کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

حاضران در کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح عادلانه رسالت مجمع جهانی صلح اسلامی خواستار شدند

صلح صادق و صلح عادلانه بر پایه کرامت انسانی در جهان

30 شهريور 1399 ساعت 18:06


کنفرانس دو روزه ائتلاف جهانی برای صلح عادلانه رسالت مجمع جهانی صلح اسلامی دیروز با حضور جمعی از اندیشمندان و شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی از دیروز ۲۹ شهریور در حالی کار خود را آغاز کرد که شرکت کنندگان در این کنفرانس بر لزوم صلح صادق و صلح عادلانه بر پایه کرامت انسانی در جهان تاکید کردند.

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی : صلح صادق و صلح عادلانه باید بر پایه کرامت انسانی در جهان ایجاد شود
دکتر داوود عامری دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی طی سخنانی در جریان افتتاحیه کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح عادلانه رسالت مجمع جهانی صلح اسلامی را تبیین گفتمان صلح عادلانه در جهان بر مبنای صلح صادق و صلح عادلانه بر پایه کرامت انسانی دانست که از بدو تاسیس تاکنون با فعالیت های بسیاری در سطح ملی منطقه ای و جهانی دنبال می شده است.
وی یکی از مهمترین رویکردهای مجمع جهانی صلح اسلامی در دو سال اخیر را رجوع مرور و بازخوانی اندیشه های متفکران بزرگ در جهان به ویژه حضرت آیت الله خامنه ای در موضوع صلح و عدالت دانسته و از تلاش‌های مجمع در تبیین اندیشه ها در قالب یک سند بین‌المللی و ارائه به مجامع جهانی و مراکز علمی پژوهشی خبر داد.
ایشان در ادامه از برگزاری چندین هم اندیشی نخبگی به عنوان پیش درآمد اجرایی شدن این سند خبر داده و کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح عادلانه را یکی از برنامه‌های مهم در جمع بندی و تدوین این سند مهم دانستند. وی همچنین از محورهای چهارگانه این کنفرانس که با توجه به شرایط کرونا در کشور به صورت وبینار در ۴ پنل تخصصی در روزهای ۲۹ و۳۰ شهریور ماه برگزار می گردد صحبت نموده و محورهای کنفرانس را به این شرح اعلام نمود:
۱- مفهوم شناسی و مبانی نظریه صلح و عدالت با تاکید بر اندیشه های اسلام و مقام معظم رهبری
۲- آسیب شناسی صلح و عدالت در جهان
۳ مطالعات موردی در حوزه صلح و عدالت
۴- پیاده سازی صلح عادلانه در جهان
دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم این حوزه گفتمانی مسیری برای ساخت یک گفتمان و ارزش جهانی پیدا کند، خاطرنشان کرد: از ۲ سال پیش مبتنی بر تلاش‌های گذشته و در نشست‌های مختلف نخبگی فرایندی تعریف شد تا هم موضوع را تبیین کنیم و هم از لحاظ ساختاری بتوانیم ارتباط مناسبی با دستگاه های موثر این حوزه در جهان بگیریم. عامری تصریح کرد: تلاش کردیم این حوزه گفتمانی را با مشارکت اندیشمندان ایرانی مسلمان و حتی اندیشمندان جهان که مسلمان نیستند اما عدالت را به عنوان یک ارزش قبول دارند و گفتمان صلح عادلانه را پذیرفته اند و با این گفتمان همراهی دارند مورد بحث قرار دهیم. در پایان ایشان ضمن امیدواری برای حمایت همگانی خواهان ائتلافی بزرگ برای پیگیری این آرمان بزرگ جهانی و بشردوستانه شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: عدالت منبع اصلی استقرار صلح در جهان است
دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و استاد دانشگاه ، درافتتاحیه کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح وعدالت گفت: دو مفهوم صلح و عدالت مکمل یکدیگرند وهیچ کس نمی‌تواند بدون در نظر گرفتن عدالت درباره صلح صحبت کند. وی افزود: عدالت منبع اصلی استقرار صلح در جهان است. صلح و عدالت تنها مسائل منطقه‌ای نیستند؛ بلکه یک پدیده و مسئله‌ی جهانی بشمار می‌روند. رویکرد استثناء گرایانه در موضوع صلح و عدالت که اتفاقا مورد سوء استفاده شبه قدرت هایی چون آمریکا واقع شده، می‌تواند منجر به تخریب جهانی سازی در سراسر دنیا شده و عدالت را نیز تخریب کند. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان ، بهره گیری از تحریم‌ها را بعنوان وسیله‌ای برای تنبیه مردم توسط شبه قدرت‌ها به خصوص آمریکا، ضد جهانی سازی صلح و عدالت برشمرده و دستیابی به ساختاری جدید در حوزه صلح و عدالت، که برای تمامی ملیت ها قابل دسترسی باشد، تاکید نمودند.

شیخ مکی:تاکید بر تروریزم به عنوان معضل بین المللی و نابودی انسان ها
دکتر شیخ مکی محقق و پژوهشگر مسائل سیاسی و فرهنگی آمریکا در کنفرانس ائتلاف جهانی صلح و عدالت گفت: مردم جهان از وجود جنگ و بی عدالتی در رنج هستند. تروریزم امروز یک معضل بین المللی بوده که نابودی انسان ها را هدف قرار داده است.ایشان ادامه داد : ضمن محکومیت اقدام صهیونیسم جهانی و آمریکا در ایجاد و گسترش روزافزون مشکلات، دردها و آلام مردم فلسطین از سلطه طلبی و تجهیز تروریسم در غرب آسیا به خصوص در ایران عراق و لبنان ابراز نگرانی کرد. وی همچنین از مداخلات آمریکا در جنوب چین و در مرزهای روسیه و ونزوئلا که منجر به وجود ناامنی جنگ و بی عدالتی در جهان شده انتقاد کرده و بر اتحاد مسلمانان در مقابل امپریالیسم و یکجانبه گرایی تاکید نمود.

خالد قدومی: ضرورت رسیدگی سازمان ملل به فقدان صلح و عدالت در فلسطین
خالد قدومی رئیس دفتر جنبش حماس در تهران در کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح و عدالت گفت: قریب دو میلیون انسان در غزه و نیز دیگر سرزمین های سرزمین اشغالی در شرایط بسیار سختی یه سر می‌برند. بی عدالتی و فقدان امنیت و صلح در فلسطین روز به روز بیشتر می‌شود. وی ادادمه داد :مضاف بر مشکل فقدان امنیت و صلح در فلسطین ، ما با مسائل عدیده دیگر مانند آب، برق و دیگر مشکلات در حوزه حداقل های رفاهی و زندگی روبرو هستیم. تحریم وسائل و مایحتاج عادی مردم نیز شرایط را سخت تر نموده است. ایشان افزود:۶۰ درصد خانواده ها در فقر تغذیه ای به سر برده و ارزاق و مایحتاج خود را با مشقت به دست می آورند. ۹۷ درصد ذخایر آبی موجود در غزه قابل شرب نیست ولی مردم مجبور به استفاده از این آب هستند. از دیگر مصادیق نقض حقوق بشر در غزه این است که افراد تنها ۴ساعت در شبانه روز برق دارند. وی در پایان اشاره داشت : ما اعتقاد داریم سازمان ملل متحد نه تنها درصدد برقراری صلح و عدالت و امنیت در این منطقه نیست؛ که در ایجاد و پایداری آن نیز سهیم است. همین موجب شده است که فلسطین از سازمان ملل و نهادهای بین المللی برای احقاق حقوق بشر در مرزهای خود قطع امید کرده و راهی پیش روی خود جز مبارزه نبیند.

محمد رضا دهشیری: راه برون رفت از موانع برای تحقق صلح عادلانه
دکتر محمد رضا دهشیری استاد دانشگاه علوم سیاسی و روابط بین الملل در کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح و عدالت بر عوامل عدم تحقق صلح عادلانه در جهان تاکید نمود. وی گفت: پنج عامل در عدم تحقق صلح عادلانه در جهان امروزی موثر است؛ امنیتی شدن هویت ها با حاکمیت قوم گرایی و افراطی گرای؛ آموزش های نادرست و متعصبانه ناشی از قبیله گرایی و قوم گرایی؛ فقدان الگوهای تعامل فکری نخبگان به علت نداشتن زبان مشترک؛ وجود شکاف های طبقاتی اجتماعی و در نهایت منافع متضاد ژئوپلیتیکی بین کشورها که ناشی از اختلاف بر سر منابع، مرزها، جزایر، سرزمین ها و موضوعات مربوط به امنیت ملی می باشد.وی افزود : راه برون رفت از این موانع و تحقق صلح عادلانه سه راهکار اساسی است که شامل آموزش صلح, افزایش تعاملات نخبگانی و ممانعت از مداخلات قدرت های بیرونی است .ایشان در پایان گفت: اجرا سازی راهکارها می تواند صلح عادلانه در جوامع را حاکم نماید.

تیم اندرسون: آپارتاید صهیونیستی نقض صلح و عدالت در فلسطین است
تیم اندرسون محقق و پژوهشگر برجسته استرالیایی در کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح و عدالت گفت: رژیم اشغالگر قدس به دنبال عادی سازی ظلم و ستم علیه فلسطینیان و سرکوب هویتی آنان است. وی افزود :در سرزمین های اشغالی شاهد آپارتاید صهیونیستی و جنایات بی سابقه ای علیه بشریت هستیم؛ که قربانیان آن فلسطینیان هستند.
اندرسون گفت: جنایات رژیم صهیونیستی عادی نیست. این رژیم درصدد تحقق پروژه استعماری خود در داخل خاک فلسطین است و با قدرت اشغالگری خود، تلاش می‌کند تا روز به روز سلطه اش را بر فلسطینیان افزایش دهد.اولین اصل برای برچیدن این آپارتاید صهیونیستی ، مقاومت مردم فلسطین و ثبات آنان در این مسیر است. دومین گام مشروعیت زدایی از این رژیم و اقدامات او در جوامع بین المللی است و درنهایت گام سوم سازماندهی صحیح نیرو ها و آمادگی آنان جهت آزادسازی فلسطین از ظلم و سرکوب رژیم صهیونیستی و آپارتاید ایجاد شده توسط آن‌ها است.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب: برگ برنده صلح عادلانه در گفتگو و تکیه بر مردم سالاری دینی است
حجت‌الاسلام والمسلمین نواب رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح و عدالت اظهار داشت : نظریه ابداعی که توسط مقام معظم رهبری ارائه شده ، اساس آن تکیه بر مردم سالاری دینی در دستیابی به صلح عادلانه است. وی ادامه داد ،اتکا به مردم از نظر مقام معظم رهبری فقط در بخش سیاسی نیست در بخش نظامی هم هست نقش توده ها و مردم در اینکه بتوانند جلوی ظلم مستکبرین و قدرت‌های خارجی و لشکرکشی آنها بایستند و توازن ایجاد کنند بسیار مهم و اساسی است. ایشان افزود: در تایید این سخنان در تاریخ معاصر می‌توان از انصارالله یمن نام برد که با کمترین امکانات لجستیکی و نظامی توانسته‌اند به اتکاء توده های مردمی برای صلح با دولت عربستانی که تا بن دندان به سلاح و امکانات نظامی مجهز است اعلام آمادگی کنند. این صلحی که انصارالله یمن برای آن اعلام آمادگی نموده ظالمانه نیست زیرا با دست پر و حمایت توده‌های مردمی و قدرتی که از ناحیه مردم کسب کرده به میدان گفتگو و صلح وارد شده است.وی در پایان گفت: اگر مردم سالاری دینی و تکیه بر مردم درجامعه ای رعایت شود ما می توانیم همیشه برگ برنده را در گفتگوها داشته و به صلح عادلانه دست یابیم.

ابوعلی حسین دیرانی :تلاش رژیم صهیونیسم برای برقرای صلح یکجانبه در فلسطین
ابوعلی حسین دیرانی نویسنده و پژوهشگر لبنانی ساکن استرالیا در کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح و عدالت گفت: رژیم صهیونیستی از زمان اشغال غاصبانه فلسطین تا کنون، هر روزه قتل عام، آوارگی، غارت و لکه دار کردن مقدسات مردم آن را در دستور کار خود داشته و در عین حال دیگر ملل را به صلح فرا می خواند. وی ادامه داد ،ما هم اکنون شاهد آن هستیم که بسیاری از رژیم‌های عربی حوزه خلیج فارس، همگام با رژیم صهیونیستی قدم بر می‌دارند.او افزود : این رژیم به عنوان یک بیماری اپیسدمولوژیک و واگیر جهانی، گویی تمام جهان عرب و اسلام را آماج تاخت و تاز خود قرار داده است و از آنان برای برقراری صلح یکجانبه در داخل خاک فلسطین و به نفع خویش ، حمایت خواهی می‌کند؛این درحالی است که ملت فلسطین با چنین صلحی از اساس مخالفند.ایشان در پایان گفت :در مقابل این تعریف از صلح که آمیخته با سلطه طلبی و تروریسم و تجاوزگری است، تعریف جهان اسلام و ملت های آزاده مطرح است که صلح را مبتنی بر عدالت آسمانی و انسانی و اخلاقیات و پیروی آموزه های رهبران الهی می‌دانند.

دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت (ع): صلح عادلانه همراه با مقاومت
آیت الله رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در کنفرانس ائتلاف جهانی برای صلح و عدالت برجنبه‌های رحمانی دین اسلام به همراه عدالت تاکید کرد. دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت :صلح باید بر پایه عدل باشد در حقیقت یک سری ملاک‌ها و معیارهایی هست که باید به آن توجه داشته باشیم صلح در راه خدا صلح در راه تحقق آرمان های بشری صلح برای تحقق عدالت و معنویت و عقلانیت است و بر ضرورت برخورد و مقابله با کسانی که دارای خوی استکباری، خودکامگی، استبداد و استثمار دارند،اشاره نمود.
ایشان افزود: اسلام و بلکه همه ادیان دین جنگ نیستند و خواستار ترویج جنگ در جامعه بشری نیستند. ادیان الهی دین کرامت و دین مدارا هستند. دین عقلانیته دین رحمته و معنویت هست و بر مبنای رحمت و محبت است لذا پیامبر اسلام می فرماید: انما بعثت رحمتا. من مبعوث شدم برای اینکه رحمت در جامعه بشری منتشر بشود و خداوند می فرماید وما ارسلناک الا رحمه للعالمین ما تو را مبعوث نکرده‌ایم و نفرستادیم مگر اینکه برای همه جوامع و برای همه عالم رحمت باشید و نقش پیامبر اکرم در نوع جذبش به واسطه همین رحمت الهی بوده است.
وی در ادامه مسلمانان را بنا به آموزه های قرآنی به مهرورزی نسبت به یکدیگر و برخورد شدید با کافران دعوت کرد و بر صلح عادلانه که با مقاومت همراه باشد، توصیه نمودند.ایشان در پایان افزود: مطامع قدرت های استکباری در عصر کنونی که مبتنی بر نظم نوین و دهکده جهانی حرکت می کند نوعی از استعمار نو را به نفع آنان پدید آورده است ؛ تا از این مجرا کشورها را در مسیر خودشان قرار داده و تعبیر خودشان را از صلح(بدون عدالت )به خورد آنها بدهند. از نظر این قدرت ها در غیر مسیر آنها صلح معنایی نخواهد داشت. انسان در زمان کنونی چنانچه مترصد پیاده سازی" صلح عادلانه "به معنای واقع و آنگونه که در قرآن کریم آمده است ، باشد بایستی هزینه آن را پرداخت نماید.


کد مطلب: 115417

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/news/115417/صلح-صادق-عادلانه-پایه-کرامت-انسانی-جهان

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir