کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

صحبت‌های رئیس‌جمهور راضی‌کننده نبود!

سخنان سه‌شنبه شب (۱۲مرداد ماه سال جاري) رئیس جمهورروحاني درصدا و سیما ، بازتاب‌های...

15 مرداد 1395 ساعت 21:50

مولف : اسد الله افشار


سخنان سه‌شنبه شب (۱۲مرداد ماه سال جاري) رئیس جمهورروحاني درصدا و سیما ، بازتاب‌های متفاوتی در میان صاحب نظران ، منتقدان و جریان‌های سیاسی كشورداشت؛ كه برخي درمقام منتقد، مواضع رييس قوه مجريه را قابل نقد دانسته و برآن انتقاداتي را مطرح کردند و برخي ديگر سخنان ومواضع متخذه ازسوي ايشان را درخصوص مسائل جاري كشور و مسائل منطقه‌اي و بين‌المللي وخاصه موضوع برجام، سنجيده ومثبت ارزيابي نموده‌اند، كه درذيل به اظهارنظرهردو گروه اشاراتي خواهيم داشت ومردم بهترين قاضي دراين خصوص خواهند بود.
يكم) ارزيابي منتقدان دولت:
۱- حرف‌های آقای روحانی قشنگ بود اما با این حرف‌ها دردی از مردم دوا نمی‌شود و جامعه بیشتر از حرف و گزارش به اقدام عملی نیاز دارد.
۲- آقای روحانی به سؤالات اساسی جامعه درباره مسائل مختلف و از جمله موضوع حقوق‌های کلان و فساد اقتصادی جواب قانع‌کننده نداد.
۳- روحانی به کلیاتی پرداخت که تکراری، خسته‌کننده وغيرشفاف بود و در عین حال، چیزی برای مردم نداشت! روحاني آن رئيس‌جمهوري نبود كه سه شنبه شب حاميان و بیشترمردم انتظار داشتند.او براي خود خط قرمزهاي زيادي ترسيم كرده بود كه با وعده‌هاي گذشته اومبني برلزوم اطلاع جامعه ازتمام اتفاقات همخواني نداشت. روحاني آنچه را گفت كه براي مردم تازگي نداشت و بارها ازسوي او و وزرايش بيان شده بود!
۴- دكتر روحاني وعده داده بود مردم از تمام موضوعات بايد آگاه باشند اما درگفت وگوی سه شنبه شب نشان داد كه مردم را آنچنان كه تصور مي‌شد محرم نمي‌داند و اظهاراتش براي مخاطبان جذابيتي ندارد.
۵- آقاي رئيس جمهور در گفت‌و‌گوي تلويزيوني تقريبا هيچ دستاوردي از برجام ارائه نكردند و فاصله ميان آنچه قرار بود بشود ولي نشده است را با وعده پر كردند !
۶- مردم دوست داشتند رييس دولت پاسخ دهد چرا هيچ كاري براي اين اوضاع به هم ريخته‌ اقتصادي درطي اين ۳سال انجام نشده و حاشيه‌سازي‌هاي سياسي براي ايشان در اولويت است .كارخانه‌هاي تعطيل، حقوق‌هاي معوقه، گراني‌هاي پي‌در‌پي كالاهاي اساسي، مسكن‌هاي مهرمعلق در كنار ركود و بيكاري مانده؛ آيا جايي براي آنكه باز شعار سياسي دهيم، باقي مي‌گذارد؟
۷- مردم ايران دوست داشتند اززبان رئيس‌جمهورشان درباره‌ نقض شدن‌هاي برجام ازسوي غرب و اقداماتي كه دولت ايران در برابراين نقض شدن‌ها بايد انجام مي‌داده و نداده، توضيحاتي را بشنوند كه متاسفانه پاسخ مثبتي را دريافت نكردند! از دوره‌ شعار دادن‌هاي فاتحانه در مورد برجام خيلي وقت است عبور كرده‌ايم. حالا بايد به روشني پاسخ داده شود برجام براي ملت ايران چه آورده است.
۸- به نظر می‌رسد جزو معدود نکات تازه و مهم این گفت‌وگو، تصریح روحانی به این نکته بود که آمریکا در برجام حسن نیت نشان نداد. بی‌بی‌سی در این زمینه از قول روحانی تیتر زد «اگر آمریکا با حسن نیت برجام را اجرا می‌کرد در موضوعات دیگر هم مذاکره می‌کردیم مفهوم دیگر این حرف پایان خیال امکان برجام‌های جدید با آمریکایی است که زمانی به شکل انبوه در رسانه‌ها القا می‌شد اما بدعهدی و شیطنت آمریکا ثابت کرد معامله نقد و نسیه از این قبیل با آمریکا جز خسارت محض چیز دیگری نیست.
۹- اظهارات حسن روحانی در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با مردم که سه‌شنبه ‌شب از شبکه یک سیما پخش شد، به‌گونه‌ای بود که در آن توجه ویژه و اراده دولت برای برخورد سخت و قاطع با فساد اقتصادي و تخلفات غيراغماض مديران يقه سفيد واشرافي وابسته به مسئولان عاليرتبه حكومت و صاحبان فیش‌های نجومی دیده نشده است.
دوم) ارزيابي حاميان دولت:
۱- رئيس‌جمهور به گونه‌اي درباره برجام سخن گفتند كه هم واقعيت‌هاي آن آشكارشود وهم مشكلات برسر راه برجام را متذكرشدند. آقاي روحاني دراين گفت وگو به خوبي و با سياست توانستند پاسخگوي مردم باشند. ضمن اينكه ازكليت برجام دفاع كردند.
۲- انتظاراين بود كه رئيس‌جمهور به صورت عميق‌تر درباره مشكلات اقتصادي با مردم سخن بگويد، اما نوع سخنان وي نشان داد كه او درسه سال گذشته با مشكلات واقعي درسرراه توسعه كشورمواجه بوده و برنامه‌هاي اساسي و زيربنايي براي حل اين مشكلات دريك سال باقيمانده تا پايان عمر دولت دارد!
۳- این گزارش به دلیل اینکه وارد دعواهای مرسوم سیاسی نشد و رئیس جمهوری از در مقابله به مثل با منتقدان و مخالفانش وارد نشد، گزارشی هوشمندانه و البته اخلاقی بود.
۴- رئیس جمهوری باید برخی ازمشکلات عمده و سنگ‌اندازی‌هایی که مقابل برنامه‌ها واقداماتش انجام می‌شود را به مردم بگوید، که در صورت بازگو نشدن این مسائل، جامعه تصور خواهدكرد که دولت در وضعیت گل و بلبل کار می‌کند و هیچ مشکلی ندارد و کمبودها به ضعف دولت نسبت داده خواهد شد. توضیحات آقای روحانی درباره اقتصاد و سیاست خارجی و موضوع برجام در گزارش اخیرایشان منطقی و قابل دفاع بود.
۵- سخنان رئیس‌جمهور در مصاحبه سه‌شنبه شب، بازتاب کاملی ازشعاراعتدال بود که با اتکا به آن، به ریاست قوه مجریه رسید. اما این سخنانِ منطبق با مواضع اعلام‌شده، برخی حامیان جریان اعتدال را قانع نکرد ولب به انتقاد گشودند. چرا؟ رئیس‌جمهور با وجود اینکه می‌دانست حامیان انتخاباتی‌اش ازوی انتظاریورش به مبادی ناکارآمدی و فساد دارند، از فساد و ناکارآمدی سخن گفت اما از عاملان آن نام نبرد.
۶- موانع بین‌المللی حرکت اقتصادی دولت را در مقاطع پیش و پس از توافق هسته‌ای با صراحت گفت، اما موانع داخلی را با احتیاط مطرح کرد و تقریبا ناگفته گذاشت. از مهار تورم در دولتش، که کاری مهم و تعیین‌کننده بود، مستند و مستدل سخن گفت، اما از «مغالطه رکود» که مخالفانش در دو سال اخیر آن را پاتک «مهار تورم» کرده‌اند، پرده برنداشت. این سه مورد و موارد مشابه، در برآوردهای اولیه از سخنان رئیس‌جمهور موجب این داوری شده است که ایشان، در گفت‌وگوی تلویزیونی صلابت کلام نداشته‌اند.
با گذشت سه سال از عمر دولت و با درنظرگرفتن مجموعه اتفاقاتی که درکشورافتاده است، فشارهایی که دولت پذیرفته و در ‌عین‌حال امکاناتی که داشته، صحبت‌های رئیس‌جمهور راضی‌کننده نبود. صحبت‌هاي روحاني دراين گفت وگوي تلويزيوني نه برای منتقدان و نه برای طرفداران دولت حرف جدیدی نداشت. انتظارمردم این است که بعد ازمجموعه تحولاتی که درداخل و خارج از کشور به‌ویژه در سطح منطقه افتاده است، رئیس‌جمهور بايد جدی‌ترصحبت می‌نمود.دكترروحاني باید صریح‌تر وشفاف‌تر با مردم درقاب جادويي تلويزيون مواجه مي‌شد و با آنان صميمانه‌تراز سياست ( داخلي و بين‌المللي)، اقتصاد، فرهنگ، هنر، رفاه، معيشت، اشتغال، تورم، بيكاري، مبارزه با فساد، حقوق‌هاي نجومي، موضوع برجام و.... سخن مي‌گفت. اميدواريم حالا درروز شمار يك سال پاياني كاردولت يازدهم، خود دولت مروري بر وعده‌هايش داشته باشد. «اعتدال»، «نجات اقتصاد»، «احياي اخلاق» و «تعامل سازنده با جهان» هنوز هم در ذهن رييس جمهورباقي مانده باشد تا نه براي كسب رضايت دوباره آراي ملت بلكه براي رسيدن به وجدان آسوده به دنبال تحقق كامل آن باشد.


کد مطلب: 96561

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/note/96561/صحبت-های-رئیس-جمهور-راضی-کننده-نبود

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir