?>?> سیاست روز - چالش مانکن دیپلمات‌ها مقابل خطابه‌خوان‌ها - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بیانیه «جمع‌بندی» اتحادیه اروپا درباره ایران منتشر شد؛

چالش مانکن دیپلمات‌ها مقابل خطابه‌خوان‌ها

16 بهمن 1397 ساعت 23:10


در روزهایی که مردم چهل سالگی انقلاب را جشن گرفته اند، مدام اخباری می‌رسد که آنها را از کرده خود پشیمان کند! به جز صفهایی که به یاری ساده‌اندیشان در این روزها می‌بینیم (صف گوشت و مرغ و...) اخباری که سعی می‌شود برجسته شود، مثل احتمال قحطی فلان کالا و گرانی فلان کالای دیگر! آنچه دل مردم را این روزها خون کرده چالش مانکنی است که مسئولان مقابل خطابه‌خوانان اروپایی راه انداخته‌اند!!
نه آنطور که باید در دهانشان می‌کوبند و نه آنطور که انتظار داریم پاسخ کوبنده می‌دهند، یکی تهدید به حمله می‌کند (اسرائیل!) یکی خط مالی برای رساندن غذا و دارو!! با شرط تصویب کنوانسیون‌های مشکوک را کلید زده و آن دیگری که مادر همه‌شان است! بیانیه ۱۱بندی می‌دهد و کلیدواژه‌ای جز تهدید ندارد!!!! و در مقابل دیپلمات‌های ما نشستند و چالش مانکن را ادامه می‌دهند!
اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه بیانیه جمع‌بندی خود ا درباره ایران که در آن از فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای ایران!!! ابراز نگرانی شده منتشر کرد و در عین ناباوری نه تنها با ایران در مقابل امریکا برای دفاع از خواسته به حقش در برجام دفاع نکرد بلکه مسایلی را مطرح کرد که خود بر بی‌طرف نبودن او افزود.
در بند نخست اتحادیه اروپا با استناد به تصمیمات شورای اروپا در نوامبر می‌گوید که به برجام و قطعنامه شورای امنیت متعهد است اما در بندهای دیگر به جای اشاره به اینکه چطور می‌خواهد منافع ایران و تعهداتش را اجرایی کند خطابه می‌خواند، تهدید می‌کند و دستور می‌دهد!! در مقابل دیپلمات‌هایی که مانند دوره قبل شاید بلد نباشند خطابه بخوانند!! اما چالش مانکن را خیلی خوب تمرین کرده‌اند.
اروپا تایید می‌کند که آژانس متعهد بودن ایران را تایید کرده اما نمی‌گوید که چرا خود متعهد نیست و به جای آن در بند ۳ به کانال مالی واهی و در بند چهار از پیوستن ایران به کنوانسیون‌های مشکوک گروکشی شده برای اجرای کانال مالی دفاع می‌کند!!!
از بند پنجم اما وقاحت به اوج می‌رسد ابتدا اروپا در این بند از ایران می‌خواهد که «منطبق با تعهداتش ذیل برنامه اقدام کارگروه اقدام مالی (اف.ای.تی.اف) قوانین ضروری را به تصویب رسانده و اجرا کند. اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن آماده همکاری با ایران در این حوزه‌ها، از جمله با ارائه کمک‌های فنی در زمینه اجرای برنامه اقدام اف.ای.تی.اف هستند.» و بعد شروع به صحبت درباره مواردی می‌کند که اگر هر ایرانی عادی آنها را بشنود خونش به جوش می‌آید از بند ۶ به بعد را بخوانیم:
۶- شورا از نگرانی‌های رو به فزونی در منطقه و نقش ایران در این زمینه، از جمله تأمین حمایت‌های نظامی، مالی و سیاسی برای بازیگران غیردولتی در کشورهایی مانند سوریه و لبنان ابراز نگرانی می‌کند.
۷- این شورا، از بابت دخالت‌های نظامی ایران و حضور مداوم نیروهای ایرانی در سوریه نگرانی‌های جدی دارد. اتحادیه اروپا از ایران می‌خواهد منطبق با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل کاملاً از روند تحت رهبری سازمان ملل در سوریه حمایت کند و از ایران می‌خواهد از نفوذ خود روی رژیم سوریه در این راستا استفاده کند. این شورا از ایران به عنوان یکی از ضامن‌های روند آستانه همراه با روسیه و ترکیه می‌خواهد ترک خصومت‌ها در سوریه و دسترسی‌های بی‌چون و چرا، ایمن و دوام‌پذیر را در سراسر این کشور و به ویژه در ادلب ضمانت کند.
۸- درباره یمن، اتحادیه اروپا از همه طرف‌ها در منطقه از جمله ایران می‌خواهد از اجرای قطعنامه ۲۴۵۱ شورای امنیت سازمان ملل حمایت کرده و تحت رهبری سازمان ملل در مسیر رسیدن به راه‌حل سیاسی ماندگار جهت پایان دادن به درگیری‌ها در این کشور همکاری‌های سازنده داشته باشند. اتحادیه اروپا از جمع‌بندی‌های مندرج در گزارش «هیئت کارشناسان سازمان ملل درباره یمن» نگران است.
در این گزارش به عدم رعایت تحریم‌های تسلیحاتی مربوط به بند ۱۴ قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت اشاره شده است. اتحادیه اروپا در راستای هدف خود برای تداوم بخشیدن به حصول نتایج ملموس و بهبود فضای منطقه‌ای خود را به ادامه گفت‌وگوهایِ سیاسی‌ای که تحت رهبری این اتحادیه با ایران درباره منطقه انجام می‌شوند متعهد می‌داند. این اتحادیه، نتایج تلاش‌هایی را که در چارچوب گفت‌وگوهای فعلی اتحادیه اروپا در زمینه مسائل منطقه‌ای انجام شده‌اند به رسمیت می‌شناسد. اتحادیه اروپا در این راستا، از حمایت علنی ایران از گفت‌وگوهای سازمان ملل در سوئد که منجر به توافق استکهلم شد، استقبال می‌کند.
۹- این شورا درباره فعالیت‌های موشک‌های بالستیک ایران نگرانی‌های خطیر دارد و از ایران می‌‌خواهد از انجام این فعالیت‌ها به ویژه شلیک موشک‌هایی که با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مغایرت دارند، اجتناب کند. ایران کماکان به تلاش‌ها برای افزایش برد و دقت موشک‌های خود و همچنین افزایش شمار آزمایش‌ها و پرتاب‌های عملیاتی خود، ادامه می‌دهد. این فعالیت‌ها بی‌اعتمادی را تعمیق کرده و موجب بی‌ثباتی منطقه می‌شوند. شورا از ایران می‌خواهد تمامی تدابیر لازم را برای رعایت کامل تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت در زمینه ارسال موشک‌ها و مواد و فناوری‌های مرتبط به بازیگران دولتی و غیردولتی در منطقه به کار ببندد. این شورا همچنین در چارچوبی گسترده‌تر نگرانی‌های دیرینه و جدی خود از تشکیلات‌سازی نظامی در منطقه را یادآور می‌شود.
۱۰- این شورا، از فعالیت‌های خصمانه‌ای که ایران در خاک چند کشور عضو انجام داده عمیقاً نگران است و در همین راستا، تصمیم گرفت دو فرد و یک موسسه را در فهرست تحریم قرار دهد. اتحادیه اروپا، در این زمینه اتحاد و همبستگی از خود نشان خواهد داد و از ایران می‌خواهد فوراً به این رفتارهای غیرقابل قبول خاتمه بدهد.
۱۱- شورا، همچنان درباره وضعیت حقوق بشر در ایران نگرانی‌های جدی دارد. ایران کماکان مجازات اعدام را اجرا می‌کند. با آنکه شورا اذعان دارد که اصلاحات ایجاد شده در قوانین ضد مواد مخدر مصوب اکتبر ۲۰۱۷ به کاهش چشمگیر اعدام‌های مرتبط با موادمخدر منجر شده تأکید می‌کند که اتحادیه اروپا با استفاده از مجازات اعدام در هر شرایط و در هر کشور مخالف است. اتحادیه اروپا تأکید دارد که اعدام مجرمان نوجوان نقض «معاهده بین‌المللی حقوق شهروندی و سیاسی» و «معاهده حقوق کودکان» است که ایران در هر دو عضویت دارد.
مطابق با تعهدات اتحادیه اروپا برای تضمین حقوق برابر زنان و دختران و اقلیت‌ها از جمله اقلیت‌های قومی و مذهبی شورا از ایران می‌خواهد تمامی معاهدات بین‌المللی که این کشور عضو آن است را اجرا کرده و کاملاً به حقوق بشر و آزادی‌های بنیادین احترام بگذارد.
۱۲- شورا تأکید می‌کند که تنش‌ها و بی‌اعتمادی‌های موجود را نباید تشدید کرد و از ایران و تمامی بازیگران منطقه‌ای می‌خواهد در این زمینه نقش سازنده‌ای ایفا کرده و از لفاظی‌های غیرسازنده اجتناب کنند. این شورا از اتحاذ رویکردهای متوازن و جامع در قبال ایران از جمله گفت‌وگو با این کشور با هدف پرداختن تمامی نگرانی‌ها استقبال می‌کند. چنین گفت‌وگوهایی هنگام وجود اختلافات، حیاتی و هنگام وجود منافع دوجانبه، سازنده هستند.
نه تنها موشک‌های ایران از برجام و قطعنامه دور بوده بلکه حضور ایران در سوریه به درخواست دولت مشروع اسمش دخالت شده و اتهامات حقوق بشری هم زده شده!!!
حتی اروپا پا را فراتر گذاشته و عنوان کرده حقوق شهروندی‌مان!! را رعایت کنیم و به نوعی در امور داخلی هم دخالت کرده و از آن بدتر در بند ۱۱ به صراحت می‌گوید که ایران باید کنوانسیون‌ها را مطابق مفادشان!!! نه شرط‌هایی که گذاشتیم اجرایی کند!!! و این یعنی تیر خلاص به طرفداران اف.ای.تی.اف با پیش شرط، اما باید دید دیپلمات‌ها به ادامه چالش مانکن می‌پردازند یا پاسخی دندان‌شکن به اروپایی که این روزها پایش را از گلیمش درازتر کرده می‌دهند و کلا غرب را سر جایش می‌نشانند.


کد مطلب: 107866

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/107866/چالش-مانکن-دیپلمات-ها-مقابل-خطابه-خوان-ها

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir