت راهپیمایی پرشکوه ۲۲ بهمن، محور این حماسه‌های مردمی و ملی بوده است. این حرکت‌های عظیم چند پیام مهم را در خود دارد. نخست تاکید بر اعتماد و التزام عملی به نظام اسلامی است. هر چند که مردم براساس حقوقشان از تورم و نابسامانی‌های اقتصادی گلایه و شکایت دارند اما این امر مانع از حمایت آنها از نظام اسلامی و انقلابشان نمی‌شود. دوم آنکه ملت ایران با این حماسه‌های بزرگ نشان دادند که راه انتخابی آنها راه مقاومت و ایستادگی و تسلیم نشدن در برابر تهدیدات و تحریم‌هاست. آنها رسما با هرگونه سازشکاری مخالفت کرده و خواستار ادامه راه مقاومت شده اند.
سوم آنکه مردم با تشییع میلیونی سرداران مقاومت آشکارا نشان دادند که معیار آنها در سنجش مسئولین چیست و آنها چگونه مسئولی را می‌خواهند. ویژگی‌ها و شخصیت والای سردار شهید سلیمانی معیاری است که مردم در مراسم تشییع پیکر ایشان، فریاد زدند و نشان دادند که تراز آنها برای مسئول در جمهوری اسلامی چیست. با توجه به این شرایط می‌توان گفت که هرگونه رفتاری که مغایر با این اصول وعملکردهای ملت ایران باشد گامی در جهت دوقطبی و یا چند قطبی سازی است. اصرار بر مذاکره با آمریکا و ا روپا و حفظ برجام در حالی که آنها هیچ پایبندی به تعهداتشان ندارند قطعا مغایر با خواست ملت مبنی بر نفی سازش و تسلیم شدن در برابر نظام سلطه است؛ آن هم نظام سلطه ای که دستش به خون سردار مقاومت سردار سلیمانی آغشته شده است. در همین چارچوب اصرار به تصویب و پیوستن به تعهدات و پیمان‌های بین المللی همچون اف.ای.تی.اف، پالرمو، سی.اف.تی که زمینه ساز نفوذ و سلطه بیگانگان بر کشور می‌شود مغایر با مطالبه مقاومت مردم خواهد بود. نکته مهم آنکه ملت با حماسه‌های اخیر خویش بار دیگر اعتماد و التزام به نظام و انقلاب را فریاد زده است لذا زیر سوال بردن و جوسازی علیه ارکان نظام همچون نظارت استصوابی شورای نگهبان و ابهام سازی در برگزاری انتخابات سالم در جمهوری اسلامی نمی‌تواند همسو با تاکید ملت بر اعتماد به نظام باشد. بر این اساس می‌توان گفت که ملت با حماسه‌های۲۲ بهمن، تشییع میلیونی پیکر سردار سلیمانی و نیز راهپیمایی علیه اغتشاش، وحدت و تک قطبی بودن مسیر خود را فریاد زده و اکنون نوبت مسئولان است که با همراهی ملت از تبدیل فضای کشور به فضایی دوقطبی و چند قطبی خودداری کرده و همت و تلاش خود را بر اصل تحقق مطالبات مردم از جمله در رفع مشکلات اقتصادی و قوی شدن کشور استوار سازند. 

نویسنده: قاسم غفوری


کد مطلب: 112860

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/editorial/112860/حرکت-مسیر-تک-قطبی-ملت

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir