کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

ارزیابی صدرالحسینی از برنامه نامزد حزب دموکرات‌ آمریکا در قبال ایران:

ریتم تندتر مقابله با انقلاب اسلامی در دستور کار بایدن

24 شهريور 1399 ساعت 22:40


کارشناس مسائل سیاست خارجی بر این باور است که این احتمال وجود دارد «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات آمریکا در صورت انتخاب شدن در مصاف برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران دست به اقدامات تندتری بزند.
درحالی که بیش از یک ماه دیگر به زمان انتخابات آمریکا زمان باقی است دو نامزد اصلی ریاست جمهوری آمریکا یعنی جو بایدن و دونالد ترامپ در سخنرانی، مصاحبه و حتی یادداشت برای رسانه‌های مختلف به شیوه مقابله با جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی خویش اشاره‌ شفاف تری داشته‌اند.
جو بایدن به وضوح ایران را یک عامل بی ثباتی در خاورمیانه می‌داند که از تروریسم حمایت می‌کند. بایدن گفته است که ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد. از نظر او، ایالات متحده باید با ایران مقابله کند، اما باید این کار را با یک استراتژی روشن، اهداف مشخص و با همکاری متحدان به ویژه اروپایی‌ها، انجام داد.
اما آنچه اهمیت دارد اینکه مقابله با انقلاب اسلامی جز سیاست خارجی لاینفک جو بایدن است، او حتما برای این مقابله از شیوه‌های تندتر از دونالد ترامپ استفاده خواهد کرد؛ چنانچه در زمان باراک اوباما رییس جمهور وقت آمریکا نیز تداوم تحریم‌های ضد ایرانی و فشار هرچه تمام تر بر ملت ایران را شاهد بودیم.
به تازگی نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا طی یادداشتی، با بیان اینکه راه هوشمندانه‌ای برای فشار آوردن به ایران وجود دارد، مدعی شد کارزار فشار حداکثری برای ایران یک موهبت بود.
جو بایدن در وبگاه شبکه سی.‌اِن.‌اِن با تاکید بر لزوم تغییر مسیر فوری آمریکا در قبال ایران، اظهار داشت: هیچ توهمی درباره چالش‌هایی که رژیم ایران برای منافع امنیتی آمریکا، برای شرکای ما و برای مردم خودش دارد، ندارم. اما راه هوشمندانه‌تری برای سخت‌گرفتن به ایران وجود دارد... او (ترامپ) بارها تنش‌ها را افزایش داد و در نزدیک کردن ما به جنگی دیگر در خاورمیانه، بدون داشتن یک استراتژی واقع‌گرایانه خطر کرد.
وی با تکرار اتهامات بی‌اساس و نخ‌نما شده درباره احتمال ساخت سلاح اتمی توسط ایران طی چند ماه آینده، ادامه داد: هیچ دیپلماسی هم برای به عقب راندن آن در جریان نیست. مهمترین نکته این است که ایران امروز بیشتر از زمانی که ترامپ زمام امور را در دست گرفت، به بمب اتمی نزدیک است و ترامپ هم هیچ پاسخی برای این ندارد. پنج سال حتی روسیه و چین هم به همراه اروپایی‌ها پشت رویکرد آمریکا علیه برنام هسته‌ای ایران ایستادند.
وی ادامه داد: اگر ایران به پایبندی محض به توافق هسته‌ای بازگردد، ایالات متحده هم دوباره به توافق می‌پیوندد تا نقطه شروعی برای مذاکرات متعاقب آن باشد. با متحدان خود همکاری می‌کنیم تا مفاد توافق هسته‌ای را تقویت و تمدید کنیم، همزمان دیگر مسائل مورد نظر را نیز برطرف کنیم. این شامل همکاری مُجدانه برای آزادی آمریکایی‌هایی که غیر عادلانه در ایران بازداشت شدند، می‌شود... همچنین با شرکای خود کار می‌کنیم تا تنش‌ها را کاهش داده و به مناقشات منطقه‌ای پایان دهیم که شامل جنگ در یمن نیز می‌شود.
وی همچنین ادعا کرد: سوم، به عقب راندن فعالیت‌های ثبات‌زدای ایران، که دوستان و شرکای ما در منطقه را تهدید می‌کند، ادامه خواهیم داد... آمریکا با اسرائیل همکاری نزدیکی خواهد داشت تا مطمئن شود می‌تواند از خود در برابر ایران و گروه‌های نیابتی‌اش دفاع کند. ما به استفاده از تحریم‌های هدفمند علیه نقض حقوق بشر، حمایت از تروریسم و برنامه موشکی بالستیک ایران ادامه می‌دهیم.
این سیاستمدار آمریکایی در پایان نوشت: اگر ایران، تقابل را انتخاب کند، من آماده‌ام از منافع حیاتی و نیروهای خود دفاع کنم. اما من آماده‌ام تا مسیر دیپلماسی را بپیمایم اگر ایران هم گام‌هایی را که نشان‌دهنده آمادگی‌اش باشد،‌ بردارد. با بازگشت جهان به طرف آمریکا،‌دولت بایدن اصلاح سیاست در قبال ایران را اولویت خود می‌دارد.

مسائل داخلی را به انتخابات ریاس جمهوری آمریکا گره نزنیم
سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگو با سیاست روز درباره یادداشت اخیر جو بایدن نامزد دموکرات ریاست جمهوری آمریکا در قبال سیاست خارجی او در قبال ایران گفت: با توجه به نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فضا کاملاً انتخاباتی شده است، در این راستا جمهوری اسلامی ایران یکی از مؤلفه‌های تعیین کننده برای سیاست خارجی دولت آینده آمریکا به شمار می‌رود و در این ارتباط حرکت‌ها، بیانیه‌ها، سفرها و اقدامات ویژه‌ای هم توسط دولت کنونی آمریکا و هم نامزد رقیب او برای کسب نتیجه مطلوب انجام می‌شود.
وی افزود: جو بایدن طی روزهای گذشته به صورت مستقیم نظراتی را در ارتباط با سیاست خارجی آمریکا پس از حضورش در کاخ سفید مطرح کرده است؛ آنچه از بیانات این نامزد دموکرات مد نظر است اینکه در سیاست خارجی آمریکا با محوریت دشمنی با جمهوری اسلامی ایران هیچ شک و شبهه‌ای وجود ندارد فقط در اجرای شیوه متفاوت است.
صدرالحسینی معتقد است؛ مقابله با انقلاب اسلامی جزو سیاست خارجی لاینفک جو بایدن است حتما برای این مقابله از شیوه‌های تندتر از دونالد ترامپ استفاده خواهد کرد؛ چنانچه در زمان باراک اوباما رییس جمهور وقت آمریکا نیز تداوم تحریم‌های ضد ایرانی فشار هرچه تمام تر بر ملت ایران را شاهد بودیم و ادامه این رویکردهای مغرضانه در زمان دونالد ترامپ ادامه داشت.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه جو بایدن نیز اگر روی کار بیاید منافع ملی ایران تامین نخواهد شد، اظهار داشت: اینکه برخی در داخل فکر می‌کنند بایدن به نفع جمهوری اسلامی ایران حرکت می‌کند در یک خطای راهبردی به سر می‌برند چرا که موضوع دشمنی رژیم آمریکا با انقلاب اسلامی ایران یک موضوع مبنایی است و فقط در شیوه اجرا کمی متفاوت عمل می‌کنند.
صدرالحسینی در ادامه بیان داشت: این احتمال وجود دارد که نامزد دموکرات آمریکا در صورت رییس جمهور شدن و در مصاف برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران دست به اقدامات تندتری بزند، چرا که مقابله با جمهوری اسلامی به عنوان محور مقاومت، امروز در دستور کار هر دولتی که در آمریکا روی کار می‌آید، قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: توصیه ما این است که جمهوری اسلامی ایران مسائل داخلی خود را به هیچ عنوان با آمدن ریاست جمهوری آمریکا گره نزند و با تکیه بر توانمندی‌های داخلی مسیر پیشرفت و تعالی را طی کند. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان


کد مطلب: 115345

آدرس مطلب :
https://www.siasatrooz.ir/fa/report/115345/ریتم-تندتر-مقابله-انقلاب-اسلامی-دستور-کار-بایدن

سیاست روز
  https://www.siasatrooz.ir